Şimdi Ara

ALERJİK HASTALIKLAR VE TEDAVİLERİ KULÜBÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
50.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ilac ismi vermeyelim, size iyi gelen bir ilac ba$kasında olumsuz etkilere sebep olabilir


    aynı dertten ben de muzdaribim, bu havalar 3 hafta once flan ısınmaya ba$ladı, burnum her gun mahvediyor beni,1 haftadır burun spreyim yoktu bitmi$ti, dün aldım huzura kavu$tum ya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ser_2004


    quote:

    Orjinalden alıntı: FANATİK_25

    quote:

    Orjinalden alıntı: kamehame

    arkadaşlar bendede var bu illet ya bahar geldimi iice patlıo polen evtozu bide küf mantarına benim alerjim yaşım 20 şu an ve 3 sene önce tedavi oluodum sözde,çünkü tedavinin hiç bi faydasını görmedim ve braktım doktor resmen sömürüodu yapılan iğnelerde bi ton para ve kesin bi çaresi yok şu an için bahar aylarında fexofen180 die bi ilaç kullanıorum en iisi bu dediler bilimiorum gerçi bünyeyi mahvedio ama dier türlü gece yatarken solunum zorlugundan uyuyamıorum kesin bi tedavisi olsa keşke ama napalım kaderimizse çekeriz




    kardeşim sanada geçmiş olsun ben şahsen kendimi numune gibi görüyodum bu konuda ama bayağı bi kitle varmış

    hadi alejisi olan arkadaşlar hepimiz kuzey kutbuna yerleşelim
    orda nasılsa bitki yetişmiyo toz da yok daha doğrusu koku alacak hiç bişi yok

    toplanın gidiyosss



    Tamam ben varım.Ama orda belkide buzullara karşı alerjimiz çıkar.Bahtsız Kutup ayısı misali..



    harbiden haa bu seferde fazla soğuk bizi tıkamasın yaaa







  • netekim maalesef tıp bu rahatsızlıkta henuz çok fazla gelişme kaydedemedi.. en iyi tedavi rejimini siz deneye bulacaksınız.. zaten doktora yada eczacıya gitseniz oda aynısını yapacak..

    sonuçta hastalıgında bir çok olumlu yönleri var..

    1. deva

    Ey bîçare hasta! Merak etme, sabret. Senin hastalığın sana dert değil belki bir nevi dermandır. Çünki ömür bir sermayedir, gidiyor. Meyvesi bulunmazsa zayi olur. Hem rahat ve gafletle olsa, pek çabuk gidiyor. Hastalık, senin o sermayeni büyük kârlarla meyvedar ediyor. Hem ömrün çabuk geçmesine meydan vermiyor, tutuyor, uzun ediyor.. tâ meyveleri verdikten sonra bırakıp gitsin. İşte, ömrün hastalıkla uzun olmasına işareten bu darb-ı mesel dillerde destandır ki; "Musîbet zamanı çok uzundur, safa zamanı pek kısa oluyor."



    İKİNCİ DEVA: Ey sabırsız hasta! Sabret, belki şükret. Senin bu hastalığın, ömür dakikalarını birer saat ibadet hükmüne getirebilir. Çünki ibadet iki kısımdır. Biri müsbet ibadettir ki; namaz, niyaz gibi malûm ibadetlerdir. Diğeri menfî ibadetlerdir ki; hastalıklar, musîbetler vasıtasıyla musîbetzede, aczini, zaafını hisseder. Hâlık-ı Rahîmine iltica eder, yalvarır. Hâlis, riyasız, mânevî bir ibadete mazhar olur. Evet hastalıkla geçen bir ömür, Allah'tan şekva etmemek şartıyla, mü'min için ibadet sayıldığına rivayat-ı sahiha vardır. Hatta bazı sâbir ve şâkir hastaların bir dakikalık hastalığı, bir saat ibadet hükmüne geçtiği ve bazı kâmillerin bir dakikası bir gün ibadet hükmüne geçtiği, rivayet-i sahiha ve keşfiyat-ı sadıka ile sabittir. Senin bir dakika ömrünü, bin dakika hükmüne getirip, sana uzun ömrü kazandıran hastalıktan teşekki değil, teşekkür et.

