Şimdi Ara

Ali Zaoua: Prince of the Streets (2000)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ali Zaoua: Prince of the Streets (2000)

"Ali bok gibi yaşadı ama, bok gibi gömülmeyecek."

Kesinlikle izlediğim en iyi filmlerden biri. Dünyadaki bütün adaletsizlikleri, Ali filmin girişindeki kısacık konuşmasında özetliyor adeta. Denize açılmak istiyor çünkü sokak ona tüm gerçekliğini gösterdi. Dünya gerçekten berbat bir yer, o yüzden iki güneşin birden doğduğu yere yolculuk yapmak gerek. Tıpkı Ali'nin yapmak istediği gibi. Tutunamamanın öyküsü değil ki zaten bu, aksine her şeye rağmen tutunmanın, sımsıkı sarılmanın öyküsü. Ali bok gibi yaşadı ama, bok gibi gömülmeyecek.

10/10

• Konuyu üste taşıyorum. Belki birkaç kişi daha görür de, güzelim filmden mahrum kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theo Angelopoulos

Konuyu üste taşıyorum. Belki birkaç kişi daha görür de, güzelim filmden mahrum kalmaz.

Usta senin tavsiye ettiğin filmlerden rahat bir 5,6 tanesini tavsiyen üzerine izledim ancak sinema zevklerimiz tamamen farklı. O yüzden korkuyorum bakmaya aynı zamanda da merak ediyorum.
  • Listeye aldım teşekkürler.
  • Bu yorumundan sonra bende listeye aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Konuyu üste taşıyorum. Belki birkaç kişi daha görür de, güzelim filmden mahrum kalmaz.

Usta senin tavsiye ettiğin filmlerden rahat bir 5,6 tanesini tavsiyen üzerine izledim ancak sinema zevklerimiz tamamen farklı. O yüzden korkuyorum bakmaya aynı zamanda da merak ediyorum.

Dostum tavsiyelerimi beğenmiyorsan zorlama. Ama denk gelirsen izle derim. Her sinemaseverin anlayabileceği düzeyde, Ağır olmayan bir filmdir.

Diğer arkadaşlara da teşekkür ettim yorumları için. Umarım beğenirsiniz.

• listeye aldım Murat teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Brothers a Tale of Two Sons
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İniyor.

2000 yılı fas yapımı, nabil ayouch'un yönetmenliğini yaptığı, sokak çocuklarını konu alan film. dünya genelinde 20 ödüle sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 18 Ekim 2012; 19:47:32 >
  • Dikkate alan herkese tekrardan teşekkür ederim.
  • Konuya girdim film hakkında ki yorumunu okudum; dedim, ' Allah Allah, adam tıpkı Dönüşüm gibi yorumlamış, avatarı da aynı bu nedir şimdi ? '' ..Sonradan farkettim ki Dönüşüm nickini değiştirmiş. ;
    En kısa zamanda izlerim filmi. Yalnız nedense filmin afişine, anlatışına filan bakınca City of God'a benzettim.. Var mıdır benzer noktaları, sevmiştim o filmi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: paardon

Konuya girdim film hakkında ki yorumunu okudum; dedim, ' Allah Allah, adam tıpkı Dönüşüm gibi yorumlamış, avatarı da aynı bu nedir şimdi ? '' ..Sonradan farkettim ki Dönüşüm nickini değiştirmiş. ;
    En kısa zamanda izlerim filmi. Yalnız nedense filmin afişine, anlatışına filan bakınca City of God'a benzettim.. Var mıdır benzer noktaları, sevmiştim o filmi..

Alışacaksınız artık hocam. Dönüşüm yapışmıştı üzerime.

City of God 'a yakın olduğunu söyleyebilirim. Sokağı anlatan filmlere bayılırım zaten. Bu filmde o yüzden baya etkiledi beni.

• quote:

quote:

Konuya girdim film hakkında ki yorumunu okudum; dedim, ' Allah Allah, adam tıpkı Dönüşüm gibi yorumlamış, avatarı da aynı bu nedir şimdi ? '' ..Sonradan farkettim ki Dönüşüm nickini değiştirmiş. ;

City of God 'a yakın olduğunu söyleyebilirim. Sokağı anlatan filmlere bayılırım zaten. Bu filmde o yüzden baya etkiledi beni.

O zaman hemen şu anda indiriyorum. Aksiyonu da yerindeyse biraz tadından yenmez.

• quote:

quote:

quote:

O zaman hemen şu anda indiriyorum. Aksiyonu da yerindeyse biraz tadından yenmez.

Umarım beğenirsin.

• Güzel filmdi.Öneri için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.