Şimdi Ara

Akvaryumdan anlayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim forumun kullanıcısı fazla olduğu için buraya yazayım dedim.
    Şimdi benim 2 tane akvaryumum var biri 50lik diğeri 100lük. Önce bende 50lik akvaryum vardı, içinde lepistesler, vatoz ve çöpçüler vardı. Tabi lepistesler doğurunca 30-40 civarı yavru olmuştu. Bizimkilerde bana bir sürpriz yaptılar ve 100lük bir akvaryum daha almışlar. Bende iyi dedim, lepistesler büyüdükçe diğer akvaryuma aktarırım. Ama bizimkiler bir sürpriz daha yaptılar ve 100lüğe birsürü balık almışlar. ilk olarak 10 japon balığı, 5 köpek balığı, 2 siyah moly, 2 kılıç, vatoz ve çöpçü, cinsini bilmediğim ama koloni halinde yüzünde küçük 10 balık ve yine cinsini bilmediğim 5 tane, turuncu-şeffaf renkli, baktığınız zaman içindeki kılçıkların göründüğü balıklardan ve 2 tane yerlerde dolaşan çizgili balık almışlar. Bunların içine ben birde benim büyük lepistesleri koyunca tam bir cümbüş oldu. Ama tabi sorunlar başladı, 4 tane japonum öldü, koloni gibi yüzenlerden 5i öldü ve birkaç tane daha. Bana o turuncu-şeffaf gibi olan balıklarla molyler biraz agresifler gibi geldi. Şimdi ben istediğim balıkları değiştirebilirim, balıkçı tanıdık. 50likteki yavru lepistesleri de düşünerek ve onlarında yakın bir zamanda büyüyeceğini düşünerek acaba bu 100lükteki balıkları değiştireyimmi, hangi balıklar uyumsuz, önerileriniz nelerdir?

• Selamlar... Sizin o kücük dediginiz cinsini bilmediginiz balıkların cinsi NEON. parlarlar kücüktürler ve sürü halinde yüzerler.

Köpek balıgı dediginiz PANGARSUS, pangarsuslar japon, cöpcü ve vatoz balıkları ile birlikte yaşayabilirler, mülaim balıklardır. fakat molly ve kılıclar bazen asabi olabiliyorlar, pangarsus ve japonlara vurabilirler dikkatlice bir saat gözlemlerseniz sorunu anlarsınız. Benim zevkim üretmekten cok büyütmekti, şu sıralar uğraşmıyorum ama, lepistesleri doğurtursunuz ama büyütmek zor olur ölürler o yüzden o şekil üretimi sevmiyorum. Pangarsus ve japon yapın bence, elinizdeki balıkları verip olabildigince pangarsus ve bir kac tane japon alıp onları dip yemleri ile besleyip büyütün. köpek balıkları 6 ay icinde kocaman olacaklardır onlar büyüdükce hoşunuza gidecek + cok mülaimdirler görüşmek üzere... :) kolay gelsin.

• Öneriler için sağol yalnız onlar neon değil, neonda almıştım, onlar öldü. Bir ara fotoğrafını çekerim koyarım buraya. Balıkları çoğaltmayıp, uğraşmayınca çok zevkli olmuyo, lepistesleri o açıdan seviyorum. Yavrular yaklaşık 4aylık oldu herhalde 2 ay sonra onlarıda büyük tarafa kaydırıcam. Ama şimdi gözüm gibi baktığım bu lepistesleride yemesinler diyorum...
  • valla iyi büyütmüşsün, yavrulukta mı büyüttün yoksa 50lik akvaryuma mı saldın yavruları? (dikkat et motor ceker yavruları) ben balıgı yavruluga koymadıgım zamanlar akvaryumun icine dogururdu balıklarım hep motorun icinde olurlardı :) motorum seffaftı ve görebiliyorum icinde yavruları...

