Şimdi Ara

Alfa BRERA Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006dan beri yollarda olan Brera, 159 ile aynı platformu kullanıyor. Rakipleri RX-8, Z4, SLK, TT olarak gösterilse de onlar kadar satış yapamadı ülkemizde.

İngiliz TV şovu Top Gear'da yapılan karşılaştırmasında bahsettiğim rakipleri arasında en ağır ve hantal olan olarak gösterilmesine rağmen 3 sunucu da bu arabalar arasından hiç düşünmeden Brera'yı tercih edeceğini söylemişti. Hak vermemek elde değil, hiç kullanma fırsatım olmadı ancak dış görünüşü cok çarpıcı ve kokpit de(159'a cok benziyor) insanı o coupe havasına sokuyor. Yani kısaca o meşhur Alfa konseptini tam olarak karşılayan bir otomobil.
    Biraz fotograflarına bakalım:

Alfa BRERA Hakkında

Alfa BRERA Hakkında

Alfa BRERA Hakkında

Alfa BRERA Hakkında

E madem ki Alfa çizgisine bu kadar uygun (sürüş keyfi, baş çevirtici güzelliği); neden bu araç hiç tutmadı? Kimse bu aracı bilmiyor mu? Forumda bir başlığını dahi göremedim. 2.2lt(yanlış hatırlamıyorsam) motor seçeneği ile Alfa Türkiye bayiilerinde 58bin €'ya satılıyordu. Ancak Alfa Romeo artık ülkemize bu aracı getirmiyor. Ancak sanıyorum ki özel sipariş olursa getireceklerdir.

Sahibinden'de 58bin TL ile 90bin TL arasına satışta olan 4 model var.
    Hatta bu linkteki modeli Ankara'da İstanbul yolundaki Alfa bayiinde inceleme fırsatım olmuştu 2008'de. 9bin km'deyken 90bin TL'ye satılıyordu. Dizi/reklam çekimlerinde kullanılmış ve iç ve dışında ciziklerle dolu olmasından dolayı fiyatı 90bindi ancak şimdi bakıyorum 58bin 500'e alıcı bekliyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-alfa-romeo-brera-alfa-romeo-brera-3-2-sky-window-31345689/detay
    Başka bir nokta da ilan tarihleri, evet doğru, oradaki breralar uzun süredir alıcı bekliyorlar.

Sözün özü sormak istediğim, Brera ile ilgili ülkemizde yanlış giden şey nedir? Herkesin düşüncesini burada paylaşmasını bekliyorum. İyi günler Alfistiler.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuncayNergis -- 16 Kasım 2011; 21:45:27 >
  • Arac gercekten pahali.. Cok sevdigim bir arac.. Hollanda dada cok az sayida var.. su ana kadar 2 tane gordum sadece.. (hatirliyabildigim kadar)
  • Çünkü Brera tam anlamıyla Alfa Romeo ruhunu yansıtmıyor.

Bu araç Alfa Romeo GTV'nin yerine çıktı. Alfa Romeo GTV'nin özelliklerine bakalım. Tasarım zamanının çok ötesindeydi, 15 sene önce çıkan araç bugün bile kafaları kendisine çevirebiliyor. Motorları muhteşemdi, ve yol tutuşta önden çekiş araçlar arasında referans gösterilecek bir araçtı. 97 senesinde 2 litre 200hp'lik turbo motoru, ve 2000'li yılların başında birçok otorite tarafından en iyi V6 olarak kabul edilen 240hp'lik Arese V6'sı ile komple bir paketti. Hem yol tutuş, hem görünüş, hem performans, hem lüks, hem sürüş keyfi. Rakiplerinden gayet önde bir araçtı.

Ama Brera'ya bakıyoruz, tasarım muhteşem. İçi de lüks. Bunun dışında ne var? Ruh desen yok, Holden devşirmesi 3.2lt motor, performans desen rakiplerinin gerisinde, 3.2lt versiyonu da 1700 kg'nin üstünde, sanki Mercedes S serisi. Yani Brera gerçek bir spor araç olmaktan ziyade şekil arabası. Bu arabayı alıp da sportif rakiplerinin karşısına koyarsan geride kalır performans olarak, ancak sadece şekli için alacaksan evet o zaman güzel.

Bence bu yüzden tutmadı Brera. Kimse o kadar para verip de Peugeot 206 RC falan tarafından zorlanmak istemez.

Bahsi geçen mavi renkli ikinci el araç da test arabası + dizi arabası olduğu için o kadar ucuz sanırım. Nasıl kullanıldığını ben de bilmiyorum, ama komple boyalı olduğunu biliyorum çiziklerden dolayı. Yine de eğer motoru kaportası temizse fiyat gayet ucuz öyle bir araba için.

• ARKADAŞLAR 33 YAŞINDAYIM 9 YILA YAKIN ZAMANDIR ALFA ROMEO KULLANICISIYIM KIRMIZI BİR 156 SİYAH BİR 159(SATMAK ZORUNDA KALDIM:(()
    SON 7 AYDIRDA AFRİKA GRİSİ 2.0 TS BİR 156 KULLANIYORUM.
    HİÇ BİR ZAMAN RAKİPLERİYLE KIYASLAMA GEREĞİ DUYMADIM..
    BU ARAÇLARIN GERÇEK ANLAMDA KIYASLAYABİLECEĞİNİM BİR RAKİBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM..
    1997 DE TASARLANMIŞ ALFA ROMRO 156 BİLE YENİ ARAÇLARIN ÖNÜNDEDİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: master149

Çünkü Brera tam anlamıyla Alfa Romeo ruhunu yansıtmıyor.

