Şimdi Ara

alfa romeo giulietta REVEALED 2010 (415. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.990
Cevap
49
Favori
893.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emirtetik

Arkadaşlar yurtdışında dizel giulietta kiralamıştım ve kurcalarken turbo ekranını açmıştım.Kendi aracım 170 hp biraz kurcaladım ama açamadım.
    Benzinlilerde bu turbo göstergesi yok mudur?Nereden ve nasıl açıyoruz,kitapçıktada göremedim.

turbo basınç göstergesi sadece dynamic moddayken çıkıyor normal modda saat ve tarihin olduğu ekrana getirin sonra aracınızı dynamic e alın karşınıza gelecektir all weather modunda da dijital hız göstergesi oluyor o ekran bu arada novitec powerjet i incelemenizi öneririm kullanan herkes çok memnun
    http://www.skperformanceparts.com/urunincele.aspx?id=109

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akinx2

quote:

quote:

Selam arkadaşlar,
    Ben farlarımın performansından pek memnun değilim,bir önceki aracımda orjinal xenon far vardı bunda ise yok,karanlıkta dün akşam traktör çıktı önüme(arkada ışığı yok) karşıdanda araç geldiği için son anda farkettim ve biraz huzursuz oldum.
    Xenon taktırma işi dışında osramıın night breaker adlı bir ürünü var,5 yıl önce kullandığım araca takmıştım ve tatmin edici olmuştu,kedi gözleri işık aydınlatmadan bile parlıyordu.
    Kısaca bizim faralrda kullanılan H3 mü H7 mi bilen veya değiştiren var mıdır?

Bilgisi olan yok sanırım ben araştırdım sizide aydınlatayım.
    Öncelikle kısalar H7 uzunlar H1 kitapçıkta yazıyor,kısalar için osram nightbreaker plus aldım.50 TL.Daha bugün taktırdım ve karanlıkta kullanmadım.
    İçinden çıkan ampüller ise philips hemde made in germany
    Buda orjinallerin resimleri kutu NBplus'a ait

50 lira pahalı ya 15 liraya satıyorlar tanesini koçtaşta

Arkadaşlar bu resimler aracın üzerinden çıkan orjinal ampülleri :)

Benim taktıklarım osram nightbraker plus H7(kısalar için) çok farkediyor tavsiye ederim.

Aldığım ürünün örneği
    http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1917/Osram-H7-Night-Breaker-Plus

tamam night breaker pluslar 15 tl zaten tanesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar,
    Ben farlarımın performansından pek memnun değilim,bir önceki aracımda orjinal xenon far vardı bunda ise yok,karanlıkta dün akşam traktör çıktı önüme(arkada ışığı yok) karşıdanda araç geldiği için son anda farkettim ve biraz huzursuz oldum.
    Xenon taktırma işi dışında osramıın night breaker adlı bir ürünü var,5 yıl önce kullandığım araca takmıştım ve tatmin edici olmuştu,kedi gözleri işık aydınlatmadan bile parlıyordu.
    Kısaca bizim faralrda kullanılan H3 mü H7 mi bilen veya değiştiren var mıdır?

Bilgisi olan yok sanırım ben araştırdım sizide aydınlatayım.
    Öncelikle kısalar H7 uzunlar H1 kitapçıkta yazıyor,kısalar için osram nightbreaker plus aldım.50 TL.Daha bugün taktırdım ve karanlıkta kullanmadım.
    İçinden çıkan ampüller ise philips hemde made in germany
    Buda orjinallerin resimleri kutu NBplus'a ait

50 lira pahalı ya 15 liraya satıyorlar tanesini koçtaşta

Arkadaşlar bu resimler aracın üzerinden çıkan orjinal ampülleri :)

Benim taktıklarım osram nightbraker plus H7(kısalar için) çok farkediyor tavsiye ederim.

Aldığım ürünün örneği
    http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1917/Osram-H7-Night-Breaker-Plus

tamam night breaker pluslar 15 tl zaten tanesi

Sahte olmasın o dediklerin akın? O paraya nightbreaker yok.

• Tanesi 15 TL ye Nightbreaker olmaz.

Takımı 50-60 TL arası değişir yapı marketlerde..
  • Abartmayın okadar Bauhause'de 38.90..

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/8214

Akınla beraber aldık dediği fiyata sorun yok yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baskan` -- 28 Ağustos 2012; 21:00:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskan`

Abartmayın okadar Bauhause'de 38.90..

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/8214

Akınla beraber aldık dediği fiyata sorun yok yani..