    ÜÇÜNCÜ DEVA: Ey tahammülsüz hasta! İnsan bu dünyaya keyf sürmek ve lezzet almak için gelmediğine, mütemadiyen gelenlerin gitmesi ve gençlerin ihtiyarlaşması ve mütemadiyen zeval ve firakta yuvarlanması şahiddir. Hem insan, zîhayatın en mükemmeli, en yükseği ve cihazatça en zengini, belki zîhayatların sultanı hükmünde iken, geçmiş lezzetleri ve gelecek belâları düşünmek vasıtasıyla, hayvana nisbeten en edna bir derecede, ancak kederli, meşakkatli bir hayat geçiriyor. Demek insan, bu dünyaya yalnız güzel yaşamak için ve rahatla ve safa ile ömür geçirmek için gelmemiştir. Belki azîm bir sermaye elinde bulunan insan, burada ticaret ile, ebedî daimî bir hayatın saadetine çalışmak için gelmiştir. Onun eline verilen sermaye de ömürdür. Eğer hastalık olmazsa, sıhhat ve âfiyet gaflet verir, dünyayı hoş gösterir, âhireti unutturur. Kabri ve ölümü hatırına getirmek istemiyor, sermaye-i ömrünü bâd-i heva boş yere sarfettiriyor. Hastalık ise, birden gözünü açtırır. Vücuduna ve cesedine der ki: "Lâyemut değilsin, başıboş değilsin, bir vazifen var. Gururu bırak, seni yaratanı düşün, kabre gideceğini bil, öyle hazırlan." İşte hastalık bu nokta-i nazardan hiç aldatmaz bir nâsih ve ikaz edici bir mürşiddir. ondan şekva değil, belki bu cihette ona teşekkür etmek; eğer fazla ağır gelse, sabır istemek gerektir.

    DÖRDÜNCÜ DEVA: Ey şekvacı hasta! Senin hakkın şekva değil şükürdür, sabırdır. Çünki senin vücudun ve âza ve cihazatın, senin mülkün değildir. Sen onları yapmamışsın, başka tezgâhlardan satın almamışsın. Demek başkasının mülküdür. Onların mâliki, mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Yirmialtıncı Söz'de denildiği gibi, meselâ gâyet zengin, gâyet mâhir bir san'atkâr; güzel san'atını, kıymetdar servetini göstermek için, miskin bir adama modellik vazifesini gördürmek maksadıyla, bir ücrete mukabil, bir saatçik zamanda, murassa ve gâyet san'atlı diktiği bir gömleği, bir hulleyi o fakire giydirir. Onun üstünde işler ve vaziyetler verir. Harika envâ-ı san'atını göstermek için keser, değiştirir, uzaltır, kısaltır. Acaba şu ücretli miskin adam, o zata dese: "Bana zahmet veriyorsun, eğilip kalkmakla verdiğin vaziyetten bana sıkıntı veriyorsun, beni güzelleştiren bu gömleği kesip kısaltmakla güzelliğimi bozuyorsun" demeye hak kazanabilir mi? Merhametsizlik, insafsızlık ettin diyebilir mi? İşte aynen bu misal gibi, Sâni-i Zülcelâl sana ey hasta! Göz, kulak, akıl, kalb gibi nuranî duygularla murassa olarak giydirdiği cisim gömleğini, Esmâ-i hüsnasının nakışlarını göstermek için, çok hâlât içinde seni çevirir ve çok vaziyetlerde seni değiştirir. Sen açlıkla onun Rezzak ismini tanıdığın gibi, Şâfi ismini de hastalığınla bil. Elemler, musîbetler bir kısım Esmâsının ahkâmını gösterdikleri için, onlarda hikmetten lem'alar ve Rahmetten şualar ve o şuaat içinde
    çok güzellikler bulunuyor. Eğer perde açılsa, tevahhuş ve nefret ettiğin hastalık perdesi arkasında, sevimli güzel mânâları bulursun.


    BEŞİNCİ DEVA: Ey maraza mübtela hasta! Bu zamanda tecrübemle kanaatım gelmiştir ki; hastalık bazılara bir ihsan-ı İlahîdir, bir hediye-i Rahmânîdir. Bu sekiz dokuz senedir, liyakatsız olduğum halde, bazı genç zatlar, hastalık münasebetiyle dua için benimle görüştüler. Dikkat ettim ki; hangi hastalıklı genci gördüm, sair gençlere nisbeten âhiretini düşünmeye başlıyor. Gençlik sarhoşluğu yok. Gaflet içindeki hayvanî hevesattan bir derece kendini kurtarıyor. Ben de bakıyordum, onların tahammül dâhilindeki hastalıklarını bir ihsan-ı İlahî olduğunu ihtar ederdim. Derdim ki: "Kardeşim, senin bu hastalığının aleyhinde değilim, hastalık için sana karşı bir şefkat hissedip acımıyorum ki dua edeyim. Hastalık seni tam uyandırıncaya kadar sabra çalış ve hastalık vazifesini bitirdikten sonra Hâlık-ı Rahîm inşâallah sana şifa verir." Hem derdim: "Senin bir kısım emsalin sıhhat belâsıyla gaflete düşüp, namazı terkedip, kabri düşünmeyip, Allah'ı unutup, bir saatlik hayat-ı dünyeviyenin zâhirî keyfi ile, hadsiz bir hayat-ı ebediyesini sarsar, zedeler, belki de harab eder. Sen hastalık gözüyle, her halde gideceğin bir menzilin olan kabrini ve daha arkasında uhrevî menzilleri görürsün ve onlara göre davranıyorsun. Demek senin için hastalık, bir sıhhattır. Bir kısım emsalindeki sıhhat, bir hastalıktır."


