Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.110
Cevap
86
Favori
568.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    quote:

    Orijinalden alıntı: icakmakci

    Benim de bu illet yüzünden kullanmadığım ilaç kalmadı. 5 yıl boyunca iğne tedavisi de oldum. Sonuç kocaman bir SIFIR. 2009 yılında araştırırken gökçek iksir diye bir şurup gördüm internette, yorumda ilaca kendi adını veren İbrahim GÖKÇEK diye birinin bu illetten kendi yaptığı ilacı sayesinde kurtulduğunu söylüyordu. Ben de ilacı getirtip denemeyi düşündüm(Zaten dünya kadar şey denedim sonuçsuzca).
    Sonuç olarak 2009 yılı ortalarından beri bu yapma ilacı kullanıyorum, Allerjimi tam tedavi ettiğini söyleyemem ama yararının çok olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü antihistaminik ilaçları alınca hep uyku halim vardı, ne kadar uyursam uyuyayım sanki uyanamıyor gibiydim. Hayatım zindan oluyordu anlayacağınız. Bu yapma ilacı kullanmaya başladığımdan beri bir rahatlama geldiğini söyleyebilirim. İlkbaharda polen zamanı gene de yardımcı olarak antihistaminik ilaç kullanmak zorunda kalıyorum ama diğer zamanlar antihistaminik ilaç kullanmadan idare edebiliyorum bu yapma ilaç sayesinde. Bir de gökçek tonik diye kırmızı lahana suyu tadında bir ilaç da satıyor, onunda faydası oluyor ama maddi olarak zorluyor beni şahsen.
    Kesinlikle reklamını yapmıyorum ama kullanmaya devam eden biri olarak denemenizi tavsiye ediyorum.

    Maalesef bu hastalığın tam bir tedavisi yok, çağın hastalığı diyenler tamamen haklı.....


    dostum konuyu açan kişi olarak benim gökçek ile tanışmam çapa tıp fakültesinden kaçmam ile başladı:)
    6 ay düzenli olarak kullandım ilk zamanlar nefes darlığımın biraz hafiflediğini söyleyebilirim ancak alerji'ye bende faydası olmadı sen uyku halinin kalktığını söylüyorsun evet alerji hapları çok fena uyku yapar eğer sadece bunun faydasını görüyorsan o kadar para vermene gerek yok git bir aktara HİMALAYA TUZU al 1 hafta kullan ve kıyaslama yap maddi olarakda zorlanmazsın 10 liralık alsan günlerce yeter geçmiş olsun.

    http://www.himalayatuzu.com.tr/himalaya-tuzu-ve-tuz-lambalarinin-faydalari.html

    Alıntıları Göster
    Himalaya tuzunu henüz denemedim, deneyeceğim. Ancak gökçek iksirin yanında zaman zaman gökçek tonik de kullanmak gerekiyor. Sen sırf gökçek iksir mi kullandın da faydası olmadı, bilemiyorum.
    Bana başlıca ; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşuruk ve nefes darlığı(ki en çok muzdarip olduğum konular bunlar idi) faydası oldu ve de olmaya devam ediyor. (Geceleri burun tıkanıklığından nefes alamıyordum, kalbim sıkışıyordu ve uyuyamıyordum.)
    Bir diğer husus ta doğal olması, malum tablet ilaçların insan vücuduna acayip zararları oluyor zamanla...
    Herkese faydası olmayabilir, bana oldu. Bu sebeple denemenin zararı olmaz. Çünkü sürekli allerjiyle yaşamak gerçekten çok zor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: icakmakci

    Himalaya tuzunu henüz denemedim, deneyeceğim. Ancak gökçek iksirin yanında zaman zaman gökçek tonik de kullanmak gerekiyor. Sen sırf gökçek iksir mi kullandın da faydası olmadı, bilemiyorum.
    Bana başlıca ; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşuruk ve nefes darlığı(ki en çok muzdarip olduğum konular bunlar idi) faydası oldu ve de olmaya devam ediyor. (Geceleri burun tıkanıklığından nefes alamıyordum, kalbim sıkışıyordu ve uyuyamıyordum.)
    Bir diğer husus ta doğal olması, malum tablet ilaçların insan vücuduna acayip zararları oluyor zamanla...
    Herkese faydası olmayabilir, bana oldu. Bu sebeple denemenin zararı olmaz. Çünkü sürekli allerjiyle yaşamak gerçekten çok zor...