Hakikaten nerede büyüttün yavruları 4 ay boyunca yavrulugun icinde mi? ayrıca yem kac günde bir ne şekilde veriyordun? ben hic büyütemedim yavruları en fazla 1 ay yasadılar belki cok nadir 20 yavrunun 1,2 tanesini büyütebilmiştim. görüşmek üzere :)
  • ya bizim evde var bi akvaryum(boş tabi içi komşu taşınırken bize verdi)kimse ilgilenmiyor,acaba diyorum bi el atsam mı,akvaryum ve filtre var,şöyle izlemeye değer bi ortam yaratmak kaça patlar???(parasızlığın gözü kör olsun insanı paragöz yapıyor?)
  • Birkaç saatlik araştırma sonunda koloni halinde yüzen balıkların rasbora harliquin olduğu öğrendim
    bu site çok faydalı, buradaki yeşil renkteki balıklar birarada sorunsuz, yani ideal, yaşayabilen balıkları gösteriyor. Balıkların güzel fotoğraflarıda var.
    http://www.aquazoo.co.uk/page.cfm/Type=AllFish
    şu pdf yide bir indirip bakın:
    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/cocuk/03/haziran/kartAkvaryumBalik.pdf

Helper öncelikli olarak hamileleri yavruluğa aldım, yaklaşık 4 tanelerdi. Hepsi birden doğurunca baya bir cümbüş oldu. Ancak yavruların bazıları hızlı, bazıları yavaş büyüyor. Hızlı büyüyenleri mutlaka başka bir yavruluğa ayırmalısın. Bir ara ben bunları 1.lig 2.lig ve 3.lig diye ayırmıştım :)
    Sonunda yeterli büyüklüğe gelenleri büyüklerin yanına koydum, 1 saat kadar takip ettim. Bu arada akvaryum boş olmazsa, hayvanın rahatça saklanacağı büyük taş-bitki olursa o zaman sorun kalmıyor.

crow senin soruna gelince bana hepsi 200-250milyon civarına patlamıştı. Eğer ankarada isen ulusta asıl merkez var, orası en ucuz. Oradan aklına yatan balıkları alabilirsin, hem akvaryumunda var çok pahalıya patlamaz.
    Birde şu siteye bir bakın, genel bakım için falan.
    http://www.bilyap.com.tr/
    Şu an aklım olsa akvaryuma alacağım balıklar şunlar olurdu:
    Neon, lepistes, rasbora, platy, ay kuyruklu black moly ve kılıç. Tabi yanına çöpçü ve vatoz. Küçük balıklar hep iyidir, bol bol çoğalır, bakımıda kolay ve bol renk verir.
    Herkese kolay gelsin.

• muhteşem bir konu !
    gerçekten çok teşekkür ederim. son dönemde ilgilenmek için düşündüğüm bir hobiydi. konu ile ilgili topic açılması heyecanımı biraz daha katladı.

ben de aynen gargicim gibi çoğaltmak heveslisiyim.
    gargi'nin kaynaklarını okudum. daha fazla kaynak olursa ve özellikle fiyatlar ile ilgili bilgi verirseniz çok sevineceğim.

öte yandan çok çok merak ettiğim birşey var:

1 hafta ya da 15 günlük ev dışında olmalar söz konusu olduğunda balıkları ölmüş mü sayacağız ? bunun için geliştirilmiş bir teknoloji var mı ?

dipnot: gargicim ve Helper msn'den görüşmek isterim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Hamam böceği yemi tavsiyesi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar akvaryumla ve balıklarla ilgili her turlu sorularinizi alabilirim..

