Bildirim
Alanında iş bulamayanlar: Diş hekimi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Sadece hedefinize odaklanın arkadaşlar. Gerçekten sevdiğiniz işin peşinden gidin. Bu videoların bir tür spekülasyon olduğunu düşünüyorum zira herkes bal gibi biliyor artık TIP harici bütün bölümlerin riskli olduğunu. -
https://forum.donanimhaber.com/issiz-dis-hekimi-videosu-hacettepe-dis--141822174
Aynısı tartışıldı niye 2 de 1 gündeme getirmeye çalışıyorsunuz bir bitmediniz be!!!
@İronBow34 Yoksa sen misin?
@İmam Bayıldı
Artık yoruldum. Sizin gibilerle uğraşmaktan. Bana ne kim işsiz kalıyorsa kalsın beni ilgilendirmeye artık. Bi bitmediniz bu forumda.
Biri gidiyor diğeri çıkıyor bitmezsiniz siz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Şubat 2020; 2:4:15 >
-
Bende diğer buna benzer konularda da tartışıldığı gibi tıpla yavaş yavaş tıpta da aynı şeyin olacağı spekülasyonları sezdirmeye çalışılıyor insanlara.
Ama foruma daha önceden hiç girmesen senin dediğin çok mantıklı lakin asıl amaçları farklı. -
kesinlikle -
sosyal medyanın gücü..bu sene 30kdan kapayan diş seneye 34 35kdan kapayacak:) -
Diş bitti sıra tıptaquote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplı
https://forum.donanimhaber.com/issiz-dis-hekimi-videosu-hacettepe-dis--141822174
Aynısı tartışıldı niye 2 de 1 gündeme getirmeye çalışıyorsunuz bir bitmediniz be!!!
@İronBow34 Yoksa sen misin?
@İmam Bayıldı
Artık yoruldum. Sizin gibilerle uğraşmaktan. Bana ne kim işsiz kalıyorsa kalsın beni ilgilendirmeye artık. Bi bitmediniz bu forumda.
Biri gidiyor diğeri çıkıyor bitmezsiniz siz.
-
Yine birileri tıpı kazanamamış -
her bolumden mezun olup işsiz kalan var ki. tıp hariç sanırım. orana bakmak lazım mezun olanların kaçta kaçı işsiz kalıyor diye. o önemli bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten diş hekimliğinde ilk kez olan bir şey değil. İnsanların sadece % 15 sadece kamuda çalışıyor.
O zaman Avrupada kamuda çalışan diş hekimi %1-2 kamuda çalışıyor o zaman Avrupadaki diş hekimlerin %98-99 işsiz.
https://forum.donanimhaber.com/dis-hekimligi-ile-ilgili-yanlis-bilinenler--141860532#141860532
Bu yazımda açıkladım neden bu algı oluştuğuna dair.
Geçen günde biri de bilip bilmeden bir resim atıp Doktorlarda atanama diye başlık atmış. Ama Güvenlik soruşturmasını geçemeyen insanların atanamadıkları yer alıyor metinde. İnsanlar ne kadar hevesliyse artık tek hedefleri doktorların işsiz kalmasını istemesiBunlar daha sosyal medyada tıpa bu kadar kin duyuyorsa dışarda da doktorlara şiddet uygulama olsaıklarını yüksek olduğunu düşünüyorum. Çok üzücü bir durum gerçekten
-
doktorların işsiz kalmasını istemiyorum sadece nitelikli doktor yetişsin istiyorum,
yani millet para+iş var gerisi önemli değil ezberler geçerim sağlık ocağında ilaç yazarım kafasıyla oluyor ,
bu kafadaki kişiler azalsa da hala var.
Bu arada kamu meselesini Avrupa ile kıyaslama orada devletten çok özel sağlık ön planda. Bizde devlet hastaneleri çok abartılmış. -
Özel hastanelerin fazla olup devlet hastanelerin azalması Sosyal Devlet anlayışına ters zaten. O zaman vatandaş hastaneye gitmekten korkar ama devletimiz hem devlet hastanelerin standartlarını yükseltip hem de sayısını artırarak yapıyor ve işe baya da yarıyor. Bursa Bakış
Sağlık harcamaları rekor kıracak!http://www.bursabakis.com/saglik-harcamalari-rekor-kiracak-257273h.htm
Hiçbir devlet bu iyiliği yapmaz.
Sağlık ocağına ilaç falan yazdırıyor demişsiniz. Zaten sağlık ocakları 1. basamak sağlık kurumu. Gidip de ameliyat yapacağı yok. Eğer ciddi bir durumu varsa 2. ya da 3. sağlık kurumuna sevk ederler.
Sağlık ocağın da görevlerini belirteyim. İnsanlar tarafından çok yanlış anlaşılıyor. Grip olarak giden hastaya ne yapsın ki ya devlet hastanesinde immünolojiye yönlendirip alerjisi olup olmadığını bakar ya da yine devlet hastanesinde hematolojiye yönlendirip kandaki değerlerine baktırmak olur.
