Şimdi Ara

ALFA ROMEO Hayranları Buraya (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
16
Favori
171.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıdaki adreste yazılı Alfa Romeo 145'i almak üzereyim...

Nasıl, tavsiye edermisiniz, fiyatında daha pazarlık edilecek büyük ihtimal... Araba masrafsız... Motor yeni yapıldı, sıfırlandı... Benden önceki sahibi yüksek hızda düşük vitese takınca motorun gömleğini kırmış... Bunun yanında kalorifer tesisatı komple yenilendi... Şu anda araçta her hangi bir eksiklik yok... Kazasız...

Bulunduğum şehirde (Konya) bu arabadan fazla olmadığı için fazla bilgi edinemiyorum. Parça sıkıntısı yok dediler... Ama bunun yanında 97 model olduğu için durmadan servise girer çıkar mı bu arabalar... Yoksa dayanıklı mıdır... vs.

Lütfen bildirirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler...

Not: Arabanın fiyatı için sadece internet sitelerine bakılmıştır... Ve genelde fiyatlar yukarıda belirtilen rakamlarda... Ayrıca arabayı daha yeni yeni sistem İtalyan tüp takılmıştır... Çekişte herhangi bir değişiklik yok (sahibinin söylediğine göre)... Fazla gaza yüklenmez iseniz şehir içi 130 - 140 arası yakıyormuş.. Fikirleriniz...

• quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Toprak altından konu çıkartmak gibi olmasın ama ben de yakında Alfa Romeo ailesine katılıyorum.
    159 1.9 JTD Distinctive Plus QTronic, yanında
    Konfor Paketi
    Blue & Me
    Navigasyon
    Metalik boya
    Çift çıkış eksoz
    alıyorum. Diğer aracımla yaptığım gibi buradaki insanlarla da buluşma ayarlayabiliriz.

Arkadaşlar bu mesajımda yazdığım aracın siparişi şu anda iptal olmuş durumda, ellerinde olan araçlardan ziyade bir de üstüne navigasyon istediğim için kasım teslim olacağını söylemişlerdi. Ama şu anki durumumu özetlemek gerekirse bayi bana tam anlamıyla "şerefsizlik" yapmıştır.
    Şöyle ki, aracın üstünde navigasyon isteyip bunu Türkiye'de kullanabileceğimi sormuştum. Onlar da kesinlikle kullanabileceğimi söylediler. Yakın zamanda sordum soruşturdum Türkiye'ye araçların üstünde gelen hiçbir navigasyon yasal bir şekilde çalışmıyormuş. Bunu bayiye ilettim ve kem küm edip biz onu "hackleyecektik" şeklinde bir savunma yaptılar. Uzun süren uğraşlar sonucu zaten teslimat tarihi gecikmiş arabamın parasını iade aldım ve şu an beklemedeyim. Sanırım sırf bu şerefsizlere para yedirmemek için gidip başka bayiden alacağım ki aynı şeyi belki bana onlar da yapacak. Henüz beklemedeyim ve işim çok olduğu için karar aşamasını biraz uzatacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.

• Geç oldu kusura bakma cevap veriyorum;birşey değil.
    quote:

quote:

Toprak altından konu çıkartmak gibi olmasın ama ben de yakında Alfa Romeo ailesine katılıyorum.
    159 1.9 JTD Distinctive Plus QTronic, yanında
    Konfor Paketi
    Blue & Me
    Navigasyon
    Metalik boya
    Çift çıkış eksoz
    alıyorum. Diğer aracımla yaptığım gibi buradaki insanlarla da buluşma ayarlayabiliriz.

Arkadaşlar bu mesajımda yazdığım aracın siparişi şu anda iptal olmuş durumda, ellerinde olan araçlardan ziyade bir de üstüne navigasyon istediğim için kasım teslim olacağını söylemişlerdi. Ama şu anki durumumu özetlemek gerekirse bayi bana tam anlamıyla "şerefsizlik" yapmıştır.
    Şöyle ki, aracın üstünde navigasyon isteyip bunu Türkiye'de kullanabileceğimi sormuştum. Onlar da kesinlikle kullanabileceğimi söylediler. Yakın zamanda sordum soruşturdum Türkiye'ye araçların üstünde gelen hiçbir navigasyon yasal bir şekilde çalışmıyormuş. Bunu bayiye ilettim ve kem küm edip biz onu "hackleyecektik" şeklinde bir savunma yaptılar. Uzun süren uğraşlar sonucu zaten teslimat tarihi gecikmiş arabamın parasını iade aldım ve şu an beklemedeyim. Sanırım sırf bu şerefsizlere para yedirmemek için gidip başka bayiden alacağım ki aynı şeyi belki bana onlar da yapacak. Henüz beklemedeyim ve işim çok olduğu için karar aşamasını biraz uzatacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.

