Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (153. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ML2908
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
86
Favori
203.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
Giriş

El freninin otomatik ayarı var hem çekmek hem bırakmak için, bırakmak için sürücü emniyet kemeri takılıyken gaza hafiften dokununca bırakıyor.

Sizin yakıt ortalaması müthiş başarı. Ben aracı İzmir'den almıştım. O zaman km.si 12500 idi ve tüketim ortalama 6.8'di. Ben yaklaşık 6-7 ay İstanbul'da kullandım ve son 1 senedir de Ankara'da kullanıyorum. Km'nin çoğunu şehir içi N modunda kullanarak yaptım. Şuan 29 bin km'de araç ve ortalamam 7.1'e yükseldi. Bazen agresif kullandığım oluyor ancak sakin kullanım da denedim 6.5'i bile göremedim. Opet'ten alıyorum ben de yakıtı. Sizin tüketim gerçekten çok iyi.

Hocam, lastik havaları düşük olabilir yakıt olarak shell v power deneyin , km 29 bin demişsiniz bakım zamanı gelmiş bujiler kirlenmiş olabilir. Geçen yaz Denizli pamukkale otabanında 140-150-160 ile ful giderken bile 3 kişi klima açık yaktığım 6,5 ile 6,6 lt idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam o hızlarda 3000-3500 devir çevirirsiniz, sizin göstergede bir problem olabilir mi ya 😅 farklı arabalara mi biniyoruz ki acaba, ben 120'yle giderken tek kişi 7.2 lt yakıyor ki ben de sakın sürerim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

,..... Hocam 170 km gibi hızlarda bende 7 litreyi geçtim , Daha önce 1.5 mhev tüketim değeri 6 ile 6,5 arası diye herkes hemfikirdi forumda dikkat edersek 6 lt nin altına düşüyor, birde arac aynı ama aracı süren kişininde kudreti marifeti önemli  tabi bu işin esprisi, otobanda bende 170 ,180 , 190 gittim daha üstüne çıkmadım çünkü araç güven vermedi malesef 7,1 lt gördüm daha üstü hiç olmadı

1.5 mhev

19 inç

michelin primacy 5,

shell v power,

N mod

Tek kişi kullanacak

Bu parametreleri sağlayacak sonuçlar olursa daha detaylı bir analiz yapılabilir.

Hocam bujiler kirlenmiş olsa bile bunun etkisini yeni yeni görüyor olmam gerekirdi. Dediğim gibi araç 12.5 bin km'den beri bende. Ortalamam hep 7 civarında oldu. Lastik basıncı da ön 36 ve arka 34 kullanıyorum genelde. Mesela İstanbul-Ankara arası yapmıştım geçen kış. Araçta 3 kişi bagaj full dolu D modunda 140'a sabitlemiştim yolun büyük bir kısmında. Ortalama 8.0'dı aracı park ederken. Ve araç o zamanlar 18-19 bin km'de idi. Onun dışında da uzun yol yaptım ama 6.5-7.0 arasında değişiklik gösterdi. Yine tek başına lastiklerden olacağını sanmıyorum. Lastik, benzin, rakım, sürüş tarzı gibi birden fazla etkenin aynı andaki kümülatif sonucu olabilir. :)

170'lik Giu'dan geçtim ondaki ortalamam da 8-,8.5 arasında idi. Şimdi motor hacmi, ağırlık ve hibrid motoru da denkleme katınca bana çok da yüksek yine gelmiyor ama en azından 6.5 civarında olmalı diye düşünüyorum.

• Veloce61 kullanıcısına yanıt
    Hocam zorlasam 6'lara kadar inerim ama o bahsettiğim yüksek hızlarda mümkün değil yani bence. Şanzıman oranlarından çok gol yiyoruz o hızlarda. Ayrıca araç N modunda motor kapattığı için uzun yolda D modunda gidiyorum ben, çünkü o kadar devirli gittikten sonra ışıklarda motor kapatmasını istemiyorum arabanın.

