Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.936
Cevap
99
Favori
257.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Giriş

Hocam normalde bizim araçlarımız 160 hp ve ruhsatta 118 kw diye geçiyor, 0-100 değeri 8.8 sn , ama mademki yeni Tonalede sadece benzinli motor 160 hp neden ozaman yeni katalogda 0-100 değerini 8.5 sn olarak güncellenmiş, bir saçmalık var, Normalde Tonale içten yanmalı motoru ,Fiat 500x 1.3 hacimli 150 hp olan motorun moda mod aynısı sadece hibrit olduğu için ek soğutma sistemi olduğundan 1.5 demişler . Bende anlamadım herhalde pazarlama stratejisi yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veloce61 -- 8 Nisan 2026; 17:59:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Güzel noktaya değinmişsiniz hocam, dün bu 0-100 değerinin 8.5 saniye olmasını Tonale sahibi başka bir arkadaşla da konuştuk. Aynı motor ve beygire sahipse neden bu fark var. Şanzımandan mı kaynaklı acaba diye düşünüyorum. Diğer türlü, 175 beygir güç vereceği açıklandığında ben aynı motordan daha fazla beygir gücü alınacağını düşünmüştüm. Dün bunu görünce öyle olmadığını görmüş olduk. Dediğiniz gibi pazarlama stratejisi de olabilir, bu da bir ihtimal.

2025 güncellemesinde benzinli motor ve şanzıman yazılımı güncellenmiş aslında toplam güç aynı 160 hp + 15 hp eskiden elektrik motor vurgusu yoktu şimdi pazarlama stratejisi 175 toplam beygire vurgu yapılıyor, yeni güncellemeyle elwktrik motoru daha aktif hale getirilmiş o nedenle buna vurgu yapılıyor sanırım

• Ben, 1.5 hibrit 160 hp motoru oldukça başarılı buluyorum , hem iktisatlı hemde sensiz verimli bir motor , Tonale araca bence çok yakışıyor, yeni Tonalede şanzıman güncellemesi olması , biraz 0-100 değerini revize etmiş gibi görünüyor,

• Bugün iş yerinden bir arkadaşımın 2.3-2.4 civarında bir paraya aldığı chr ına binmem gerekti. Araca bindiğim an modern Tofaş hissiyatını başta zaten net aldım :) Herneyse ön yolcu koltuğundayım kafam tavana çok yaklaştığı için biraz koltuğu indireyim dedim, o da ne koltukta yükseklik ayarı yok tamam boş paket falan ama Manuel olmasını falan geçtim, direk ayar yok. Tavan halısının kağıt gibi olması, koltukların 95 model efsane kasa corolla hissiyatında falan olması.. Durum hiç iç açıcı değildi gerçekten. Ben içimden hafızalı ısıtmalı soğutmalı canım arabam derken, arkadaşım satalım sana da böyle güzel bir araba alalım ne o Alfa romeo moreo dedi :). Velhasıl insanların ne kadar hissiyatsız ve kalitesiz arabalara ne paralar verdiğini görünce, arabama o kadar sahip çıkasım geldi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İnsanlar sırf "piyasası var" diye ölüm boşluğu olan arabaları alıp bir de üzerine Alfa Romeo'ya laf ediyor. Bizler de bu ön yargıyı düzeltmeye çalışınca "Alfacılar arabalarını çok övüyor" deniliyor. Bir de bazıları cahilce eleştiriyor işte neymiş egea crossla aynı platformu kullanıyormuş.. Ya tamam egea da kötü bi araba değil de neden 2 milyon verdiğim arabama bilip bilmeden dalga geçervari konuşuyorsun. Bişey diyince biz suçlu oluyoz.

Ve direksiyon hissiyatı eleştirisini çok abartıyorlar. Sırf bu yüzden araç hakkında "alınmaz" söylemleri yapabiliyorlar. İnsanımız binmediği, bilmediği otomobilleri edindiği 2-3 dedikoduyla yargılamayı çok seviyor maalesef.

Tonale'de beklentiler bence çok önemli. Modeli yeni olsun konforu ortalama olsun donanımlı olsun ve sportif bir yönü olsun deniliyosa bence sahibini memnun etmeme ihtimali çok az. Zaten bu arabanın fiyatına bu özellikleri olan araba çok çok az var (belki de yok). Ve rakiplerine göre de araç gayet dayanıklı.

Ha aracın kötü yönleri de yok değil tabi. Fakat bu yönlere abartmadan, objektif şekilde bakıldığında olumlu yanlarının çok daha baskın olduğu anlaşılıyor. Varsın tek sorunu trim sesleri ya da direksiyon hissiyatı olsun. Brembo frenler, adaptif süspansiyonlar, harman kardon, matrix farlar, koltuk ısıtma - soğutmalar, cam tavan ve sayamadığım diğer onca özellik bana fazlasıyla yetiyor.