    Alıntıları Göster
    cümleten gecmis olsun bu hastalık için aynen şu sözleri kullanmak yeridir.
    bizimkisi bir aşk hikayesi siyah beyaz resim biraz.
    Bu alerji denen illeti 2006 yilindan beri çekiyorum.
    1. Evre baslangiç = ilk 2006 yılındabasladı itihapli burun akıntısıyla doktora gittim mevsimsel alerji dedi nazonex ve clarinase verdi 20 gün sonra hic birsey kalmadı.
    2. Evre tetrarlama = yıl 2008 alerjim tetrarladı aynı doktor nazonex , clarinase ve destmont verdi 20 gunde gecti yine normale döndüm bu doktor ama hiç birsey söylemiyor sunlara dikkat etmelisin bu hastalik sürekki devam eder vs vs vs ben de çok üstüne düsmüyorum nede olsa 2 yılda bir geliyo 20 günde iğlesiyor sonra kadığın yerde hayata devam. 3.evre tekrar geldi gitmiyor ( delirme evresi daha iyi olur adi ) = 2010 yılında bir geldi gitmek bilmedi valla adamda piskoloji bırakmıyor burun spreyleri çogaldi ilk hafta nazonex ve iladilin ( iladilin kortizondur 5 günden fazla kullanılamaz ) desmont aktifet sonraki 4-5 hafta nazonex desmont aktifet 1 aya yakın kullanır ama anca bir normal gidiyordu 2010-2011 yillarinda böyle devam etti 2012 yılının başında kafam attı gittigim doktara rest çektim ilaç verip gönderiyorsun kardesim hiç bisey anlatmıyorsun onu yeme sunu kullanma ben sorarsam ona cevapveriyorsun diye (bu arada doktor iğne tedavisini kabul gömüyor hazırdaki müsteri kacmasin bi yandanda ilaç mümessilleri her gün yanında acaba neden )
    2012 ocak ayinda özel bir k.b.b hastanesine (doktor muayene ücreti 160 tl bu arada test hariç ) 50 madeden koldan test yapıldı hiç bir sey cıkmadı test kagıdına baktım zaten benim alerjim testte yazan hiç biri degildi doktora ayne söyledim bu testte yapılanlara zaten alerjim yokki dedim oda bazen alerjiler testlerde çıkmaya biliyor dedi ben özellikle kedisine sordum bunun haricinde baska test varmi benim parfüme yagli boya kokulari yapıştırcı kokularına etkiliyodiye yok dedi ( yalanci hazır müşteri kaçmasın yollalım öylede oldu azicik) neyse alerjim neye oldugu bulunmadan Rhinolight Işık Tedavisi önerdi hemen kabul ettik tabi toplam 8 seans yapılmak üzere ilk 3 seans birer gün aralıklarla kalan 5 seans haftada bir olarak belirlerndi
    5 seans girdim ilk 3 seans ise yaradi ama sonraki 2 seans tırta bağladı Rhinolight yaptırırken bu uygulamayı test odasında daha önce testi yapan kadın uzman idi doktorada sorduğum soruyu testi yapan uzmanada sordum 50 maddelik testin içinde beni etkileyen bir madde yokki dedim benim kimyasal kokulara karşı alerjim vardedim uzman aynen şunu söyledi bu işin en kapsamlı yeri çapa tıp fakültesi alerji bilim dalı orda daha kapsamlı test yapıyorlar dedi. bu arada bizim doktor bi iğne verdi bana diprospan bu iğne kortizondur o hastalarına 6 ayda bir yani senede 2 sefer vurduruyomuş banada ya bunu dene yada amelyat ile burun mukozlarını küçültelim dedi ben en önce iğneyi denedim 1 . iğne 2,5 ay gitti sanki hastalıktan kurtulmuş gibiydim ardından 2. iğneyi vurdurdum 2 ayda o gitti 3. iğne 1,5 ay gitti iğne tamamen kortizon.
    iğneyi vurdurmamın amacı çapa tıp fakultesine 2012 mart ayında iç hastalıktan randevu aldım gittim
    alerji polikinliğine hemen gidemiyosunuz iç hastalıklarıdaki doktor görüyor sizi alerji polikinliğine sevk ediyor.
    ni tekim öyle iç hastalıklarında muayenem komedi idi bir prof. yaptı ama dönüp yüzüme bakmadı adam sordu ben adlattım asistanı muayene yaptı abla somaliden yada kenyadan siyahi müslüman yani kaplı bir öğrenci idi burnumdan hariç heryerime baktı baçaklarıma alerjiyle ne alkaysa bile tabi benim piskoloji sıfır hayatımda ilk kez devlet hastanesine gidiyorum oda kobay muhabbeti neyse biz sevki aldık alerji polikinliğine gittik 3 tane abla oturmuş muhabbet, doktorun bana verdiği elindeki sevk kağıdını verdim okumadan ilaça karşı alerjiniz varmı dedi bende yok dedim gelen sevki okumak bile zor geliyor halbuki bütün sorunum orda yazıyor. alerji polikinliginden mart ayında gittim bana tekrar ekim ayına randevu verdiler baktım tarihe bunda bi yanlışvar dedim hayır yok dediler inanamadım 3. ayda gidiyorum 11. aya ekim ayına gün veriyolar yok artık dedim yapacak bişey yok özel hastanedeki doktorun verdiği iğneyi bu arada kullandım bayada faydasını gördüm şimdi 10 sonra çapada elerji testine gidicem hayırlığı.

    yukarıda yazan ilaçların hesinin ayrı ayrı etkisi bulunmaktadır doktorunuz vermeden kullanmayın. bu arada ilaçlara alerjisi olan insanlar dikkat edelim.

    bitkisel olarak kulandığım bazı şeyler var ada çayı çok iyi boğazlarınızı rahatlatır. çok içmeyin motoru bozarsınız. günde 1-2 tane yeter.

    papatya kurusu aktarlarda paket olarak satılır onu bir tencerede 2-2,5 litre yakınsuya koyarak oçakta demleyin suyun rengi sarı olur kaynayınca taşmaya başlar taşmadan alın bir lehene bir çay kaşıgı viks atın alerjisi olan kişi lehenin başında elinde pattaniye ile beklesin kaynayan papatyayı viks koyduğumuz lehene dökün yüzünüz lehenin buharına tutun pattaniyeyi üstünüze örtünki buhar kaçmasın 5-10 dakka battaniye attında bekleyin lehende tabi battaniyenin altında olcak aslım olanlar dikkat etsin bu olay çok terletiyo ama günü kurtarıyosunuz 1 sene öncesine 1 hafta yapardım 1 hafta rahat ederdim şimdi sadece günü kurtarmaya yarıyor.

    keçi boynuzu aktarda satılan keçi boynuzu 4-5 çubuk fasulye gibi kırıp bir çezveye atıyosunuz. onuda demliyorusnuz çaygibi çezvede tadı iyi değildir ama geniz akıntısını rahtlatır. sıcak yada soğuk içebilirsiniz.

    birde duydum ama yapmadım bir turbun içini oyup ince bir iğne ile deliniyormuş oyuk kısma süzme bal koyarak iğne deliğinden akıtılıyormuş bal sabah akaşam tatlı kaşığı yeniyormuş bunu denemedim ama tanığıgım bir anlattı.

    favorim papatya kurusu ve keçi boynuzu.
    birde bu hastalıktan muzdarip olup sigarayı bırakamayanlara tavsiyem süzen 92 ( sigara filitresi )kullanın hatta sigarayı bırakmayan herkez kullanabilir bayabi fark var kullanmakla kullanmamak arasında .

    bu ay çapaya test için gidicem gelişmeleri sizlerle paylaşırım. cümleten acil şifalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric_cantona -- 12 Kasım 2012; 12:47:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    cümleten gecmis olsun bu hastalık için aynen şu sözleri kullanmak yeridir.


    Sanada geçmiş olsun arkadaşım.
    Hastalık süresince olan gelişmeleri yazarsan sevinirim.

    Benim derdim geniz akıntısı

    Bende alerjik rinitle senelerce adına konmadan soğuk algınlığı ilaçları ile tedavi edilmeye çalışılan bir rahatsızlık olarak ilerledi gitti.
    İnanmassın kendim ineternette araştıra araştıra bir isim koymaya çalıştım.Önce sinüzüt ile ilgili bilgileri araştırdım(her sinüzütte baş ağrısı olmuyormuş) daha sonrada alerjik rinite kadar ufak ufak ilerledim.Mayt , mantar, ve polenlere karşı test yaptırdım bir sorun çıkmadı, kanda İge değerlerine baktırdım ondada birşey çıkmadı.