Aynı 1.5 mhev motor aynı nötur ve elektro güçler benim arabaya o kadar yaktıramiyor maalesef
    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ilk uzun seyahatimi Manisa Didim arasi yaptim. Manisa ve Izmir sehirici tuketimim oldu. Sonrasinda otobanda 120km acc ile seyre devam ettim. Didim'de de bir miktar sehirici kullanimim var. Manisa'da doldurmustum. Sonra Didim'de tekrar doldurdum. 675tl yakit aldi. Gayet memnun etti. Yoldayken acc nin aniden arac onume cikmasi durumunu da test etme imkani oldu. Cok hizli sekilde tepki verdi arac.

Abandonware,

Benim bildiğim burada tecrübe paylaşımı yapılıyor, hangimiz doğru onu tartışmıyoruz ayrıca kimsenin kimseyi ikna etme gibi bir zorunluluğu bulunmuyor, Nasıl ki bir akrobat veya dublör Tonale ile 2 teker üstünde yanyan gidip aksiyon sahnesi yapabilir, veya bir saz bir kişide başka, bir virtiöz de ise olağan üstü sesler verebilir, bu kişinin kendisi ile alakalıdır, Mizansen yapmak iyi fakat biçimsiz olduğu zaman yadırganırsınız. Benim yakıtım bu size görsel ile gösterdim ayrıca Tonale' nin katalog verisi ve teknik dataları belli , biz burda paylaşıyoruz ki burayı okuyan insanlar ,YouTube gibi sitelerde herşeyden anladığını zannedenleri değil gerçek kullanıcılardan fikir edinsin. Tartışma ortamlarını mesleğim gereği sevmem!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veloce61 -- 31 Ekim 2025; 20:15:39 >

• Bir önceki sayfada bahsettiğim aracı dün satın aldım, İzmir - Antalya arası ilk uzun yol deneyimini de yaşamış oldum.

Olumlu/olumsuz karışık izlenimlerim ve sizlere birkaç sorum şu şekilde;

Aracın yol tutuşu beklentilerimin üzerinde, SUV araçlara normalde çok soğuk bir insanım. Virajlardaki yatma hissinden rahatsız oluyorum, Tonale beni rahatsız etmedi. Araç 36000 km'de, üzerinde 2022 yılına ait Bridgestone lastikler var. Çok feci lastik sesinden dolayı kafam şişti. Ekspertiz lastiklerin durumuna orta seviye, 10000 km daha rahat götürür dedi ama bu gürültü şehir içinde de devam ederse Continental ya da Michelin lastik şart gibi duruyor. Bir diğer ses konusu da harman/kardon. Geçtiğimiz hafta Bmw 3.20 denemiştim, ondaki harman/kardon ile Tonale'dekinin alakası yok. Diğer ihtimal de bu ses olayının bass, tiz vs ince ayarını kurcalamam lazım. İnce ayar önerisi olan varsa çok işime yarar. :)

Direksiyon tepkilerini beğendim, gaz ve fren pedalına alışmak da gayet kolay oldu. Frenler de başarılı, iyi tutuyor. Auto hold olayı büyük konformuş, daha önceki araçlarımda yoktu, ayak frende beklememek güzel his. İç mekanda gözüme açık ara en çok batan şey sürücü ve yolcu tarafındaki klima menfezleri, bu arabaya bunu layık gören kim varsa yargılanması lazım. Ekranın altındaki menfezleri başka bir ekip ayarladı herhalde. Onlar gayet şık. Beni şaşırtan bir eksik kol dayamanın altındaki gözde soğutma olmaması oldu. Direksiyon arkasındaki vites kulakçıları görsel ve hissiyat olarak iyi ama sinyal koluna erişim konusunda ara ara sorun yaşıyorum, buna alışılır gibi duruyor o yüzden büyük bir mesele değil.

Deri koltuklar rahat, koltuk soğutmayı da başarılı buldum. Otomatik uzun far asistanı çok verimli çalıştı, karşı şeritten kimseden selektör yemedim. Şerit takip şeritte tutma/şeride sokma konusunda fazla agresif, şehiriçinde kullanmayı pek düşünmüyorum. Uzun yolda çok iyi, dalgınlıklarda hayat kurtarır.

