Bildirim
alarm ve çelik jant sorusu
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
arkadaş istersen once araştır cunku herkesinde bildigi gibi toyota aksesuar bolumunde biraz pahalıdır
bence jantı dışarıdan almanı tavsiye ederim cunku dışarıda istedigin modeli istedigin inch de arayabilirsin fakat toyotada secilmis modeller arasında karar verebiliyorsun dğal olarak.
yeni alarmı konusunda pek bişey diyemem ama cyclone marka alarmlarda oldukca iyidir. -
alarmı serviste taktırın derim ben. Serviste cenmax marka alarm takarlar. Bu ürün hem kalitelidir hemde fazla pahalı değildir. Ayrıca dışarıda taktırırsanız kablo kesme işlemleri yapılır ama servisteki alarmlar soketli özel üretimdir. Jantı da dışarıda taktırın derim servisin verdiği fiyattan daha ucuza alabilirsiniz ama dışardan alırkenjantın offsetine dikkat edin başınız ağrımasınsonmra. -
Merhaba kısmetse bizde comfort d4d alacağız.bende jant alacağım dışardan toyota aksesuardaki jant 1200ytl ve değmez o yuzden dışardan alacağım.Alarm konusunda ise pek bir bilgim yok hangisi iyi hangisi kötü ama o alarm olayını bencede serviste yaptırın dışarda yaptırırsanız dedikleri gibi kablo keserler arabanızın elektronık aksamın garantisi biter. -
bende alarmı serviste taktırmıştım, orjinalden yanayım.
jantlarda çok hassas bir konu bence, ağırlık, kalınlık, incelik malzeme çok önemli,
dışarıdan taktırdığınızda çok iyi araştırmanız lazım, işin uzmanı değilseniz satıcılar yanlış yönlendirebiliyor,
orjinalinden küçük bir farklılık aracın Aerodinamiğini bozabilir. kaliteli bir jant almaya kalksanız zaten 250 ytl.den aşağı alamazsınız.
Bence riske atmaya gerek yok. -
2006 ocak ayında kavacık bayisinden aldığım corolla marka aracıma orjinal alarm taktırdım.
2006 Ağustos ayında olur olmaz şeylere ötmeye başlayınca hassasiyettendir diye düşündük. Balıkesir'e tayin olduğum için o aralar ilgilenemedim ve alarm bir seneyi doldurdu.
2007 şubat ayında alarm için servisle başlayan maceram hala devam ediyor....
Alarm kafasına estiği zamanlarda (genel de 15 gün iyi 1 hafta bozuk) yanında biri öksürse ötüyor. Çarşı içerisinde alarmlı olarak arabayı kitleyemiyorum çünkü yanında geçen her arabaya ötebiliyor.
Servis bu durumu çözemedi. Alarmın garantisi bir seneymiş yenisini de vermiyorlar bende 15 günde bir uğrayıp hassasiyet ayarı yaptırıyorumdum. Araba servise gidince alarmı düzgün çalışıyor eve girince bağırmaya başlıyor. Kış aylarında bu durum biraz düzeliyor. (İstanbul'dan uzman geldi o zamanda ötmedi ... araba. Herif gittikten 3 gün sonra yine başladı sonra bugüne kadar problem yok)
Boşver orjinal alarmı derim bence.. Aksesuar garantisi bir seneymiş. alarm bir de göğüsün altında adam her seferinde göğüsü açıyor..
Bu arada bozuk yollarda direksiyon tıkırdıyor. İstanbul'dan yine uzman gelip test edicek bakalım direksiyon mili kutusu değişebilir.
-
alarm gereksiz ve genelde en olmadık durumlarda abuk subuk öter insanları rahatsız eder. jant için orjinalleri web sitesindeki katalogdan inceleyebilirsiniz ama bence de fiyatını hakeden ürünler değil. spoiler diye satılan incecik plastik parçanın fiyatı 400 küsür YTL, dışardan daha kaliteli ve daha şık ve daha ucuz jant bulmak mümkün. -
Alarm olarak ben DESI kullanıyorum, 1999'dan beri sorunsıuz çalışıyor. Erdemmani dostumun tavsiyesine de katılmadan geçemeyeceğim, orijinal her zaman orijinaldir. Ama jant kousunda ben de genel görüşe katılıp yetkili servis haricinde çözüm aramanızı tavsiye edebileceğim. Forumu biraz incelerseniz bu hususta olduça deneyimli ve bilgili (ve dahi zevk sahibi) arkadaşlarımızın yorumlarına ulaşabilirsiniz.
tuncay40, sizin de şanssılığınıza vermek gerekecek herhalde bu durumu. Keşke sorun ile ilk karşılaştığınızda hemen gaarnti tahtında başvurunuza yapmış olsaydınız. Kesinlikle sizi tatmin edebilecek bir çözüm sunabileceklerdi. -
Tüm arkadaşlar jantın dışarıdan takılmasının daha doğru olduğunu, toyota jantların çok pahalı olduğunu söylemişler. konu hakkında bir bilgim olmadığı için soruyorum, dışarıdan jant taklıdığında aracın garantisi bitmiyor mu? yoş tutuş ve aerodinamik özelliklerine etkisi nelerdir?
alarm konusunda şimdi daha çok kafam karıştı. ancak genel eğilim elektronik aksam müdahalesi olduğundan servis tarafından yapılması yönünde. ben de aynı fikirdeyim.
comfort d4d sahibi arkadaşlar ne gibi extralar yaptırdılar, paylaşabilirler mi? -
bende jant taktırmayı düşünüyorum.ama orjinalmi dışardanmı karar veremedim hala.garanti bozulurmu acaba dışardan taktırırsak?bide servisteki jantlar malum,fazla seçenek yok.sizlerin nacizane jant fikirlerini almak isteriz,yani hangi jantlar corollalarımıza yakışır(çok kollumu az kollumu). -
quote:
Orjinalden alıntı: tuncay40
2006 ocak ayında kavacık bayisinden aldığım corolla marka aracıma orjinal alarm taktırdım.
