Şimdi Ara

alfa romeo giulietta REVEALED 2010 (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.990
Cevap
49
Favori
900.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Spookyy

byatunga ekran zaten yok mu yol bilgisayarı mantığında çalışan?
    ben siyaha karar verdim gibi tek kafamı karıştıranlar döşeme ve jantlar onlara da karar verilir sonra zaten. bir de şu esas aksesuar broşürüyle daha kapsamlı olan broşrün ingilizcesi olsa configuratorda anlamadığım opsiyonlar gözüküyor soracağız bakalım daha önce uğradığımda istediğim kadar detay alamadım.

Hocam yol bilgisayarı varda. Diğer navigasyon ekranı yok. Kastım şu ekran.

alfa romeo giulietta REVEALED 2010

Maalesef bu yok. Bu olsa navigasyon istemem zaten. Navigasyon telefonumda da var. Aksesuar kısmına gelince geçen sayfadaki linkteki aksesuarlar iyiydi. Özellikle arka tampon için olan o kaplamayı sevdim. Bir de bazı fotolarda kırmızı giuliettada siyah ön tampon vardı. Bu bmwnin m tekniğine benzeyen.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoppus

Venere deri döşeme 1750 euro ( arka yolcu koltuk yükseklik ayarı)
    Spor paketi1 1800 euro ( venere deri, arka yolcu yükseklik ayarı yok ama bir sürü extra var)

Biraz saçma değil mi fiyat sizce de?

Alıntıları Göster
    Beyaz 1.4 Disctinctive 170hp
    Spor Paket 1 ( Kırmızı deri döşeme)
    Cam tavan
    Blue-Me
    Koyu Cam
    Kırmızı Kaliper ( Olsa güzel olur ama olmasada olabilir)

Sanırım beyaz için ekstra para ödenmeyecek, kırmızı kaliperi de ekleyebilirim o şekilde olunca. 29850 oluyor. Yarın arayacağım 29 bin fiyat versin, bence gayet iyi olur. Uf heyecanlandım :)

• Bence senin alacagin fiyat 28900 :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

quote:

Orijinalden alıntı: harleyci34

Son kararim
    170hp dist
    siyah
    spor1
    kirmizi kaliper
    koyu cam
    cam tavan
    bose
    carsamba veya persembe kapora :)

Ne fiyat verildi bu paket için?

daha verilmedi ama sanirim %2-3 verirler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

quote:

Son kararim
    170hp dist
    siyah
    spor1
    kirmizi kaliper
    koyu cam
    cam tavan
    bose
    carsamba veya persembe kapora :)

Ne fiyat verildi bu paket için?

daha verilmedi ama sanirim %2-3 verirler

Alıntıları Göster
    Ekran yoksa olmadı gerçekten Devir, ivme, hız falan da gösteriyor o ekran o yüzden var sandım ben.

• quote:

Ekran yoksa olmadı gerçekten Devir, ivme, hız falan da gösteriyor o ekran o yüzden var sandım ben.

Alıntıları Göster
    Bu ekran ile ilgili yazacaktım ben de. Konsoldan çıkan navigasyon haricinde, bir de Tomtom seçeneği var biliyorsunuz. Aynı diğer navigasyon ekranının konumlandığı yere takılıyor. Hem de ekranı ayrılıp başka araçlarda da kullanılabiliyormuş. Şu an bizim listelerde yer almıyor ama onun için de görüşülüyormuş İtalya ile. Eminim fiyatı çok daha düşük olacaktır.

Sadece navigasyon özelliği değil, ayrıca direksiyondan ve sesle kumanda edilebiliyormuş. "Car Menu" kısmına girilerek size gerçek zamanlı sürüş bilgileriniz doğrultusunda nasıl az yakıt harcarsınız onunla ilgili tavsiyeler veriyormuş Ayrıca yol bilgisayarının görevini üstleniyor ve katedilen mesafe, menzil ve sarfiyat bilgilerini veriyormuş. Vites değişimi, hızlanma gibi bilgilerden de bahsediliyor. Sonuçta her GPS cihazı hız değerini kolaylıkla verebiliyor. Ayrıca Blue&Me ile entegre olup telefon defteri, arama vs. gibi işlevler dokunmatik ekranından yapılabiliyormuş. USB üzerinden harita ve yazılım güncelleme imkanı da var tabii.

