|
direksiyon yanı hava menfezinden trim sesi alıyorum sağ taraftakinde de ufak ufak geliyor başka yaşayan var mı bunu? |
|

|
direksiyon yanı hava menfezinden trim sesi alıyorum sağ taraftakinde de ufak ufak geliyor başka yaşayan var mı bunu? |
|
|
Bire bir aynısını yaşıyordum, yetkili serviste içindeki tırnak kırılmış dediler ve garantiden ücretsiz değiştirdiler, sorun çözüldü. Ses yapma sebebi de muhtemelen aynı sebepten. Benim de farklı bir problemim var, Antalya - Çanakkale - Antalya seyahati yaptım, giderken bir sorunum yoktu, dönüşte 100-110 km'den sonra direksiyonda titreme fark ettim, ayrıca araba net şekilde sağa çekiyor. Dönüş yolunun başında sağ ön lastik derin sayılabilecek bir çukura girmişti ondan mı oldu bilmiyorum. Bunun için pazartesi yetkili servise gitmek mi yoksa sanayide çözmeye çalışmak mı mantıklı olur? |
|
|
Evet 19, ben 5000 km önce lastiklerimi değiştirmiştim ama bu işlemden sonra da herhangi bir işlem yaptırmadım. Çarşambaya randevumuzu aldık, şu ana kadar Antalya servisine 3-4 defa gittim, hepsinde memnun ayrıldım. Umarım yine öyle olur. :) Bu arada daha önce konuda geçmişti, harman kardon performansı vasat kalıyor, uzun zamandır çeşitli ekolayzer ayarları deniyorum. En çok verim aldığım ve hoşuma giden ayarlar; bass 5, orta 0, tiz 6 ayarı oldu. alternatif olarak bass 5, orta 2, tiz 4 de diğer bir seçenek olarak denenebilir. Dinlediğiniz müzik türüne göre değişebilir tabii ki. ben kablosuz carplay bağlantısı ile spotify üzerinden dinliyorum, spotifydaki ekolayzer ayarını kapattım ve daha iyi gelmeye başladı. medya kalitesi de çok yüksek şeklinde ayarlı. tüm bunlara rağmen bi g20'deki harman kardon kalitesi kesinlikle yok tabii. Uzun yolda adaptif hız sabitleyici kullandım, genel olarak başarılı. Tek bir şeyi anlamadım, atıyorum 110'la giderken tabela okuma 50 tabelasını gördüğü anda araç ani frenle hızı düşürdü, ekranda onaylıyor musunuz gibi bir uyarı çıkıyor ama daha bir şeye basmadan direk ani fren yaptı, neyse ki arkamda kimse yoktu. Bunu sonrasında tabela okumayı kapatarak çözdüm, o zaman karışamıyor hiçbir şekilde. Karışmaması için ekstra bir ayar mı var? Bu şekilde pek güvenli değil. |
|
Adaptif hızda aynı problemi ben de geçen haftadan beri yaşıyorum. 3 yıldır böyle bir şey yoktu, yeni başladı. 110 120 sabitliyorum, tabelayı görünce kendi kendine bir anda 50ye 70e tabela neyse ona sabitliyor ve ani sayılabilecek fren yapıyor. Başlarım tabelasına deyip trafic sign ayarını kapatıyorum, ama her başlangıçta tekrar açık geliyor, bu daha can sıkıcı. Bu ülkenin bu yollarında, bu haliyle adaptif cruze knontrol kullanılabilir değil arkadaşlar, bu hali bana araç sattırır. 3 yıldır olmayan şey neden şimdi olmaya başladı onu da anlamadım. Geçen hafta bayram için Yunanistana gidip döndük, dönüşte başladı, acaba ülke yasaları vb ile ilglili bir ayar değişikliği mi oldu kendi kendine. Başka yaşayan var mı bunu, nasıl düzelteceğiz. Not: Araç Veloce 2023 |
|
Ben kendim taktım, ön arka kamera VIOFO. Kabloları da kendim çektim, sigorta kutusundan, sigorta çoklayıcı kablo ile aldım. Sigorta kutusu içinde 2 tip çıkış var, biri aküye bağlı sürekli 12V veren sigortalar. Diğeri ise sadece çalıştığında 12V verenler. Ben çalışınca 12V veren bir sigortadan çıkış aldım, aslında kamerada hareket sensörüne bağlı durunca kayıt özelliği var ama ben istemedim. Akü konusuna güvenemedim, aracım da site içinde olduğu için sürekli kayıt istemedim. Özellikle arka kameranın kablolaması epey zor, dar bir kablo kanalından geçirmek gerekiyor, ama önden kabloyu sigorta kutusuna götürmek kolay. Sadece bizim araçta sigorta kutusuna erişmek biraz zor, vida sökmeden olmuyor, ama böyle daha iyi oldu, ben görünen kablo sevmediğim için böyle yaptım. Şurada da paylaşmıştım hatta Dashcam installation https://www.alfaowner.com/threads/dashcam-installation.1221301/?post_id=17989583&nested_view=1&sortby=oldest#post-17989583Sigorta ve voltaj kiti de şuna benzer bir şey almıştım. Dash Cam Hardwire Kit, Micro USB Hard Wire Kit for Dashcam, Plozoe 12V-24V to 5V Car Dash Camera Charger Power Cord, Gift 4 Fuse Tap Cable and Installation Tool(11.5ft) https://www.amazon.com/Hardwire-Dashcam-Plozoe-Installation-Tool%EF%BC%8811-5ft%EF%BC%89/dp/B07X7MY854?th=1< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 1 Haziran 2026; 15:13:1 > |
|
|
yağın, ortada olması daha iyi, çok konursa, motor içindeki basınç gereksiz artarak motoru strese sokar, az konursa yağlama azalır, doğrusu ortada olmasıdır ancak aracın düz zeminde olduğundan emin olmakta fayda var! |
|
Bende de yanmıştı. Erteai gün kendiliğinden söndü servise varınca. Arabanın bilgisayarı log tutmuyormuş. O nedenle tam arıza anlayamadılar. Bu arada bugün Alfa Romeo yetkili servisi Aydın Oto İzmir'de bakım yaptırdım 40.000km. 19000 tl tuttu. Hizmet güzeldi. Memnjn kaldım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
trim seslerinden rahatsız olanlar arabayı satın kurtulun. ben sattım kurtuldum 35 binde araba, taksi çıkması linea gibi en ufak çukurda kapı içi, direkler gacur gucur ediyor direksiyonun yanındaki havalandırmadan zırıl zırıl ses geliyor yokuş çıkarken direksiyondan zangır zangır titreme sesi geliyor |
|
Şu kapılardan gelen gacur gucur sesleri harbiden rahatsızlık veriyor. Sanırım fitillerden geliyor bunun bir çözümü var mıdır bilmiyorum. Bunun haricinde ne direksiyon titremesi ne de havalandırmadan ses gelmesi durumu bizim başımıza gelmedi. Aracın performansı, tüketimi, donanımları, tasarımı çok güzel ama işte o bahsettiğim kapı sesidir, yol sesidir vs bunlar kalite oranını düşürüyor. Yine de olumlu özellikleri çok daha baskın gözümde. "Satıp kurtulma" seviyesine gelebilmek için aynı fiyata Bentley falan alabilmem lazım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpersamsun556 -- 3 Haziran 2026; 23:57:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|