Şimdi Ara

****ALİBABA VE ALİEXPRESS ***** (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.452
Cevap
228
Favori
651.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ek olarak bu harcama kartıma dolar olarak yansımıştı. Dolar hesabı açtım internet bankacılığından, dolar satın alıp ödemiştim. şimdi geri gelirken yine dolar olarak + geçti.


    bunu nasıl kullanabilirim? alabilirim vs..
  • koskoca sitede(aliexpress) gerizekalı birine rastladım galiba. 7 şubattaki ödemeden sonra 3 martta gönderildi yazıyor singpostta ama hala ptt kargoda teslim bilgisi boş, altta singapurdan gelen yazıyor.
    ben de şikayet ve para iadesi için başvurdum bakalım ne olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurumnazimim

    Ek olarak bu harcama kartıma dolar olarak yansımıştı. Dolar hesabı açtım internet bankacılığından, dolar satın alıp ödemiştim. şimdi geri gelirken yine dolar olarak + geçti.


    bunu nasıl kullanabilirim? alabilirim vs..


    Ben başıma gelen bir olayı söyleyeyim.Kartta yurtdışı harcamaları kolay takip edeyim diye,Dolar harcamaları dolar gözüksün demiştim,Sonra borcu ödemeye kalktım,bankamatik dolarla ödeyin demişti , hemen şubeye gittim anlattım,birşeyler imzaladım artık hepsi TL görüncek.Ama bu alışverişiniz için Dolar + dolar-tl bilmemne kur parası filan almışlardı

    İnternet bankacılığından halledememiştim ben mesela,illa önceki dolar işlemleri düzeltin öyle yapın demişti internet şubesi. Bence bir şubeye gidin kolaylıkla hallederler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruktamer

    koskoca sitede(aliexpress) gerizekalı birine rastladım galiba. 7 şubattaki ödemeden sonra 3 martta gönderildi yazıyor singpostta ama hala ptt kargoda teslim bilgisi boş, altta singapurdan gelen yazıyor.
    ben de şikayet ve para iadesi için başvurdum bakalım ne olacak


    topu singapur Postta atmaları yüksek bir durum.Nedenmi?
    Çünkü adam dicekki "ben verdim işte kanıtı.İşte makbuz işte kayıt nı işte takip no, Sorgulamadada alındı gözükcek. Singapur postta bi gecikme var ben neyapabilirm" diyecek bana kalırsa. Burda önemli olan nokta sorgulamada yürkiyeye çıkış noktası.
    yani bi teslim alındı var.
    bide türkiyeye çıktı.

    türkiyeye yola çıktı dedikten sonra 5 iş günü bir beklemek lazim.banada yaklaşık 10 iş günü hiç bişey dememişti.Sonra bir baktım bir anda türkiyeye geldi dağıtıma çıktı vs.bilgileri hemen 1 satte yazdı,1 saat sonrada eve geldi ürün
    PTT yi doğrudan arayın böyle böyle bir durum var Singapur Posta söyledim,Gönderdik diyolar.Sorgulamada çıkmıyor.Bir hata mı var, bide siz kontrol edermisiniz Takip no-sunu deyin bakalım.




  • arkadaşlar ben ingilizce bilmiyorum bu sitenin türkçesi yokmu
  • teşekkürler swarf.
    aynen senin dediğin gibi. satıcı ben ürünü gönderdim, ama sing. post ta kaybolmuş dedi. 3 mart itibarı ile tekrar gönderdim şikayetini kaldırırmısın diyor.
    ptt sorgulamada da istanbuldan benim şehrime yola çıktı yazıyor bugün 13:00 te.
    adam gerçekten göndermiş. bakalım ürün iki tane yada sağlanm gelecek mi? ona göre şikayetimi kaldırırım beklesin bakalım ben çok bekledim.
  • 3 martta postaya verilen ürün 16 günde elime geçti. 2 adet ve sağlam olarak.
    ilk alışverişimde siparişimden 1 ay 11 gün sonra elime geçti ama olsun türkiyede 120 lira denen aleti 45 liraya aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruktamer

    3 martta postaya verilen ürün 16 günde elime geçti. 2 adet ve sağlam olarak.
    ilk alışverişimde siparişimden 1 ay 11 gün sonra elime geçti ama olsun türkiyede 120 lira denen aleti 45 liraya aldım.