Burada sistemi açıklayan güzel bir video var.

http://www.youtube.com/watch?v=4QdxmFylUHc&feature=player_embedded#!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 23 Mayıs 2010; 11:38:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Bu ekran ile ilgili yazacaktım ben de. Konsoldan çıkan navigasyon haricinde, bir de Tomtom seçeneği var biliyorsunuz. Aynı diğer navigasyon ekranının konumlandığı yere takılıyor. Hem de ekranı ayrılıp başka araçlarda da kullanılabiliyormuş. Şu an bizim listelerde yer almıyor ama onun için de görüşülüyormuş İtalya ile. Eminim fiyatı çok daha düşük olacaktır.

Sadece navigasyon özelliği değil, ayrıca direksiyondan ve sesle kumanda edilebiliyormuş. "Car Menu" kısmına girilerek size nasıl az yakıt harcarsınız onunla ilgili tavsiyeler veriyormuş Ayrıca yol bilgisayarının görevini üstleniyor ve katedilen mesafe, menzil ve sarfiyat bilgilerini veriyormuş. Vites değişimi, hızlanma gibi bilgilerden de bahsediliyor. Sonuçta her GPS cihazı hız değerini kolaylıkla verebiliyor. Ayrıca Blue&Me ile entegre olup telefon defteri, arama vs. gibi işlevler dokunmatik ekranından yapılabiliyormuş. USB üzerinden harita ve yazılım güncelleme imkanı da var tabii.

ekran şart o zaman

• quote:

quote:

Sadece navigasyon özelliği değil, ayrıca direksiyondan ve sesle kumanda edilebiliyormuş. "Car Menu" kısmına girilerek size nasıl az yakıt harcarsınız onunla ilgili tavsiyeler veriyormuş Ayrıca yol bilgisayarının görevini üstleniyor ve katedilen mesafe, menzil ve sarfiyat bilgilerini veriyormuş. Vites değişimi, hızlanma gibi bilgilerden de bahsediliyor. Sonuçta her GPS cihazı hız değerini kolaylıkla verebiliyor. Ayrıca Blue&Me ile entegre olup telefon defteri, arama vs. gibi işlevler dokunmatik ekranından yapılabiliyormuş. USB üzerinden harita ve yazılım güncelleme imkanı da var tabii.

ekran şart o zaman

Alıntıları Göster
    Şart diyemeyiz. Sonuçta bu tür şeyler ilk etapta insanı heveslendiren ama sonrasında pek de ellenmeyen şeyler. İlk defa gittiğiniz bir yeri bulmak amacıyla iş görebilir ama ötesinde pek faydası yok diye düşünüyorum. Ya da en azından benim için böyle diyelim, sürekli ihtiyaç duyanlar olabilir çünkü. Ben navigasyonla tanıştığım ilk zamanlar 2 adım yerde bile açar ekranı takip ederdim Hız, pusula vs. gibi bilgileri gösteren ekranı açardım. Şimdi ayda yılda bir ya açarım ya açmam.

Gerçi şu da var, bugüne kadar böyle konsola entegre bir cihaz kullanmadım. Önceden yok cama vantuzlu yuvalar, yok çakmak kabloları vs. gibi karmaşa ile uğraştığım için beni rahatsız etmiş olabilir. Sonuçta bu daha ergonomik bir cihaz ve uygun bir fiyat verirlerse neden olmasın? Çünkü sadece navigasyon özelliği olan bir cihaz da değil. Ama diğeri için 2.000 Euro ciddi bir rakam bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 23 Mayıs 2010; 11:37:35 >

• quote:

quote:

ekran şart o zaman

Alıntıları Göster
    arac daha ortada yok ama massallah bu forumda giulietta ile herşey var, eminim hiçbir kimse bu kadar şey bilmiyordur, bu forum sayesinde siparişlerimizi kendimiz ordan burdan bakarak oluşturduk

• quote:

arac daha ortada yok ama massallah bu forumda giulietta ile herşey var, eminim hiçbir kimse bu kadar şey bilmiyordur, bu forum sayesinde siparişlerimizi kendimiz ordan burdan bakarak oluşturduk

Alıntıları Göster
    ben o ekranı standart, navigasyon yazılımını opsiyon sandığım için kendimi şartlamıştım (belki şimdi o yüzden şart geliyor) ama tomtom yazılımına para verilmez diyordum. yazdım da burada.
    cam tavan istemediğim için opsiyon açısından çok tutmuyor benim kafamdaki donanım. belki düşünebilirim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spookyy -- 23 Mayıs 2010; 12:17:02 >

• quote:

ben o ekranı standart, navigasyon yazılımını opsiyon sandığım için kendimi şartlamıştım (belki şimdi o yüzden şart geliyor) ama tomtom yazılımına para verilmez diyordum. yazdım da burada.
    cam tavan istemediğim için opsiyon açısından çok tutmuyor benim kafamdaki donanım. belki düşünebilirim şimdi