    risale-i nurdan alıntıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydar_Dümen -- 1 Haziran 2006; 11:48:42 >




  • aynı dert bendede var alerji testi yaptırdım ev tozlarına az miktarda, fakat her türlü cimenlere karşı çok aşırı derecede alerjim varmış.
    aşısını mart ayında hastalık başlamadan evvel yaptırmak gerekiyormuş ..şimdi yaptırınca işe yaramıyormuş...
  • benim 3 yaşında bir kızım var onda çilek ve yumurtaya karşı alerji var yanlışlıkla yumurtanın veya çileğin tadına baksa beş dakika içinde kaşınmaya kusmaya başlıyor.ne zamana kadar devam eder.tedavisi mümkünmü acaba .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ikitilkitr

    benim 3 yaşında bir kızım var onda çilek ve yumurtaya karşı alerji var yanlışlıkla yumurtanın veya çileğin tadına baksa beş dakika içinde kaşınmaya kusmaya başlıyor.ne zamana kadar devam eder.tedavisi mümkünmü acaba .



    valla siz bir an önce doktora gözükün eğer bu tür şeyler en kısa zamanda fark edilebiliyosa doktora gözükmekte ve tedaviye başlamakta fayda var
    çocuğun yaşı çok küçük olduğundan en azından tedaviye yanıt verme ve ilerlemesini durdurmakda şansınız çok yüksek

    en kısa zamanda doktora gözükün derim




  • Ya kutup fikri fena diilde yaz gelmiş bitsin şu finaller.Bi sahiller yapsak daa ii bölee tıkalı bi burunla orası daha güsel kutuplardan(ilaç ismi vermemem gerekiodu özür)
  • Arkadaşlar şunuda unutmayalım ki bu hastalık kalıtsaldır.Eğer ailede alerjik rahatsızlık varsa ailedeki diğer bireylerin alerjik hastalığa yakalanma riski çok fazladır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ser_2004

    Arkadaşlar şunuda unutmayalım ki bu hastalık kalıtsaldır.Eğer ailede alerjik rahatsızlık varsa ailedeki diğer bireylerin alerjik hastalığa yakalanma riski çok fazladır.



    nasıl yani yaww

    bizim ailede bi tek ben numuneyim sülalede böle bi rahatsızlığı olan yok bana nerden bulaştı ayrıca hastalık bulaşıcı değil bünye yapısından kaynaklanıyor.
    Şimdi benim çocuğum olsa benim gibi mi olacak yaa
    evlenmiyorum ben









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FANATİK_25 -- 2 Haziran 2006; 13:54:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: FANATİK_25

    quote:

    Orjinalden alıntı: ser_2004

    Arkadaşlar şunuda unutmayalım ki bu hastalık kalıtsaldır.Eğer ailede alerjik rahatsızlık varsa ailedeki diğer bireylerin alerjik hastalığa yakalanma riski çok fazladır.



    nasıl yani yaww

    bizim ailede bi tek ben numuneyim sülalede böle bi rahatsızlığı olan yok bana nerden bulaştı ayrıca hastalık bulaşıcı değil bünye yapısından kaynaklanıyor.
    Şimdi benim çocuğum olsa benim gibi mi olacak yaa
    evlenmiyorum ben










    Evet arkadaşım bu hastalık bulaşıcı değil ama kalıtsal.Ama ailede var diye illaa bu hastalık olacak diye bir şey yok.Sadece bu hastalığa yakalanma riski çok fazla.Mesela benim babamda var.Ama onda benimki kadar ağır değil.
    Yani sende varsa çocuğunda olma riski çok fazla.Ama inşallah çocuklarımızda bu numunelik hastalığa yakalanmazlar...




  • sıcaktan hertarafım kaşınıyoooooooooooooooooooor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FANATİK_25


    bizim ailede bi tek ben numuneyim sülalede böle bi rahatsızlığı olan yok bana nerden bulaştı



    Hastalığın mutlaka aktif olarak görülmesi gerekmez, taşıyıcılık yapan birisi vardır.
  • Arkadaşlar alerjik hastalığı olan birisine sormuşlar.Bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şey nedir diye oda cevaplamış
    1.si selpak mendilim
    2.si alerjik ilaçlarım
    3. yukardaki iki şeyi aldıktan sonra diğer şeyler benim için önemli değil demiş.:))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.