•  ALFA ROMEO Hayranları Buraya
  • alfaya binmak ayrıcalıkdır helede kayseri de
    not:156 tspark 99 model 2.0 motor full orjinal
  • selam herkese..
    pazartesi günü alfa 145 ts sahibi oldum 99 model. km si 98000 de ve aracı aldıktan sonra servise götürdüm .alfa servisine değil ama..bosh car service leri vardır bilirsiniz..oraya götürdüm..aslında arabayı oraya fişe taktırıp almadan önce kontrol amacıyla götürmüştüm..ama aldıktan sonra zaten bakım yaptırcaktım ve 1 milyarı gözden çıkarmıştım bunun için..bosch servis piyasadan %30 ucuzuz dedi arabayı bırak 2 saat sonra eksiğini gediğine bakıp arayalım dediler..akşama doğru arayaıp bütün herşeye baktıklarını sölediler ve 1200 lira lık bi masraf çıktı işçilik de dahil..baya bi para gitti yanii..sizce bu para yüksek mi..arabaya neler yapıldığnı aşağıya yazıcam.. ilk arabam olduğu için vede çok fazla bilgim olmadığı için yardımcı olabilirseniz ve fikir verebilirseniz sevinirim..alfa 145 i olupta hangi servislere götürüyosunuz en uygun servis nerdedir..alfa milano diye bi servis duydum..baya büyük ve ii diyolar ..atatürk oto sanayide..ama fiyatlarından pek habeirm yok...birde bu alfaların varyatör sorunu varmış müzmin.alfa milanoyu bunun için tavsiye ediyolar hemen hallediyo diye..şimdilik bu kadar..alfa romeo nun nazlı bi araba olduğunu biliyorum ve bilerek aldım..çünkü tamamıyla bir tarz ve karizma içeriyo..

ARABAMA YAPILAN İŞLEMLER VE FİYATLARI AŞAĞIDADIR..BİR KIYAS YAPIP BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM..HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN VE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLİYORUM HERKESE...

LAMDA SENSÖR ALFA 1 AD. 150 YTL
    TRİGER GERGİ RULMANI ALFA 1 AD. 150 YTL
    VANTİLATÖR KAYIŞI 1 AD. 25 YTL
    TRİGER KAYIŞ ALFA 1 AD. 70 YTL
    ANTİFİRİZ 3LT 4 MEVSİM 1 AD. 25 YTL
    BUJİ TAKIM 1 AD. 120 YTL
    ROTMİLİ RL 2 AD. 90 YTL
    ROTBAŞI 2 AD. 50 YTL
    SAĞ SALINCAK 1 AD. 50 YTL
    DEVİRDAİM SU POMPASI 1 AD. 110 YTL
    GERGİ KÜTÜĞÜ DOBLO ALFA 1 AD. 70 YTL
    VİRAJ ROTU SAĞ 1 AD. 20 YTL
    DİREKSİYON KÖRÜK 2 AD. 30 YTL
    ŞANZIMAN YAĞI 80 NUMARA 3 AD. 24 YTL
    ROTBALANS 50 YTL
    İŞÇİLİK 230 YTL

TOPLAM= 1264 YTL... 64 YTL Yİ DE ALMADILAR 1200 YTL KAPADIM OLAYI..YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

• arkadaşlar 2003-2004 alfa 147 1.6 lar çok ilgimi çekmeye başladı ancak yedek parça ve bakım ücretleri nasıldır hiç bir bilgim yok. 147 1.6 kullanan var mı aramızda, yakıt tüketimi hakkında da somut bilgi verebilirlerse çok memnun oluruz..
  • Merhaba arkadaşlar

Ben bir opel corsa kullancısıyım. Ve aracımı değiştirmek istiyorum.

Bu noktada yıllardır her yanımdan geçtiğinde "ne güzel araba, keşke alsam şunlardan bir tane" dediğim 2005 model bir 147 almayı düşünüyorum. Bu düşüncemi kime ilettiysem "alırsan alfa servisten dışarı çıkamazsın, sakın böyle bir hata yapma" diyip duruyorlar. Ben aracın fazla yaktığını ve 2.elinin düşük olduğunu biliyorum. Ancak alfa lar gerçekten servisleri bu kadar çok mu severler? Her fırsatta gitmeyemi çalışırlar?

