Şimdi Ara

Alibaba.com ürün gümrükten geçer mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar airsoft sporu için kulakluk bakıyordum ve istediğim ürünü sadece buradan bulabildim.
    Bu satıcı güvenilirmidir ?
    Ürün gümrükte takılabilir mi ? (3 adet alınacak)

    Ürün:http://turkish.alibaba.com/product-gs/mgx-emp-1176s-durable-walkie-talkie-earpiece-1355017142.html

    Şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi formlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasinscr -- 18 Ekim 2013; 16:48:57 >







  • 75 EURO yada 100 USD ye kadar alışveriş yapabilirsin , vergi kanununa göre bu 75 euro bedel CIF bedelidir (telefon kozmetik gibi yasaklı ürünler hariç ), yani Ürün fiyatı + Kargo + Sigorta + varsa diğer ekstralar.. Eğer alacağın kulaklıklar 75 euro sınırını geçmiyorsa ve ufakta bi paket olacağından yaklaşık 1 ayda evine kadar gelecektir.
  • avanoss kullanıcısına yanıt
    Anladım. Yardımlarınız için teşekkürler....
  • Arkadaşlar, bu gümrük konusunu ben biraz araştırmıştım ama yeterli bilgiye ulaşamamıştım. Size o yüzden başkalarının başına gelmesin diye kötü tecrübemş anlatayım. Bir deneme yapmak için alibaba.com dan 238 dolar degerinde 120 tane iphone 6 plus telefon kapağı siparişi vermiştim. Ürin bir ay içinde İstanbula geldi ve gümrüğe takıldı. DHL express şirketi ile gelen ürünü almak için İstanbul DHL express ofisine gittim. Düzceden 3 saat araba kullanıp gittim. Bana oradaki görevli arakdaş bu işin yüzünün astarını fazlası ile geçeceğini 1000 tl nin üzerinde vergi ödemek zorunda kalacağımı söylediler. Bana gelen kargoyu geri göndermek için müşteri hşzmetlerini aramamı söylediler. Ben de ofisten çıktım ve hemen müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hiztmetleri geri iade sürecnin ilk 17 gün içinde yapılabileceğini söyledi. Benim kargo geleli ise 19 gün olmuş dedi. O yüzden gönderen şirketle irtibata geçmemi ve kargoyu geri istemeleri için talepte bulunmamı söyledi. Bende alibaba.com sitesi üzerinden durumu ingilizce olarak anlattım. Fakat göndericiden bir yanıt alamadım. Kartımdan çekilen 238 dolar da satıcıya iletildi ve büyük bir fiyasko yedim. Bana geçmiş olsun. Bşkasının başına gelmesin inşallah. Dikkatli olun arkadaşlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mpolat85

    Arkadaşlar, bu gümrük konusunu ben biraz araştırmıştım ama yeterli bilgiye ulaşamamıştım. Size o yüzden başkalarının başına gelmesin diye kötü tecrübemş anlatayım. Bir deneme yapmak için alibaba.com dan 238 dolar degerinde 120 tane iphone 6 plus telefon kapağı siparişi vermiştim. Ürin bir ay içinde İstanbula geldi ve gümrüğe takıldı. DHL express şirketi ile gelen ürünü almak için İstanbul DHL express ofisine gittim. Düzceden 3 saat araba kullanıp gittim. Bana oradaki görevli arakdaş bu işin yüzünün astarını fazlası ile geçeceğini 1000 tl nin üzerinde vergi ödemek zorunda kalacağımı söylediler. Bana gelen kargoyu geri göndermek için müşteri hşzmetlerini aramamı söylediler. Ben de ofisten çıktım ve hemen müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hiztmetleri geri iade sürecnin ilk 17 gün içinde yapılabileceğini söyledi. Benim kargo geleli ise 19 gün olmuş dedi. O yüzden gönderen şirketle irtibata geçmemi ve kargoyu geri istemeleri için talepte bulunmamı söyledi. Bende alibaba.com sitesi üzerinden durumu ingilizce olarak anlattım. Fakat göndericiden bir yanıt alamadım. Kartımdan çekilen 238 dolar da satıcıya iletildi ve büyük bir fiyasko yedim. Bana geçmiş olsun. Bşkasının başına gelmesin inşallah. Dikkatli olun arkadaşlar.


    Vergilendirme sınırından haberiniz yok muydu? 75 euro dan 30 euroya düştü haberiniz olsun. Siz kazık yememişsiniz; araştırmadan iş yapmanızın kurbanı olmuşsunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.