    Şu anki safha ne dersen inan bulamadılar.En son clarinase diye bişey verdi sende dedigereksiz geniz akıntısı var, salladı gönderdi.Ben araştırmaya devam ettim yine durum sanki vazamotor rinit gibi veya benzeri bir şey(neçok çeşit alerji türü varmış ya)

    dertlerim neler ufaktan yazayım
    1- boğaz yanması ve ardından geniz akıntısı
    2- sanırım geniz akıntısı veya burunda oluşan iltihaplar bir nevi enfeksiyon yapıyor ve halsizlik keyifsizlik yorgunluk hayattan bezginlik yapıyor
    3- biraz 10 günü geçtimi o akıntıdanmı burundaki iltihaptanmı nedir bir süre sonra öksürüğe kadar gidiyor

    yaptığım takiplerde
    1-sigara içilen ortamda durursam
    2-çamaşır suyu,parfüm kokusu ,kolonya ,arko traş losyonu vb. şu an aklıma gelenler kimyasallara karşı ciddi bir rahatsızlığım var anladığım kadarı ile ve buda bir nevi vazamotor rinit gibi duruyor hapşurtmuyor.Ama etken maddeler her nelerse burundaki bir takım yerleri tetikliyor salgı başlıyor şimdilik levmont kullanıyorum eh fena değil diyeyim kesin çözüm olmadı ama,işin kötüsü birçok yan etkisi var gözüküyor.
    Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    cümleten gecmis olsun bu hastalık için aynen şu sözleri kullanmak yeridir.


    Sanada geçmiş olsun arkadaşım.
    Hastalık süresince olan gelişmeleri yazarsan sevinirim.

    Benim derdim geniz akıntısı

    Bende alerjik rinitle senelerce adına konmadan soğuk algınlığı ilaçları ile tedavi edilmeye çalışılan bir rahatsızlık olarak ilerledi gitti.
    İnanmassın kendim ineternette araştıra araştıra bir isim koymaya çalıştım.Önce sinüzüt ile ilgili bilgileri araştırdım(her sinüzütte baş ağrısı olmuyormuş) daha sonrada alerjik rinite kadar ufak ufak ilerledim.Mayt , mantar, ve polenlere karşı test yaptırdım bir sorun çıkmadı, kanda İge değerlerine baktırdım ondada birşey çıkmadı.

    Şu anki safha ne dersen inan bulamadılar.En son clarinase diye bişey verdi sende dedigereksiz geniz akıntısı var, salladı gönderdi.Ben araştırmaya devam ettim yine durum sanki vazamotor rinit gibi veya benzeri bir şey(neçok çeşit alerji türü varmış ya)

    dertlerim neler ufaktan yazayım
    1- boğaz yanması ve ardından geniz akıntısı
    2- sanırım geniz akıntısı veya burunda oluşan iltihaplar bir nevi enfeksiyon yapıyor ve halsizlik keyifsizlik yorgunluk hayattan bezginlik yapıyor
    3- biraz 10 günü geçtimi o akıntıdanmı burundaki iltihaptanmı nedir bir süre sonra öksürüğe kadar gidiyor

    yaptığım takiplerde
    1-sigara içilen ortamda durursam
    2-çamaşır suyu,parfüm kokusu ,kolonya ,arko traş losyonu vb. şu an aklıma gelenler kimyasallara karşı ciddi bir rahatsızlığım var anladığım kadarı ile ve buda bir nevi vazamotor rinit gibi duruyor hapşurtmuyor.Ama etken maddeler her nelerse burundaki bir takım yerleri tetikliyor salgı başlıyor şimdilik levmont kullanıyorum eh fena değil diyeyim kesin çözüm olmadı ama,işin kötüsü birçok yan etkisi var gözüküyor.
    Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum

    Alıntıları Göster
    Bu illet hastalık benim başımda da var.5-6 yıldır yaşam sevincim kalmadı.Sabahları kalktığımda aşırı yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi bu yüzden.Uyanalı 3 saat oldu hâla aynıyım.Oda arkadaşlarım dalga geçiyorlar çok uyuyorum diye.Ama sebebini bilmiyorlar bile.İçinde bulunduğum durum çok berbat.Oturup ders çalışacak kadar bile dinç değilim.Hangi doktora gittiysem hepsi aynı ilaçları veriyorlar.Ama bu ilaçların bana hiçbir faydası yok.Hatta çoğu zaman nefesimi kesiyorlar, uyutuyorlar.Antihistaminik kullanmaktan bıktım artık.Sürekli sabahları boğazımda hastaymışım gibi ağrı, geniz-burun akıntısı ve yorgunluk.Artık öleyim de kurtulayım diyorum bazen yataktan çıkmak istemediğimde.Allerji testi yaptıran arkadaşlar sonuçlarını ve nerede yaptırdıklarını söylerlerse ben de faydalanmak isterim.Tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    cümleten gecmis olsun bu hastalık için aynen şu sözleri kullanmak yeridir.


    Sanada geçmiş olsun arkadaşım.
    Hastalık süresince olan gelişmeleri yazarsan sevinirim.

    Benim derdim geniz akıntısı

    Bende alerjik rinitle senelerce adına konmadan soğuk algınlığı ilaçları ile tedavi edilmeye çalışılan bir rahatsızlık olarak ilerledi gitti.
    İnanmassın kendim ineternette araştıra araştıra bir isim koymaya çalıştım.Önce sinüzüt ile ilgili bilgileri araştırdım(her sinüzütte baş ağrısı olmuyormuş) daha sonrada alerjik rinite kadar ufak ufak ilerledim.Mayt , mantar, ve polenlere karşı test yaptırdım bir sorun çıkmadı, kanda İge değerlerine baktırdım ondada birşey çıkmadı.

    Şu anki safha ne dersen inan bulamadılar.En son clarinase diye bişey verdi sende dedigereksiz geniz akıntısı var, salladı gönderdi.Ben araştırmaya devam ettim yine durum sanki vazamotor rinit gibi veya benzeri bir şey(neçok çeşit alerji türü varmış ya)

    dertlerim neler ufaktan yazayım
    1- boğaz yanması ve ardından geniz akıntısı
    2- sanırım geniz akıntısı veya burunda oluşan iltihaplar bir nevi enfeksiyon yapıyor ve halsizlik keyifsizlik yorgunluk hayattan bezginlik yapıyor
    3- biraz 10 günü geçtimi o akıntıdanmı burundaki iltihaptanmı nedir bir süre sonra öksürüğe kadar gidiyor

    yaptığım takiplerde
    1-sigara içilen ortamda durursam
    2-çamaşır suyu,parfüm kokusu ,kolonya ,arko traş losyonu vb. şu an aklıma gelenler kimyasallara karşı ciddi bir rahatsızlığım var anladığım kadarı ile ve buda bir nevi vazamotor rinit gibi duruyor hapşurtmuyor.Ama etken maddeler her nelerse burundaki bir takım yerleri tetikliyor salgı başlıyor şimdilik levmont kullanıyorum eh fena değil diyeyim kesin çözüm olmadı ama,işin kötüsü birçok yan etkisi var gözüküyor.
    Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum


    senin sorunların beninkilerle aynı neredeyse ilaçlarda aynı.