MSN:Cihatkanbur@hotmail.com
  • japonlar neonları leri yer bitirir.
    lepisteslerde japonların kuyruklarını yer.

senin yerinde olsam. prinha alırım onların içine atarım.
    izlemesi çok zevkli. ha bire kovalamca oynuyolar.
  • iski: tatil yemleri var akvaryumun camına yapıştırılıyor cesitli yöntemler var yani ölü olarak görmüyorsun :)

Tabii benim annem gibi sigortanın şartellerini kapatırsan tatile cıktıgında... döndügünde balıkları ölmüş görmen normal, hele birde benim gibi kışın sömestri tatilinde tatile cıkıyorsan ısıtıcıda calışmıyorsa bir gün bile dayanmıyorlar. (bu olay 7 yıl önce yaşanmıştır) [afro]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erte</i>
    <br />japonlar neonları leri yer bitirir.
    lepisteslerde japonların kuyruklarını yer.

senin yerinde olsam. prinha alırım onların içine atarım.
    izlemesi çok zevkli. ha bire kovalamca oynuyolar.

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Kesinlikle doğru, bu yüzden önerdiğim akvaryumda japon yok ama naparsın bizimkiler sürpriz olsun diye almış getirmişler japonları.
    iski sorun olursa bildiklerim kadarıyla cevap verebilirim. Balıkların fiyatlarına gelince düşündüğünden daha ucuzlar özelliklede benim önerdiğim küçük balıklar. Ama tabi ciklet yada biraz daha profosyenel balık, mesela okyanus balıkları olayına falan girersen o zaman baya pahalıya patlar. İşin güzel kısmı da bu, herkes için balık var, ucuzda olsa çok güzel görünüyorlar.
    Bu arada helper'ın da dediği gibi tatil yemleri var, zannedersem bu verdiğim linklerde onunla ilgili de detaylı bilgi var.
    Bol balıklı günler [frndsp]

• Abi sen bence bu balıkları bırak onun yerine ciklet besle çok daha güzel ve zevkli biraz pahalı ama olsun...
  • bence yeni bir akvaryum alan kişi akvaryumunu büyük almalı ve kesinlikle ciklet beslemelidir
  • Bende eskiden senin 2. akvaryum gibi besliodum çeşit çeşit balıklar; kılıçlar vatozlar çöpçüler moly lepistes japon fln sora bunlar tek tek ölmeye başladı kuyruklarını yemeler yavruları löpür löpür yemeler mi istersin oh ohhh. Sonra öle öle sadece 2 lepistes kaldı. Bunları bi yetiştirdim bunlar doğura doğura şu an 40 tane fln yavru var ve 2 aylık 3 aylık 4 aylık yavrular var hiç biriside ölmedi hiç bir yavruluk veya herhangi bnişi kullanmadım minicik yavrular kocaman damızlık lepisteslerle yanyana yüzüyo kimse bnirbirini yemio valla. Çok çeşit balık beslemek hayırlı diil yani bence. Doğan yavrular direkt canlı yem muamelesi görüo kesin ölüolar bi kere. Sora birbirini tepmeler kuyruğunu yemeler dier balıklarda zarar görüo. Bir de en önemlisi akvaryumun dengesi oturmuş olucak zırt pırt oynamıcaksın akvaryumla, suyuyla fln. Bir de benim gözlemlediğim bir önemli şey daha var ben çok çok az yem atarım buna rağmen tek bir balık bile ölmüo. Bence işin püf noktası bu az yemlemek. 40 tane lepistese bir tane ezilen ufak yemlerden atıyorum yetio :) . bazen unutuyorum 4 gün de bir yem atıyorum bazan 1 hafta sora atıyorum yemi, ama dediğim gibi tek balık ölmüo. Eskiden sabah akşam atardım balıklar ölürdü paso...