    Hiç geçmemesinden iyidir Singapur postta yollanma zamanı siparişi verdikten 4-5 iş gunu içindeyse eğer,satıcıya Pozitif feedback bırakmanı öneririm,Güvenilir olması açısından tekrar alışveriş yaparsın.Yada bizim gibi yapacak olanlara Satıcıyı tavsiye edersin,diğer arkadaşlara sorun çıkmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: slayte35

    merhaba aliexpressten ram siparişi verdım PENSIN TECHNOLOJİ CO.LTD adındakı kişi yada fırmadan adamlar online olmuyor kargoya felanda verılmedı 2 subatta verdım sıparısı hala shipment requiered yazıyor iptal edıp parayı gerı alma sansım varmı. yardım edersenız cok makbule gecer

    fake kardeş inanma parana yazık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihan592

    arkadaşlar aliexpressten 1 senedir alışveriş yapıyorum alışveriş sayım 52 olmuş. alışveriş yapmak istiyenlerle tecrübelerimi paylaşıyım yararlı olması açısından. öncelikle bu konuya sakın ordan bişey almayın bozuk çıkar paranızı yerler diye yazanlar ordan ürün getirip burda satanlar sizi korkutup düzenlerini korumak isteyenler inanmayın. alışveriş olayına gelirsek bir kere kesinlikle cep telefonu almayın gümrükten geçmez aynen geri iade edilir postayla türkiyeye cep telefonu girişi yasaktır. ikinci en önemli konu ise posta. aldığınız ürün gümrüğe takılma ihtimali varsa hongkong post china post kullanın hızlı gelmesini istiyorsanızda EMS kullanın bu postaların dağıtımını ptt yapar gümrüğe takılsa bile size bi kağıt gelir o kağıtla gidersiniz ufak bir vergi ödersiniz yada hiç ödemezsiniz ürününüzü alırsınız. gümrük olayı tamamen şanstır ben dreambox aldım geçti arkadaşım aldı onunki takıldı. eğer ürününüz elektronik birşey değilse ücretsiz dhl veya ups kargo seçeneği varsa onu seçin ürününüz 3 gün içerisinde adresinize teslim edilir gerçekten süper hızlılar. aliexpressteki çoğu satıcı gerçekten dürüsttür. başıma gelen bir olayı anlatıyım fotoselli bir mutfak bataryası aldım 95 dolar. ups le 3 günde teslim edildi bana içinden bir parçası eksik çıktı adama söyledim çok özür diledi 3 gün sonra upsle bana geldi eksik parça. ben onayı vermiştim istese göndermeyebilirdi ama belki 30-40 dolar verip upse bana gönderdi parçayı. satıcıya sorununuzu mutlaka söyleyin mutlaka size yardımcı olacaktır negatif yorum en son seçenek ve size bişey kazandırmayan bi seçenek yorumdan önce satıcıyla çözmeye çalışın. yinede satış sayısı ve yorumları yüksek olan satıcılardan alışveriş yapmakta yarar var. aliexpressten birşey alırken sayfada yazan herşeyi dikkatle okuyun süprizle karşılaşmamak için satıcılar bütün detayları yazar ürün bilgilerine. aliexpressteki satıcıların en kötü yanı ise ingilizcelerinin çok zayıf olmasıdır. hepinize iyi alışverişler diliyorum, bütün ürünlerinizin gümrükten geçmesi dileğiyle :)


    Hocam tavsiye edebilecegin satıcılar olurmu??? Her satıcıya güvenmek zor oluyor haliyle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurumnazimim

    Uzun zamandır bu konuyu es geçmişim

    evet 10 tane 64 gb , 10 tane 128 gb usb belleğim geldi. Memura dil döküp bedelsiz aldım,

    mallar pc ye takınca 128 gösteriyor, dosya kopyaladım, 124 gb aldı toplamda.

    eywallah dedik satıcıya onay verdim.

    1-2 tanesini gg den sattım, 3 tanesini toplamda 500 TL ye sattım,

    20 tanesini 500 TL ye almıştım, yani deli gibi kar var.

    amaa..

    mallar sahteymiş.. meğer mbr belleğiyle oynanmış, dosya kopyalanıyor gözüküyor ama içi boş.. klasörler oluşuyor ama içi boş..

    bilinmeyen bir dosya sistemi kullanıyor.

    sonuç; mallar sahte. Asıl bellek sadece 1 gb.

    alibaba satıcıdan yana tavır aldı, garanti bankasına başvurdum vs..

    neticede 500 TL nin üzerine soğuk su içtim.

    uzak durun derim.




    demiştim..


    bugün bankadan kağıt geldi, itirazımı kabul etmiş kart kuruluşu.

