Birimiz hepimizi Alex´e bıraktık Ama hepimiz Alex´i yalnız bıraktık
Lig maçları‚ Fenerbahçe´nin başına gelebilecek dertleri anonsluyor da... Geçen yılın dünya takımının‚ bu sezon dünyanın en kolay yenilen takımlarından biri olduğunu kimse görmek istemiyor. Aziz Yıldırım´ın sezon başındaki yanlışları ve inadı‚ "Çok seviyordum‚ öldürdüm" meselesine dönüşmeden‚ yönetimin yanlışları yolundan çevirmesi zorunludur. Sadece ve sadece Alex... Hacettepe maçı sonrasında‚ Fenerbahçeli futbolcular‚ soyunma odasında haykırmalıydı. "Birimiz hepimizi Alex´e bıraktık! Ama hepimiz Alex´i yalnız bıraktık!"
Trabzon´daki haftanın derbisinde ne futbol vardı‚ ne kazanma arzusu. Ama haftanın sonuçlarına bakıldığında‚ Beşiktaş; Trabzonspor karşısında alınan beraberliğe galibiyet muamelesi yapabilir. Başkalarının kaybını kazanç saymak da hünerdir ya...
Kaybettiği puanı bir kenara atarsak‚ haftanın en ateşli futbolunu bana sorarsanız Galatasaray oynadı. Aydın muhteşemdi... İki puanı‚ gol pozisyonlarındaki beceriksizlik ve kaleci Ömer çaldı. Haftanın ayıbı da‚ maç boyu ana avrat sövenlere ait!
Sivasspor yine lider... Geçen yıldan kalan alışkanlığını sürdürmek amacında besbelli. Gaziantepspor bu sezon ligde başka ama taraftarı da‚ garip bir saldırganlık içinde. Başkan İbrahim Kızıl´ın maç sonu açıklamalarına bakınca‚ sonuçları doğuran sebepleri görmek mümkün. Futbolcuların sportmenlikten koptuğu‚ hakemlerin adil davranamadığı ve başkanların zarif olamadığı bir ülkede... Küfür ve saldırılar‚ geçici görüntüler olmayacaktır... Arkası yarın. TAKVİM/HAKKI YALÇIN