Şimdi Ara

Alan dışı yüksek lisans veya doktora

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşletme bölümünde okuyorum ama bölümden çok memnun değilim. Bu sene ygs ye girmeyi düşünüyorum.

    Ama bir seçenek olarakta alandışı lisansüstü yapmak var. Bilişsel psikolojiye ilgim var. Bunun üzerine okumalar yapmaktayım.

    Bu zor bir seçenek mi? Yani zorluğundan kastım böyle bir şey yapıp akademiye kabul edilir miyim ve gelecekte akademisyen olabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Psikoloji yüksek lisansına kabul alabilirsen sonrasında doktora yapıp akademisyen olabilirsin. Ama klinik açayım tedavi edeyim dersen bildiğim kadarıyla bu mümkün değil. Psikolog olmak için psikoloji lisansı şart.
  • Psikolojiye alan dışından yerleşmek zor. Pdr mezunları bile kabul almakta zorlanıyor. Kabul edilirseniz eğer bilimsel hazırlık görürsünüz. Akademisyen olma şartları üniye bağlı. Üninin açtığı ilanda şu bölümden yl yapmış veya şu bölümden mezun olanlar başvurabilir tarzında şeyler yazıyor, ona göre başvuru.
  • işletmeden psikolojiye kabul imkansız gibi bir şey, kabul şartının ''lisans mezunu olmak'' olması lazım ki daha hiç görmedim psikoloji kısmında bunu. PDR bile zor kabul alıyor.
  • Devlet üniversitelerinin %90-100, vakıf üniversitelerinin de %60-70 kadarı başvuru koşullarına "Psikoloji Lisans mezunu olmak" diye bir ibare ekleyerek alan dışını başvuruya kapatırlar. Alan dışını başvuruya kapatmayanlarda ise en yüksek şans sosyal bilimler alanındaki psikolojiye en yakın bölümlerden mezun olanlarda olur herhalde. İşletme bölümü buna biraz uzak kaldığı için haliyle kabul edilme şansı da bayağı düşük olur. O yüzden yol yakınken okuduğunuz lisans bölümünü değiştirmekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 13 Eylül 2017; 21:22:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.