Şimdi Ara

Alfa Romeo Kulübü - 15 Üye- ....henüz.... (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.493
Cevap
19
Favori
220.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • herkese merhabalar...forum bence gerçekten çok faydalı olmuş,,kısaca bişey danışıcam;

1999 model 145 1.4 TS 120.000'de klimalı 9.000 YTL isteniyor...

ben çok beğendim,,ama alfa romeo hakkında hiçbir bilgim yok maalesef,satın almayı da çok istiyorum...şuanda yerli bir araba kullanıyorum ve masrafları bütçemi aşmıyor..memur bi insanım :) acaba daha sonraki bakımları beni çok yorar mı??

Hepiniz çok bilgilisiniz hemenhemen,,bana da yardımcı olursanız çook sevinicem arkadaşlar ya,,
    sürekli takip edicem cevaplarınızı bekliyorum...

herkese kazasız-belasız sürüşler,,,görüşmek üzere ;)

Yeni araban hayırlı olsun. Kazasız belasız...
  • tşk ederim maninblack.. Ben arabayı birmota götürdüm, sakat çıkınca geri verdiğim aynı akşam araba nakit olarak başkasına satılmış Eminim ki alan kişiye de arabanın kazasından bahsedilmemiştir ama bu haksız bir kazanç şekli gibi geliyor bana, nasıl bu şekilde kazandıkları parayla içleri rahat ediyor anlayamıyorum..

"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım"
    Henry FORD
  • Arkadaşlar ikinci arabayı da bugün birmota götürdüm, allaha şükür arabanın hiç bir sorunu kazası çıkmadı.. Sadece yıllık bakımı gelmiş o kadar, araba henüz 20.000 km ye ulaşmadığından dolayı 1 yılı geçtiği için yıllık bakım gerekiyormuş. Aracı cuma günü kesin olarak teslim alacağım kısmetse..

Henry FORD
  • Arkadaşlar benide üye yapın kim yapıyorsa acilen.Şimdiden teşekkürler.

Orjinalden alıntı: yunus_emre35

herkese merhabalar...forum bence gerçekten çok faydalı olmuş,,kısaca bişey danışıcam;

1999 model 145 1.4 TS 120.000'de klimalı 9.000 YTL isteniyor...

ben çok beğendim,,ama alfa romeo hakkında hiçbir bilgim yok maalesef,satın almayı da çok istiyorum...şuanda yerli bir araba kullanıyorum ve masrafları bütçemi aşmıyor..memur bi insanım :) acaba daha sonraki bakımları beni çok yorar mı??

Hepiniz çok bilgilisiniz hemenhemen,,bana da yardımcı olursanız çook sevinicem arkadaşlar ya,,
    sürekli takip edicem cevaplarınızı bekliyorum...

herkese kazasız-belasız sürüşler,,,görüşmek üzere ;)

Yetkili servis yerine özel servise giderseniz bakımı geldiğinde uygun fiyatlarla işin içinden çıkarsınız.
    120.000 km ise iyi bir rakam. Fiyatıda güzel.
    Ama 1.4 motor yerine daha yüksek bir motorda bakabilirsiniz. Alfa'nın 1.6'dan itibaren motorlarıo gerçekten etkileyici performans sunar.
    1.4 TS motorlar ise o hacme rağmen yinede kendi kulvarında iyidir.

• arkadaşlar yeni üyeleri vede beni üye listesine ekleyinde kalabalık gözükelim
  • Nihayet dün Alfama kavuştum arkadaşlar, araba daha şimdiden doğru karar verdiğime inandırdı beni.. Bu markayı seçmemde etken olan arkadaşlara, özellikle yiğit arkadaşıma çok tşk ederim. Herkese kazasız sürüşler..

Henry FORD
  • konuyu açan arkadaş aktif olmadığı için listemizi güncelleyemiyoruz. kusura bakmayın. iyi kalabalığız aslında.

