Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.513
Cevap
69
Favori
153.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçmiş olsun. Boyasız kurtarmak büyük sans olmuş.

Evet bütün serilerde böyle çalışıyor hemen hemen bütün paketlerini ve motor versiyonlarını deneme şansım oldu. Özellikle güneş vurduğunda benden önce rahatsiz oluyor sistem.

Aslında kullanılan sistem alt yapısı psa grubunda da kullanilan en gelişmiş versiyon diye biliyorum.
    Örneğin Peugeot 408 de ayni sistem bu kadar agresif devreden çıkmıyor. Yazılımla umarim limitleri güncellenir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • witness W kullanıcısına yanıt

Hocam afedersin ota boka kapanıyor :)) bugün yağmur yağmıyordu ama yerler ıslaktı. Yine ne yaptı ne etti devre dışı kaldı. Su sıçardı herhalde :D ilk ve en çok afs gidiyor bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Evet aynen oyle ki o kosullarda ihtiyacin olur normalde; ama oyle bi durumda kullanamadiktan sonra hicbir mantigi yok bana gore.

• baronlacroix kullanıcısına yanıt

Tamamen yazılımsal olduğunu düşünüyorum. 1.5 senede bu konuda bir adım atmadılar hala

Daha önce de dediğim gibi bu aracın erken makyaja ihtiyacı var. Gerçekten mükemmel bir araca dönüştürebilirler

Bizim arkadasta dizel ti versiyon var gecen kullandi bu araba benimkinden 19 jantlarla nasil yumusak/konforlu olabilir dedi? Suspansiyon sistemi farkli dedim. Yani araclar gercekten ufak dokunuslarla (ozellikle yazilim boyutunda) cidden f/p orani en iyi araclardan birine donusebilir. Ama maalesef dedigin gibi eksiklik var. Bu arada surekli fiyatlar indirimde sayamıyorlar heralde. Ki yollarda epey görüyorum. Bazi seyleri daha duzgun ilerletseler bu oran daha da artar

• Herkese merhaba,

Tonale Veloce MHEV sahibiyim. 12 bin km oldu. Aracımda ilginç bir sorunum var. Arka cam rezistansı ve ayna ısıtmaları arada sırada çalışmıyor. Pazar günü -4 derecede çalışmadı. Pazartesi -7 derecede yine çalışmadı. Salı 2 derecede sorunsuz çalıştı. Çarşamba yani bugün 6 derecede yine çalışmadı. Rezistans tuşunun üzerindeki sarı ışık yanıyor. Bir uyarıda görünmüyor. Sorun sigortada olsa hiç çalışmaz?? Yarın sabah Ankara Oto'ya servise bırakacağım, böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Geçmiş olsun hocam. Benim de bu hafta park halindeyken ön ızgaraya vurmuşlar ancak ben sizin gibi hasarsız atlatamadım. Servis ön ızgara için (üçgen plastik hariç) 8000 küsur tl sadece parça parası çıkarttı. Muhtemelen böyle kullanmaya devam ederim. Pek dikkat çeken bir hasar olmasa da dikkat çektikten sonra bir daha görmezden gelinemeyen ve ben gibi takıntılı adamlar için büyük rahatsızlık verici bir hasar.

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

Daha önce acil durum frenleme gibi sistemlere sahip bir araç kullanmadım o sebeple kıyaslama yapamayacağım. Benim anlamadığım şey şu, kameraya güneş vurduğu ya da yağmur damladığı zaman kamera görüntüsünün komple gitmesi gerekmiyor mu? Mesela karşıdan güneş vurduğunda telefonumun kamerasını ön cama tutsam telefonumun kamerasında da güneşin parlamasından dolayı yola dair bir şey gözükmüyor zaten. Ben Alfa'nın uyarı vermesinden çok diğerlerinin uyarı vermemesine şaşırıyorum.

Alfa her koşulda kamera ve radar verilerini birlikte değerlendirirken diğer markalar kamera görüntüsü gittiğinde radar ile devam ediyorlar diye tahmin ediyorum. Mesleğim gereği otomotiv sınıfı milimetre dalga boylu radar sensörleriyle epey bir çalışma yaptım. Bir savunma sanayii ürünü için tek başıma sıfırdan radar gömülü yazılımı ve sinyal işleme algoritması geliştirip entegre ettim. Başka bir şirkette yine aynı otomotiv radarı üzerine bu sefer doktoralı kontrol mühendisi adamlarla çalıştım. Benim tecrübeme göre, tek bir radar verisi bu tür acil durum kararları almak için yeterli değil. Zaten bu sebeple "sensor fusion" diye bir şey var ve birden fazla sensör çıktısı (kamera + radar) değerlendirilerek yanlış alarmların (false positive) önüne geçilmeye çalışılıyor.

Ben Alfa'nın yoğurt yiyişinin farklı olduğunun, sistemi kör topal da olsa sürekli çalışır halde tutmak yerine yanlış alarm ihtimalinin azaltılması yönünde bir tasarım tercihinin söz konusu olduğu görüşündeyim. Yine de bu benim fikrim elbette, böyle olmayabilir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 17 Ocak 2024; 23:25:10 >

• Porsuck P kullanıcısına yanıt

Bu konu ilk açıldığından beri varım, böyle bir sorunla karşılaşan birini görmedim hocam.

• daredevilyusuf kullanıcısına yanıt
    Abilerim hayırlı günler, yaklaşık 36 gündür yanıtladığım konudan kaynaklı aracım serviste yatıyor. 36 gündür aracıma binemiyorum. Şarj ünitesinin komple değiseceği italyadan siparişi verildiği söylendi. Bugün öğrendiğim bilgiye göre parça gümrüğe takılmış. Yani daha bekleyeceğim bu parça gelsin diye.