2006 Ağustos ayında olur olmaz şeylere ötmeye başlayınca hassasiyettendir diye düşündük. Balıkesir'e tayin olduğum için o aralar ilgilenemedim ve alarm bir seneyi doldurdu.
2007 şubat ayında alarm için servisle başlayan maceram hala devam ediyor....
Alarm kafasına estiği zamanlarda (genel de 15 gün iyi 1 hafta bozuk) yanında biri öksürse ötüyor. Çarşı içerisinde alarmlı olarak arabayı kitleyemiyorum çünkü yanında geçen her arabaya ötebiliyor.
Servis bu durumu çözemedi. Alarmın garantisi bir seneymiş yenisini de vermiyorlar bende 15 günde bir uğrayıp hassasiyet ayarı yaptırıyorumdum. Araba servise gidince alarmı düzgün çalışıyor eve girince bağırmaya başlıyor. Kış aylarında bu durum biraz düzeliyor. (İstanbul'dan uzman geldi o zamanda ötmedi ... araba. Herif gittikten 3 gün sonra yine başladı sonra bugüne kadar problem yok)
Boşver orjinal alarmı derim bence.. Aksesuar garantisi bir seneymiş. alarm bir de göğüsün altında adam her seferinde göğüsü açıyor..
Bu arada bozuk yollarda direksiyon tıkırdıyor. İstanbul'dan yine uzman gelip test edicek bakalım direksiyon mili kutusu değişebilir.
arkadaşa bende katılıyorum...
-
merhaba .bendede 2005 corolla var.kadıköy cmsde uygun tipte cms marka jantlar var hemde 4 tanesi 450 ytl idi(15inç için)!!!hemde toyotanın orjinal jantlarını cms yapıyor!!!!cmsnin hemen yanında birde servisleri vardı hemen takarlar diye düşünüyorum -
kasım 15 de bizde comfort d4d alacğız az kollu jantlar yakışıyor . bakalım Film uygulamayı düşünüyorum birde comfort a başka mod yapan arkadaşlar bizlerle paylaşırlarsa sevınırız. -
bence siyah alıcaksanız siyah-krom renkli jantlar çok güzel durur konigin secenekleri var. -
16 jant yeni corollalarwww.lastikcenter.com da güzel jantlar var aslında 800ytl normal bir jant alabilirsiniz çok abartısız bir şekilde -
orjinal jantlarınız kaç inçse ondan daha büyük jant takarsanız araçın en önemli parçaları garantı dışında kalır eski jantlar bir köşede dursun arıza durumunda eski ayakkabılarla gidersiniz orjinal 16 inç sanırım yine 16inç olunca sorun olmaz yinede jant göbeğinde boşluk olduğundan bilezik gibi bir pilastik parça koyuluyor ama aracın orjinal ekipmanıysa yani toyota corolla içinse şak diye jant oturu verir. hafif ve sağa sola sürtmeyen en güzel jant 5 kollu kyovwa kr210 modelidir corollayada çok yakışırwww.kyowa.com (kr210) 800ytl falan 1 senedir honda cıvıcte kullaniyorum sorun yok sürtme yok ama zevk meselesi abi saygılar esenkal
quote:
Orjinalden alıntı: mjm054
arkadaşlar,
2007 model 1.4 d4d comfort sahibiyim, 10.000 bakımında servisten orjinal alarm ve çelik jant taktırmak istiyorum.. özellikle çelik jant modelleri hakkında bir bilgim yok..
görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 5 Kasım 2007; 20:59:34 >
-
http://www.kyowadesigns.com/KR210B.html corollaya ne yakışır -
Jantlarla ilgli bir şey diyemem ama alarmı servise taktırmanız daha yerinde olur. Ne kadar doğru bilemem ama servisteki görevli buna benzer aartların servis dışında takılması elektronik arızalarını garanti dışı yapacağını söyledi. boşuna risk almayın taktırmadan önce bir kaç yerden fiyat alın fiyatlar farkedebiliyor.
biz<im arabada serviste takılma alarm var şu an normal ayarda yanından arbaların geçmesini bırakın arabayı salladığımda bile çalmıyor. Sadece sert darbelerde aktif hale geliyor sert darbe deyince tekerleklere sağlam iki tekme atmak gibi düşünün. Servise söyledik hassas ayarına getiririz ama yanından araba geçmesinden bile etkilenebilir etkilenebilir dediler bu yüzden vazgeçtik. -
quote:
Orjinalden alıntı: gacara_53
http://www.kyowadesigns.com/KR210B.html corollaya ne yakışır
ustaa bu süper ya ne kadar bu 800 ytl demişsin ama zam mam olayına girmişmidir süper yaw manyak yakışır bee corollaya tşk ederiz paylaştığın için
-
bbs ler güzel ve çok hafif
Benzer içerikler
- toyota corolla 1.4 d-4d aküsü kaç amper
- toyota corolla anahtardan cam kapama
- arabanın silecek suyu biterse ne olur
- toyota c-hr 1.8 hybrid yorumlar
- toyota avensis 2.0 otomatik şanzıman
- toyota corolla fiyat listesi
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- corolla cross nerede üretiliyor
- toyota corolla cross 1.8 hybrid kullanıcı yorumları
- toyota c-hr hybrid fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X