Orjinalden alıntı: metabax

Nihayet dün Alfama kavuştum arkadaşlar, araba daha şimdiden doğru karar verdiğime inandırdı beni.. Bu markayı seçmemde etken olan arkadaşlara, özellikle yiğit arkadaşıma çok tşk ederim. Herkese kazasız sürüşler..

alfanız hayırlı olsun böylesıne temız bır araca sahıp oldugunuz ıcın sızın adınıza cok sevındım.emınım fazlasıyla memnun kalıcaksınızdır aracınızdan,allah kazadan beladan nazardan korusun.suana kadar alfanızla yasadıgınız deneyımlerınızı; begendıgınız yada begenmezıdıgınız yonlerını bızımle paylasırsanız memnun oluruz.gule gule kullanın..
    aşağıda vereceğim ilan için de bi yorumunuz olabilir mi, izmirdeyim nelere dikat edeyim, ücreti karşılığında eksperlik yapan alfa servisi falan var mı? aracı şuraya göster, şunlara dikkat et diyeceğiniz nokltalar neler? fiyat renk kasa km herşey hakkında yorumlarınızı bekliyorum :)

http://www.araba.com/973720.html
  • Tüm iyi dilekleriniz için çok çok tşk ederim yiğit arkadaşım.. Yani uzun süre uğraştım ama sonunda gerçekten çok temiz bir araç almak kısmet oldu, aracım sıfır desem yeridir, zaten kullanıcı sigara vs içmemiş çakmak bile sıfır duruyor, dolayısıyla arabanın içi kokusuz ve pırıl pırıl. Alfa almadan önce okuduğum yorumlarda kullanınal malzemenin kalitesizliğinden bahsedilmişti ama ben arabada kalitesiz bir malzeme göremedim açıkçası. Koltuk döşemeleri gayet başarılı, kumaşı da kaliteli, tepe aydınlatmasından tut (bose olmamasına rağmen) ses sistemine kadar, torpidodan koltuk dayamasına kadar her şey ergonomik ve başarılı olmuş, yani neredeyse benim için üretilmiş bir arac diyeceğim :)

Henüz araç ile 250km yol yaptım, 100 liralık benzin almıştım ve ışık yanmaya başladı. Şu an için yüksek görünüyor ancak bu kullanımda aracı her türlü denedim, gaza yüklenmeler vs. bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Öncelikle daha ilk kalkıştan itibaren şunu anlıyorsunuz ki araba gayet tok bir araba, ağır ve yola sağlam basıyor, bu da tabi sürücüye güven veriyor. Direksiyonu ağır bir direksiyon, çevirdiğimde lastiklerin de döndüğünü hissettiriyor ellerinize, bir çok arabadaki gibi boş bir çemberi çeviriyormuşsunuz gibi değil. Motor gayet sessiz, devrim 3000 i geçmezse motor sesi duymuyorum desem yeridir. Çukurlarda da öyle abartıldığı derecede araç sarsılmıyor ve içeri ses vermiyor, belki henüz çok yeni oluşundan dolayıdır. Arabadan ekstra gacır gucur herhangi bir ses de yok. Aracın kalkışı, hızlanışı her şeyi 1.6 motora göre iyi denilebilir.. Bana en çok "işte budur" dedirten şey ise virajlarda arabanın hep dengede durması, aracın içinde sağa sola savrulmadan virajı alabilmem oldu.. Gerçekten bu arabayı kullanırken girecek viraj arıyor hale geldim diyebilirim. Şunu söyleyebilirim ki bu araba ile otoyolda seyir etmek de bir zevk, şehir içinde kırmızı ışıkta beklemek de bir zevk :)

Aracım ile ilgili yazabileceklerim şimdilik bunlar, olumsuz olan düşüncelerimi soracak olursanız, belki ilk kez kendime ait bir araç aldığımdandır ama inanın aracım ile ilgili yaabileceğim olumsuz hiç bir şey bulamadım ben. Fakat yaklaşık 12 yıldır gerek şirket gerek aile aracımızı ve daha bir çok araç kullanmış biriyim..

Netice olarak golf değil de 147 aldığım için hiç ama hiç pişman değilim, ayrıca golfe göre daha yakışıklı ve çok daha fantastik bir araba olduğuna inanıyorum..

Benim anlamadığım bir nokta var, aracın kumandasındaki kapı kilidini açma tuşunu 2 saniyeden daha uzun süre basılı tuttuğumda arabanın tüm camları açılıyor ama kumandadan bunları tekrar kapatamıyoruz, bundaki mantık nedir? Sanırım selespeed ve ts 2.0 lerde kumandadan kapatma işlemi de yapılabiliyormuş.. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: yigit__

quote:

Nihayet dün Alfama kavuştum arkadaşlar, araba daha şimdiden doğru karar verdiğime inandırdı beni.. Bu markayı seçmemde etken olan arkadaşlara, özellikle yiğit arkadaşıma çok tşk ederim. Herkese kazasız sürüşler..

alfanız hayırlı olsun böylesıne temız bır araca sahıp oldugunuz ıcın sızın adınıza cok sevındım.emınım fazlasıyla memnun kalıcaksınızdır aracınızdan,allah kazadan beladan nazardan korusun.suana kadar alfanızla yasadıgınız deneyımlerınızı; begendıgınız yada begenmezıdıgınız yonlerını bızımle paylasırsanız memnun oluruz.gule gule kullanın..