H7 fiyatları 60 civarı arkadaşlar,linkteki H1
  • Kısalarda bahsediliyor sanırım? Bende xenon olduğu için kafa direk uzunlara gitti
  • quote:

Kısalarda bahsediliyor sanırım? Bende xenon olduğu için kafa direk uzunlara gitti

Olur öyle şeyler
    H7 fiyatı
    http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/8165
  • quote:

quote:

Arkadaşlar yurtdışında dizel giulietta kiralamıştım ve kurcalarken turbo ekranını açmıştım.Kendi aracım 170 hp biraz kurcaladım ama açamadım.
    Benzinlilerde bu turbo göstergesi yok mudur?Nereden ve nasıl açıyoruz,kitapçıktada göremedim.

turbo basınç göstergesi sadece dynamic moddayken çıkıyor normal modda saat ve tarihin olduğu ekrana getirin sonra aracınızı dynamic e alın karşınıza gelecektir all weather modunda da dijital hız göstergesi oluyor o ekran bu arada novitec powerjet i incelemenizi öneririm kullanan herkes çok memnun
    http://www.skperformanceparts.com/urunincele.aspx?id=109

Tavsiyeniz için teşekkürler.Peki bu novitech ile aynı zamanda yazılımdaki gibi bir ekonomi sağlamak söz konusu mudur?Birde yazılım ile 200-210 hp arasında değişen değerler alınıyor box uygulaması ile alınan sonuç hakkında bilgi var mı?linkte göremedim

• Benim araç Novitec PowerJet+ ITG hava filtresi + düz boru ile dynoda 195HP çıkartıyor. Sadece yazılım ile 210HP leri görmek öyle kolay değil, Sidar beyde bendeki speclere artı olarak DP'de vardı ve 210 HP'lere ulaşmadığını söylüyordu..
  • Kendim sordum yine kendim cevaplayayım.
    Novitech box için değerler;
    Performance:
    1.4 TB with 120 bhp: 150 bhp.
    1.4 TB with 170 bhp: 195 bhp.
    (KAYNAK http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-Giulietta/Motor-Airfilters/Novitec-Powerjet-2-for-14-TB::5223.html)

Yabancı forum sitelerinde de box kullananların yakıt tüketiminin azaldığı konusunda hemfikir

(KAYNAK http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulietta/278214-giulietta-1-4-ma-with-powerjet-ii-i-got-it.html)

Sonuç olarak 200 hp biraz da psikolojik,sanki yazılım daha iyi gibi.Ayrıca bu kutuyu motor içine yerleştirip motordan nemden ve titreşimden uzak tutmak çok kolay gibide değil.

• quote:

Benim araç Novitec PowerJet+ ITG hava filtresi + düz boru ile dynoda 195HP çıkartıyor. Sadece yazılım ile 210HP leri görmek öyle kolay değil, Sidar beyde bendeki speclere artı olarak DP'de vardı ve 210 HP'lere ulaşmadığını söylüyordu..

Sizin cevabınızı görmeden yazmışım.
    Hava filtresi kutu içi hava filtresi midir?Bende düşünebilirim çok abartılı bir ses çıkartmıyorsa,araç stock görünsün istiyorum sade hoşuma gidiyor görüntü ve ses olarak.Performansta coşsun yakıtta koklasın :)
    Aslında gözümde 210 olsun gibi bir standardım yok.200 olsa psikoljik olarak rahatlama sağlar,zaten sakin kullanıyorum genelde sadece bastığımda 100-200 arası uzasın standarttanda biraz farklı olsun yeterli.Tabi yakıt tüketimimde 1 lt düşerse daha ne isteyeyim.

Siz novitech kutuyu nereye sabitlediniz,sorun oluyor mu nem alma yada titreşimden hasar görme gibi hiç problem yaşadınız mı?Yada herhangi bir motor arızası

• quote:

quote:

Benim araç Novitec PowerJet+ ITG hava filtresi + düz boru ile dynoda 195HP çıkartıyor. Sadece yazılım ile 210HP leri görmek öyle kolay değil, Sidar beyde bendeki speclere artı olarak DP'de vardı ve 210 HP'lere ulaşmadığını söylüyordu..

Hava filtresi kutu içi hava filtresi midir?Bende düşünebilirim çok abartılı bir ses çıkartmıyorsa,araç stock görünsün istiyorum sade hoşuma gidiyor görüntü ve ses olarak.Performansta coşsun yakıtta koklasın :)
    Aslında gözümde 210 olsun gibi bir standardım yok.200 olsa psikoljik olarak rahatlama sağlar,zaten sakin kullanıyorum genelde sadece bastığımda 100-200 arası uzasın standarttanda biraz farklı olsun yeterli.Tabi yakıt tüketimimde 1 lt düşerse daha ne isteyeyim.