• Bi de o köpekbalığı dediğiniz balıkları önermişsiniz ben çok denedim hiç memnun kalmadım valla. Neresi mulayim yaw. Kaç tane aldıysam öldü. Hiç tavsiye etmem yani. Bi kere çok deliler. Daha aldığım akşam akvaryumdan dışarı zıplıolar. Kaç tane aldıysam yarısı akvaryumdan dışarı zıplayarak yarısıda ısı, yem yememe vs. sorunlardan öldü . Salaklar yem atıyosun yemi bulamıo akvaryumun dibini dip yemiyle dolduruyodum salak gidip bulamıodu açlıktan ölüodu. çok hızlı yüzdüğü için sağa sola vuruodu kafayı. Elektrikler kesilsin direkt ölüo , ısıya çok hassas. Valla daha ne sayim ben bu balığı hiç sevmedim kimseye önermem. Tipi manyak beslemesi çok zor.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cameroon</i>
    <br />Bi de o köpekbalığı dediğiniz balıkları önermişsiniz ben çok denedim hiç memnun kalmadım valla. Neresi mulayim yaw. Kaç tane aldıysam öldü. Hiç tavsiye etmem yani. Bi kere çok deliler. Daha aldığım akşam akvaryumdan dışarı zıplıolar. Kaç tane aldıysam yarısı akvaryumdan dışarı zıplayarak yarısıda ısı, yem yememe vs. sorunlardan öldü . Salaklar yem atıyosun yemi bulamıo akvaryumun dibini dip yemiyle dolduruyodum salak gidip bulamıodu açlıktan ölüodu. çok hızlı yüzdüğü için sağa sola vuruodu kafayı. Elektrikler kesilsin direkt ölüo , ısıya çok hassas. Valla daha ne sayim ben bu balığı hiç sevmedim kimseye önermem. Tipi manyak beslemesi çok zor.

Selam,

Bu balıkların çok hassas olduğunu cama ve akvaryuma ani darbelerden etkilendiklerini, akvaryumların bu balıkların saklanabilecekleri bitkiler, taşlar ile dekore edilmesi gerektiğini kuvvetli ışıktan hoşlanmadığını ayrıca gece yemlenmeyi sevdiklerini kimse söylemedimi sana ?

• Cameroon: Şimdi zevkler farklıdır tabiiki asıl adı pangarsus olupta köpek balıgı olarak bilinen bu balık cinsini ben seviyorum. Akvaryumu agzına kadar su dolduruyorsan bilemiyorum ama ben daha hic atlayıp öldüklerini görmedim ki ciklet, kılıc ve plate cinsi balıklar bu köpek balıklarından cok daha iyi atlama kabiliyetine sahiptirler. Onun dışında Extralarge arkadaşımızın dediklerinden sadece akvaryumun icinin taşlarla dekore edilmesine katılmıyorum, geri kalan herşey cok dogru, dip yemini ve gece yemlenmeyi severler, hassas bir balıktır cok dogru, onu söylemeyi unutmuşum, hassas oldugu icin beslemesi cok kolay degildir, akvaryumun icine kaya vs. koyarsanız bu balıklar ürktügünde o kayalara carpıp bünyelerine zarar verip hastalanır ölürler. akvaryuma yeşillik koyabilirsiniz yada pürüzsüz taşlar olabilir. O balıklar hakkında bilgi almış olsaydın öldürmezdin sanırım büyütmek cok zevkli ben 6 ay kadar büyütmüştüm ve aldıgımda kücücük iki taneydi sonra kocaman dev iki balığım oldu ve satmıştım yazın ankara dışına cıkacagım icin... Şimdi yine akvaryum kurmayı düşünüyorum iki pangarsus 2 damızlık dişi lepistes iki de erkek lepistes alacağım, heveslendim :) pangarsuslar bunların yavrularını yemezler, böylece hem üretim hem balık büyütme işine soyunacağım :)

