Şimdi Ara

Algoritma görsel eğitim seti lazım link verebilecek varmı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: vatansever_1453

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgin

Algoritma konusu sadece okunarak izlenerek aşılacak bir problem değil.
    Bol bol örnek çözmeniz gerek. Bu konuda zihninizi iyi çalıştırmalısınız.
    Karşınıza daha önce görmediğiniz çok karışık bir problem çıktığında ne yapacaksınız?
    Bazı karmaşık problemlerin çözümü çok yönlü düşünmenizi gerektirecektir.
    Bu da zihninizin bu konuda tecrübeli olması gerektiği anlamına gelir.
    Algoritma kurma olayı başlangıçta gerçekten çok zor geliyor insana.
    Ancak bol bol örnek çözerek, çevrenizde bilen kişilerden yardım alarak geliştirebilirsiniz.
    Yukarıda verdiğim dosyada iyi örnekler var. Anlayarak incelenirse büyük ölçüde katkısı olur.
    Dersten geçecek kadar öğrenin yeter. Kodlamaya geçince iş biraz kolaylaşır.
    Mükemmel bir şekilde öğrenmek öyle kısa sürede olmuyor.
    Kolay gelsin.

arkadaşım bol bol örnek çözeyimde hiç bişi bilmiyorumki algoritmaya dair

<algoritma görsel eğitim seti lazım link verebilecek varmı.sıfırdan başlıyorum> diyerek konuyu açmışım anladınmı?

Çöz derken incele diyorum yani. Çözümlü örnekleri inceleyebilirsin.
    Takılmışsın görsel anlatıma. Birileri anlatsın dinleyelim misali.
    Kendini zorlaman gerek bu konuda.
    Biraz yardırman gerekecek kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Arkadaşım programlama hakkında bilgin var mı? Önce bir prog. dili öğreneceksin ve basitten zora doğru ilerleyerek problemleri kodlayacaksın. Algoritma öğrenilmez, ezberlenmez, ezberleyerek ilerlenilmez. Kendi algoritma kurma, problemleri analiz etme ve çözme yeteneğini geliştirmelisin. Kızma ama sen daha algoritmanın ne olduğunu öğrenememişsin ki hala görsel falan diyorsun. Algoritma görsel değil zihinsel bir süreçtir ve 2 sayının büyüğünü bulmaktan, daha pc ortamına nasıl taşınacağı çözülememiş akılalmaz problemlere kadar sınırsız bir olaydır.

teşekkürler arkadaşım çok güzel cevapladın.Programlama hakkında hiç bi bilgim yok.Daha öncede forumda konu açtım nası programlamaya başlayabilirm diye kimse tam anlamıyla yardımcı olmadı .Tavsiyelerini bekliyorum

• quote:

quote:

quote:

Algoritma konusu sadece okunarak izlenerek aşılacak bir problem değil.
    Bol bol örnek çözmeniz gerek. Bu konuda zihninizi iyi çalıştırmalısınız.
    Karşınıza daha önce görmediğiniz çok karışık bir problem çıktığında ne yapacaksınız?
    Bazı karmaşık problemlerin çözümü çok yönlü düşünmenizi gerektirecektir.
    Bu da zihninizin bu konuda tecrübeli olması gerektiği anlamına gelir.
    Algoritma kurma olayı başlangıçta gerçekten çok zor geliyor insana.
    Ancak bol bol örnek çözerek, çevrenizde bilen kişilerden yardım alarak geliştirebilirsiniz.
    Yukarıda verdiğim dosyada iyi örnekler var. Anlayarak incelenirse büyük ölçüde katkısı olur.
    Dersten geçecek kadar öğrenin yeter. Kodlamaya geçince iş biraz kolaylaşır.
    Mükemmel bir şekilde öğrenmek öyle kısa sürede olmuyor.
    Kolay gelsin.

arkadaşım bol bol örnek çözeyimde hiç bişi bilmiyorumki algoritmaya dair

<algoritma görsel eğitim seti lazım link verebilecek varmı.sıfırdan başlıyorum> diyerek konuyu açmışım anladınmı?

Çöz derken incele diyorum yani. Çözümlü örnekleri inceleyebilirsin.
    Takılmışsın görsel anlatıma. Birileri anlatsın dinleyelim misali.
    Kendini zorlaman gerek bu konuda.
    Biraz yardırman gerekecek kardeş.

haklısın zaman ayırdığın için teşekkür ederim.

• quote:

teşekkürler arkadaşım çok güzel cevapladın.Programlama hakkında hiç bi bilgim yok.Daha öncede forumda konu açtım nası programlamaya başlayabilirm diye kimse tam anlamıyla yardımcı olmadı .Tavsiyelerini bekliyorum

Amacının ne olduğunu söylersen daha sağlam tavsiyeler gelir. Ama her halukarda bir prog. dili öğrenmen gerekecek. Bu konuda C en iyisidir ama zor gelirse python da olur. Ben sana bir kitap tavsiye edeceğim: "C how to program". Bunun türkçeside var. Bu kitap c öğretiyor ama içinde çok iyi tasarlanmış yüzlerce alıştırma var. Başka bir dil ile de bunları kodlayabilirsin tabi. Dili öğrenirken bir yandan da bu alıştırmalar üzerinde çalışır, kafa yorarsan algoritma konusunda istediğinden daha iyi seviyeye gelirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Amacının ne olduğunu söylersen daha sağlam tavsiyeler gelir. Ama her halukarda bir prog. dili öğrenmen gerekecek. Bu konuda C en iyisidir ama zor gelirse python da olur. Ben sana bir kitap tavsiye edeceğim: "C how to program". Bunun türkçeside var. Bu kitap c öğretiyor ama içinde çok iyi tasarlanmış yüzlerce alıştırma var. Başka bir dil ile de bunları kodlayabilirsin tabi. Dili öğrenirken bir yandan da bu alıştırmalar üzerinde çalışır, kafa yorarsan algoritma konusunda istediğinden daha iyi seviyeye gelirsin.

Ben bu işten hiçbişi anlamadım.Ben programlamaya dair hiçbişi bilmiyorum.Başlayacağımı söyledim çeşitli forum sitelerinde programlamaya nerden başlarım diye.Her kafadan bi ses çıktı.Yok şurdan yok burdan ama ortak kanı ingilizce ve algoritmadan başlamam gerektiğiydi.İngilizce zaten programlamaya yetecek kadar var.Algoritmadan başlamak istedim.Ama şimdi sen bana önce programlama dilinden başla diyorsun.Başkaları ise programlama dilini öğrenmek için algoritmayı öğrenmek lazım diyor.
    Nerden başlayacağım.Tavsiyene ihtiyacım var.bu arada sen hangi dilleri biliyosun.

• Neyin doğru olduğuna kendin karar ver o zaman. Hiç programlama bilmeden algoritma çalışabiliyorsan buyur çalış sorun yok. Benim son tavsiyem birşeye başlamak için başkalarının tavsiyelerine bu kadar kulak asma. En iyi yol bildiğin yoldur.
  • Kariyer eğitim sitesinde algoritma ile ilgili görsel eğitim seti bulunmaktadır, işinize yarabilir;http://www.kariyeregitimseti.com/delphi_2011_egitim_seti_detay.html
  • ingilizceniz iyiyse aşağıdaki linkten takip edin.Mit nin "introduction to algorithms" dersleri.
    http://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-046j-introduction-to-algorithms-sma-5503-fall-2005/video-lectures/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlestewie -- 29 Eylül 2011; 18:40:24 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.