Siz novitech kutuyu nereye sabitlediniz,sorun oluyor mu nem alma yada titreşimden hasar görme gibi hiç problem yaşadınız mı?Yada herhangi bir motor arızası

Filtre kutu içi evet, ancak şuanda HKS mantar filtreyi kullanıyorum. Kışın yeniden ITG filtreyi takacağım, filtre takıldığında turbo motor atmosferik motorlar gibi ses çıkartmaz sadece turbo emme anında (dudağınızı üç der gibi yapın ve nefesinizi şiddetli biçimde içinize çekin aynı sesi çıkartır..)

Uzun süreli yaptığım takip sonucunda normal kullanımda 7.5 litreyi rahat yakalıyorum, sıkıştırırsam 9-10 litreleri çok rahat görüyorum. Sıkıştırdığımdada bana geri dönüş olarak rahatlama terapisi herşeyi unutturuyor Gaz tepkileri, ara hızlanmalar ve düşük devirde vites geçişleri sonrasında devirlenme çok iyi..

Kutu şuanda kaputu açtığınızda akü ile sigorta kutusunun arasında sıkışmış durumda. Motor sıcaklığına maruz kalmıyor, titreşimde ise araçtaki tüm donanım nasılsa kutuda aynı şekilde titriyor diyebilirim.. (Akü ve sigorta kutusu sabit parçalar olduğu için sıfır boşlukta..) Kutu zaten nem için yeterince izole edilmiş vaziyette ilave olarak izole etmeyi düşünmedim, allah'a şükür hiçbir sorunumda olmadı..

http://www.skperformanceparts.com/

Birçok ürünü bu sitede inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Sahibi Sidar bey şuanda olmasada aktif Giulietta kullanıcısıdır ve tüm sorunlarınıza cevap verecek bilgiye sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baskan` -- 28 Ağustos 2012; 23:37:18 >

• quote:

quote:

quote:

Filtre kutu içi evet, ancak şuanda HKS mantar filtreyi kullanıyorum. Kışın yeniden ITG filtreyi takacağım, filtre takıldığında turbo motor atmosferik motorlar gibi ses çıkartmaz sadece turbo emme anında (dudağınızı üç der gibi yapın ve nefesinizi şiddetli biçimde içinize çekin aynı sesi çıkartır..)

Uzun süreli yaptığım takip sonucunda normal kullanımda 7.5 litreyi rahat yakalıyorum, sıkıştırırsam 9-10 litreleri çok rahat görüyorum. Sıkıştırdığımdada bana geri dönüş olarak rahatlama terapisi herşeyi unutturuyor Gaz tepkileri, ara hızlanmalar ve düşük devirde vites geçişleri sonrasında devirlenme çok iyi..

Kutu şuanda kaputu açtığınızda akü ile sigorta kutusunun arasında sıkışmış durumda. Motor sıcaklığına maruz kalmıyor, titreşimde ise araçtaki tüm donanım nasılsa kutuda aynı şekilde titriyor diyebilirim.. (Akü ve sigorta kutusu sabit parçalar olduğu için sıfır boşlukta..) Kutu zaten nem için yeterince izole edilmiş vaziyette ilave olarak izole etmeyi düşünmedim, allah'a şükür hiçbir sorunumda olmadı..

http://www.skperformanceparts.com/

Birçok ürünü bu sitede inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Sahibi Sidar bey şuanda olmasada aktif Giulietta kullanıcısıdır ve tüm sorunlarınıza cevap verecek bilgiye sahiptir.

Sizin kadar iyi anlamadığım için soruyorum neden ITG ve HKS filtreleri kullanıyorusnuz?Yani ben ITG alayım hem ses+performans hemde değişim derdi olmasın diye düşünüyordum.Çıkardıkları ses veya verdikleri performanslar mı farklıdır?
    Bu arada bursa çevreyolunda izmirden gelen ilk giriş ile havaalanı bitimine kadar 55 km yolda 180-220 arası 8,97 lt benzin yaktı yani sıkıştırınca 16-17 lt tüketiyor ki son hızı göreyim diye ayağımıda gaza sabitlemedim.Siz box sonrası hiç yüksek hızlarda denediniz mi?

• Bu arada hava filtresini biz sökebilir miyiz? Eski aracımda 2 cıvata tutuyordu ve ben kendim değiştiriyordum hatta arada bir açıp temizlerdim.Anlaşılan bu araçta biraz ters yerde ama istesem bir tornavida ile 15 dk uğraşıp açamaz mıyım ? Deneyen oldu mu yada değişim esnasında yanında bulunan ?
  • quote:

Bu arada hava filtresini biz sökebilir miyiz? Eski aracımda 2 cıvata tutuyordu ve ben kendim değiştiriyordum hatta arada bir açıp temizlerdim.Anlaşılan bu araçta biraz ters yerde ama istesem bir tornavida ile 15 dk uğraşıp açamaz mıyım ? Deneyen oldu mu yada değişim esnasında yanında bulunan ?