Henry FORD

• Tüh ya verdiğim ilandaki araç bir günde satılmış :)
    Arkadaşlar 2006 model farları makyajlanmış kasa 147 ile, bi önceki kasa arasında ne gibi farklar var ?
  • farları makyajlı olan kasalar 2005 model diye biliyorum, 2006 ların hepsi yeni kasa sanırım.. Makyajlı kasalar ile bir önceki kasalar arasında da sadece farlar ve kaput farklı, donanımsal olarak bir değişiklik yok diye biliyorum ben ama yanlış biliyor da olabilirim..

Henry FORD
  • arkadaşlar 2 aydir araştiriyorum alfa 147 alicim bilgisi olanlardan tavsiyelerini yazarlarsa sevinirim
  • Arkadaşlar alfa 147i için sizlerden bilgi almak istiyorum arabayi çok beğeniyorum ama bilgim fazla yok ve şu söylentiler var çabuk bozuluyor çok yakiyor 2 eli yok parçasi pahali ben yinede almaya kararliyim bilgilerinizi bekliyorum
  • sevgil seyfo ben de 10 gün kadar önce 2006 alfa 147 satınaldım ve 3-4 ay kadar ne aslam diye düşünüp sonunda 147 almaya karar verdim. Bu kadar konforuna rağmen fiyat olarak bence en uygun araba bu. Ayrıca insanın aklına bir kez girince başka bir arabaya bir türlü yönelemiyor insan.. Çok aradım ama sonunda buldum temiz bi tane.. Ayrıca yollarda o kadar çok görünmeyen, belirli bir kesimin tercih ettiği kısacası ayak altında olan bir araba değil bu yüzden de sürüş anında kendini özel hissediyorsun.. Ben de senin gibi bir çok olumsuz söylenti duydum ama her şeyi göze alıp bu arabayı aldım ve hiç pişman değilim.. Neticede hangi markaya yönelirsen yönel mutlaka olumsuz şeyler söyleyen insan oluyor bu sadece alfa için geçerli bir durum değil. Bu yüzden ben özellikle alfa kullanıcıları ile temasa geçerek araştırdım ve birmotta çalışan amcaoğlum un da onayıyla bu arabayı almaya karar verdim. Parçası pahalı diyorlar ama wv den citroenden daha ucuz, opel vb gibi markalarla da aşağı yukarı aynı olduğu söyleniyor.. Yakıt konusunda da kmde ortalama 300-350 kuruş yakıyor.. 2. eli konusunda biraz haklılar, bir kere araba pazar arabası değil pazarda istisna bulunur.. Ben galeriden aldım, bulabiliyorsan net üzerinden sahibinden bulabilirsin ama sahibinden satanlar galeriden daha çok fiyat istiyorlar nasıl iş anlamadım.. Ben zaten kredi ile aldığım için en az 3 yıl binmeyi düşünüyorum bu yüzden de 3 yıl sonra satılacak bir arabanın ne kadar değer kaybedeceği konusuna pek kafa yormadım.. Şu an böyle bir arabanın sahibi olmanın kiyfini çıkarıyorum ve inan satışı hiç aklıma bile gelmiyor benim tavsiyem temizini ve az km bir 147 bulursan kaçırma çünkü zor bulunuyor..

Henry FORD

• metabax kardeşim cevabin için teşekkürler kim ne derse desin ben bu arabaya aşik oldum temiz km düşük bitane bulursam alicam Allah sanada kazasiz belasiz sürüşler nasib etsin

@tertibe @alper83,

arkadaşlar hayırlı olsun dilekleriniz için çok tşk ederim ama işler yolunda gitmedi maalesef, daha önce linkini verdiğim ve kapora bıraktım dediğim siyah 147 alfayı noter işlemlerini kredi işlemlerini her şeyi hallettikten sonra birmot servisine götürdüm. Ve orjinal dedikleri araba önden kazalı çıktı maalesef :( Neyse galerici de şaşırdı ekranda değişen parçaları görünce ve kısmet değilmiş dedim arabayı galeriye tekrar verdim. Yani o günden beri harıl harıl araba arıyorum.