    çapaya gittim kol testi yaptılar bişey çıkmadı kan tetsi yaptılar ondanda hiç bişey çıkmadı.
    bu arada kol testi 2. defa yaptırdım.
    gerçi kan testini daha doktor görmedi ama ben sonuçları alınca bi anladım.
    ben çapadan önce 2 doktora daha gittim 2 side aynı şunları söyledi alerjin olabilir ama bu neye olduğu bulunamayada bilir çapadan önceki 2 doktorumda bunu söyledi ve aynende öyle oldu peki ne olcak dedim bununla yaşamayı öğreneksin dediler.
    biliyorum şimdi nasıl yani ölene kadar çekecekmiyiz diyeceksin ama ne yapacaksın çapa ile gittiğim 3 doktor daha fazlada zorlamak istemiyorum çünkü nette okudum bazı arkadaşlar amelyat olmuş şikayetleri artmış.

    birde doktorlarımdan biri radyo frekansı ile burun mukozlarını küçültebilir dedi ama kesin çözüm değil galiba belli bir zaman sonra tekrar etme olabiliyormuş.

    geniz akıntısına keçi boynuzunu kesin öneririm 1,5 su bardağı cezveye ılıksu ( yani ne kaynatılmış ne dolaptan soğuk ) 3-4 tane keçi boyunuzunu fasulye gibi kır 10 dakika kaynasın sonra sıçak ( çay gibi ) bi su bardagı iç inan faydasını göreceksin çok kötü oldugunda günde 2 defa yapabilirsin çok kötü değilsen 1 bardak iç .

    burun tıkanıklıgınada kuru papatya 1 litre suya aktardan aldıgım bi paket ( iki avuç tepeleme yani) koyuyorum kaynatıyorum yüzümü buharına tutuyorum kafamıda büyük havlu yada battaniye ileörtüyorum buhara tutarken buhar hemen kaçmasın diye 5 dakika yeter. 3 gün üstüste yapınca baya bi rahatlama oluyor. en azından burun akıntısı geniz yerine öne akıyor.

    birde diprospan diye bi iğne var baya etkili kortizondur kendileri ama doktora danışmadan kesinlikle kullanmayın bazıların bu iğne 6 ay faydalı oluyormuş senede 2 sefer yurduruyorlarmış doktorun söylediği bu
    ama bende 2-2,5 ay kadar yaradı .

    kol testini belli yıllar aralığında tekrar etmekte fayda var. nedeni ise alerjinin değişkenlik gösterip göstermediğini öğrenmek için.

    bu arada kimyasal koku alerjisinin testi yokmuş dünyanın hiç biyerinde yani parfume, deterjan, yapıştırı, yalı boya kokusu evde yapıldığında en az bir ayda kokusu gitmez ben ondan rahatsın oldum bir sefer 6 ayda iğleştim su bazlı boya kullanın evinizde kokusu 2 günde kaybolur. yani bunlara karşı alerjiniz varsa testi yok
    3 doktorda aynı bunları söyledi.

    klimadan kesinlikle uzak durun evde kalorifer kullanıyosanız evin sıcaklık derecesi 20 ila 23 derece arası nem ise 50-55 olsun sıcaklık ve nem ölçerler var odanıza ondan koyun nette 10 tl gibi bi ücrete satıyorlar
    kaloriferli evlerde nem artırmak için kalorifer peteklerine su haznesi asın yada üstüne ıslak bez koyu.

    giysileriniz yıkandıktan sonra açık havada kurutun( balkonda). ev içinde kuruyunca deterjan kokusu kalıyor.

    cümleten geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric_cantona -- 28 Kasım 2012; 16:53:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s-topmark

    Bu illet hastalık benim başımda da var.5-6 yıldır yaşam sevincim kalmadı.Sabahları kalktığımda aşırı yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi bu yüzden.Uyanalı 3 saat oldu hâla aynıyım.Oda arkadaşlarım dalga geçiyorlar çok uyuyorum diye.Ama sebebini bilmiyorlar bile.İçinde bulunduğum durum çok berbat.Oturup ders çalışacak kadar bile dinç değilim.Hangi doktora gittiysem hepsi aynı ilaçları veriyorlar.Ama bu ilaçların bana hiçbir faydası yok.Hatta çoğu zaman nefesimi kesiyorlar, uyutuyorlar.Antihistaminik kullanmaktan bıktım artık.Sürekli sabahları boğazımda hastaymışım gibi ağrı, geniz-burun akıntısı ve yorgunluk.Artık öleyim de kurtulayım diyorum bazen yataktan çıkmak istemediğimde.Allerji testi yaptıran arkadaşlar sonuçlarını ve nerede yaptırdıklarını söylerlerse ben de faydalanmak isterim.Tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum...

    test yaptırmak istiyorsan maddi durumun müsayitse incirlide ENT var ben orda yaptırdım
    çapada yaptırmak istersen iç hastalıklarından gün alacaksın orda muayene edecekler ordan alerji polikinliğine sevk edecekler sonra ordan ayrı bi muayene tarihi verecekler 2012/11. aydayız şuanda duyduguma göre 2013/05 mayıs ayına gün veriyolar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    birde diprospan diye bi iğne var baya etkili kortizondur kendileri ama doktora danışmadan kesinlikle kullanmayın bazıların bu iğne 6 ay faydalı oluyormuş senede 2 sefer yurduruyorlarmış doktorun söylediği bu
    ama bende 2-2,5 ay kadar yaradı .

    kol testini belli yıllar aralığında tekrar etmekte fayda var. nedeni ise alerjinin değişkenlik gösterip göstermediğini öğrenmek için.


    Sen şu an hangi ilaçları ne şekilde kullanıyorsun?
    diprospan iğne kaçlık kullandın kaç kere vuruldun, yan tesir oldumu,biraz konuyu açarmısın?

