Şimdi Ara

Alfa Romeo 2005 156 1.6 alcam yardım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütün arabalar birbirine benziyor, farklılık olarak alfa almak istiyorum ama hiç bilgim yok. Aracın yakıt tüketimi nedir? Kronik sorunları nedir? 2. elde nasıldır? Özellikle alacağım modele bakarak cevaplarsanız sevinirim. Saygılar..

• hemen yardım edeyim:

Kronik sorunu Varyatör parçası: 2005 2. yarısından sonra çıkanlarda çözülen bu problem önceki modellerde var. Arabanın ilk çalıştırmada dizel sesi hatta tiz bir ses çıkarmasına, ilerleyen durumlarda kalıcı bir dizel sesine neden olur. Zararı yoktur başka parçayı bozmaz, ses içerden duyulmaz. Yüksek devirlerde (5 binden yüksek) performans kaybına neden olur ama çok büyük kayıplardan söz edilemez. Bu parça hondadaki V-TEC le aynı vazifeyi görür. Motorun üzerinde yer aldığı için arabayı stop edince yağ süzülür ve ilk çalıştırmada yağsız kalmasından ve motor yağı ısınmadan 3bin deviri geçerek kullanma nedeniyle bozulur. Serviste yağın geri süzülmesini önleyen bir valf takılmasıyla çözülür.

Ön takımdan ses gelmesini söylerler ben karşılaşmadım ama burçların yağlanmasıyla çözülüyormuş. Ben özellikle yağmurlu havalarda yeni hareket ettiğimde duydum ama daha sonra geçti.

Yağ eksiltir ama normaldir. Castrolün sitesindede yüksek teknolojiyle üretilen motorların parçalarının birbirine yakın olması nedeniyle yağ eksiltebileceği yazar. Ayrıca araç el kitabındada bu durumun normal olduğu belirtilir.Şimdi bakamadım ama yanlış hatırlamıyorsam 3000km.de 250 gr. gibi bir rakamın normal olduğu yazıyor.

2. elde nasıldır demişsin bence iyidir çünkü 2. el alıyorsun ve fiyatı düşük olur. 0 almayacağına göre sorun yok çünkü değer kaybeder. Eğer normal fiyat çekersen temiz araban varsa elinde kalmaz tabiki.

Yakışı kullanımına göre değişir. 11.4 olan fabrika değerine çok sıkışık 1 kmyi 10-15 dakikada alabildiğin trafikte ulaşırsın. Şehir dışı fabrika veriside 7 küsürdü sanırım ama bu verinin 90 km. sabit hızda değil 0 - 120 arası şehirdışı trafik varmış gibi durup kalkarak şoför + bir yetişkin yolcu + 30 kg. ağırlıkla yapıldığınıda unutmamak lazım. normal kullanımda yol bilgisayarı ortalama 9 litre civarı gösterir ki bu rakam alacağın her 1.6 litre araba için geçerlidir. 10 litre yaksa bile bu 100 km.de 3ytl. fark yaratır ki buda Alfa Romeo kullanmak için ödenecek çok küçük bir bedeldir bedavaya gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2005-2006 bmw x5 . 3.0 d hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.