Alıntıları Göster
    1.6 dizel dist ile 1.4 170 hp dist arasındaki yakıt sarfiyatı farkı ne olur sizce. 170hp'lik versiyonun istanbulda şehir içi ortalama bir kullanımda 9-10 litreden az yakacagını düşünmüyorum ne yazıkki sizce dizel versiyonu ne yakar ortalama,

ve şuanki aracım 231hp ve 16 litre benzin yaktıgını düşünürsek, yakıt tasarrufu için araç değiştireceğim bu durumda bana uygun olan 1.6 dizel gibi duruyor ama 105hp de çok hantal olur gibi geliyor. acaba chip'ile 25hp civarı oynatabilirmi bu araç ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hotr1de

1.6 dizel dist ile 1.4 170 hp dist arasındaki yakıt sarfiyatı farkı ne olur sizce. 170hp'lik versiyonun istanbulda şehir içi ortalama bir kullanımda 9-10 litreden az yakacagını düşünmüyorum ne yazıkki sizce dizel versiyonu ne yakar ortalama,

ve şuanki aracım 231hp ve 16 litre benzin yaktıgını düşünürsek, yakıt tasarrufu için araç değiştireceğim bu durumda bana uygun olan 1.6 dizel gibi duruyor ama 105hp de çok hantal olur gibi geliyor. acaba chip'ile 25hp civarı oynatabilirmi bu araç ?

Alıntıları Göster
    @hotr1de

Aynı noktada takılmış bulunuyorum, dizel Ankara içinde ( yaptığım yol ağırlıklı olarak Çayyolu-Bilkent yani fazla dur kalk olmaz, bilen bilir) ortalama bir sürüşte 5.5 litre falan yakar diye düşünüyorum, basınca max. 7 litre. Benzinli motor ise sanırım TSI motordan daha ekonomik olacak onun da ortalama sürüşle 7.5 -8 litre yakacağını basınca da 10 litre yi görüceğini diye düşünüyorum. Tabi bu benim görüşüm, İtalya'da araç satışa çıktı, forumlardan falan 2 hafta içinde öğreniriz sanırım yakıt sarfiyatlarını. Dizel araç da evet hantal ama o kadar da yavaş kalmaz bence 320 nm torku var, çekişi güçlü bir araç olcak. Ben chip düşünmediğim için ne kadar + performans sağlar hiç bir fikrim yok...

• quote:

@hotr1de

Aynı noktada takılmış bulunuyorum, dizel Ankara içinde ( yaptığım yol ağırlıklı olarak Çayyolu-Bilkent yani fazla dur kalk olmaz, bilen bilir) ortalama bir sürüşte 5.5 litre falan yakar diye düşünüyorum, basınca max. 7 litre. Benzinli motor ise sanırım TSI motordan daha ekonomik olacak onun da ortalama sürüşle 7.5 -8 litre yakacağını basınca da 10 litre yi görüceğini diye düşünüyorum. Tabi bu benim görüşüm, İtalya'da araç satışa çıktı, forumlardan falan 2 hafta içinde öğreniriz sanırım yakıt sarfiyatlarını. Dizel araç da evet hantal ama o kadar da yavaş kalmaz bence 320 nm torku var, çekişi güçlü bir araç olcak. Ben chip düşünmediğim için ne kadar + performans sağlar hiç bir fikrim yok...

160ps scirocco şehiriçi 8-9 arası yakıyor, bence bu araç 10ps daha güçlü ve tsi'da şuanda en ekonomik motor ondan daha ekonomik olcagını düşünmüyorum ve güç farkınıda ortaya koyunca 9'dan aşagı yakmasını istanbul içinde ihtimal vermiyorum ne yazıkki

mitodaki 1.6 jtd ile aynı motor değilmi bu neden mito 120ps bu 105 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hotr1de

quote:

@hotr1de

160ps scirocco şehiriçi 8-9 arası yakıyor, bence bu araç 10ps daha güçlü ve tsi'da şuanda en ekonomik motor ondan daha ekonomik olcagını düşünmüyorum ve güç farkınıda ortaya koyunca 9'dan aşagı yakmasını istanbul içinde ihtimal vermiyorum ne yazıkki

mitodaki 1.6 jtd ile aynı motor değilmi bu neden mito 120ps bu 105 ?