• Tamam ben balığa laf etmedim yaw :) . Yani yeni başlayanlar için benim gibi o balık hakkında bilgisi olmayanlar için uygun bir balık diil demek istedim. Yoksa benimde çok hoşuma giden bir balık( hatta belkide en çok hoşuma gideni). Bilemiyorum belkide benim akvaryum küçük gelio olabilir. Akvaryum dan nasıl bahsedilio bilmiyorum ama yani litreye göremi söylenio? nese benim akvaryum 38x25x15 cm boyutlarında heralde ancak 10-15 litredir. Şindi yeniden heveslendirdiniz beni alıp büyütmeyi düşünüyorum. Bu akvaryumda büyütebilirmiyim? Birde daha önce dediğim gibi benim akvaryumumda bi sürü lepistes yavrusu serbestçe gezio bu pancarsus :) yemesin onları?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cameroon</i>
    <br />Bi de o köpekbalığı dediğiniz balıkları önermişsiniz ben çok denedim hiç memnun kalmadım valla. Neresi mulayim yaw. Kaç tane aldıysam öldü. Hiç tavsiye etmem yani. Bi kere çok deliler. Daha aldığım akşam akvaryumdan dışarı zıplıolar. Kaç tane aldıysam yarısı akvaryumdan dışarı zıplayarak yarısıda ısı, yem yememe vs. sorunlardan öldü . Salaklar yem atıyosun yemi bulamıo akvaryumun dibini dip yemiyle dolduruyodum salak gidip bulamıodu açlıktan ölüodu. çok hızlı yüzdüğü için sağa sola vuruodu kafayı. Elektrikler kesilsin direkt ölüo , ısıya çok hassas. Valla daha ne sayim ben bu balığı hiç sevmedim kimseye önermem. Tipi manyak beslemesi çok zor.

Arkadaşım ben o küçüklerin yanına köpekbalığı önermedim, ama gayet sorunsuz, ılımlı, güzel balıklar. Gönderdiğim linklerde bu balık sarı balıklar içinde gösteriliyor, ama buna rağmen küçük balıklarla sorunsuz yaşar diyor. Zaten ben seneler önceki kavaryumumda da köpekbalığı vardı, çok uzun süre büyüttüm, ama sonra birisine vermek zorunda kalmıştım akvaryumu. Onları nasıl öldürdün bende merak ettim açıkcası. Bu arada iyi hatırlattın köpekbalığını önermeyi unutmuşum, bence çok güzel, özellik büyük akvaryumlarda çok hoş bir balık. Küçüklerle de sorunsuz yaşıyorlar. Ben bu balığıda öneririm küçüklerle eğer ciklet olayına falan girmezseniz.
    Son olarak açlıktan ölüyor demişsin, bence hiç alakası yok, onlar bu açıdan lepistesler gibi komandodur:)

<br />Tamam ben balığa laf etmedim yaw :) . Yani yeni başlayanlar için benim gibi o balık hakkında bilgisi olmayanlar için uygun bir balık diil demek istedim. Yoksa benimde çok hoşuma giden bir balık( hatta belkide en çok hoşuma gideni). Bilemiyorum belkide benim akvaryum küçük gelio olabilir. Akvaryum dan nasıl bahsedilio bilmiyorum ama yani litreye göremi söylenio? nese benim akvaryum 38x25x15 cm boyutlarında heralde ancak 10-15 litredir. Şindi yeniden heveslendirdiniz beni alıp büyütmeyi düşünüyorum. Bu akvaryumda büyütebilirmiyim? Birde daha önce dediğim gibi benim akvaryumumda bi sürü lepistes yavrusu serbestçe gezio bu pancarsus :) yemesin onları?

Üstteki yazımı yazarken siz bunu yazmışsınız, sorun bence akvaryumunuz çok çok küçük. Belki o akvaryumu yavruları büyütmek için falan kullanabilrsiniz ama diğer türlü bir kullanım uygun değil bence. Mesela bendeki akvaryum 130lt ve böyle büyük akvaryumlar için dehşet güzel bir balık. Bence akvaryum alacaksanız sizde bence benim gibi 1m boyunda alın, sonradan başınız ağrımasın küçüktü şuydu buydu diye.
    Herkese kolay gelsin...
    Bu arada bugün akvaryumcuya gidiyorum, japonları ve o cinsini bilmediğim 5 balığı vericem, yerine platy, neon ve rasbora alıcam. Küçük, koloni halinde yüzen balıkları seviyorum :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.