Bu ctesi de yine alfa 147 aramak için anadolu yakasına geçtim, o arada galeriyi de arayıp uğrayacağımı ve kaporamı alacağımı söyledim. Neyse bir kaç alfaya baktım ama içime sinecek bir araba bulamadım. Paramı almak için galeriye gittiğimde orada aşağıda linkini verdiğim arabayı gördüm.. Bu araba için pazarlığa oturduk, 2006 model 15.000 de 120 hp distinctive.. Hep kırmızı ya da siyah düşünüyordum ama bu renk nasip oldu.. Bana o arabayı tavsiye ettiler 28.750 fiyatı var ama sana karşı zaten önceki arabadan dolayı mahçubuz bu yüzden bu arabada yardımcı oluruz dediler. Her neyse öyle böyle 26,300 liraya anlaştık bu arabada.. Araba ile bi tur attım, gerçekten harika, içi sıfır kokuyor, çiziksiz pırıl pırıl bir araba. Arabayı oraya gitmden önce sahibinden com da görmüştüm ama ilgimi çekmemişti. Orada görünce gerçekten çok hoşuma gitti, resimlerde görünenden çok daha güzel bir görüntüsü var. Birmottan ruhsat üzerinden telefon ile kaydına baktırdım henüz hiç servise girmemiş (tabi özel servise girmişse onu bilmiyorum). Yarın sabah da arabayı birmot a götüreceğiz ve mekaniğine baktıracağım. Şayet bunda da bir problem çıkmazsa bunu aldım arkadaşlar.. Kendime 23bin lira limit koymuştum ama bu yeni kasalar beni çok çekti, limitimi aştım sayılır. Allah ödemeyi nasip etsin, ne diyeyim ki :)

@tertibe sana da hayırlı olsun yeni araban, allah kaza bela vermesin.. Yalnız bu arabayla tur attığımda anladım ki, araba gerçekten hıza sevkediyor insanı. O siyah 2005 model 147de duyamadığım motor sesi bu alacağım arabada harika bir şekilde geliyordu. Kısmetse bu perşembeye kadar artık br alfa sahibi olacağım. Şayet bu arabada da bir sorun çıkarsa istemeden kesin olarak golfe dönüş yapıyorum arkadaşlar...

yine linki unutmuşum

http://www.sahibinden.com/alfa_bayrak_2006_15_000_km_distinctiveWQQaXQQ6380801WQQpXQQdisplayitem

Selam,

arkadaşım içine kurt düşürmek gibi olmasın ama aldığın araç gri renk ise (link hatalı görünüyor o yüzden bilemiyorum), tuzladan sahibinden satılıktı. fitayıda 29000YTL idi.

telefonda konuştuğumuzda kendisi başka bir araba almak için anlaştığını, acil para ihtiyacı olduğunu ve ön tamponun değişmiş olduğunu söyledi.

aynı dakika içinde hiç pazarlık yapmadan kendiliğinden 25'e veririm dedi (ilanda 29du). kazalı olunca ben saolun dedim kapattım.

akşam ilan güncellendi ve 25750ye düştü fiyatı, ve sabah satıldı. araç tuzladan çıktı yani.

İlanları dolaşırken aynı galeriyden ilanın 28750'den verildiğini gördüm (KAZASIZ BOYASIZ olarak).

İlanları çok dikkatli incelediğimden dolayı tamponun altında ufak bir çatlak vardı ordan tanıdım.

tabi km'si de kendini ele veriyor zaten. model renk km çatlak aynı olunca, aynı araba olduklarından eminim.

sahibinden.com'a şikayet edicektim bi işe yaramıyacağını düşündüm. burayıda sıkça kontrol etmeme rağmen bunu belirtmek aklıma gelmedi.

KISACASI:

bahsettiğim araç: 2006 model 15000km stromboli gris yanlış hatırlamıyorsam, 147 distinctive, ön tamponun alt sol tarafta çatlak var.

sahibinden satıulıktı 25000 YTL 'ye veririm dedi ön tampon değişti dedi

(kimse arabasını kötülemez, hele tampon değişti hiç demez böyle bişey yoksa olmamışsa)

umarım aynı araç değildir bahsettiğim.

iyi günlerde kullanmak nasip olsun.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.