Şimdi Ara

Alexa çok eğlenceli değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda da vardır illa ki kullanan birileri. Çok kullanışlı geldi bana. Herhangi bir odaya girince 'Alexa ışığı aç', canın müzik isteyince 'Alexa şunu çal', gece uyuyacaksın 'Alexa uyku müziği çal ve sesini kıs'. Her eve lazım türünden bir cihaz ama insan diyor ki keşke Türkiye'de de bu tür şeylerin desteği sunulsa.

• Siri var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

Bahsettiğim şey Türkçe işlevinin olup olmamasının dışında servis hizmetinin olmaması. Google Nest de Türkiye'de yok, Amazon Echo da. Apple'ın nesi var bilmiyorum, muhtemelen o da yoktur. Ben Almanya'dan Echo Dot getirttim mesela, kullanıyorum ama bir takım işlevleri kapalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Müzik aç sesi kıs sesi aç vs yapılabiliyor, eger HomeKit destekli cihaz ya da Homebridge kullanarak akıllı cihaz eklerseniz isik aç kapa da yapabiliyorsunuz yazın vantilatöre bağlıyorum akıllı priz aç kapa yapılabiliyor sesle. Bazen niyetimizi tam anlamıyor gidip internette arıyor ama %90 pürüzsüz

• furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

Hue ampüller bridge olmadan Siri ile kontrol edilemiyor değil mi? Denediğimde Apple Home uygulaması bulamadı çünkü.

Olabilir, eger boşta bir bilgisayariniz vs varsa Homebridge kurup desteklenmeyen cihazları tanıtabilirsiniz

• alexanın yaptığı işlerin hepsini ve daha fazlasını bir otomasyoncu yapar. gereksiz birşey bence. zaten tam performans alabilmek için ev tesisatının da modifiye edilmesi gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok hoş bir şarkı değil mi
    8 yıl önce açıldı
    Forum çok sakin değil mi
    9 yıl önce açıldı
    Her Şey Çok Güzel Olacak (1998)
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konusabildigim tek kiz alexa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O tip bir ekosistem harbi eğlenceli olabiliyor. Bayağı uğraştan kurtarıyor ama ne bileyim insan bi ikileme de düşüyor hani bunları ben yapsam da olmaz mı diye?

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

Bir nevi evet otomasyoncu da yapar ama yapamayacağı kısımlar da var. Mesela benim evde mutfağın ışığını açan anahtar sürgülü kapının arkasında kalıyor. Bu da her defasında kapıyı kapat aç yapmayı gerektirdiği için kendim bir mesafe sensörü ile açılan led düzeneği kurdum. İki elimde de bardak varsa elimi sensöre yaklaştırıyorum mutfaktan çıkarken ledler kapanıyor. Bunun tepki süresi Alexa'ya göre daha hızlı ama Alexa daha eğlenceli bence. Salonda misafirlerle oturuyoruz, müzik açmak istedik "Alexa, şunu çal" hemen işi hallediyor. Ya da ortamı değiştirmek istedik "Alexa, ışığı şu renge ayarla" misali. Telefondan da yapılıyor ama telefona uzan, tuş kilidini aç, uygulamaya gir ve istediğin ayarı uygula adımları çok bezdiriyor. Benim en çok kullandığım özellikleri ses ile ışık açıp kapattırma, moduma göre müzik çaldırma, odadan odaya geçince müziği de o odaya aktarma ve hava durumu sorgulama. Hepsi aslında dediğim gibi telefonla da yapılır ama Echo cihazları ile çok daha pratik oluyor bence. Seneye de kombi için akıllı termostat ve her bir radyatöre akıllı vana eklemeyi düşünüyorum. Yanına bir de kapı pencere sensörü ile kapı pencere açıldığında kombiyi kıs gibi opsiyonlara da imkan sağlıyor. Gerçi bu kısım yine otomasyon ile alakalı ama Alexa otomasyon dışında asistan olabilecek konularda zaten ekstra yardımcı oluyor.

• ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

Ben açıkçası Echo alana kadar tam olarak ne işe yaradığını anlamamıştım. Çünkü dediğiniz gibi bunları zaten ben de yapabiliyorum telefon üzerinden. Avantajı daha çok müzik üzerine diyebilirim. Hatta her odada bir Echo varsa asıl o zaman avantajlı oluyor. Hatta öncesinde direkt telefon üzerinden kullandığım renkli ampüllerim vardı ve her defasında ayar değiştirmek için telefondan uygulamaya girip ampüllere bağlanmayı beklemek bayağı canımı sıkıyordu. En azından pcye uygulamayı kurabilsem de pc sürekli ampüllere bağlı kalsa çok iyi olur diyordum da onu Echo sağlıyor işte.

• Alexa bana sarıl  

Ha mesela bir şeyin rengi değiştirmek gibi olaylarda mantıklı olabilir bu dediğin. Ben ışığı aç kapa gibi konularda biraz ikileme düsüyorum genel olarak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.