Şimdi Ara

alfa 147 1.9 jtd

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar, forumda daha önce araba tercih kıyaslama bölümünde actıgım baslıklar mevcut. Ancak gerek niyetlendigim arabaları alamamam gerekse engellenmem dolayısıyla hala arayıştayım.alfayı en iyi alfacılar bilir diyerek yorumlarını duymak istiyorum. Kısaca şartlarımdan bahsedeyim ilk aracım olacak haftada belki bir belki iki kez yapmam gereken bol virajlı 80 km civarı yol olacak, asfalt ama cok da düzgün bir yol degil aslında yer yer virajlarda kötü eğimler mevcut o yüzden esp'li bir araç olması şart gibi. dizel veya benzinli ya da otomatik veya manuel farketmez.

    3-4 gün önceye kadar malum sitede yer alan bahsettigim model aracı alma girişimindeydim. her anlamda cok begendigim bir arac ancak servisci olan babam hayatında bu motordan 147 görmemiş olmasına ragmen 1.9 jtd motor kullanan dobloyla bir tutup cok yagıyor diye bir camur attı ve bakımından kalkamazsın seni üzer o araba diyerecek vazgecirdi. Her nekadar doblonun kullandıgı 8v bu arac ise 16v olsa da alamadım. ancak şu an diger araclara baktıkca alınabilir taraflarını göremiyorum ve aklım hala 1.9 jtd'de. bana artılarını ve eksilerini net olarak söyleyebilir misiniz?

    benim tek cekindigim arabanın altının alcak olmasından dolayı engebeli yollarda öyle bir arabayı kullanmak istemeyişimdi. bu kadar sağlam bir araba yerine bana hyundai tucson fiat linea gibi araclar tavsiye ederek beni yer yer bayan yer yer taksici yapan babam 147'den vazgecirdigine aslında kendisi de pişman olsa da bana tekrar almam için artılar söylebilir misiniz? sınıfında rakibi var mı mesela hem motor hem de saglamlık güvenlik olarak? bugün 2009 donanımsız bir golf 5 40bine satılıyor. yüzüne bakılmayacak nice araclar 40 bin üzerinde. haliyle arac seciminde zorlanıyorum. ya bütceyi 20 bin daha arttırıp en son 60 bin seviyesinde bir arac alıcam (ki istemiyorum) ya da tavsiyeler bekleyip ona göre karar vericem. düşündügüm markaların alt başlıklarına konu actım. gelen yorumlar nihayetinde son kararımı vermek istiyorum bu haftasonu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morningstarzz -- 23 Ocak 2015; 21:30:12 >







  • Tipik Alfa isteyipte alamayanların karsılastıgı sorunlar :) Engellemeler!!Eger ki aracı A dan B ye gitmek için değilde keyif için kullanıyorsanız,bende olan baskasında olmasın sıradısı olsun,sürücü otomobili olsun, kısaca EŞEK olmasın diyorsanız siz virüsü kaptınız demektir.
    Gelelim 147 ye.Sınıfında en güzel yol tutan en donanımlı araclardandır (yılı ve fiyatıda göz önüne alın ama).Hele ki 1,9 jtd de Q2 diye adlandırılın difransiyel kilidi varki yol tutusu tartısılmaz.Doblo motoru ile aralarında bildiğim cok fark var,tek ortak yanı hacmi.
    Umarım Alfanıza kavusursunuz..
  • engin uzun E kullanıcısına yanıt
    Yeterli medeni cesarete sahip olsaydım zaten kendi imkanlarımla alacagım arac için aldıktan sonra haber vermek isterdim ama o zaman da sonrasında sıkıntı yaşama durumunda yemeyecegim laf kalmazdı. ailem baska sehirde kalıyor o yüzden telefonla iletişime geciyoruz ve karsındaki insan senin herhangi bir konuda daha az bildigini düşünmeye devam ediyorsa söyllediklerin doğru olsa bile ikna edemiyorsun. ancak bahsettiginiz virüsü kaptım sanırım. almama engel olmus olsalar dahi bundan sonra sahip olana kadar diger tüm alfa ilanlarına sahip oluncaya kadar bakmaktan kendimi alamayacagım :)

    su an ne bir golf ne bir astra ne de bravo ceed vs bana 147 kadar cekici gelmiyor. bilmiyorum, ilan sahibini arayıp tekrar almak istedigimi söyleyene kadar (satılmamıssa) kesinleştirip ikna etmem ya da direk gidip halletmem lazım. aksi takdirde ne alırsam alayım aklımda baska bişey olacak :)

    piyasası var diye, 2. eli cok rahat gidiyor diye bakımı rahat yakıtı uygun diye istemeyecegim bir araca para vermek gönülsüzce binmek onunla bag kuramamak istemiyorum :)

    aynı 3-4 yıl önce bisikletimi aldıgım zaman da yasadıgım bir duyguydu. dönüp dolasıp yine aklıma takılanı almıstım. belki tekrar kısmet olur. umarım olur :) tesekkürler.




