üst katta iki banyo olduğu için 35kW avantaj Güzelbahçe'de Baymak servisi var mı bakın. Arçelik servisi nerden geliyor bunu da araştırın eve yakın servis avantajdır. buna göre tercih yapın ben ikisini de öneriyorum |
ALARKO SERADENS SUPER, ARÇELİK MASSİMUS,BEKO MEGALOGİC Kullanıcıları (4. sayfa)

-
-
yardımlarınız için teşekkürler, kombi seçmek zor işmiş.
Genleşme tankı daha büyük Baymak Lambert LPY 42 FI modeline ne dersiniz fiyatı 14.900 TL
-
Merhaba,
Bu sene pek sert kış olmadığı için ısınma konusunda sorun yaşamadım kombi üst katta, üst kat çok daha çabuk ısınıyor bu sebeple üst kattaki tüm peteklerde danfos termostatlı vana taktım. Alt katta ise otoparkın üzerine geliyor odalar ve yerden güzel soğuk geliyor ama buna rağmen bir sıkıntı yaşamadım. Fark olarak banyo alt katta eski kombi sıcak suyu daha geç gönderiyordu ısınana kadar su sarfiyatı fazlaydı ön ısıtma kapalı olmasına rağmen bu sarfiyat azaldı çok daha hızlı sıcak su geliyor.
Petek ısıtma çalıştığı sürece bacadan çok fazla su akıyor o dikkatimi çekti normal mi değil mi bilemiyorum.
-
Merhabalar,
Öncelikle geç geri dönüş yapıyorum aşırı yoğunluğumdan dolayı, kusura bakmayın.
Benim dubleks dairemde kombi alt katta olacak, bende Danfoss termostatik vanalardan alıp radyatörlere takacağım. Aşırı büyük bir dubleks değil, toplam yaşam alanı 110-120 m² kadar ancak çıkacak. Sağolsun @disintegration hocam Arçelik Atria- Beko Smart Logic 30 kw lık kombileri tercih edebilirsin dedi, 24 kw'lık modellere göre pompa yazılım/sirkülasyon gücü dolayısıyla ama Megalogic-Massimus kombi içime daha fazla siniyor(tasarım,ses seviyesi vb.) ikilemdeyim şuan. Sık sık Arçelik ve Beko sitelerini kontrol ediyorum 30 kw'lık modeller stoğa girdimi diye.
Umarım Massimus/MegaLogic 30 kw'lık modeller bir an önce stoklara girer ve gönül rahatlığıyla bu modeli alırım.
Birde Danfoss termostatik vanalara ek oda termostatı da alacağım. Bakalım gelişmeler ne yönde olacak.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere. Hoşçakalın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
bu konuya gelip bu kombilerden birini almak isteyen arkadaşlara sesleniyorum
Alarko seradens super srs, Arçelik massimus, Beko megalogic aynı kombidir
üretici Alarko'dur. Arçelik ve Beko kendi ismiyle satış yapıyor
cihazların komponent kalitesi üst düzeyde,cihaz tasarım harikası teknik özellikleri ise üst düzeyde: yüksek modülasyon oranı ve XL sıcak su profili
anakart,premix eşanjör,plakalı eşanjör,modülasyonlu fan,gaz valfi,modülasyonlu pompa,hidroblok grubu...vs cihazın tüm komponentleri A kalitede. cihazda komple bakır,metal,pirinç. plastik aksam yok
kasasında özel izolasyonlu kauçuk tabaka var sessiz çalışan cihazlardır
cihazlarda kusur bulmak zor. kolay kolay bu kadar cihaz övmem ama bu cihazlar hak ediyor.
tek sıkıntı piyasada değeri bilinmeyen kombiler.yüksek satış rakamlarına ulaşan cihazlar değil
isim vermek istemiyorum ama kullanıcıların önemli bir kısmı bol plastik aksamlı cihazlara yöneliyor. bunların bir kısmı kombicilerin kasıtlı yönlendirmesiyle oluyor bir kısmı da marka imajı ve etraftan duydukları masallar yüzünden böyle oluyor
-
-
Hocam merhabalar, Alarko kombi düşündüm ama fiyat olarak Arçelik/Beko'dan daha pahalı. Müteahhite MegaLogic/Massimus u ikna aşaması kolay olmadı. Aradaki farka söylenecektir.