    ''doktora danışmadan kesinlikle kullanmayın'' demişsin emin ol onlarda birçok ilacı bilerek vermiyor kullandığım levmont tada bi çuval yan tesir var ona bakarsan

    Birde sinirli bir yapınız varmı?Selamlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    quote:

    Orijinalden alıntı: s-topmark

    Bu illet hastalık benim başımda da var.5-6 yıldır yaşam sevincim kalmadı.Sabahları kalktığımda aşırı yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi bu yüzden.Uyanalı 3 saat oldu hâla aynıyım.Oda arkadaşlarım dalga geçiyorlar çok uyuyorum diye.Ama sebebini bilmiyorlar bile.İçinde bulunduğum durum çok berbat.Oturup ders çalışacak kadar bile dinç değilim.Hangi doktora gittiysem hepsi aynı ilaçları veriyorlar.Ama bu ilaçların bana hiçbir faydası yok.Hatta çoğu zaman nefesimi kesiyorlar, uyutuyorlar.Antihistaminik kullanmaktan bıktım artık.Sürekli sabahları boğazımda hastaymışım gibi ağrı, geniz-burun akıntısı ve yorgunluk.Artık öleyim de kurtulayım diyorum bazen yataktan çıkmak istemediğimde.Allerji testi yaptıran arkadaşlar sonuçlarını ve nerede yaptırdıklarını söylerlerse ben de faydalanmak isterim.Tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum...

    test yaptırmak istiyorsan maddi durumun müsayitse incirlide ENT var ben orda yaptırdım
    çapada yaptırmak istersen iç hastalıklarından gün alacaksın orda muayene edecekler ordan alerji polikinliğine sevk edecekler sonra ordan ayrı bi muayene tarihi verecekler 2012/11. aydayız şuanda duyduguma göre 2013/05 mayıs ayına gün veriyolar.

    Bide şunu sorayım az çok bilgin vardır senin zamanında bu iğneyi kullanmış birisi olarak yaptığım araştırmada 2 tane diprospan iğne çıktı sanki

    1-DIPROSPAN 1 ML AMPUL
    2-DIPROSPAN ENJEKTABL SUSPANSIYON ICEREN 1 ML farkları ney biliyormusun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Sen şu an hangi ilaçları ne şekilde kullanıyorsun?
    diprospan iğne kaçlık kullandın kaç kere vuruldun, yan tesir oldumu,biraz konuyu açarmısın?

    ''doktora danışmadan kesinlikle kullanmayın'' demişsin emin ol onlarda birçok ilacı bilerek vermiyor kullandığım levmont tada bi çuval yan tesir var ona bakarsan

    Birde sinirli bir yapınız varmı?Selamlar


    benim vurdurduğum diprospan 1ML AMp idi ama gerçekten açayip yan etkileri
    büğün çapadaki uzmanla da görüştüm bu iğneden uzakdur dedi.

    ben ilk vurdurduğumda 3 ay gitti 2. vurdurduğumda ilk vurdurduğumun etkisi biter bitmez vuruldu 2 ay gitti
    3. vurulmamda 1,5 kadar gitti yani süreklide vurulamıyorsun vucut artık alışıyor rahatlatma süreside kısalıyor.

    bendeki yan etkisi mide hasımsızlıgı vucutta aşırı kilo alama 3 ayda 10 kilo kadar aldık.
    bu iğnenin baya bi yan etkisi. bence uzak durun ben pişmanım midem deki hazımsızlık
    biraz biraz devam ediyor eski halime tam olarak dönemedim üstüne bide mide ilaçı kullanır olduk yani.
    yani desmont yada levmont taki gibi halsizlik etkisi valan değil daha büyük sorunlar çıkabirlir bu iğne tamamen kortizondur. kortizon için bi laf vardır ölmekte olan birine vuruldugunda geri getirir diye.

    sen herhangi bir tets yaptırmadıysan tets yaptır önce eğer neye alerjin oldugunu bulurlarsa aşı tedavisi olabilirsin. kalıcı çözüm olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    Sen şu an hangi ilaçları ne şekilde kullanıyorsun?
    diprospan iğne kaçlık kullandın kaç kere vuruldun, yan tesir oldumu,biraz konuyu açarmısın?

    ''doktora danışmadan kesinlikle kullanmayın'' demişsin emin ol onlarda birçok ilacı bilerek vermiyor kullandığım levmont tada bi çuval yan tesir var ona bakarsan

    Birde sinirli bir yapınız varmı?Selamlar


    benim vurdurduğum diprospan 1ML AMp idi ama gerçekten açayip yan etkileri
    büğün çapadaki uzmanla da görüştüm bu iğneden uzakdur dedi.

    ben ilk vurdurduğumda 3 ay gitti 2. vurdurduğumda ilk vurdurduğumun etkisi biter bitmez vuruldu 2 ay gitti
    3. vurulmamda 1,5 kadar gitti yani süreklide vurulamıyorsun vucut artık alışıyor rahatlatma süreside kısalıyor.

    bendeki yan etkisi mide hasımsızlıgı vucutta aşırı kilo alama 3 ayda 10 kilo kadar aldık.
    bu iğnenin baya bi yan etkisi. bence uzak durun ben pişmanım midem deki hazımsızlık
    biraz biraz devam ediyor eski halime tam olarak dönemedim üstüne bide mide ilaçı kullanır olduk yani.
    yani desmont yada levmont taki gibi halsizlik etkisi valan değil daha büyük sorunlar çıkabirlir bu iğne tamamen kortizondur. kortizon için bi laf vardır ölmekte olan birine vuruldugunda geri getirir diye.

    sen herhangi bir tets yaptırmadıysan tets yaptır önce eğer neye alerjin oldugunu bulurlarsa aşı tedavisi olabilirsin. kalıcı çözüm olur.

    Daha öncede yazdığım gibi alerji neyle alakalı bulamıyorlar bu sefer saçmaladıkça saçmalıyorlar bir sürü deneme mahiyetinde ilaç veriliyor.Ne yapıcam bende şaşırdım.Bıktırdı artık bu gün yine keyifsizim işte
    burnum tıkalı değil ama sanki genizlerim iltihap dolu halsizlik hiç bitmiyor desek yalan olmaz.
    Bir kere denesemmi diye düşünmüyorum değil 6 ay gitse bana yeticek mayıs geldimi rahatlıyorum ben sen hangi ilaçları kullanıyorsun şimdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara
    Daha öncede yazdığım gibi alerji neyle alakalı bulamıyorlar bu sefer saçmaladıkça saçmalıyorlar bir sürü deneme mahiyetinde ilaç veriliyor.Ne yapıcam bende şaşırdım.Bıktırdı artık bu gün yine keyifsizim işte
    burnum tıkalı değil ama sanki genizlerim iltihap dolu halsizlik hiç bitmiyor desek yalan olmaz.
    Bir kere denesemmi diye düşünmüyorum değil 6 ay gitse bana yeticek mayıs geldimi rahatlıyorum ben sen hangi ilaçları kullanıyorsun şimdi.


    büğün doktor nazonex ve telfast verdi. bir de bir A4 kagıdında bürsürü yazan birşey verdi halıları kaldır yatak örtülerini alerjen al falan filan. onuda buraya kayayım.

     alerji ve geniz akıntısı


    nazonex 2006 beri kullanıyorum zaten telfasttı ilk kez kullancam.