Alıntıları Göster
    Dergilerde ve incelemelerde söylenenleri söylüyorum, karşılaştırmalar da 1.4 160 hp TSI motordan daha ekonomik gösteriyor Multiair motoru, start-stop sistemi standart oda sıkışık trafikler için bir artı. Tabi dediğim gibi kullanan birinden öğrenmek en iyisi, banada ben biraz pembe bakıyormuşum gibi geliyor. MiTo 1.6 JTD deki motoru bilmiyorum ama Fiat'ın 1.6 MultiJet araçlarında kullandığı motorun tork açısından geliştirilmiş hali, dizel Giullietta'daki motor.

• quote:

Dergilerde ve incelemelerde söylenenleri söylüyorum, karşılaştırmalar da 1.4 160 hp TSI motordan daha ekonomik gösteriyor Multiair motoru, start-stop sistemi standart oda sıkışık trafikler için bir artı. Tabi dediğim gibi kullanan birinden öğrenmek en iyisi, banada ben biraz pembe bakıyormuşum gibi geliyor. MiTo 1.6 JTD deki motoru bilmiyorum ama Fiat'ın 1.6 MultiJet araçlarında kullandığı motorun tork açısından geliştirilmiş hali, dizel Giullietta'daki motor.

Alıntıları Göster
    alfa eski alfa olsa az yakmaz derim ama fiat group alfa'ya özellikle bu modele çok özendi ayrıca multiar'lı mitolar gerçekten az yakıyormuş ama iş tabii ki kullanıcı da bitiyor.
    bu arada tsi motor az yakıyor ama scirocco'ların az yakmadığını çok duydum.

yakın bir arkadaşımda grande punto dizel var çok memnun az yakıyor diyor. 6-6.5 civarında. tabii scirocco'nun performansı falan yok o da ayrı konu..

hoppus, ben de ankaradayım arabaları alınca görüşürüz artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spookyy -- 23 Mayıs 2010; 21:53:17 >

• quote:

alfa eski alfa olsa az yakmaz derim ama fiat group alfa'ya özellikle bu modele çok özendi ayrıca multiar'lı mitolar gerçekten az yakıyormuş ama iş tabii ki kullanıcı da bitiyor.
    bu arada tsi motor az yakıyor ama scirocco'ların az yakmadığını çok duydum.

yakın bir arkadaşımda grande punto dizel var çok memnun az yakıyor diyor. 6-6.5 civarında. tabii scirocco'nun performansı falan yok o da ayrı konu..

hoppus, ben de ankaradayım arabaları alınca görüşürüz artık

Alıntıları Göster
    Görüşelim tabi hocam kardeşim söyledi bugun Alfistiler Çayyolunda buluşmuşlar, bizde gideriz bundan sonra inşallah. :)

Bu arada yabancı forumlarda MultiAir in ne kadar yaktığına dair araştırmalar yapıyorum, bulunca paylaşırım...

• quote:

Görüşelim tabi hocam kardeşim söyledi bugun Alfistiler Çayyolunda buluşmuşlar, bizde gideriz bundan sonra inşallah. :)

Bu arada yabancı forumlarda MultiAir in ne kadar yaktığına dair araştırmalar yapıyorum, bulunca paylaşırım...

Alıntıları Göster
    İtalyan forumlarını okuyorum dünden beri. Araba bayilerde yer aldı ya, gitmişler incelemeye. Biz burada motor, aksesuar falan konuşuyoruz, adamlar için varsa yoksa, iç kısım Yok kapı döşemeleri, yok konsoldaki malzeme, yok tavan/diz mesafesi. Maşallah 1.80'den aşağı adam da yok orada galiba

Hatta biri üşenmemiş kaputu açıp, amortisör kısmındaki sacı çekmiş. Neyi göstermeye çalıştığını çözemedim Diğer araç sahiplerinin- buna diğer bazı Alfa modellerinin sahipleri de dahil- karalaması/çekememesi gibi geldi bana açıkçası. Bir de test etmeye gidip çoğu test edememiş, bunun siniri ile yazmışlar galiba Birisini tanık olduğu en önemli sorun! ise orta hava ızgaralarının çok küçük olmasıymış Ayrıca gördüm ki, bizim DH forumlarını aratmayacak yoğunlukta otomobil üretim teknikleri ve 2 dakikada bir otomobil nasıl mükemmel hale getirilir uzmanı! orada da mevcutmuş
    Görmeyen de sanacak, Çin malı bir arabadan bahsediliyor Zaten tek öyle düşünen ben değilim galiba, birkaç kişi yazmış, yahu 10 yıllık 147 ile bu arabayı nasıl karşılaştırabiliyorsunuz diye. Ama bu tür şeyler haricindeki yorumlar gayet olumlu yönde. İlk çıkışta bu tür eleştiriler normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 23 Mayıs 2010; 22:45:09 >