    293 dolarımı hesabıma geri yatırdılar.. Bu arada 5 tane 64 5 tane de 128 gb usb bellek hala bende:)

    ama mallar sahte.. olsa ne olur.. hepsi 1 gb. ama üzerlerinde 128 ve 64 yazıyor, pakette ona göre

    bilgisayara takıyorsun doğru gösteriyor, kopyalama yapıyorsun

    128 gb olanı 124 gb full aldı ama içine giriyorsun sarı klasörüler boş :) tabi bunu sonradan fark ettim, test için 1 tanesini açmıştım öyle olunca onay verdim. Haliyle dolandırıldığımı sonradan anlamıştım, ali baba , satıcıyla iletişime geçin diyor, satıcı robot gibi mallar doğru test ettim diyor:) Adreste vermedi. bankaya iyi bir savunma yaptım, aldım paramı.

    internette bir araştırdım onlarca mağdur var.


    Arkadaşın dediği gibi tavsiye üzerine alın yoksa uzak durun. Ben soğuk su içmiştim, şimdi bu para havadan gelmiş gibi sevindirdi :)


    Hangi banka acaba çok merak ettim... Ayrıca itirazınızı ne kadar süre sonra kabul ettiler? İtiraz prosedürleri nedir? (dilekçe vs...)




  • Bilgi için herkese teşekürler.
  • ben de android'li bir tablet almak istiyorum. şöyle cipiesli olanlardan cancanlı birşey. var mı tanıdığı, tavsiye edebileceği olan, daha önce dealextrem.com dan almıştım bişiyler ama aliexpres te keklenmek istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HelvetiKa

    ben de android'li bir tablet almak istiyorum. şöyle cipiesli olanlardan cancanlı birşey. var mı tanıdığı, tavsiye edebileceği olan, daha önce dealextrem.com dan almıştım bişiyler ama aliexpres te keklenmek istemiyorum.


    Aşağıdaki konu tam seninle ilgili tavsiye ve öneriler sıkça yapılıyor oraya bir bak kesin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_41355926/mpage_68/key_/tm.htm
  • Arkadaşlar bilmediğiniz ürünleri emin değilseniz getirtmeyin ben cok para kazandım AliExpress ten dükkanı ve olumlu yorumları olmayan satıcılardan kesinlikle ürün almayın. Hep söyledikleri YALAN şu ürün Honkong Post ta kaybolmuş çok özür dileriz. ve mümkün mertebe Dhl Ups ..vs kullanmayın didik didik inceleniyor. en iyisi posta servisi koli koli mal çekiyorum tık yok. ama dhl den kibrit kutusu kadar olan ürün geçmedi .TAKILDI

    Bu durumda peki ne yapacaksınız. ??

    Önce dhl sizi arıyor ürünüz gümrükte takıldı diye 250 dolarlık ürünüze 150 müşavirlik masrafı 275 gümrük masrafı vekalet bedeli posta damga pulu ve vergiler...vs ekleniyor dedi ben sinir oldum Call center a.

    Sonra ürünü yanlış yollamışlar benim değil dedim ücretsiz geri yollattım firmayla görüştüm, gelen ürünü ücretsiz post servisle yollayacaklarını söylediler.

    ürünler yolda ..




  • ali expresste laptoplar 300-500 dolar aralığında led tv lg lx9500 infinialar 600-1200 dolart aralığında ...ve satıcıların hiç yorumu yok.ayrıca bu ürünle türkiyedeki fiyatın çok çok altında infinia türkiyede 6500-7000 tl aralığında asusnx serisi laptoplar 200-2500 dolar aralığında anladığım kadarıyla bu ürünler sahte muadil ürünler.ancak satıcı orjinal olduğunu ifade ediyor.ortada tuhaf bir durum var gibi.bilen arkadaşlar varsa ve bizi aydınlatırlarsa sevinirim teşekkürler
  • arkadaşlar parasını seven bu sitelerden uzak dursun. bende sipariş verdim fake (sahte takip kodu ) verdiler oyalama taktiği yaptılar süre uzattırmamı istediler falan filan param yandı gitti. orası tamamen dolandırıcıların mekanı olmuş.gelen ürünlerde hep kötü kalite çıktı iade edemedi arkadaşım onunda parası yandı toplamda 500$ yandı gitti geri ödeme istedik ama onuda kabul etmiyor site.bence uzak durun mal alacaksanız gelin türkiyeden alın derim online satış siteleri var en azından üründe arıza çıkarsa geri iade etme şansınız var paranız yanmaz
  • Merhaba!

    (Konuyla İlgili Resimler Aşağıda Mutlaka İnceleyiniz ! )

    Bu konuda benimde söyleyeceklerim var:

    Ben 15 gün önce www.aliexpress.com dan bit notebook sipariş ettim..

    Hatta sitenin trademaneger isimli msn messengere benzeyen bir proğramı var.. onu kurdum. Satıcı ile ordan görüşmeye başladık. 172 dolar. Tr de aynı pc 1500 dolardan satılmış.. Tabi ağzımın suyu aktı.