  • bahsettigim 147 ilandan cekilmiş :) satılmış olsa gerek. üzülmedim degil.
  • Profilinizden gördüğüm kadarıyla Edirnede yaşıyorsunuz. Ben Edirnede özel servisi var mı Alfa'nın bilmiyorum. En yakın size gördüğüm özel servis Tekirdağ'da var bunu göz önüne alın. Geçenlerde abi biz Samandıra sanayideki Vw sersisinde çook Alfa tamir ettik diyen birine varyatörü nasıl tamir ediyordunuz dedimde " varyotör ne " cevabını aldım :) Bunun için her markanın kendi servisine veya gerçekten o araçtan anlayan bir servise gitmesinde her zaman yarar var.

    147 rakiplerine göre iyi yol tutan bir araç, hele bide 1.9 JTD ler Q2 kilitli ile bayaa başarılıdır. Yürüyen aksam (ön takım, vs.) rakiplerine göre daha hassastır, ses yapmaya tıkırdamaya daha musait.
    Yakıtı 1.3-1.6 dizeller gibi 4-6Lt civarlarında değil, 7.5-9LT civarlarındadır.
    Eski bir 147 sahibi olarak sürüş zevki yine rakiplerine göre daha zevkli ve hislidir. İç ve dış dızaynı farklıdır.
    Yedek parçaları piyasada kolaylıkla bulunur ve piyasa için normal fiyatlardadır.
    Yağ yakma ihtimali Corsa,Linea,C serisinde neyse 147 JTDde odur.

    Bir çok kişi ön yardılıdır, Alfa almaya cesaret edemez, etrafından hep olumsuz yorumlar gelir. İlk defa Alfa sahibi olmak (Rover,Saab vs gibi) cesaret işidir, etraftan gelen tepkilere ve baskılara karşı kulağınızı tıkamak aklınızdan geçeni yapmakla başlar. Baskı çoksa hiç başlamadan bu sevdaya vazgeçmek mantıklı olandır. Olası bir arzada ben dememişmiydim yorumları çok can sıkar ama herşey yolunda rutin bakımları dışında bişi gerekmezsede "Bu çok yakıyor" cümlesi kullanılarak yinede altta kalınmaz. O yüzden 6 senelik Alfisti olarak bile hiç bir arkadaşıma Alfa Romeo önermemişimdir, ben yaşadığım iyi ve kötü anıları, almayı düşündükleri modelin özelliklerini anlattım, seçimi hep onlara bıraktım. Sizede yukarıda bir kaç maddelik bilgilendirme yaptım. Bundan sonrası size kalmış.




  • TriandQolo T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzun ve açıklayıcı yorumunuz için çok çok teşekkürler. Edirne'deydim geçen seneye kadar orada okuyordum Adıyaman'a atamam oldu burada görev yapıyorum, gerek mahrumiyet bölgesi olması gerek merkeze uzak bir ilçesinde olduğumdan gidip gelmem gereken eğitim veya toplantılardan dolayı bir araç bakma işini hızlandırdım. bulabilecegim belki de 40bin tl altı en iyi arac olarak onu bulmustum ancak bahsettiğiniz durumu birebir içimde yaşayarak vazgeçmek zorunda kaldım. sordugum herkes önyargılı davranıp hayatında binmemiş görmemiş olmasına ragmen sırf motoru büyük olduğu için sırf adı alfa olduğu için üstünü çizdi.

    bense almak için daha fazla araştırmaya başladım ancak gel gör ki tek başıma karar alıp ne olursa olsun alacağım dediğim anda ilan kaldırıldı, tabi benim hayaller de :)

    aldığımda yaşanılacak ilk sıkıntı da ben demiştim duymak yerine bana tavsiye edilen araçlara "Allasen bu araç mı alfadan daha iyi demek" daha çok işime geliyor. Bu işi sözde benden daha çok bilmesi gereken kişilerin dahi benden az bildiği durumlarda onları dinlemek zorunda kaldığım için alamadım. Ancak bugun ki aklım olsa alırdım.