Kutu içi filtreyle turbo araçtan ses alamazsınız. Hatta atmosferikten de alamazsınız. Hatta turbo araçta açık filtreden de pek ses alabilirsiniz diyemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

quote:

Bu arada hava filtresini biz sökebilir miyiz? Eski aracımda 2 cıvata tutuyordu ve ben kendim değiştiriyordum hatta arada bir açıp temizlerdim.Anlaşılan bu araçta biraz ters yerde ama istesem bir tornavida ile 15 dk uğraşıp açamaz mıyım ? Deneyen oldu mu yada değişim esnasında yanında bulunan ?

Kutu içi filtreyle turbo araçtan ses alamazsınız. Hatta atmosferikten de alamazsınız. Hatta turbo araçta açık filtreden de pek ses alabilirsiniz diyemeyiz.

Performansa etki eder mi 2-3 hp ? Ses olmaması benim için daha güzel aracı sade orjinal seviyorum ses gaza basma isteğimi kamçılıyor :)
    Sadece biraz daha güçlü olsa (aslında orjinalinden biraz daha güçlü) yazılım + filtre gibi birşey düşünüyorum onun dışında her yeri orjinal kalsın.
    İkisi içinde 1000 TL yeterli gibi belki bir kaç yüz daha gider.Hala içime sinecek bir yazılımcı bulamadım netten bakıp duruyorum.Forumda yazanlarda var,küçük yerler var,yurtdışına gönderenler veya kendileri müdahale edenler var.Bakalım içime sinen bir yer bunala kadar bakacağım.

Bu arada arkadaşlar,geçen hafta gittim aracımın 660 gün garantisi kalmış,uzartmak için 519€ talep ettiler ve sadece 1 yıl.Şu an 3 yıl 100k km,uzatınca 3+1 yıl 150k km olacak.Garanti bitimine doğru fiyat 20-30 € kadar artarmış.
    2 yıl garantisi olan araçlar(ilk çıkanlar) için 2+1+1 şeklinde bir garanti varmış yine toplamda 4 yıl oluyormuş ama fiyatlar nedir konuşmadım

• quote:

Bizim filtre kazanları kaputu açınca solda farın altında. Kazanı sökmek için sağ lastik ve davlumbazın sökülmesi gerekiyor (Toplamda 8-10 vida) Kutu içini kışın kullanıyorum çünkü sağ çamurlu ve kaput arasından su girme ihtimali var, yazında açık tip hks kullanıyorum..
    Kutu içi filtrelerden ses açık tipe göre %3 gibi birşey, ayrıca kutu içindeki performans ile açık tipin performansı çok fark ediyor.

Aracı ilk aldığım zamanlarda top speed denemiştim ve normal modda 230 gibi değer görmüştüm, dinamik modda top speed düşüyor ayrıca.. Box sonrası hiç top speed yapmadım, ihtiyaçta duymadım açıkçası, geneli şehiriçi kullandığım için ara hızlanmalar beni yeterince tatmin ediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

Tanesi 15 TL ye Nightbreaker olmaz.

Takımı 50-60 TL arası değişir yapı marketlerde..

Valla night breaker plus hem de ama h kac oldugunu hatirlamiyorum ama ben uzunlara normal night breaker 30 liraya aldim ciftini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bizim filtre kazanları kaputu açınca solda farın altında. Kazanı sökmek için sağ lastik ve davlumbazın sökülmesi gerekiyor (Toplamda 8-10 vida) Kutu içini kışın kullanıyorum çünkü sağ çamurlu ve kaput arasından su girme ihtimali var, yazında açık tip hks kullanıyorum..
    Kutu içi filtrelerden ses açık tipe göre %3 gibi birşey, ayrıca kutu içindeki performans ile açık tipin performansı çok fark ediyor.

Aracı ilk aldığım zamanlarda top speed denemiştim ve normal modda 230 gibi değer görmüştüm, dinamik modda top speed düşüyor ayrıca.. Box sonrası hiç top speed yapmadım, ihtiyaçta duymadım açıkçası, geneli şehiriçi kullandığım için ara hızlanmalar beni yeterince tatmin ediyor..

Tamponun altindaki karter muhafazayi sokup taktim ben ya davlumbazla ugrasmak daha zor geldi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 413414415416417
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.