Şimdi Ara

ALDIĞINIZA PİŞMAN OLDUĞUNUZ ARAÇ OLDUMU..?NEDENLERİ..? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
10
Favori
26.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1997 Model Grand Cherokee 5.2 V8 Limited.

Arabadan çok memnun kaldık.Problemi kullandığımız dönemde yakıt sarfiyatı ve vergisiydi.
    Onun dışında servise gidip gelmesine rağmen Coolant sensor bad yazısının ekranda çıkmasıydı.
    Bunu servisten uğraştılar ama sonra birdaha çıktı. Yol tutuşu çok iyi sayılmazdı ki çoğu jip sınıfındaki araçlar
    ağırlık merkezinden dolayı yol tutuşu iyi olmaz. Bunlar dışında bize en ufak bir problem çıkarmadı.
    Performansı güzeldi.
    Servisi ve parçaları pahalıydı.

Not: Pişman olmadık ama bahsettiklerim eksi yönleri olduğu için söylemekte fayda var.

Mükemmel yorumlar geliyor. Keyif alıyorum. 2003 model SEAT Toledo'nun kalitesi 2000 model SEAT Toledo'nun kalitesinden hissedilir derecede daha düşüktü, bu sanırım birisinin Belçika'da üretilmiş, diğerinin de İspanya'da üretilmiş olmasından kaynaklanıyordu. 01 Mayıs 2003'te aldım arabayı, sonra her zamanki gibi Adana'da hava ısınır, arabanın içi şöyle yumurta pişirmeye müsait bir hal aldığında ben bir yere gitmek için dört camı da indiririm, içerinin soğumasını beklerim, sonra arabaya oturur, motoru çalıştırır, el frenini indiririm.

Ne olduysa o anda oldu...

El freni kolu elimde kaldı... Koskoca el freni kolu iri kıyım plastik bir kaplamadan ve içinde de erkek çocuğu şeyi kadar ufak bir demirden ibaretmiş. Sükût-û Hâyâl işte budur dedim. Önceki SEAT Toledo'da tabi öyle şeyler yoktu. Sebebi de içindeki tırnağın sıcaktan gevşemesi ve sabitleme yuvasından kopmasıydı. Plastik basitleşince böyle şeyler de normalleşiyor tabi. 5 Yıl bu sorun düzelmedi, öyle kaldı ve öyle satıldı.

• Bizim kuş'un el freni yine iyi sağlammış, 13-14 yıl sonra koptu.. Ama herşey bir tecrübedir. El freninin teli koptu ve doğanlarda sağ-sol ayrı iki el freni teli olduğunu öğrendim
  • 2006 yılında lagunayı aldım bütün kapı döşemeleri cam ile temas yerlerinden büzüşüp kalktı tekrar yapıştırma ihtimaliniz yok büzüştüğünden d sınıfı bir araca yakışmıyor bunlar sözde renonu en iiyi arabası ama 4 yaşında bu oluyor sizce nediim,debriyaj kardeşim taş gibi sol ayağım kas yaptı okadarki bacaklardaki kas dengesizliğinden yürüyüşüm değişti be:),3000 devirden sonra motoru kucağınızdaymış gibi sesi dinlersiniz,kısa mesafe hoş gelir bu sesde uzun yolda beyin kılcar damarlarındaki fazla tireşimden nöronlar arasında incede sızı hissedersiniz,AMA DAYANAMICAM
    seviyom hastayım kardeşim arabama şekline duruşuna eziyetine arızasına VERGİSİNE en az 5 yıldaha bende inşalah kaza görmezsek[;)

• 2009 yılının ocak ayında sıfır km avensis aldım. Pişman oldum mu? Oldum. Pişmanlığım sebebi aracın herhangi bir kusurundan kaynaklanmıyor, ben kendimce kriterlerime zıt bir araç aldığım için pişman kaldım. Yoksa araç 4 4 lüktü. 6 ay kadar kullandım, çok şükür beni hiç üzmedi. Bahtı açık olsun diyelim. :)
    2 defa easytronik şanzıman arızası brinde yolda bıraktı
    3 defa motor arızası yaptı
    1 hafta serviste yattı ama maalesef sorunların hiç birisi çözülemedi
    kapılarından gıcırtılar bir türlü çözülememekle birlikte havalandırma kumandalarının hepside dokunanın elinde kaldı.
    halen daha arıza lambası yanıyor ve servise gitmem gerekiyor bakalım bu sefer ne arıza çıkartacak.
    bu arada kapı altlarındaki boyalar da atmaya başladı.
    bu güne değin 10 defadan fazla servise gittim bu araba için aldığıma almışlığıma pişman oldum lanet ettim
    bu güne kadar kullandığım bütün arabaların hepsinin servise gitmesinden daha fazla servise gitti satın aldığım opel.hem de bir yıl dolmadan.
    görüntüsünün , tasarımının hakkını vermeyen bir araba olmaktan ileriye geçemedi.