360 kamera başarılı ama anlamadığım şey neden bu kadar hassas olduğu. Park ederken ekranda kırmızı uyarı çıkıyor, içeride de sanki mesafe kalmamış gibi ses geliyor ama realite bambaşka. Ciddi mesafe olmasına rağmen sensör fazla tepki veriyor. Buna da alışılır elbette ama biraz daha iyi ayarlayabilirlermiş.

Adaptif Cruise Control'ü tam verimli kullanamadım, uzun yolda hız sınırları sürekli değişiyor malumunuz. Otobandan çıktıktan sonra hız sınırı düşünce adaptif de bir anda sınıra uymak için hızı kesti. Ekranda bununla ilgili bir yönlendirme çıktı ama tam çözemedim. Adaptifin hız sınırını ihlal etmesi için ne yapmak lazım? Bir de ekstra soru, ekranda ayarları kurcalarken bir konuyu anlamadım, far sensörü ayarı 1,2,3 şeklinde kademeli ama herhangi bir bilgilendirme yok. Bunların arasındaki fark nedir?

Konuya bu zamana kadar katkı veren herkese teşekkür ederim, karar verme sürecimde payınız var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xprofessorx -- 31 Ekim 2025; 21:31:5 >

• xprofessorx X kullanıcısına yanıt

Bende Bridgestone turanza lastikleri beğenmemiştim ve 30 bin km de attım yerine Michelin primacy 5 taktım çok memnun kaldım biraz pahalı ama değer, harman kardon konusuna gelirsek Tonale'de bulunan sistem alt kalite müzik sistemi ben BMW F10 kasadaki harman kardon ile kıyaslamıştım hiçbir alaka benzerlik yok , firma alt kalite ürün kullanmış, yol tutuşu gelince Tonale sürüşü hb araba konforunda yol tutuş viraj vs Suv dan çok binek oto gibi ,

Hocam öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Sanırım Antalya'da yaşıyorsunuz, bende antalyadayım. HK ses sisteminin tatmin etmemesi bence kapı içi yalıtımlardan kaynaklanıyor, rozenans sesi çok belirgin duyuluyor, eğer bildiğiniz bir yer varsa yalıtım işleri yapan, tavsiyenizi beklerim. 07CER679 plakalı araç benim, sizin donanımın aynısı sadece rengi gri, korna çalarsanız anlarım siz olduğunu, zaten sayılı bizim araçtan var Antalya'da.

Teşekkür ederim, evet Antalya'da yaşıyorum. Yalıtım konusunda bildiğim bir yer yok, anladığım bir alan da değil ama araştıracağım. Bir şey bulursam mutlaka paylaşırım. Ses ayarlarından Bass 6-7, mid 1-2, tiz 4-5 seviyelerine çekince sesin kalitesi biraz daha tatmin edici oldu ama dediğiniz gibi kapı içlerinde sorun var. Elle biraz bastırınca anlaşılıyor. Pek özenmemişler.

Bugün ben de lastiklerimi değiştirdim, araştırmalarım sonucunda iki seçenek arasında kaldım. Sonrasında bu kıyaslamayı gördüm;

https://tr.tyrereviews.com/Compare/Eagle-F1-Asymmetric-6-VS-Primacy-5.htm

Sonuç olarak Michelin Primacy 5 aldım, 4 lastik 50k. İnternetten alıp biraz daha ucuza mal etmek mümkündü ama kargo vs. uğraşmak istemedim. 2025 15. hafta üretimi, kısa bir sürüş yaptım lastik sesi ciddi şekilde değişti.

• Merhaba
    Tumseklerde, bozuk yollarda yani arac esnediginde sol taraftan bir gicirti benzeri ses geliyor. Direkten mi, kemer yukseklik ayari kismindan mi yoksa arka kapidan mi cozemedim henuz. Bu tur trim sesleri icin cozum yolu var mi acaba? Sizce nereden geliyordur bu ses, daha once basina gelen oldu mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aynı sorun benim aracımdada var , sesin geldi yer benim tespitime göre şoför koltuğunun bağlantı noktaları , ara ara gıcırtı şeklinde, genelde bozuk yolda viraj dönerken oluyor . Çok önemsemedim .

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.