Birde Alarko'da kombi için ek garanti olayını biraz internette araştırdım ama fiyat/süre bilgisi belirgin değil. Hatta bir kullanıcıya ek garanti yapmıyoruz demişler.
Bu sebeplerle ne yapacağımı şaşırdım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba ek garanti için
Alarko mh aramanız lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, bugün arayayım Alarko müşteri hizmetlerini. Çok teşekkür ederim yanıtınız için. İyi günler dilerim.
Hocam dün Alarko Müşteri Hizmetlerini aradım. 3 yıl garantiye ek olarak +3 yıla kadar ek garanti yaptıklarını söylediler. Beko/Arçelik +4 yıl yapıyor ek garanti. Şu tatil süreci bir geçsin bakalım, bir yol bulmam lazım.
Tekrar ilginize çok teşekkür ederim. İyi bayramlar dilerim
iyi bayramlar rica ederim
-
Merhabalar,
Aklımda arçelik ve beko markalı kombiler varken yaşanan hızlı zamlar ve doğalgaz firması yakınım olması sebebiyle Bosch condens 1200 serisi kombi içeren bir tesisat anlaşması yapmış bulunmaktayım. Bulunduğum yer Mersin ve doğalgaz ilk defa bağlanacak binaya. Birkac soru işareti var kafamda ve hala çözebilmiş değilim 😅 müsaadenizle size danışmak isterim:
1) Bosch condens 1200 serisi paslanmaz çelik esanjor olması güzel ancak sanırım hidroblok grubu kompozit plastik:( hem daha fazla ücret ödeyip hem de daha erken gol yer miyim kombi den acaba? 🤔
2) Akdeniz de olmam sebebiyle pvc pencerelerin tümü kızaklı tip ve havayı kanatlı pencereler gibi tamamen kesmiyor hiçbir zaman.( en az bi yüzde 5 hava gecirgenligi var) kombi 24luk ve verim alamamaktan korkuyorum. Özellikle sıcak su konusunda çift esanjor dedi firma ve 24 gibi görünse de 28 lige eşdeğer fikri var. Siz ne dersiniz?
3) oda termostatını ve termostatik vanayi çok gereksiz bularak hiç önermiyor, bunun alt katımda yaşam yok ve üst katımın kombi kullanacağı belirsiz olduğu için olabilir mi?
Bu soruların cevabını bulabilirsem içim rahat edecek arkadaşlar, @disintegration hocam sizin bilgilerinizden özellikle faydalanmak isterim 😊
Bu arada evim ara katta ve 200 m2 doğu-güney-kuzey cepheli. Müteahhit kalorifer petek borularını oksijen yalıtımı olmayan sıradan su borusu olarak takmış zemin altına 😅
2 banyo var, biri 6 diğeri 10 metre kadar uzak olacak güney balkonda bulunacak olan kombiye.
Ha bir de ilimizde mantolama gibi uygulamalara rastlanmaz pek 😅
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techworm -- 27 Haziran 2023; 22:50:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
merhaba
eviniz balkonlar hariç duvardan duvara ölçüm net 200m2 mi? evin planını veya tüm odalar+koridor+hol+banyo+mutfağın m2'lerini yazarmısınız?
-
-
-
Çok teşekkürler üstadım
hocam merhabalar mesajlarınızı takip ettim.ev 140 m2 net 3+1 (2 banyo yerden ısıtmalı balkon dahil) .
Bir firmayla görüştüm.İlettiği bilgileri ileteyim size
30kW eca proteus premix düşünüyorum kablosuz oda termostatı ecanın takarız dedi uygun mudur?
Kombi altına metal tam geçişli vana ve filtreler dediğimde şu an bütün kombilerin hepsi plastik değişiklik yapamayız onda dediler.
Fikirlerinizi merak ediyorum
-
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X