    birde benim dediğim bitkisel ürünleri yapıp bir denese. özellikle keçi boynuzunu birdene sabah akşam yap ilk üçgün. bakalım sende nasıl bi etki edecek. ben şu anda kullanıyorum çok kötüydüm çok işe yaradı anlatamam yani. ( faydasını görürsen iyi oldugunda sadece günde bir kere yap bir tek yan etkisi sabah kaltyıgında dikine zombi başka bişey yok keçi boynuzu nede olsa cinsel içerikli ilaçlardada kullanılıyo )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara
    Daha öncede yazdığım gibi alerji neyle alakalı bulamıyorlar bu sefer saçmaladıkça saçmalıyorlar bir sürü deneme mahiyetinde ilaç veriliyor.Ne yapıcam bende şaşırdım.Bıktırdı artık bu gün yine keyifsizim işte
    burnum tıkalı değil ama sanki genizlerim iltihap dolu halsizlik hiç bitmiyor desek yalan olmaz.
    Bir kere denesemmi diye düşünmüyorum değil 6 ay gitse bana yeticek mayıs geldimi rahatlıyorum ben sen hangi ilaçları kullanıyorsun şimdi.


    büğün doktor nazonex ve telfast verdi. bir de bir A4 kagıdında bürsürü yazan birşey verdi halıları kaldır yatak örtülerini alerjen al falan filan. onuda buraya kayayım.

     alerji ve geniz akıntısı


    nazonex 2006 beri kullanıyorum zaten telfasttı ilk kez kullancam.

    birde benim dediğim bitkisel ürünleri yapıp bir denese. özellikle keçi boynuzunu birdene sabah akşam yap ilk üçgün. bakalım sende nasıl bi etki edecek. ben şu anda kullanıyorum çok kötüydüm çok işe yaradı anlatamam yani. ( faydasını görürsen iyi oldugunda sadece günde bir kere yap bir tek yan etkisi sabah kaltyıgında dikine zombi başka bişey yok keçi boynuzu nede olsa cinsel içerikli ilaçlardada kullanılıyo )



    Polenlere, akarlara ve mantarlara baktırdımdı ben, benimki öncelikle kimyasallara duyarlı buna eminim.Ha başka varsa bilemem.
    Keçi boynusunu kesin deneyeceğim.Keçi boynuzu bu gün sipariş verdim bir tanıdıktan yeni mahsulden 1 kg haftaya gelecek,ama bu arada aktardan bir miktar alıcam kesin deneyeceğim kısmetse




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara

    quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    quote:

    Orijinalden alıntı: canturkkara
    Daha öncede yazdığım gibi alerji neyle alakalı bulamıyorlar bu sefer saçmaladıkça saçmalıyorlar bir sürü deneme mahiyetinde ilaç veriliyor.Ne yapıcam bende şaşırdım.Bıktırdı artık bu gün yine keyifsizim işte
    burnum tıkalı değil ama sanki genizlerim iltihap dolu halsizlik hiç bitmiyor desek yalan olmaz.
    Bir kere denesemmi diye düşünmüyorum değil 6 ay gitse bana yeticek mayıs geldimi rahatlıyorum ben sen hangi ilaçları kullanıyorsun şimdi.


    büğün doktor nazonex ve telfast verdi. bir de bir A4 kagıdında bürsürü yazan birşey verdi halıları kaldır yatak örtülerini alerjen al falan filan. onuda buraya kayayım.

     alerji ve geniz akıntısı


    nazonex 2006 beri kullanıyorum zaten telfasttı ilk kez kullancam.

    birde benim dediğim bitkisel ürünleri yapıp bir denese. özellikle keçi boynuzunu birdene sabah akşam yap ilk üçgün. bakalım sende nasıl bi etki edecek. ben şu anda kullanıyorum çok kötüydüm çok işe yaradı anlatamam yani. ( faydasını görürsen iyi oldugunda sadece günde bir kere yap bir tek yan etkisi sabah kaltyıgında dikine zombi başka bişey yok keçi boynuzu nede olsa cinsel içerikli ilaçlardada kullanılıyo )



    Polenlere, akarlara ve mantarlara baktırdımdı ben, benimki öncelikle kimyasallara duyarlı buna eminim.Ha başka varsa bilemem.
    Keçi boynusunu kesin deneyeceğim.Keçi boynuzu bu gün sipariş verdim bir tanıdıktan yeni mahsulden 1 kg haftaya gelecek,ama bu arada aktardan bir miktar alıcam kesin deneyeceğim kısmetse

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar uzun bir zamandır konuya yazmıyordum. Bugün görünce yazma gereği duydum.

    Ben de sizler gibi tüm antihistaminik hapları ve burun spreylerini kullandım. Ta ki 8 gün öncesine kadar...

    8 gün öncesine kadar deli gibi burun akıntısı, nefes alamama, geniz akıntısı, hapşırık... ne ararsanız vardı. 8 gündür nefes aldığımı hissediyorum. İlk defa sorunsuz bir buruna sahip olduğumu hissediyorum.

    Bunun nasıl olduğunu yazacağım fakat, yaşadığım bu güzel günlerin psikolojik olmadığına inanmam için birşey soracağım.

    Burun spreylerinizi nasıl kullanıyorsunuz? Detaylıca açıklar mısınız? Hangi saatlerde ne zamanları ne dozda alıyorsunuz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hero4262321

    Arkadaşlar uzun bir zamandır konuya yazmıyordum. Bugün görünce yazma gereği duydum.

    Ben de sizler gibi tüm antihistaminik hapları ve burun spreylerini kullandım. Ta ki 8 gün öncesine kadar...

    8 gün öncesine kadar deli gibi burun akıntısı, nefes alamama, geniz akıntısı, hapşırık... ne ararsanız vardı. 8 gündür nefes aldığımı hissediyorum. İlk defa sorunsuz bir buruna sahip olduğumu hissediyorum.

    Bunun nasıl olduğunu yazacağım fakat, yaşadığım bu güzel günlerin psikolojik olmadığına inanmam için birşey soracağım.

    Burun spreylerinizi nasıl kullanıyorsunuz? Detaylıca açıklar mısınız? Hangi saatlerde ne zamanları ne dozda alıyorsunuz ?


    sen yine de yazsaydın kardeş burun spreyini nasıl kullandığınızı söylemezseniz yazmam gibi bir algı var senin durumuna gelince inşallah geçici bir şey değildir keza aynı durumu ben yaşadım geçen sene hatırlarsın bayağı bir soğuk yapmıştı o zaman çıkıyordum dışarı 10 dk.yürüyüş haliyle bir sümkürme solunum yollarında ne var ne yok atıyorsun tam 10 gün alerji hapını kullanmadığımı biliyorum bunun nedeni nedir bilmiyorum acaba o soğuk hava tüm alerjiyi tetikleyen şeyleri mi nötr etti çok ilginç tekrar geçmiş olsun hepimize.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: becozmy

    quote:

    Orijinalden alıntı: hero4262321

    Arkadaşlar uzun bir zamandır konuya yazmıyordum. Bugün görünce yazma gereği duydum.

