Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.843
Cevap
98
Favori
250.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Giriş
    Koltuklar deri mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Evet, 1.5 Veloce, Luxury Pack

• Benim araçta alkantara ve deri karışımı koltuklar var. Yazın biraz terletmesi dışında konfor anlamında ben memnunum. Aracı İstanbul'da iken İzmir'den almıştım. İlk şehirler arası mesafeyi de o zaman yapmıştım. Zerre yormamıştı. Bu bayramda da Sivas üzerinden Ankara - Erzincan arası git gel yaptım. O güzergahı kullanan bilir, özellikle Sivas - Erzincan arasındaki Kızıldağ yolu ve Yozgat-Sivas arası bazı kısımlar yol aşırı bozuk oluyor. Buna rağmen pek de yorulmadım. Giderken 7 saat sürüş süresi vardı, dönerken bayram yoğunluğu sebebi ile aynı yolu 9 saatte aldım (sürüş süresi) bir miktar sırt bel tarafında yordu ancak 9 saat normal bir koltukta bile otursanız zaten o da yorar insanı. Deri koltuğun tabi tabakası farklı bir de koltuk içinde de farklı bir malzeme kullandılar sanırım soğutma ve ısıtma tesisatı için. Bundan dolayı fark ediyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarletlion -- 23 Mart 2026; 15:37:54 >
  • Arkadaslar severek kullandığım aracımı satma düşüncem oluştu. Herhangi bir şikayetim yok. Araçtan memnunum fakat cok uzun sure kullanma amacı ile almamıştım gene neredeyse 3 yıla yakın bende. Arac 1.5mhev siyah renk Veloce+ tüm donanımlar'a sahip. Daha ilan olusturmadim. Sag arka kapıda bir göçük duzeltme işlemi yaptıracağım ufak çaplı. Sonrasında yaz oncesinde satmayı dusunuyorum. Forumda cok sey paylaştık. Sizleri tanımaktan cok keyif duydum. Gene buralarda olacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İnşallah gönlünüze göre satarsınız aracınızı hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende garanti uzattım +2 yıl 1.5 mhev aracımda ozaman servis ya Alfa connect yada garanti uzatımı hediye ediyordu, arkadaşlar doğru söylüyor Tonale araçlar asla özel servislere bakım şu bu için bırakılacak araçlar değil bana göre birde usta diye gezen çirkef insanlarla uğraşılmıyor, yine servis en iyisi , 20 aylık aküde sıkıntı oldu servis hemen sorgusuz sualsiz yenisi ile değiştirdi. Bu tür olumlu yanlarıda var , işini doğru dürüst garantili yapsın pahalıda olsun servis .

Hocam aynı spec benim aracımda ben koltuklardan memnunum. Ankara- Gaziantep arası çok git gel yaparım bir sıkıntı yaşamadım. Tabi amg paket Cla dan bu araca geçtiğim içinde olabilir onun koltukları taş gibiydi. Tonale sürüş dinamiği, viraj hissiyatı açısından biraz daha sert koltuklara sahip olabilir diğer suvlar arasında diye düşünüyorum. Nacizane tavsiyem bel boşluk doldurma ve baldır açısını en rahat ettiğiniz pozisyona göre ayarlamayı unutmayın.

• Selamlar, sabah uzun yola çıkarken alttan tıslama sesi geldiğini duydum. Aracın altına eğildiğimde egzostaki delikten hafif basınçlı su fışkırdığını gördüm. Egzosun deilindiğini düşünüp tamir ettirmeyi düşünürken fotoğrafı ChatGPT’ye attım. ChatGPT egzostaki deliğin fabrikasyon su tahliye deliği olduğunu, kapatılmasının egzosa zarar vereceği yorumunda bulundu. Emin olamadığım için sormak istedim. Sizlerin araçları da aynı mı acaba? Teşekkürler.
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssarisin -- 24 Mart 2026; 16:10:12 >

• elessar23 E kullanıcısına yanıt
    Ben de birkaç ustaya dinlettim ancak tatmin edecek bir yanıt alamadım.

• VICTRIX kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler geri dönüşünüz için.

bizim araçlar biraz fazla ses alıyor ve ufak tefek trim sesleri oluyor.

izolasyonla ne kadar fark eder acaba, yorumları okuyorum yaptıranlar çok memnun kalıyor gibi.

fiyatı tuzlu tabii. 4 kapı, ön arka davlumbaz 40 bin tl fiyat çekiyorlar.

komple tabanı da kaplarlarsa 70 bine çıkıyor. 3 desibel civarı fark oluyormuş.

kafamı kurcalıyor bayadır çünkü özellikle trim seslerinden rahatsızım. bir yandan da değer mi diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağa mı didin? -- 25 Mart 2026; 15:32:22 >

izolasyon uygulaması trim seslerine etki etmeyecektir, trim seslerinin çoğu zaten kapı fitillerinden geliyor onu da würth silikon spray ve benzeri ürünler %90 oranında ortadan kaldırıyor ama 3-5 ayda bir tekrar etmek gerekiyor.

Bu arada yol sesinde izolasyon kadar da araçtaki lastikler de önemli, lastik değişim zamanı geldiğinde paraya kıyıp Continental, michelin vb. markaların üst serilerinden yol sesi düşük lastik almak çok farkediyor.

yok benim derdim kapı fitilleriyle değil. örneğin b sütunundaki kemer yükseklik ayarı kısmından ses geliyor. bu izolasyoncular da aracın ses yapan tüm aksamlarını tespit edip, bant vs. yardımıyla sesleri gideriyorlar. ayrıca kapı içlerinden de kimi zaman ince trim sesleri gelebiliyor. izolasyonla bunlar da yok oluyormuş.

lastikler iyi de olsa bizim tonaleler sessiz değil, içeriye hatrı sayılır şekilde ses alıyor. continental ultracontact kullanıyorum. hala eski araçlarıma göre daha fazla ses duyuyorum içeride.

• Harman&Kardon ses sistemi olan araçların kapı içlerine yalıtım yapmak mantıklı olabilir, yüksek seslerde rezonans seslerini kesebilir. Bu haliyle HK ses sistemi yüksek seslerde kötü performans veriyor

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.