36 gündür parçanın gönderilmeme sebebinin ise christmas tatili olduğu söylendi. servisin yalancısıyım. Parça gelip takılıp araca bindiğimde son yorumlarımı yine yazarım.

Size tavsiyem eğer yurtdisindan parça gelecekse ve arabanın yürümesinde problem yoksa bırakmayın aracı. Hemen gelmiyor parçalar ya da benim şanssızlığım bilemiyorum. Saygılarımla.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben kasımdan beri rot başı bekliyodum, geçen hafta anca geldi :) parça türkiyede değilse ciddi tedarik süreleri var. 36 gündür kesintisiz ikame araç sağlanmıştır diye umuyorum ?

jeep renegade.....

• abandonware A kullanıcısına yanıt
    Oncelikle gecmis olsun. Üzücü bir durum gercekten. Allah buyuk kaza vermesin diyelim. Cok gözü bozan bi kozmetik hasar olmamis bana sorarsaniz, gene iyi tarafindan bakmak lazim.

Ozellikle arac uyari sistemleri konusunda da oldukca yetkin biri olmaniz ve farklı acidan degerlendirmeniz de bizim icin cok degerli. Bu degerli bilgiler ile biz de bir seyler ogreniyoruz. Bundan ötürü de tesekkur ederim.

• Bugün aracı servise bıraktım, dizel ti tonale verdiler 3bin kmde. Yakıt 7.4lt, 38km/s ortalama hız. Bana fazla geldi tüketimi ama sürüşü bilmiyoruz tabi

18inc jant olmasına rağmen konforu 20incle aynı. Motorun titreşimi rahatsız etti ama gürültü konusunda fena değil. Şanzıman geçişleri benzinliye göre daha stabil geldi elektrik motoru olmaması sebebiyle. Ama vites topuzundaki geçişler çok sert geldi. Fren hissiyatı çok çok kötü benzinliye göre. Biraz tedirginlik yaşattı. Performans olarak normal sürüşte 50km/s hıza kadar dizel daha atik. Hafif yağmur vardı yolun yarısını afs uyarısıyla geldim :) değişen bişey yok yani, bir kaç aylık araçtır diye düşünüyorum

Direksiyon meselesinde bu aracın da rot ayarı bozuk, direksiyon sola doğru yamuk. İlginç gerçekten insan hayret ediyor. Hissiyat aynı. Direksiyondaki titreşim aynı.

Teşekkür ederim.

Estağfurullah hocam. Oldukça yetkin biri değilim, bir süreliğine haşır neşir olduk diyelim. Benimki bir fikir yürütmeydi ve tamamen yanılıyor da olabilirim. Esasen ben de işin aslını merak ediyorum, iyi bilen birine denk gelirsem sormak istiyorum ben de. Öğrenirsem yazarım buraya da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 19 Ocak 2024; 21:39:43 >

Ekşi'de falan okuduğuma göre şu sıralar çoğu markada parça tedarik süresi 3-6 ay arasına çıkıyor diyorlar. Yine de Alfa Romeo özelinde yurt dışından parça teminlerinde gecikme bekleyebilirsiniz. Keza Avrupa'da falan epey sipariş aldıklarından 2024 modellerin teslime de pek yetişemiyorlardı bir ara.

Yedek parça tedariği çok gecikirse eğer TOFAŞ'ı doğrudan arayabilirsiniz. Alfa'nın web sayfasında telefon numaraları var. Ekşi'de biri TOFAŞ ile konuştuktan sonra parça temininin hızlıca çözüme ulaştığını söylüyordu, aklınızda bulunsun:

Muadil ikame araç vermek durumundalar. Jeep Renegade, Tonale'ye kıyasla bir segment altta bir araç. Ankara'da masterap hocamla bana Jeep Compass veya Tonale verdiler hep. Bayiye ekşiyin biraz, değiştirsinler arabayı.

Bana sırasıyla renegade, compass ve tonale verdiler hocam. Yavaş yavaş yükseliyorum bir sonraki hedef stelvio :D

Bu arada tofaş ilgileniyor şikayetlerle. Standart işe yaramaz bir müşteri hizmetleri yok. İlgili ve takip ediyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 19 Ocak 2024; 21:52:32 >

bence de popomuz stelvio görsün artık Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

yalnız jeep compass ne kötü bir arabaymış. suv sevmiyorum arkadaş ben, onu daha net anladım. tonale, suv'dan ziyade hormonlu crossover gibi olduğundan çok batmıyor ama eski astra k hb'mi özlüyorum arada yalan yok. araba dediğin hb olur bence Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) 

inşallah benim arabayı çözerler de tofaş'a işimiz düşmez.

Abi evet ben de son çare perşembe günü sabah aradım tofaşi, derdimi anlattım. akşamustu tofaş yedek parçadan dönüş yapıp ilgileneceklerini söylediler. benim şuanki sikintim parçanin gümrükte takıldığını ve bunun devletle veya gümrük yetkilisi ile alakali olduğunu söylüyorlar. henüz dönüş olmadı tofaştan ama bekliyorum ya 1.5 ay oldu 1 hafta daha bekliycez lanet okuyarak.

İkame araçta da ilk defa böyle bir seyle karsilastigim icin sorgulamadim renegade'i aldim. zaten işin tadı çoktan kaçtı benim için bidaha başıma böyle bir sey gelirse servise biraz ağlarız muadil araç konusunda :D

Anladım hocam. Rast gelir inşallah işiniz. Alfa'daki parça sorununa ve arıza sıklığına eskilerden kalma hurafeler diyen adamların yanıldığını da görmüş olduk son birkaç ayda.

Gelişmeleri yazarsanız da seviniriz.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.