    Ben de sizler gibi tüm antihistaminik hapları ve burun spreylerini kullandım. Ta ki 8 gün öncesine kadar...

    8 gün öncesine kadar deli gibi burun akıntısı, nefes alamama, geniz akıntısı, hapşırık... ne ararsanız vardı. 8 gündür nefes aldığımı hissediyorum. İlk defa sorunsuz bir buruna sahip olduğumu hissediyorum.

    Bunun nasıl olduğunu yazacağım fakat, yaşadığım bu güzel günlerin psikolojik olmadığına inanmam için birşey soracağım.

    Burun spreylerinizi nasıl kullanıyorsunuz? Detaylıca açıklar mısınız? Hangi saatlerde ne zamanları ne dozda alıyorsunuz ?


    sen yine de yazsaydın kardeş burun spreyini nasıl kullandığınızı söylemezseniz yazmam gibi bir algı var senin durumuna gelince inşallah geçici bir şey değildir keza aynı durumu ben yaşadım geçen sene hatırlarsın bayağı bir soğuk yapmıştı o zaman çıkıyordum dışarı 10 dk.yürüyüş haliyle bir sümkürme solunum yollarında ne var ne yok atıyorsun tam 10 gün alerji hapını kullanmadığımı biliyorum bunun nedeni nedir bilmiyorum acaba o soğuk hava tüm alerjiyi tetikleyen şeyleri mi nötr etti çok ilginç tekrar geçmiş olsun hepimize.

    :) Kardeşimin blog'u için yazıyorum oranın linkini vereceğim :) Başımdan geçenleri özetleyen güzel bir yazı yazacağım :)




  • Benim de doğuştan ciğerlerimde problem vardı. Astim, alerji, bir ara bronsit geçirdim vs. Tabii en basta astım oldugum anlaşılmadı, gittiğimiz tüm doktorlar penisilin verip yolladılar. Her ay en az 15 penisilin, onlarca hap şurup vs kullandım. Kaç kez öksürükten, nefes darlığından, yuksek ateşten ölmek üzere oldugumu düşünmüşler. Gitmediğimiz hastane, doktor kalmamıştı neredeyse ve en son simdi bezmi alem olan eski adıyla vakıf gurebaya gittik ve oradaki cocuk alerji uzmanı hemen teşhisi koydu ve tedaviye başladı. Toz, tüy, polen, sigara gibi bir çok seye alerjim olduğunu öğrendim. Çeşitli ilaclarla uzun süreli tedavi sonucu tamamen kurtuldum diyebilirim. Su an yanımda sigara da içilse baharda polen vs olsa da etkilenmiyorum. İyileşmem yaklaşık 6-7 seneyi buldu ve doktorumun ilaçlarına ek olarak aktarlardan bitkisel olarak da ilac takviyesi yaptım. Gercekten çok zor bir hastalık, bu illeti çekenlere acil şifalar diliyorum. Tedavisi olmayan bir hastalık değil fakat gercekten iyi bir doktor bulmak gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdiamond16

    Aşırı balgam şikayeti bendede var, bişey içtikten sonra artıyo, adam akıllı çay bile içemiyorum, birde atamayınca çok fena oluyo
    Millet diprospana sarmayın. Hele de bayanlar!
    Diprospan demek 4 haftalık normal hayata dönüş demek. 4 mevsim alerjisi olanlar için adeta bir tatil. Ama ya sonrası?
    Kendisi çok afili bir corticosteroid olan diprospan kardeşimizin çok ağır yan etkileri var. 1,5 sene içinde 2 kere 1ML Ampul olarak vuruldum. Benim gözlemlediğim yan etkileri:
    +En çok şikayet ettiğim yan etkisi kas yıkımı. Resmen kasım kalmadı. Bunu benden başka yaşayan var mı bilmiyorum? Kasım kalmadığı için çok çabuk yoruluyorum. Ama spor yaptığımda nefes darlığı olduğu için spor da yapamıyorum. Kısır döngü anlayacağınız. 500ml'Lik su şişesini açamayan bir insan oldum.
    +Yüzde tüylenme problemi (6 ay sonra geçse de bir bayan için çok zor bir durum)
    4 hafta için bu kadar ciddi yan etkilere değer mi orası tartışılır. Ama en son doktora gittiğimde öksürmekten boğulmak üzereydim. Yani kolunu kes at öksürük kesilecek deseler kesip atacak durumda oluyor insan atak evrelerinde.

    Bu arada alerjik olduğum gıdalar gitgide artıyor. Korkmuyor değilim upuzun bir listem var uzak durduğum. Bu gece de yanlışlıkla biraz soya sosu yedim. Öksürmekten helak olmuş konumdayım şu an. Yine geçsin diye mecbur kefire sardım. Ama hala ilaç kullanmıyorum ve asla da ilaçlı hayatıma geri dönmeyeceğim! Alerji konusunda modern tıbbın yeterince modern çözümleri olduğuna inanmıyorum. Kendime mümkünse alerjik bir immünolog arıyorum ki derdimi anlasın.

    Prick testi bende negatif sonuç verdi o yüzden alerjileri deneme yanılma yöntemiyle günlük tutarak algılamaya çalışıyorum hala. Şu gıda intolerans testi diye bir şey var bunu deneyen bir insan evladı var mı? Test 600 tl den başlıyor 1000tlye kadar artabiliyor test edilen gıda sayısına bağlı olarak. Bu da negatif çıkacaksa tekrar parayı sokağa atmak istemiyorum doğrusu. Ankara'da Bulgu Lab. yapıyormuş. İnternette de pek iç açıcı şeyler söylenmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyingfork

    Millet diprospana sarmayın. Hele de bayanlar!
    Diprospan demek 4 haftalık normal hayata dönüş demek. 4 mevsim alerjisi olanlar için adeta bir tatil. Ama ya sonrası?
    Kendisi çok afili bir corticosteroid olan diprospan kardeşimizin çok ağır yan etkileri var. 1,5 sene içinde 2 kere 1ML Ampul olarak vuruldum. Benim gözlemlediğim yan etkileri:
    +En çok şikayet ettiğim yan etkisi kas yıkımı. Resmen kasım kalmadı. Bunu benden başka yaşayan var mı bilmiyorum? Kasım kalmadığı için çok çabuk yoruluyorum. Ama spor yaptığımda nefes darlığı olduğu için spor da yapamıyorum. Kısır döngü anlayacağınız. 500ml'Lik su şişesini açamayan bir insan oldum.
    +Yüzde tüylenme problemi (6 ay sonra geçse de bir bayan için çok zor bir durum)
    4 hafta için bu kadar ciddi yan etkilere değer mi orası tartışılır. Ama en son doktora gittiğimde öksürmekten boğulmak üzereydim. Yani kolunu kes at öksürük kesilecek deseler kesip atacak durumda oluyor insan atak evrelerinde.

