Şimdi Ara

Alacağım sistem sizce nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sevgili forumdaşlarım. Ben bir ölücü olarak sıcak fırsatları takip ederken "neden üye olmuyorum?" dedim kendime ve bugün üye oldum. Buradan sıcak fırsatlardaki ölücü kardeşlerime selam olsun.

Herneyse, yeni bir sistem toplamam gerekiyor. Tabi ki her bilgisayar toplayacak kişinin yaptığı gibi ben de bilgisayar toplama sitelerini arşınladım bol bol. Son teknolojileri inceledim ve gelecek vadeden bir sistem için birkaç parçayı birleştirdim. Siz değerli donanıma gönül vermiş forumdaşlarımın da yorumlarını almak isterim.

Şimdiki sistemim Core2Duo E7500'lü HD4870'li 4GB DDR2 Ramli 2009dan kalma bir sistem. Aslında işime yaramaya devam ediyor ancak son zamanlarda takdir edeceğiniz gibi eskimiş olan bu sistem bazı sorunlar yaşatmaya başladı bana. Özellikle ekran kartından dolayı çok fazla mavi ekran almaktayım.

Yeni sistemi şu şekilde düşünüyorum:

• Anakart: MSI Z170A GAMING M5

• İşlemci: i5 6400 (14nm Skylake)

• Ram: KINGSTON HyperX Predator DDR4 16GB (4X4GB) 2400MHZ CL12 HX424C12PB2K4/16 <=== Şimdi ram konusunda kafam biraz karışık açıkçası. En az 16GB Ram'e ihtiyacım var. Bazı yüksek performans ve ram gerektiren programlar çalıştırıyorum. Gecikmesinin de (CL değeri) düşük olması, bu programların stabilitesi açısından hayati önem arzediyor. En iyi seçenek olarak bunu bulabildim ve bu ram konusunda hiçbir fikrim yok. Nasıldır? Daha iyi seçenekler var mı?

• Ekran Kartı: SAPPHIRE R9 380X 4GB <=== Ekran kartının da serin ve stabil olması çok önemli benim için. 8GBlı 390 veya 390x gibi modellere ayıracak param ne yazık ki yok. Yine bu fiyat aralığında daha iyi olduğunu düşündüğünüz ekran kartları var mı? Not: FreeSync desteklemesi gerekiyor dolayısı ile AMD olmasını tercih ediyorum.

• Monitör: BENQ XL2730Z 144Hz 1ms <=== Aslında biraz abartı gibi gelebilir ancak yüksek çözünürlüklü ve düşük gecikmeye sahip hızlı tazelemeye sahip bir model monitöre ihtiyacım var (FreeSync destekleyen) 27-28 inç aralığında daha iyi olduğunu düşündüğünüz başka bir model var mıdır? 4K monitörler henüz yüksek tazeleme hızını desteklemediği için (en az 144hz olmalı) onları eledim.

• Kasa: NAGAS G666 600W 80+ Bronze <=== Çok harika bir model olmasına gerek yok ucuz ve işimi görecek bir şey olduğu için tercih ettim. Pek bilinen bir kasa değil, internette de fazla yorum yok hakkında açıkçası. Link

• İşlemci fanı: ZALMAN CNPS10X Optima 120mm

Zaten olan ve değiştirmeyeceğim parçalar:

SSD: Samsung 850 Evo

Yanlış hesaplamadıysam sistem yaklaşık 5600 lira tutuyor. Bütçem de bu fiyat ile sınırlı zaten. Lütfen 5600 lirayı geçmesin.
    Ayrıca bu sisteme 600w güç kaynağı (kasanın içindeki) yeter mi, ne düşünüyorsunuz?
    Parçalar hakkında sorularımın yanı sıra genel olarak yorumlarınızı da almak istiyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakarimayo -- 1 Aralık 2015; 21:40:04 >

• İşlemciyi Intel Core i5 6600 anakartı Gigabyte H170 Gaming 3 ekran kartınıda Sapphire R9 380X 4 GB 256 Bit ile değiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart konusunda MSI M5 ile dediğiniz Gigabyte arasında belirgin farklar göremedim, neden tavsiye ettiğinizi açıklayabilir misiniz

Ve ekran kartını 380x yapmak yerine overclock etsem benzer performans alabilir miyim sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakarimayo -- 1 Aralık 2015; 23:25:42 >
  • Güncel
  • wakarimayo W kullanıcısına yanıt
    Belliki oc yapmayacaksınız bu durumda i5 6600 + H170 Gaming 3 almak daha mantıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Belliki oc yapmayacaksınız bu durumda i5 6600 + H170 Gaming 3 almak daha mantıklı olur.

Anlıyorum teşekkür ederim. Bunu değerlendireceğim.

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
  • Güncel!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wakarimayo W kullanıcısına yanıt
    Hocam bence monitöre gereksiz o kadar para veriyorsun tazeleme oranı hemen hemen aynı seviyelerde olan monitörlerde var yani monitörü bu kadar önemsiyorsan sana kalmış ama bence en fazla 1500 civarı birşey al kasa olarakta bunları toplayabirsin ;

intel i5 6600
    evga gtx970 ssc 4g
    msi h170 gaming m3 veya ( gigabyte h170 gaming 3)
    Ram olarak kingston hyperx fury 2400mhz 16Gb (2x8gb)
    işlemci soğutucu Coolmaster hyper 212 EVO
    kasa: zalman z11 plus
    psu : coolmaster 650M

benim topladığım kasa bu dün topladım bende tavsiye ederim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.