Bu araç Alfa Romeo GTV'nin yerine çıktı. Alfa Romeo GTV'nin özelliklerine bakalım. Tasarım zamanının çok ötesindeydi, 15 sene önce çıkan araç bugün bile kafaları kendisine çevirebiliyor. Motorları muhteşemdi, ve yol tutuşta önden çekiş araçlar arasında referans gösterilecek bir araçtı. 97 senesinde 2 litre 200hp'lik turbo motoru, ve 2000'li yılların başında birçok otorite tarafından en iyi V6 olarak kabul edilen 240hp'lik Arese V6'sı ile komple bir paketti. Hem yol tutuş, hem görünüş, hem performans, hem lüks, hem sürüş keyfi. Rakiplerinden gayet önde bir araçtı.

Ama Brera'ya bakıyoruz, tasarım muhteşem. İçi de lüks. Bunun dışında ne var? Ruh desen yok, Holden devşirmesi 3.2lt motor, performans desen rakiplerinin gerisinde, 3.2lt versiyonu da 1700 kg'nin üstünde, sanki Mercedes S serisi. Yani Brera gerçek bir spor araç olmaktan ziyade şekil arabası. Bu arabayı alıp da sportif rakiplerinin karşısına koyarsan geride kalır performans olarak, ancak sadece şekli için alacaksan evet o zaman güzel.

Bence bu yüzden tutmadı Brera. Kimse o kadar para verip de Peugeot 206 RC falan tarafından zorlanmak istemez.

Bahsi geçen mavi renkli ikinci el araç da test arabası + dizi arabası olduğu için o kadar ucuz sanırım. Nasıl kullanıldığını ben de bilmiyorum, ama komple boyalı olduğunu biliyorum çiziklerden dolayı. Yine de eğer motoru kaportası temizse fiyat gayet ucuz öyle bir araba için.

Teşekkür ederim cevabınız için. Hantallığı konusunda söylenenleri okuyorum bu konuda haklısınız. Sanıyorum ki yurtdışında hak ettiği bir meblağya satıldığı için daha popüler. Keşke bizde de biraz daha mantıklı bir tercih olabilseymiş. Yollarda görmeyi isteyeceğimiz araçların başlarında geliyor Brera.

• 2,2 ve 3,2 litrelik motorların vergileri de yakıt tüketimleri de yüksek. Giulietta QV'de sunulan 1,8lt 235hplik motoru brera'da sunsalar aracın tanıtımını ve satışını hala yapsalar belki talep olurdu. Bir de alacak olan 1,9dizel otomatik 159'u tercih ediyor muhtemelen hem spor hem sedan diye bilemiyorum. Benim de çok beğendiğim ancak almaktan çekineceğim bir araç hem pahallı hem elden çıkarması çok zor hem vergisi hem yakıt sarfiyatı çok yüksek bir de performansı ile ilgili konuşulanlar var.

Tasarımına hayranım. Brera2ya cesaret edemesem de bir Alfa GT almak isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Stelvio Ana Konu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alfa Romeo bizim memleketi düşünerek motor üretmediği için oradan da bir dezavantajı var Brera'nın. 2.2 lt motor vergiden yiyor. Hem gitmiyor hem pahalı :) Giulietta motoru Brera'da sunulmuyor ancak geçen sene aracı 159 TBi'da kullanılan 1.8lt 200hp turbo benzinli motorla sunmaya başladılar. Maalesef bizim ülkemize gelmedi. Gelse bence çok mantıklı bir fiyata satılırdı, ve turbo bir Brera gerçekten güzel sürüş keyfi verirdi tahminimce.

Brera ile 159 kıyas kabul etmez bence, çünkü 159 evet spor bir sedan ancak Brera'nın prestiji çok çok daha yüksek. Yer yer bir Porsche'den daha çok dikkat çekebiliyor tasarımı dolayısıyla. Bir de Alfa Romeo'nun hatası bence Brera ve GT'yi aynı anda ürün gamında bulundurması. Brera'dan oldukça daha ucuza GT varken Brera almayı çoğu kişi istemez. Neticede GT, çoğu kişinin gözünden kaçsa da tam ideal bir spor araç. 4 kişiyi rahatlıkla içine alabiliyor, bagajı geniş, donanımı çok iyi, yol tutuşu önden çekiş araçlar arasında en iyisi, tasarımı muhteşem ve performansı ağırlığı sayesinde Brera'dan daha iyi. Yani dışarıdan bakınca GT daha mantıklı bir araç olarak öne çıkıyor, üstelik daha ucuz. Burada Brera'nın GT'ye karşı avantajı ekstra prestiji, daha lüks donanımı ve salyalar akıtan tasarımı oluyor. Ama işte çoğu kişiyi etkilemek için bu yeterli olmadı görünüşe göre.

Ha bu kadar konuştum, ama ben şartlar uygun olsa tereddütsüz gider bir Brera alırım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.