Şimdi Ara

algoritma hakkında sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şöyle bir sorum olacak oyle bir algoritma olacak ki;
    bir mahallede ortalama 60 ev var dıyelım her evden kendıne en yakın 5 evi seçmeleri isteniyor ve bu evler 6 tanesı yakınlıga gore 1 grup olustaracak ve toplam 60 ev oldugu için 10 grup olmus olacak toplamda şimdi diyelim her ev kendıne en yakın olan 5 evi bildirdi bunu nasıl bir algoritma olacak ki bu evlerı en yakın 5 evler şeklinde grup oluşturarak toplam 10 grubu oluşturabilirim ? (maksımum verımı alrak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 9 Nisan 2017; 18:49:0 >

• Yapmak istediğin şeyi biraz daha açman gerektiğini düşünüyorum. 1 ev yakınında ki 5 evi neden bilmeli? Yoksa bir tane dizi oluşturursun:

array[10][6]

iki boyutlu bir dizi olur, ilk boyutta 10 hücre her hücrede 6 tane hücre daha olur. Ama ne yapmak istediğini tam olarak açıklamadığından yardımcı olamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imammmm İ kullanıcısına yanıt
    şöyle anlatayım bir bot yapmak istiyorum travian adlı oyuna ve bu botta birlikler içersindeki oyuncuları timlere ayırmak istiyorum örneğin birlikte 60 kişi var bu birliği öyle bir 6 şarlı gruplara ayırıcaz ki bu gruplar arasındaki gidiş gleiş süresi miniimum olucak yani mesefa minimum olacak bunu nasıl yapabilirim ?
  • imammmm İ kullanıcısına yanıt
    soruyu şöyle basite indirgeeyeyim (noktalar ev harfler onların isimleri) : algoritma hakkında sorum
    şimdi burada A evin en yakın evler : B,D olsun (toplam 6 kişiyi 3 erli gruplara ayırmak istiyorum yani toplam 2 grup olacak), B evine en yakın evler :A,C olsun, C evine en yakın olanlar:B,E olsun .. şimdi elimizde bu veriler var yani toplam 6 ev için 6 veri var ve her verinin içinde 1 tane merkezi 2 tane en yakın evler listesi var ben bu verileri öyle bir kullanıcam ki bir birlerine en yakın olan evleri grup içerisnde de mesafeyi minimuma düşürerek toplamda her grup için için olabilicek en yakın mesafeli kişileri grup oluşturucam bunu cevaplayabilirsen ben onu 60 kişiliğe uyarlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 10 Nisan 2017; 17:33:33 >

• deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Google'da TSP algorithm diye arat.
  • Graf modeli kullanman gerekiyor dostum,akademik makalelerde araştır
  • C++ de yapmak istersen şöyle yapabilirsin (algoritma da var C++ yapmayacağım o zaman okumayayım deme)
    xy koordinat sistemine göre hepsinin konumunu karşılaştırırsın, 60 ev var dedik, 60 karaktere sahip bir char oluşturabilirsin (char butunevler[60][10] gibisinden) birini seçeceksin ve o biri kendinin koordinat sistemindeki yeri ile diğer 59 evin koordinat sistemideki yerini karşılaştıracak (aralarındaki uzaklığın mutlak değerini alacak) sonucun en az olduğu 5 evi seçecek ve ev listesinden onları ve kendisini çıkaracak ve yeni bir grup oluşturup kendilerini oraya atacaklar (6 şar karakter alan char değişkeni yapabilirsin char grup1[6][10]={"ev1","ev5"....."ev45"}; ve tüm evleri bunlara atayabilirsin 5 er 5 er) geriye kalan 54 evden yine birisi random olarak seçilecek ve aynı işlemler devam edecek ta ki senin belirlediğin toplam 10 ev grubu dolana kadar, (bir döngü başlatabilirsin mesela: int x=0, int grupsayisi=10, while(x<=grupsayisi) {yukarıda bahsettiğim algoritmalar} şeklinde) döngü bittiğinde tüm evler kendine en yakın 5 evle birlikte toplam 6 ev olacak şekilde her biri 6 karaktere sahip olan 10 char değişkenine atanacak ve 10 grup en yakın 6 ev elde etmiş olacaksın :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    wodpress seo hakkında bir soru
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.