Gidip 2 saniyede iyileşmesinin mümkünatı yok ki doktor da muhtemelen ilaçlarla bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlayan ilaçlar vermiştir. Zaten vücudumuza giren mikrobu insan ilaçsız kendi imkanlarıyla dışardan nasıl önleyebilir ki. (gelecekte 2 sn yede değişir mi değişebilir tıp çok hızlı ilerliyor)
(1) Aile hekimi, aile sağlığı merkezini yönetmek, birlikte çalıştığı ekibi denetlemek ve hizmet içi eğitimlerini sağlamak, Bakanlıkça yürütülen özel sağlık programlarının gerektirdiği kişiye yönelik sağlık hizmetlerini yürütmekle yükümlüdür.
(2) Aile hekimi, kendisine kayıtlı kişileri bir bütün olarak ele alıp, kişiye yönelik koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini bir ekip anlayışı içinde sunar.
(3) Aile hekimi, Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde;
a) Çalıştığı bölgenin sağlık hizmetinin planlamasında bölgesindeki toplum sağlığı merkezi ile işbirliği yapar,
b) Hekimlik uygulaması sırasında karşılaştığı toplum ve çevre sağlığını ilgilendiren durumları bölgesinde bulunduğu toplum sağlığı merkezine bildirir,
c) Kendisine kayıtlı kişilerin ilk değerlendirmesini yapmak için altı ay içinde ev ziyaretinde bulunur veya kişiler ile iletişime geçer,
ç) Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir,
d) Sağlıkla ilgili olarak kayıtlı kişilere rehberlik yapar, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir,
e) Periyodik sağlık muayenesi yapar,
f) Kayıtlı kişilerin yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, kronik hastalıklar, gebe, loğusa, yenidoğan, bebek, çocuk sağlığı, adölesan, erişkin, yaşlı sağlığı ve benzeri) yapar,
g) Evde takibi zorunlu olan özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kendisine kayıtlı kişilere evde veya gezici/yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir,
ğ) Aile sağlığı merkezi şartlarında tanı veya tedavisi yapılamayan hastaları sevk eder, sevk edilen hastaların geri bildirimi yapılan muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirir, ikinci ve üçüncü basamak tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile evde bakım hizmetlerinin koordinasyonunu sağlar,
h) Tetkik hizmetlerinin verilmesini sağlar ya da bu hizmetleri verir,
ı) Verdiği hizmetlerle ilgili olarak sağlık kayıtlarını tutar ve gerekli bildirimleri yapar,
i) Kendisine kayıtlı kişileri yılda en az bir defa değerlendirerek sağlık kayıtlarını günceller,
j) Gerektiğinde hastayı gözlem altına alarak tetkik ve tedavisini yapar,
k) Entegre sağlık hizmetinin sunulduğu merkezlerde gerektiğinde hastayı gözlem amaçlı yatırarak tetkik ve tedavisini yapar,
l) İlgili mevzuatta birinci basamak sağlık kuruluşları ve resmi tabiplerce kişiye yönelik düzenlenmesi öngörülen her türlü sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve sair belgeleri düzenler,
m) Bakanlıkça belirlenen konularda hizmet içi eğitimlere katılır,
n) Bakanlıkça ve ilgili mevzuat ile verilen diğer görevleri yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Şubat 2020; 2:28:42 >
Sadece hedefinize odaklanın arkadaşlar. Gerçekten sevdiğiniz işin peşinden gidin. Bu videoların bir tür spekülasyon olduğunu düşünüyorum zira herkes bal gibi biliyor artık TIP harici bütün bölümlerin riskli olduğunu.
|
Aynısı tartışıldı niye 2 de 1 gündeme getirmeye çalışıyorsunuz bir bitmediniz be!!! @İronBow34 Yoksa sen misin? ![]() ![]() ![]() @İmam Bayıldı Artık yoruldum. Sizin gibilerle uğraşmaktan. Bana ne kim işsiz kalıyorsa kalsın beni ilgilendirmeye artık. Bi bitmediniz bu forumda. Biri gidiyor diğeri çıkıyor bitmezsiniz siz. |
doktorların işsiz kalmasını istemiyorum sadece nitelikli doktor yetişsin istiyorum,
yani millet para+iş var gerisi önemli değil ezberler geçerim sağlık ocağında ilaç yazarım kafasıyla oluyor , bu kafadaki kişiler azalsa da hala var. Bu arada kamu meselesini Avrupa ile kıyaslama orada devletten çok özel sağlık ön planda. Bizde devlet hastaneleri çok abartılmış. |
kesinlikle
|
Diş bitti sıra tıpta
|
her bolumden mezun olup işsiz kalan var ki. tıp hariç sanırım. orana bakmak lazım mezun olanların kaçta kaçı işsiz kalıyor diye. o önemli bence.
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X