Sizler gibi alfa konusunda tecrübeli kişilerden alacağım objektif yorumlar benim için çok değerli.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Alfa konusunda 10-15 sene öncesinin kulaktan dolma bilgileri ile yorum yapan kişiler hala yok olmadılar.
    Alfa, Türkiye'de epey bir atak yaptı TOFAŞ bünyesine girdikten sonra yerini sağlamlaştırdı. Yedek parça ve servis sorunu yok.
    Servis sevmesi ise biraz kullanıcıya birazda o aracın fabrikadan nasıl çıktığına bağlı.
    Hiç sorun yaşamayan Alfa'lar da var değişik sorunlarla karşılaşanda. Biraz şans.
    Ama Üretimin eskisine oranla daha kaliteli olduğu kesin.

Sorun çıkartacağı kesin gibi olan yanları motordaki varyatör denilen bir parça ile Türkiye yollarında yıpranan çok sert süspansiyonları.
    Süspansiyonlar yol tutuş için fazla sert yapılmış ve kullanırken darbeyi çok hissettiriyor. 2 sene içerisinde de ses yapmaya başlıyor. 3 senesinde de
    o sese dayanamayıp bir miktar paraya değiştiriyorsunuz.

Çok yakma diye bir şey söz konusu değil. Şehir içi 8,5-9 litre...diğer 1.4 ve 1.6 motor araçlarla aynı yakıyor. Benzin pahalı... belki Corsa 1 litre daha az
    yakar belki 1.5. O da ne kadar fark yapar bilmiyorum ama o keyfe değer.

3-4 gün önce Ankara'da Çetin Emeç bulvarında gidiyorum. Arkama ısrarcı bir Corsa takıldı. Israrla arkadan yakın takip yapıyor. O bulvarda da bir alt geçit var ve çok acaip bir viraja sahip. Oraya geldiğinde ben gaza dokundum ve araç 100 km civarına çıktı ve rahatlıkla o keskin virajı aldım.
    O sırada Corsa'cıya bakıyordum dikizden, ısrarla arkadan yaklaşan adam epey bir geride kalmış.

Yani işin özeti ara hızlanma ve yol tutuş değerleri dikkat çekici. Karizmasıda çok fazla...
    Servis ücreti olarakta diğer yabancı markalardan fazla değil. Bir Volvo, Mercedes, BMW ayarında hiç değil.
    Klasik Honda, Toyota, Pug veya Opel ayarında. Heleki özel servis olursa dahada ucuza çıkmak mümkün.

• Arkadaşlar yaz sonuna doğru bi araç almayı planlıyorum bütcem 12000 lira civarı.Alternatiflerimin arasında alfa 156 2.0 ts veya 156 1.6 ts var.Model olarak 2000-2001 (belki 99) baktım ve hemen hemen bütceme uygun gibi gördüm.
    Alfa hakkında hiç bir bilgim yok sadece kulaktan dolma bilgiler 2.eli yoktur,çok masraf çıkarır,çok yakar vs..
    Bunların doğruluk payı ne kadardır? Bahsettiğim 2 araç almaya değermi ve ederleri nedir?
    Bu paraya alınabilecek kafamdaki araçlar,
    Clio hb
    hyundai accent
    toyota corolla
    opel vectra
    opel corsa
    alfa 156
    honda civic
    belki hatırlayamadığım bi kaç araç daha.Fiyatları bütcemden -2000,+2000 opsiyonludur.3 yıldır honda jazz 1.4 kullanıyorum alacağım araba onun kadar iyi olmasada attan inip eşeğe binmek istemiyorum

Jazz yakında gidiyor ve yerine alfa 156 nasıl olur?Aile yok tek başıma kullanacam (en fazla bi kız arkadaşım biner) ve ayda 1 kere uzun yol yaparım.Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur -- 13 Şubat 2008; 21:13:39 >

• ARKADAŞLAR ABİM 2007 MODEL Bİ 159 JTD ALMIŞTI SIFIR DAHA 500 KM DE DEBRİYAJ BALATASI YANDI,BİRİSİ OTOBANDA OLMAK ÜZERE İKİ KERE YAKIT PAMPASI ARIZALANDI YOLDA KALDI FAR VE PLAKA AMPÜLLERİ BEŞ KERE DEĞİŞTİ HALA GEÇMEYE DEVAM EDİYORLAR VE BUNLARIN HEPSİNDEN SERVİS VE FİRMA ABİMİ SUÇLUYOR NEYMİŞ MÜŞTERİ HATASIYMIŞ SHELL DEN YAKIT ALAN BİRİSİ OLARAK ABİM SHELLİN YAKITININ STANDAR ÜSTÜ OLDUĞUNU BALGELEMESİNE RAĞMEN FİRMA GERİ ADIM ATMIYOR VE BİZİ AZARLAMA TERBİYESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR SAYIN ARKADAŞLAR.ARTIK ALFA ALMAYA KARAR VEREN ARKADAŞLARIM BUNLARIDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURSUNLAR AMA BENCE ALFA ROMEO ALMAYIN VE ALDIRTMAYIN BEN BİLE BUNU SÖYLÜYORSAM Bİ DÜŞÜNÜN DERİM.SAYGILARIMLA...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfa44romeo