    Hayırlısı deyip baslıklarda yorumlarla fikir sahibi olmaya çalışıyorum. En azından bir sonnraki sefer karar verdigim buldugum temiz ve uygun bana uyan araç için sadece bunu alıyorum diyerek haber verecegim. ve sadece aracın tramer kaza durumunun arastırılmasını isteyecegim.

    Bu başlığı okuyan benim durumuma düşen arkadaslara tek tavsiyem şudur:

    Eğer sıradışı bir araç almak istiyorsanız, ve araştırdığınız kadarıyla o aracın size daha çok uyacağını düşünüyorsanız sizzden daha çok bilme ihtimali olan birisi bile olsa söyleyen, önyargılara itimat etmeyin. eğer az biraz umursamaz olabiliyor kendi kalbinizin sesini dinleyebilecek kadar yürekli olabiliyorsanız hata yapıyor olsanız bile kendi kararlarınızı kendiniz verin. Almayıp mutlu olmamak alıp mutlu olmamaktan çok ama çok daha kötü hissettirecek. Hele ki bunun gibi aslında zorunluluk dışı yani bir nevi keyfi durumlarda sizin kararınız çok daha önemli olmalı. Aracın 2. eli yok satışı yok alanı yok masrafı çok bakımı çok sıkıntısı çok gibi sözler dahi doğruluğu yansıtsa bile siz karar verin. :)




  • arkadaşla merhabalar tekrar. perşembe sabahı tüm bütçemi kesinlestirip topu attığım babam kabul etmiş olmama rağmen istemeyisimi bahane edip amcamdan alacağı tucson işi yatinca faturayi bana kesip kendisini geri çekti. anlam veremedim birşey demedim hayirlisi buymus dedim gonlumde yatan aracı tekrar aradim sordum.satıcı davet etti ani bir kararla adiyamandan erzincana geçtim.dün sabah aracı gördüm begendim, sürüşü inanılmaz zevkliydi ve istediğimi alabileceğim bir araç olduğu için işlemleri bitirip aldım. hatta hiç uzun yol deneyimim olmamasina rağmen erzincan sivas arası geldim. cruise control ve hız limiti uyarısini 80 90 a çekip geldim.o uzun yol performansına o yakıt tüketimi muazzamdi. masallahi var arabanin.

    isteyen gören beğenen herkese nasip olsun.kazasız belasız surmemiz dileğiyle.

    ancak şunu söylemek için girdim ki, bazen toplumun %99u başka birşeyi oneriyor olsa da kalbini ve geri kalan 1i dinlemek insana daha iyi geliyor. aynı paraya alacağım hatta daha fazla yakıt yakıp daha az performans verecek hiçbir araç beni daha fazla memnun edemezdi.o yüzden diyeceğim o ki,şartlar olgunlasmış ise siz araştırın siz gorun siz binin ve beğenin. buradaki önyargı kiramama ile ilgili yorumlar olmasa eminim cesaret edemezdim. birazdan sivas malatya arası yola çıkacağım bu cesaret sayesinde.ne kadar teşekkür etsem az. araç ile ilgili paylaşımlarimi da bu veya başka bir baslikta anlatacağım :-)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.el aldık 147 temiz bir araç..bakımına çok ödedik servisleri iyi ilk bakımda biraz olacak tabii. ..geçenlerde boluya gittik fortla gidince beni bayaa bi yoruyordu alfada hissetmedim yormadı hiç, diğer özelliklerinide zamanla öğrenirim daha yeni.. pek anlamasamda rahatlığını hissettim..oğlum kullanıyor o çok sevdi farkındayım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saadetbilge

    2.el aldık 147 temiz bir araç..bakımına çok ödedik servisleri iyi ilk bakımda biraz olacak tabii. ..geçenlerde boluya gittik fortla gidince beni bayaa bi yoruyordu alfada hissetmedim yormadı hiç, diğer özelliklerinide zamanla öğrenirim daha yeni.. pek anlamasamda rahatlığını hissettim..oğlum kullanıyor o çok sevdi farkındayım..

    Dediğiniz gibi ilk bakımları her ne kadar o zamana kadar düzenli servise gitmişse bile gerek içimizin rahatlaması için gerek 2. el olması gereği her arabada olduğu kadar bakımı gerekiyor. Ama gerçekten temiz kullanıldığında inanılmaz derecede keyif veren bir araç.

    Q2 kilitli diferansiyelin tadını anlatamam gerçekten. O virajlara girerken bırakın fren yapmayı gaza daha çok basmanızla yola öyle bir tutunuyorsunuz ki çok ciddi söylüyorum eşdeğeri bindiğim bir çok araçta ben o hissiyatı alamadım. Çok özeller gerçekten.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.