Şimdi Ara

Alfaawus36H 1W Için Anten Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar 200 metre uzaktakı komsumdan alfanın36h 1w lık adaptoru ıle internet çekıyorum kendı 5 db lık antenınle sınyal yuzde 65 -70 lerde ama çipset realtek8187 nun sınyalı abartıgını dusunuyorum ,baglantı nerdeyse kopmuyor ama kalıtelı sınyal sureklı dusup artıyor buda 16 mb ınternetın 1 dk da bir 1 mb a dusmesıne sebeb oluyor , yanı 720 p hıc kasmadan ızlenen uzun youtobe vıdeosu bır anda duruyor ilerlemıyor , bunu stabıllestırmek ıcın ne gibi bir anten onersınız 200 metre arada çok bına yok , alfanın 9 dbi lik yada yonlu 7dblik antenı ısımı gorurmu yoksa daha guclu antenlermı lazım ? Görüşlerinızı beklıyorum
    Bu arada baglandıgım modem
    TP-LINK TD-W8961N 300Mbps 4 Port

• Hocam denemeden ancak tahmin olur çünkü sinyali etkileyen çok şey var ama şu da var ki wifi adaptörle o mesafeden dengeli bi bağlantı sağlamanız zor. Şimdi biraz araştırdım, zaten kullandığınız cihazdaki realtek chipset'in sinyali abarttığı başka yerlerde de yazılmış:

http://www.wifi-turk.com/forum/topic/5704-usb-adaptoer-oenerileriniz-nedir/

İçmekan kullanımı için 7 dbi alfa m04 anten var. Yönlü olduğu için bununla bir nebze daha iyi sinyal alabilirsiniz. bir de dış duvara takılan Alfa APA L2414 14 dbi panel anten var ama bu tür dış mekan antenler usb adaptöre takılıyormu bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Laroxy L kullanıcısına yanıt
    alfa awus036nha ve alfa apa-m04 (7dbi) panel anten kullanıyorum. evin karşısında yaklaşık 50metre uzakta bir okul var. okulun her katında access pointler var. bazılarında sinyal çok iyi ve stabil bağlantı sağlıyorum. -70db lerde. bazılarında -85db civarında. sanırım hava koşulları ve duvarların etkisi ile bu şekilde.

sizdeki adaptör 1w, nha sanırım 100mw yazılımında max gücü 100mw olarak ayarlanabiliyor. internette çeşitli efsaneler var 1mw olduğuna dair ama ben öyle düşünmüyorum. atheros ar9271 chipset kullanıyor ve rx hassasiyeti gayet iyi. 36h nin çıkış gücü 1mw diyorsunuz ki yaptığınız açıklamada bunu destekliyor. çünkü nha ve 5dbi omni antenle ben 200m den sinyal alamıyorum.

36h nin çıkış gücü nha dan daha yüksek olduğu için 7dbi panel antenle nha dan da daha yüksek sinyal alabileceğinizi düşünüyorum. stabil olur mu onu bilmiyorum. ama tavsiyem çekmeme ihtimaline karşı 7dbi den daha yüksek panel anten kullanmanız. panel anten omni antene göre daha iyidir. omni anten daire şeklindeki bir alandan sinyal alırken, panel anten çevirmiş olduğunuz yönden daha fazla siyal almanızı sağlar böylece omniye göre daha uzak mesafelere erişebilirsiniz.

bildiğim kadarıyla tp link in 9dbi ve 14dbi panel antenleri var. bunları inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 5 Ekim 2016; 11:00:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6N OCC Hi-Fi USB kablosu 0.5M
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.