ARKADAŞLAR ABİM 2007 MODEL Bİ 159 JTD ALMIŞTI SIFIR DAHA 500 KM DE DEBRİYAJ BALATASI YANDI,BİRİSİ OTOBANDA OLMAK ÜZERE İKİ KERE YAKIT PAMPASI ARIZALANDI YOLDA KALDI FAR VE PLAKA AMPÜLLERİ BEŞ KERE DEĞİŞTİ HALA GEÇMEYE DEVAM EDİYORLAR VE BUNLARIN HEPSİNDEN SERVİS VE FİRMA ABİMİ SUÇLUYOR NEYMİŞ MÜŞTERİ HATASIYMIŞ SHELL DEN YAKIT ALAN BİRİSİ OLARAK ABİM SHELLİN YAKITININ STANDAR ÜSTÜ OLDUĞUNU BALGELEMESİNE RAĞMEN FİRMA GERİ ADIM ATMIYOR VE BİZİ AZARLAMA TERBİYESİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR SAYIN ARKADAŞLAR.ARTIK ALFA ALMAYA KARAR VEREN ARKADAŞLARIM BUNLARIDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURSUNLAR AMA BENCE ALFA ROMEO ALMAYIN VE ALDIRTMAYIN BEN BİLE BUNU SÖYLÜYORSAM Bİ DÜŞÜNÜN DERİM.SAYGILARIMLA...

arkadaşım bende sıfır aldım tık demedi 2 yıldır.Biraz da şans bu işler.Ayrıca bir de transporter var sıfır aldık ve doğuş ile mahkemelik olduk.Bütün dizel vw lerde turbo arızası çok yaşandığını biliyormusunuz?

Ayrıca bir arkadaşımız ispanya da tutulmaz demiş alfa. ben 15 gün önce barcelona da idim.Bu kadar çok alfayı sadece italyada gördüm.Ayrıca çok sayıda brera gördüm barcelona da.Tutmuyorlarsa bu kadar çok alfanın ne işi var?

• Alfa romeo'm yok ama Sahibi olmak kesinlikle ayırcalıktır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

http://forum.donanimhaber.com/m_7407277/tm.htm

mevcut klüpten devam etsek daha iyi olmazmı : ))

bende aynı şeyi diyecektim :D
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE TÜM ALFACI KARDEŞLERİMDEN ÖZÜR DİLERİM.ABİMİN YAŞAMIŞ OLDUĞU PROBLEMLERİN SACECE BİR ŞANS İŞİ OLDUĞU VE SERVİSTEKİ O KENDİNİ BİLMEZLERİN ANLAYIŞSIZLIĞI OLDUĞU KANATİNE VARDIM.BEN Kİ 98 DEN BERİ ALFA HAYRANIYIM BU OLAYIN BENİ YILDIRMASI SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ.ÖNCEDE ALFA ŞİMDİDE ALFA VE DAİMA ALFA...NE MUTLU ALFACI OLANLARA.
  • ARKADAŞLAR BU KULÜBE NASIL ÜYE OLUNUR BİLEN VARMI.
  • Beyler bu nasıl bi forumdur yada nasıl bir alfa kulubüdür anlamadım gitti.Kardeşim fordcuların volkswagencilerin ne işi var burada?Üstelik bize ne onların alfa yorumlarından.Bizim bu forumdaki amacımız alfa romeo marka araçlarla ilgili tecrübe ve deneyimlerimizi paylaşmak olmalı,mesela değiştirdiğimiz yedek parça fiyatları,memnun olduğumuz yada olmadığımız yönleri,yaşadığımız problemler ve çözüm yolları neler olabilir gibi dolu konular olmalıdır.Yok mazda taklitmiş yok focuz:) şöyleymiş yok bilmemne imiş bize ne arkadaşlar bize ne!Biz birbirimizi bilgilendirelim yeter.Bu arada bu kulüp baya bi ıssız gelen giden mesaj yazan yok niye acaba?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.