Bu aracı kullandığım için pişman değilim sadece, duacıyım.
    Duacıyım çünkü bu lanet olası arabayı satacak kadar hayatta kalabildim.

-Mersin!den Ankara'ya giderken Aksaray yakınlarında rotil başı koptu! kendi kendine.
    Araç, direksiyonu çevirdiğin yöne değil de kendi kafasına göre gitmeye başladı yolda. Karşıdan gelen kamyonun altına girmekten son anda kurtuldum. Tabi bunda kamyoncunun tecrübesinin ve kabiliyetinin de payı var. Aksaray oto sanayiindeki maceram ayrı bir tefrika konusu.

-Torpido gözünde poşet dolusu sigorta taşırdım. Zırt-pırt sigorta attığından leblebi-çekirdek gibi sigorta tüketirdim.

-Bir defasında sollama yaparken sigorta paneli infilak etti Allahtan karşıdan araba falan gelmiyordu.

-Radyatör borusu paslanarak delindiği için motoru yakmaktan saniyeler içinde kurtuldum.

-Bir defasında Adana havaalanından yabancı misafirimi almış Mersin'e dönüyordum. Şiddetli yağmur başladı. Silecekleri en son sürat çalıştırdım. Sileceklerden biri fırladı gitti Finli misafirin bakışları gözümün önünden gitmiyor, "That's the FIAT" demişti Tarlada silecek aramıştık beraberce.

-Bazen normal yolda giderken aniden kendi kendine dipgaz yapıp süratleniyordu. Mecburen kontağı kapatıyordum. Bu yüzden ne tehlikeler atlattım sayamam.

Daha çok maceram oldu..aklıma gelmiyor şimdi
    Her zaman arabada su, pisküvit falan bulundururdum.. Ne olur ne olmaz dağ başınada aç susuz kalmayayım diye
    Çünkü yolda kalma oranı çok yüksekti

Allah var parçası çok ucuzdu.
    Eğer hayatta kalabilirseniz parçaları çok ucuza alıp tamir ettirebiliyorsunuz.

Sattığım gün içimdeki coşkuyu anlatamam.
    Satıştan elime geçen bütün parayla havaii fişek alıp atmak geldi içimden.
    Sonra fişek işinden vazgeçip bütün arkadaşlarıma Ciğerci Apo'da ziyafet çekmiştim ucuzundan

• 2002 yılında 0 km Opel Corsa 1.4 Comfort Otomatik aldım.

2004 yılında klasik Opel arızası EGR kirlendi. Araç sıcakken gaz vermeden çalışmıyor stop ediyordu. EGR dğeişti sorun düzeldi.

2006 Nisan ayında askere gittim. Temmuzda izne geldiğimde motor arıza ışığı yandı. (araç arada hiç kullanılmadı). Eylülde askerden gelince ilgilenebildim. Beyin arızası çıktı. 2000TL ye hem beyin hem elektronik tesisat değişti. sorun düzeldi.

Şu anda gene araç sıcakken gaz vermeden çalışmıyor. stop ediyor. Bir EGR daha kitlendi bana sanki.

Bu arada kronik direksiyon tıkıtı sesi 2003 ten beri aralıksız devam ediyor. Şu anda elektrikli ayna kumandası çalışmıyor. Aldığım günden bu yana sürücü koltuğu hep gıcırdıyor. 1000 kere mekanizmasına yağ sürdürdüm gene de gıcırtı gitmedi. En sonunda döşeme sökülmeli dendi vaz geçtim.

Ama tek bir şey diyebilirim otomobilim şu anda 130 binde. Bir gün olsun beni yolda bırakmadı. Gerçek otomatik şanzımanına iyi bakınca her gün beni memnun etti.

Fakat 1998 model Corsa Swing'im şimdiki Corsa C aracımdan 1000 kat daha sorunsuzdu. 4 sene 1 gün olsun servise bakım harici gitmemiştim.

• imzamdaki aracı aldıgıma pişman degilim ama ben artı ve eksilerini yazıyım
    - leri
    yüksek hızlarda direksiyon çok sert degil.
    boya kalitesi iyi degil.
    lastikler 1 aylık(michelin enerji) olmasına ramen hemen abs devreye giriyo bu bendende kaynakana bilir.
    otomatik vites topuzunda renginde degişme oluyor.
    kısa boylular araçın önünü göremiyor (o benim proplemim degil boy 1.80)
    150 den sonra rüzgar sesi rahatsız ediyor
    aracın altı alçak köye gidemiyoruz(ama alçak olması normal yollarda avantaj)
    kotukları sert
    cd çalar takılıyor
    ses sistemi yüksek seslerde verimsiz
    + ları
    motoru süper sorunsuz sanayiye bakımdan bakıma ugruyoruz
    otomatik vites geçişlerini hisstmiyoruz
    frenler süper
    motor sesi anlatılmaz dinlenir
    araç akranlarında hafif yakıt tüketimini olumlu yönde etkiliyor
    diz mesafesi oldukça iyi
    sanruf dan hiç sikayetim yok ne su alma var ne paslanma
    arabadanın kendisinden çıtırtı tıkırtı mırıltı haşırtı serpinti vp.... sesler gelmiyor
    servisi her yerde var
    2.elde elden çıkarmak kolay
    modifiyeye yatkın
    bagajı geniş(bize çok rahat yetiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 24 Eylül 2009; 15:12:14 >