Ve işin bir de tasarım tarafı var tabii. Güzellik her ne kadar göreceli olsa da Tonale'nin en farklı C SUV'lardan biri olduğu gerçeği yadsınamaz. Bu araç yakışıklı bulunmasa bile trafikte 4-5 milyonluk arabalardan daha çok dikkat çekebildiği de bir gerçek. Araba zaten 2025'te tasarım ödülü aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpersamsun556 -- 11 Nisan 2026; 12:39:30 >

• Alpersamsun556 A kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum, Tonale değerinin çok üstünde araçların çekiciliğine sahip, insanlar boş paket VAG grup araçlara dünyanın parasını bayılıyorlar neymiş 2.elde güçlüymüş değerini korurmuş , yani boş arabaya bin ama araç değer kaybetmesin !!!!! Gülünecek halleri var :)))) iyiki böyle, bu güzel araçlar bize kalıyor kral gibi geziyoruz, 2 seneden beri kullanıyorum gram pişmanlığım yok iyikide almışım kaldiki metropoller dışında Anadolu içlerinde Alfanın havası forsu bambaşka  

Tonale, göze gelen nazar çeken bir araç , pahalı bir araç değil ama çevremizdeki insanlar aracı değil , sizin bir Alfa Romeo alıp kullandığınız için cesaretinizi kıskanıyor. Önyargıları kırmak ve ne olursa olsun deyip beğendiği birşeye sahip olmak her insanın içsel dünyasında aşabileceği bir eşik değeri değil Benim çevremde gördüğüm bu..

• Herkese iyi formlar, mart ayında 2025 model 1.5 hybrid speciale aldım 2021 A3 sedan advance aracımı verip, son 10 yıldır a3 kullanıyordum, 2015 A3 sedan ambition ardından 2021 modwl A3 8y advance konfor+premium paket, aracım 75.000 km gelince suva geçme kararı aldık ve araştırmaya başladım, aklımda yeni Q3, X1 25exdrive plug in ve GLA vardı, hepsini değişik bayilerde ocak ayından itibarwn test ettiö araştırdım, 2025 araçlarda fiyat kampanyalarını takip ettim, Q3 s line 4.500, X1 4350, GLA 4300 fiyat aldım sonra yeni compasa bakmak için gittiğim bayide zatwn önceden beğendiğim ama pek cesaret etmediğim tonaleyle karşılaştım ve test sürüşü ardından satın aldım, fiyat avantajı sunduklarına, donanıma göre çok iyi, ses yalıtımı Q3 den daha iyi, diğerleriyle de aynı, fiyatına göre ikinci el değeri de normal, 4.500 milyona alınan araçlar tabiki ikşnci elde yüksek olacak kimse zarar etmek istemez, tonaleyi kullandıkça premiumlara istenen bu fiyatları şu anda hak etmediklerini düşünüyorum şu anda 0 piyasada kaçırılmayacak bir araç bence

• Faceliftler mayıs ayında bayilerde olacakmış bu arada, güzel görünüyor, 2025 modellerde olduğu gibi dizel ti, hibrid speciale donanımla gelecek bence satışlatı artar bu donanımla

Hayırlı uğurlu olsun, liste fiyatı üzerinden nekadarlık bir indirim yaptılar. X1 neysede Q3 ile GLA o fiyatları etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veloce61 -- 11 Nisan 2026; 15:13:58 >

650 bin indirim oldu 3100 e mal oldu, metalik renk farkıyla, aracımı takasa verdim oradan da kazanmışlardır.

Yalıtımda iyileştirme mi yapılmış acaba, benim kullandıklarım ( kendi aracım ve ikame olarak ) çok kötü seviyeydeydi

2025 lerde bir iyileştirme vardı , ama 2026 makyajlı kasalarda izolasyonu önemli ölçüde iyileştirdiklerini belirtiyorlar.

2025 güncellenmiş modeller speciale 19 inch jant standart aracımda goodyear eagle f1 asymetrik var üstünde. yalıtımı suv segmentine göre bana sessiz geldi, aynı yolda aynı hızla yeni Q3 ile karşılaştırdım tonale bir tık daha sessiz geldi bana yol lastik sesi bakımından ancak a3 aracıma göre sesi yüksek oda suv olmasından normal sedana göre yüksek ses olması, suvlarla karşılaştırmak gerekli. Karşılaştırırken 90 - 110 km hıxlarq çıkmıştım. Bence tonalenin yalıtımı sınıfına göre iyi seviyelerde gerci artık son yıllarda her araba kötüye gidiyor 90 lı yılların arabaları daha iyidir eminin :)

Tonale ve compass ı karşılaştırırsak ses yalıtımı ve konfor bakımından compass kat kat üstün, Tonale çok daha sert ve takır tukur, compass fosur fosur daha yumuşak ve trim sesi neredeyse hiç yoktu. Benim tak tuk geçtiğim yollarda compass tak tuk ses çıkarmadığı gibi trim sesi de gelmiyordu. Ama Tonale güzel beğeniyorum, çekişi gidişi bana göre gayet yeterli, içi orantılı ve gayet güzel tasarıma sahip, tüm premium donanımlar mevcut. Yeni nesil bir çok aracın multimedia ekranı camın ortasında duruyor, orantısız büyük ve itici duruyor mesela.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Tonale için makyajlı Egea diyenler oluyordu. Makyajlı Egea tanımı iç tasarım yönünden daha çok Compass için uygun bana kalırsa..

İtalyan üretim Egea Cross diyende oldu. Hatta ilk çıktığında 2022 yaz aylarında test eden bir youtuber 2 milyona Egea demişti.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.