Şimdi Ara

Alfa Awus036NHR yi Access point olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Alfa Awus036Nhr, Tplink 7200ND, TPlink WN821ND olmak üzere 3 tane adaptörüm mevcut. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum.

Awus036NHR'y, Access Point olarak kullanabiliyormuşum ama nasıl olduğunu çözemedim.

İnterneti aldığım modem 2-3 kat altta, müdahale şansım yok. Salon'dan daha iyi çekiyor ama Benim odadan çok çekmiyor. Durmadan sinyal düşüp yükseliyor.

Sizden isteğim şu arkadaşlar. Bu AWUS036NHR'yi Access point olarak ayarlayabilirmiyim. Ayarlarsam eğer Salona bi Adaptörlü USB Hub taksam, Adaptörü de buna taksam. Orda fişe taktığımda kendisi otomatik bağlanıp yayını dağıtmaya başlar mı ? Bu seırada masaüstüne diğer adaptörü takıp onunla da Alfa'dan interneti alırım.

Mümkünse bu işlemleri detaylı bir şekilde anlatabilirmisiniz arkadaşlar.

Detaylı rica ediyorum çünkü ALFA ile wirtual wifi yi açıp telefonuma neti alamıyorum, her ayarı denedim. Connectify'i açtığımda o nasıl yapıyorsa hop veriyor interneti
    Kendi kendine açıyor Alfanın yazılımda wirtual wifi'yi felan. Paylaşılan yaptım, bi sürü ayar denedim v.s. v.s.

Her neyse bunu bişekilde çözerim :)

[size=4]KISACASI: ALFA AWUS036NHR'yi ACCESS POINT olarak ayarlayıp bilgisayarsız şekilde salona bağlayıp ordan yayını nasıl dağıtabilirim.

• Malesef araya bilgisayar koymadan yapamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrQressive

Malesef araya bilgisayar koymadan yapamazsın.

Awus036NHR çok özellikli bir cihaz. Yapılabilir diye düşünmüştüm. Şu an karalar bağlamak üzereyim.

O zaman bu işi 2. el bi cihaz alıp yapabilirim değil mi. Daha fazla para yatırmayayım artık.

Bunun için ne özelliği olmalı bu acces point'in

Kablosuz sinyali alıp, kablosuz olarak dağıtacak.
  • Universal repeater
  • Biraz araştırdım. İlk kurulum için Cihazı Modeme ethernet portu ile bağlayın deniliyor. Benim böyle bir şansım yok. Modem ulaşabileceğimiz bir yerde değil. Müdahale şansım yok.

Çoğu zaman 192.168.1.1 yazarak bile arayüze bağlanamıyoruz. Dsmart'ın arayüze girme sıkıntısı olan TP-Link modemlerinden.

Her neyse ethernet portu ile bağlantı yapamam. Bilgisayarıma bağlayıp, arayüzüne girip bağlantıyı yapıp, sonra da durmasını istediğim yerde fişe taksam olmuyor mu ?

Biraz detay anlatabilirmisiniz.
  • Meraba arkadaşım daha fazla masraf yapmama gerek yok aynı cihaz bende de var ve çok kolay bi şekilde interneti dağıtabiliyor birazdan bilgisayara geçip anlatacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemimizi alfanın bize cihazla birlikte göndermiş olduğu programla yapacağız üstte bulunan mod kısmından virtual Wi-Fi yi seçiyoruz daha sonra kurulum yapıyoruz koymak istediğimiz ağ adı şifre vs. Kurulum bittiğinde ics yi aktif hale getirmeniz çok önemli diğer cihazımızdan kurduğumuz Wi-Fi ye bağlanıyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoppia

İşlemimizi alfanın bize cihazla birlikte göndermiş olduğu programla yapacağız üstte bulunan mod kısmından virtual Wi-Fi yi seçiyoruz daha sonra kurulum yapıyoruz koymak istediğimiz ağ adı şifre vs. Kurulum bittiğinde ics yi aktif hale getirmeniz çok önemli diğer cihazımızdan kurduğumuz Wi-Fi ye bağlanıyoruz

Bilgisayarsız kullanabilirmiyim diye soruyor, tam okusaydınız... Bilgisayarsız çalışmaz, zaten cevaplarda bu söylenmiş, ama yinede soruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar acil yardım istiyorum daha önceden alfa nhr kullandım açık alanda 1 km uzak yerlere bağlanıyordum adaptör kırıldı attım. 10 gün önce ise alfa nhr v2 aldım sorun şu aletle bir tane wpa birde wep şifre kırdım. ikisinede bilgisayarın kendi wifisi ile bağlanıyorum sıkıntısız nete girebiliyorum.ama usb adaptör ile bağlandığımda intrnete girmiyor yapmadığım sey kalmadı aletin bilmediğim bir ayarımı var neden bu sorun var sinir oldum gerçekten yada modemde usb adaptörün nete girmesini engelleyen bir ayarmı var ne dersiniz
  • krdeş tavsiyen için sağol cezası bana ama sen bu alet neden çalışmıyor onu söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_44

krdeş tavsiyen için sağol cezası bana ama sen bu alet neden çalışmıyor onu söyle

Otomatik ip ata , sonra googlenin dns ayarlarini bi dene hcm

• gokhan_44 G kullanıcısına yanıt
    Bendeki Alfa da arada bir bilgisayarı kilitliyor. Bu süreçte mavi ışığı da yanmıyor. Işığı yanmaya başlayınca herşey normalde dönüyor.
    Alfa'nın Sürücü desteği çok kötü, ondan olsa gerek.

Konuya gelirsek DHCP diye bişey var onu kapat. Kapatmazsan eğer; Bilgisayarına hem Alfa hem de Modem ip verir. Haliyle kafası karışır.
    Bu arada DNS'yi de kapat ALFA'dan. Ya da modemin DNS ile aynı ayarla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.