• quote:

İtalyan forumlarını okuyorum dünden beri. Araba bayilerde yer aldı ya, gitmişler incelemeye. Biz burada motor, aksesuar falan konuşuyoruz, adamlar için varsa yoksa, iç kısım Yok kapı döşemeleri, yok konsoldaki malzeme, yok tavan/diz mesafesi. Maşallah 1.80'den aşağı adam da yok orada galiba

Hatta biri üşenmemiş kaputu açıp, amortisör kısmındaki sacı çekmiş. Neyi göstermeye çalıştığını çözemedim Diğer araç sahiplerinin- buna diğer bazı Alfa modellerinin sahipleri de dahil- karalaması/çekememesi gibi geldi bana açıkçası. Bir de test etmeye gidip çoğu test edememiş, bunun siniri ile yazmışlar galiba Birisini tanık olduğu en önemli sorun! ise orta hava ızgaralarının çok küçük olmasıymış Ayrıca gördüm ki, bizim DH forumlarını aratmayacak yoğunlukta otomobil üretim teknikleri ve 2 dakikada bir otomobil nasıl mükemmel hale getirilir uzmanı! orada da mevcutmuş
    Görmeyen de sanacak, Çin malı bir arabadan bahsediliyor Zaten tek öyle düşünen ben değilim galiba, birkaç kişi yazmış, yahu 10 yıllık 147 ile bu arabayı nasıl karşılaştırabiliyorsunuz diye. Ama bu tür şeyler haricindeki yorumlar gayet olumlu yönde. İlk çıkışta bu tür eleştiriler normaldir.

Alıntıları Göster
    italyan bunlar anca moda kılık kıyafet döşeme deri bilmemne :)
    yalnız whatcar'ın youtube da videosunda arabanın kapı sesi bile güven verici diyen bi adam var tok bi kapı sesi var ama sessiz de hoşuma gitti

• quote:

italyan bunlar anca moda kılık kıyafet döşeme deri bilmemne :)
    yalnız whatcar'ın youtube da videosunda arabanın kapı sesi bile güven verici diyen bi adam var tok bi kapı sesi var ama sessiz de hoşuma gitti

Alıntıları Göster
    Zaten güvenlik, motor, tasarım falan gibi şeylere bir kulp bulabilen yok Plastikle, direksiyonla falan uğraşmışlar.

Bu arada Multiair motorun ekonomisi ile ilgili olumlu yorumlar yapmış bir Mito sahibi ve eklemiş, Tanrı'ya şükürler olsun bu motor var. Yoksa dizel motorlu sıkıcı bir Avrupa kutusu kullanıyor olabilirdim (Sıkıcı Avrupa kutusu diye Alman otomobillerini kastettiğini belirtmek lazım)

Bu arada, koltukların konforu ve kalitesi konusunda hepsi söz birliği etmiş, olumsuz konuşan hiç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 23 Mayıs 2010; 23:14:13 >

• quote:

Zaten güvenlik, motor, tasarım falan gibi şeylere bir kulp bulabilen yok Plastikle, direksiyonla falan uğraşmışlar.

Bu arada Multiair motorun ekonomisi ile ilgili olumlu yorumlar yapmış bir Mito sahibi ve eklemiş, Tanrı'ya şükürler olsun bu motor var. Yoksa dizel motorlu sıkıcı bir Avrupa kutusu kullanıyor olabilirdim (Sıkıcı Avrupa kutusu diye Alman otomobillerini kastettiğini belirtmek lazım)

Bu arada, koltukların konforu ve kalitesi konusunda hepsi söz birliği etmiş, olumsuz konuşan hiç yok.

Alıntıları Göster
    civcivx senin işin daha zor ya. Siparişi verip beklemek :) Ben halen konuşamadım burda ki bayiyle işin detaylarını, sipariş vermeyip Ağustos'da gelen araçlardan birini almakda aklımdan geçmiyor değil. Ama donanım konusu sıkıntı olabilir. Motor konusunda, 170hp 8 litre yaksın, her türlü razıyım ama öğrenci halimle daha fazlasını kaldıramam. :)

Birde

Venere deri döşeme 1750 euro ( arka yolcu koltuk yükseklik ayarı)
    Spor paketi1 1800 euro ( venere deri, arka yolcu yükseklik ayarı yok ama bir sürü extra var)

Biraz saçma değil mi fiyat sizce de?

Böyle bir soru sormuştum, bir bilginiz var mı?

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.