    Bu arada alerjik olduğum gıdalar gitgide artıyor. Korkmuyor değilim upuzun bir listem var uzak durduğum. Bu gece de yanlışlıkla biraz soya sosu yedim. Öksürmekten helak olmuş konumdayım şu an. Yine geçsin diye mecbur kefire sardım. Ama hala ilaç kullanmıyorum ve asla da ilaçlı hayatıma geri dönmeyeceğim! Alerji konusunda modern tıbbın yeterince modern çözümleri olduğuna inanmıyorum. Kendime mümkünse alerjik bir immünolog arıyorum ki derdimi anlasın.

    Prick testi bende negatif sonuç verdi o yüzden alerjileri deneme yanılma yöntemiyle günlük tutarak algılamaya çalışıyorum hala. Şu gıda intolerans testi diye bir şey var bunu deneyen bir insan evladı var mı? Test 600 tl den başlıyor 1000tlye kadar artabiliyor test edilen gıda sayısına bağlı olarak. Bu da negatif çıkacaksa tekrar parayı sokağa atmak istemiyorum doğrusu. Ankara'da Bulgu Lab. yapıyormuş. İnternette de pek iç açıcı şeyler söylenmiyor.

    harbiden bu iğneyi vurduktan sonra kas olayları dikkatimi çekmemişti 3 ayda 10 kilo aldım bende yürüyünce çabuk yoruluyorum. diprospan almanız mecbur kalırsa kesinlikle yediğiniz ve içtiğinize dikkat edin.

    alerjik rinit yada geniz akıntınız varsa ben spor olarak yüzmeyi ( serbest yüzme ağızdan nefes al burundan nefes ver ) tavsiye ederim. hem tılkalı burnu açıyo hemde çok güzel bir spor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric_cantona

    quote:

    Orijinalden alıntı: flyingfork

    Millet diprospana sarmayın. Hele de bayanlar!
    Diprospan demek 4 haftalık normal hayata dönüş demek. 4 mevsim alerjisi olanlar için adeta bir tatil. Ama ya sonrası?
    Kendisi çok afili bir corticosteroid olan diprospan kardeşimizin çok ağır yan etkileri var. 1,5 sene içinde 2 kere 1ML Ampul olarak vuruldum. Benim gözlemlediğim yan etkileri:
    +En çok şikayet ettiğim yan etkisi kas yıkımı. Resmen kasım kalmadı. Bunu benden başka yaşayan var mı bilmiyorum? Kasım kalmadığı için çok çabuk yoruluyorum. Ama spor yaptığımda nefes darlığı olduğu için spor da yapamıyorum. Kısır döngü anlayacağınız. 500ml'Lik su şişesini açamayan bir insan oldum.
    +Yüzde tüylenme problemi (6 ay sonra geçse de bir bayan için çok zor bir durum)
    4 hafta için bu kadar ciddi yan etkilere değer mi orası tartışılır. Ama en son doktora gittiğimde öksürmekten boğulmak üzereydim. Yani kolunu kes at öksürük kesilecek deseler kesip atacak durumda oluyor insan atak evrelerinde.

    Bu arada alerjik olduğum gıdalar gitgide artıyor. Korkmuyor değilim upuzun bir listem var uzak durduğum. Bu gece de yanlışlıkla biraz soya sosu yedim. Öksürmekten helak olmuş konumdayım şu an. Yine geçsin diye mecbur kefire sardım. Ama hala ilaç kullanmıyorum ve asla da ilaçlı hayatıma geri dönmeyeceğim! Alerji konusunda modern tıbbın yeterince modern çözümleri olduğuna inanmıyorum. Kendime mümkünse alerjik bir immünolog arıyorum ki derdimi anlasın.

    Prick testi bende negatif sonuç verdi o yüzden alerjileri deneme yanılma yöntemiyle günlük tutarak algılamaya çalışıyorum hala. Şu gıda intolerans testi diye bir şey var bunu deneyen bir insan evladı var mı? Test 600 tl den başlıyor 1000tlye kadar artabiliyor test edilen gıda sayısına bağlı olarak. Bu da negatif çıkacaksa tekrar parayı sokağa atmak istemiyorum doğrusu. Ankara'da Bulgu Lab. yapıyormuş. İnternette de pek iç açıcı şeyler söylenmiyor.

    harbiden bu iğneyi vurduktan sonra kas olayları dikkatimi çekmemişti 3 ayda 10 kilo aldım bende yürüyünce çabuk yoruluyorum. diprospan almanız mecbur kalırsa kesinlikle yediğiniz ve içtiğinize dikkat edin.

    alerjik rinit yada geniz akıntınız varsa ben spor olarak yüzmeyi ( serbest yüzme ağızdan nefes al burundan nefes ver ) tavsiye ederim. hem tılkalı burnu açıyo hemde çok güzel bir spor.

    Alıntıları Göster
    http://hunkarakdemir.com/bahar-alerjisi-tedavisinde-yasadigim-ilginc-birsey-sonuc-gayet-guzel/

    arkadaşlar bakınız...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hero4262321

    http://hunkarakdemir.com/bahar-alerjisi-tedavisinde-yasadigim-ilginc-birsey-sonuc-gayet-guzel/

    arkadaşlar bakınız...

    Moral bozmak istemiyorum ama hemen hemen tüm ilaç ve spreyleri bir kobay edasıyla kullanmış bir insan olarak bir süre sonra ilaç ve spreylerin hepsinin etkisini yitirdiğini söyleyebilirim. Özellikle spreyler daha da çabuk etkisini yitiriyor. Umarım seninki etkisini yitirmez de böyle devam eder.
    Benim gözlemlediğim bu tabiki. Annem de benimle aynı haltı çekiyor. Üstelik onunkisi alerjik rinitten kronik sinüzite çevirdi. Benim ki ise alerjik rinitten alerjik astıma çevirdi. Uzun kullanımda (ki annem 15 sene kadar değişik spreyleri kullandı) burun spreyleri koku alma duyusunu yok ediyor. Sana aşı tedavisi de etkili olmamış. Henüz alerjik rinitken müdahale etmek lazım; rinit halimi alerjik astım halime 10 kere tercih ederim gerçekten. Rinitken sabah hapşurukla kalkıyorsan astımken gece öksürükten boğularak kalkıyorsun. Çok çok geçmiş olsun ve çok çok dikkat etki ilerlemesin. Bu hastalığı sadece çeken biliyor. Aksırmadan, hapşırmadan, öksürmeden geçen bir günün kıymetini ancak bunları her gün yaşayan biri bilebilir.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.