• Aynısı bizim de başımıza geldi.

Sağolsun Akçatekir Yaylasında komşum babamdan 1993 Tempra SX'in anahtarını istedi, babam da "hayır" diyemeyen insan olduğundan verdi, komşunun da gösterge paneline bakma gibi bir huyu olmadığından Tempra'yu susuz götürdü ve susuz getirdi. Motor kitledi, Adana'ya kadar çekici ile götürdük, orada da Tansel Usta yaptı. Sonra da sattık arabayı...

Daha 50.000 km yapmamıştı 12 yılda. Onun da sigorta kutusu alevlendi, ama Tempra'nın parçaları çok pahalıydı çok! Ne Tempra'ydı be... Vay anasını vay!!!

quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

-Radyatör borusu paslanarak delindiği için motoru yakmaktan saniyeler içinde kurtuldum.

FIAT Uno.
    -Bir defasında Adana havaalanından yabancı misafirimi almış Mersin'e dönüyordum. Şiddetli yağmur başladı. Silecekleri en son sürat çalıştırdım. Sileceklerden biri fırladı gitti Finli misafirin bakışları gözümün önünden gitmiyor, "That's the FIAT" demişti Tarlada silecek aramıştık beraberce.

• quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

quote:

FIAT Uno.

iyiymiş.

• dökün bakalım içinizde kalanları aslanlarım benim
  • Neredeyse 7 ay oldu. Yaklasik 5.000tl ye 2000 model Kia Carnival aldik. ( Kendi paramla aldigim ilk arac, arkadasla beraber ) Bu yedi aylik zamanda herhangi bir sorun cikarmadi. Arac da V6 motor ve fabrika cikis lpg li. Sanirim biraz fazla yakiyor. Diyabilecegim tek sorun bu 12lt gaz ile sehir icinde 60 km yapiyor ve klimayi acinca artiyor.

- Kafa şişiren motor ve yol sesi
    - Berbat bir yol tutuş ve viraj emniyeti (en kötü özelliği bu)
    - Daha 40.000'de kokpitin her yerinden gelen gıcırtılar
    - Uzun yolda bel ağrısı yapan yumuşak ve rahatsız koltuklar
    - Şehir içi dar manevralarda insanı sinir eden, öne arkaya git-gel yaptırıp duran geniş dönüş çapı (ufacık bir arabanın bu kadar mı geniş dönüş çapı olur)

gibi uyuzluklara falan katlanılamıyor.

Bi ara babamı kafaya alıp sattırıyordum ama annem duruma el koydu

• 1999 da bir daewoo lanos aldık 10 sene kullandık, periyodik bakımları haricinden bir lira masraf çıkarmadı... tek şansızlığımız daewoo iflas edince emsalleri arabaların neredeyse yarı fiyatına gitti ikinci elde...
  • quote:

quote:

FIAT Uno.

• _____________________________
  • quote:

FIAT Uno.

abicim bence sen yalan söylüyorsun bi kere unolarda tek silecek var nasıl oluyor o 2 silecek abicim fiat ın yapmış oldugu arabaları kullanan %90 kişi memnun %10 dersen kendi hataları bakarsan baq bakmaz san dag olur kim arabasının yıllık peryodik bakımlarını yapıyo sölesin bana binmekten başka yaptıgımız ne dir sonra araba böle şöle demeyinnnnn

ben tempra kullanıcısıyım 5 senedir biniyorum ama daha dogru düzgün arabaya masraf yaptıgımı hatırlamam allaha çok şükür daha 1 kere kendi bozulup yolda bırakmadı 2-3 kere yolda kaldık o da benzin bitti bana göre fiat hem parça yönünden de iyi yarı türk firması oldugu için servise gidip yalvarmaya gerek yok her parçacıdan alabilirsin parçalarını hemde diger arabalara göre çok ucuz parça fiyatlar

• quote:

Benim Yaşadıklarım : 95 Doğan SLX

. Güvenlik ön planda, airbag yok, ABS yok, kemer dışında hiçbirşey yok, "kendini düşünmeyen adamı biz hiç düşünmeyiz" mantığıyla çalışıyor.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.