    Şu Laptop:http://www.aliexpress.com/product-fm/454720063-Free-Shipping-NEW-Laptop-AS5741-3541-HD-i5-450M-2-4GHz-4GB-500GB-Color-black-wholesalers.html

    Satıcısı ise şu Adam: http://www.aliexpress.com/fm-store/706906

    adamın adı sözde: youlan zhou

    Neyse uzatmayım adamla bayağı samimi olduk. Ben ödemeyi yaptım. Eleman postaya verdiğini söyledi. Bana bir tracking numarası verdi. EMS buradan:(http://www.ems.com.cn/english-main.jsp ) den ve PTT den (http://www.ptt.gov.tr/index.snet?wapp=internationalDeliveryTracking_tr ) den tracking numaramı izlemeye başladım.

    şu tracking: EE466105149CN

    sizde yukarıdaki linklere tıklayıp paketin hareketini izleyebilirsiniz..

    Şimdi paket bu adamın kasabasından yola çıkınca yani ben EMS de ilk hareketi gördükten sonra.. adam rica etti.. almış gibi confirm yaparmısın diye..

    172 dolar çok para ama işte insanın bir saf anı oluyor. Tuttum sanki malı teslim almışım gibi confirm ettim. Yani aliexpress.com a adama paramı ödemi için onay verdim.

    Sonradan pişman oldum ama iş işten geçmişti. Çünkü onayımdan sonra adam pek gözükmez oldu online...

    Neyse dedim beklemeye başladım. Sonunda bu gün yani 18 Haziran 2011 cumartesi ptt ye gittim ve paketi aldım. Paketten ne mi çıktı?

    Adam sanırım bana sana bilezik geçiririm gibi geçirdim demek istemiş :-))) Sinirimden gülüyorum yoksa yanlış anlamayın 172 dolar ( 270 tl) bencede iyi para..

    Neyse efendim.. Hemen halk bankası ile temasa geçtim. Ödeme iptali için. Gerekli belgeleri bilgileri yolladım. Kartımı iptal ettirdim. Şu an ödememi geri alabilirmiyim diye düşünmekteyim.

    Alamazsam artık tamamen benim hatam. Yapacak bir şey yok. Ama bu konuyu bir araştırdım ve google de de baktom alibaba.com aliexpress.com sahtekarlık diye aratınca bu link çıkıyor. İnsanlık namına sizleride bilgilendireyim dedim.

    Aynı sitede aynı laptopu satan 11 sahtekar satıcı var:

    Şunlar: http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=NEW+Laptop+AS5741-3541+HD+i5-450M+2.4GHz+black&catId=0

    sakın olaki bulaşmayın. HEPSİ AYNI NUMARA ! size sadece bilezik gönderiyorlar.. O arada eğer benim gibi 2 3 saf denkgetirirlerse onay verdirdip yollarını buluyorlar.. Yada onay verdirdemeseler bile aliexpress.com yönetimini ikna edip hatanın sizde olduğuna inandırıp paranıza konuyorlar..

    Benim sitedeki id im: tr1001858346

    sitede başka tradermaneger kullanan arkadaş varsa eklesin tecrübeleimizi paylaşalım.

    Velhasıl dikkatli olun! ben yandım sizde yanmayın..

    Şimdi halkbankasını beklemedeyim. Bakalım paramı alabilecekmiyim..



    KONUYLA İLGİLİ TÜM RESİMLER:

    Sipariş Aşaması Resimleri:





    Beklediğimiz Mal:


    Gelen Paket Mal



    AMAN BU SATICILARDAN UZAK DURUN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyaninsesi -- 18 Haziran 2011; 23:57:46 >




  • 270 tl lik bilezik

















    Sinirlendim Sende çok safmışsın kardeşim eline gelmeden onay vermişsin.




  • aliexpress.com dan bu gün şu maili aldım:

    Dear Sahin,

    There are items that you have clicked 'Buy Now' button on AliExpress, but did not successfully place orders for them.
    We have saved your order progress in case you would like to resume ordering. To complete your order, please click on the link below.
    1 x Free Shipping !NEW Laptop AS5741-3541 HD i5-450M 2.4GHz 4GB 500GB Color black
    from youlanzhou

    Click here to resume this order

    If there was an error in processing your order, please let us know so that we can correct the problem. If you have any questions, please don't hesitate to contact our customer service team.

    AliExpress Service Team

    maildeki linke tıklayınca o siparişin ödeme alanı çıkıyor. Sanırım Halkbankası ödememi iptal etmiş şükür.. Yoksa bu maili atmazlardı bana. Çünkü zaten ödemiştim aksilik çıkmadan..

    Eğer ödemem iptal edildiyse (yarın öğüreneceğim) o bileziği şeyime geçirip resim çektirip elemana mailleyeceğim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyaninsesi -- 19 Haziran 2011; 22:59:50 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.