Şimdi Ara

Akvaryum Led'i Kısa Devre mi yaptı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu saatte anormal oldu bu konu ama az canımı sıktı. Akvaryum aldım geçen gün. Güzel, tasarım birşey aldım. Ledleri üstüne bağlı yani çıkmıyor akvaryumun. Adama sordum 2-3 kere bozulmaz dimi vs vs zaten garantisi var. Nitekim bugün 10. gün falan. Akvaryumda 2 renk led var bir mavi bir beyaz. 2sininde açma kapama tuşu ayrı ancak aynı fişe bağlılar. Neyse demin ışıkların hepsi kapalıyken bir anda son kuvvet akvaryumun beyaz ledleri yanmaya başladı. Allah allah dedim kendi kendine açıldı dedim ve kapamak için kalktım ancak kapanmadı. Komutu almadı. Fişten çektim sonra, kapandı. Ve birdaha da açılmadı. Mavi ledler çalışıyor takır tkır ama beyaz ledler çalışmıyor. Basıyor komutu almıyor. Aletin led açma tuşu dokunmatik falan sağlam birşey. Sizce sorun nedir ? içinde su ve balıklarım var, garanti süreci işlence olur. Neden durup dururken ledler çalıştı ve bozuldu ? çözülebilecek birşey mi acaba ?

Teşekkürler.

• benim akılma kaçak olabileceği geliyor. fişi çekmenizi öneririm. elektrik akımı balıklara zarar verebilir. (mi bilmem ama verme ihtimaline karşın fişi çekin :)
  • Fişi çektim bıraktım zaten bir umut sabah belki çalışır diye. Led ışığı ile ilgili bir öneriniz yok mu ? Sorun nerede ? Tamir edilir mi garantiye gitmeden ?
  • işin içine dokunmatik filan girince görmeden bir yorum yapamam.
    ama ledler havadan akım alacak değil mutlaka bir yerde kaçak vardır. kaçak nerede ne şiddetde bakmak lazım. yüksek voltaj ile ledler patlamış olabilir yada dokunmatik anahtar kısmında azıra oluşmuş olbilir.
    diğer arkadaşlarında daha rahat yanıt verebilmesi için dokunmatik tuş, ledi adaptöri kablolar gibi yerlerin detaylı fotoğrafını çekip buraya yükmenizi öneririm.
  • işin içine dokunmatik filan girince görmeden bir yorum yapamam.
    ama ledler havadan akım alacak değil mutlaka bir yerde kaçak vardır. kaçak nerede ne şiddetde bakmak lazım. yüksek voltaj ile ledler patlamış olabilir yada dokunmatik anahtar kısmında azıra oluşmuş olbilir.
    diğer arkadaşlarında daha rahat yanıt verebilmesi için dokunmatik tuş, ledi adaptöri kablolar gibi yerlerin detaylı fotoğrafını çekip buraya yükmenizi öneririm.

Detaylı fotoğrafları çekip yarın sabah göndereceğim. Kaçak dediğiniz nasıl bir kaçak tam anlayamadım. Durup dururken ışığı yandı akvaryumun ve ledler son kuvvet yanmaya başladı. Yanıp sönmedi bir 20-25 saniye yandı. Daha sonra kapanmadı tuştan. Yani tuş kontrolü gitti. Sonra fişten çıkardım söndü ve tuşlar çalışmamaya devam etti. Sanırım anahtarda bir sorun var yani ilk bozulduğu anda akım direk ledlere gitti ve ledleri yaktı. Fişi çekince anahtar çalışmadığı için bir daha yanmadı ledler. Buradaki anahtar görevini yapan nedir bilmiyorum. Garantiye götürmek çok çok zor olur benim için, eğer usta bir elektrikçi bulup eve çağırıp tamir ettirirsem süper olur çünkü vidaları var. Fotoğraflarıda ekleyeceğim ancak bozukluk acaba nerede ? Dokunmatik anahtar yerine normal anahtar takabilirmiyiz acaba biraz mod yapıp :)

Dokunatik zımbırtı yerine şöyle bir şey ekleyebilsem kafam daha rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 20 Şubat 2013; 3:13:25 >

• Buyrun arkadaşlar, akvaryumun ve led sisteminin fotoları

Bu da ufak bir video. Sorun gayet net gözüküyor...

• ledlerin olduğu kapağı sökmeniz lazım. umarım dokunmatik sorunudur.
    kapak 12 vida ile tutturulmuş gibi görünüyor. kapağa sağ taraftan giren kablo ledlerin kablolosu olmalı.
    iki kablodur biri +12 volt diğeri (-).. - kablo ledlere girek girip +12 girişi dokunmatiğe gidiyordur. dokumatiğe giren kabloları kesip isteğiniz anahtarı ekleye bilirsiniz.

kapaktaki vidaları söküp içersindeki dokunmatik devrenin fotoğrafını koyarsanız ledleri nasıl test edeceğinizi anlatabilirm
    ---
    €D!T.. ekleme...
    bu arada ledler sağlam gibi görünüyor. muhafazası iyi gibi.
    kapak açık şekildeyken ledleri yaktınız mı ? 3 sıra led gidiyor bunlardan hangileri mavi hangi beyaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXxCooLxXx -- 20 Şubat 2013; 3:47:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vidaları sökmek konusunda kararsız kaldım, garantiden olmayalım birde ? Anlaşılmadan kapatabilirmiyiz ? Bu arada dediğiniz gibi 2 kablo var birleşik...

Ledin kabloları aşağıdaki yönü izliyor. Ortadan ufacık bir kablo var ordan çıkıyor.. Arkadan devam ediyor ve fişe gidiyor.

Bu da hangi ledlerin mavi olduğu..

• temiz çalışmaya bakar garanti olayı. vidaları açarken tornavidayı atlatmayacaksanız. garnti bandrolü varsa yıpratmayacaksınız. kasa üzerinde çizik olmyacak. kapak içerisinde el izi, leke, kir kalmayacak. yani bunların hepsi garantiye bakar. gösterdiğiniz anahtarı takmak için kabloları kesip biçicez garanti kalmayacak.
    isterseniz kapağı açın, garanti iptal olsun ve o anahtarı takın. istersenizde garantiye yollayın (ki ben 10 günlük cihazın açılmasından yana değilim).
    yüksek ihtimal dokunmatiğin olduğu kısım nemlendi yada su aldı. dokunmatik tuş yada dokunmatiğin devresi yandı. bunada garanti dahilinde derlermi bilmem ama söz konusu akvaryum olduğu içn garanti dahilinde olamöı diye düşünüyorum
  • Güzel ve açıklayıcı bir cevap vermişsiniz. Açıkçası garanti işi gözümü korkuttu. Yok distribitöre gidicek, yok 20 gün beklenicek, yok gelicek tuş beklenicek vs vs sonra birde diyecekler kullanıcı hatası iyice papaz olucağız... Dokunmatik işi biraz canımı sıktı, sanki tuşlu olsa kafam daha rahat olurdu gibi geliyor. Bu arada tuşun vs su ile teması gibi bir durum kesinlikle yok, durup duruken oldu bu olay ve dikkatli kullandım çok akvaryumu, su falan temas etmedi yani. Sonradan anahtar takarsak dışarıdan nasıl gözükür benim derdim o. Şık durur mu ? Ya da akvaryumda hiçbirşeyin bozulmamış olma ihtimali var mı ? Bir elektrikçi mi çağırtsam eve diyorum bir baksın belkide tamir eder... Ayrıca anahtarı takabileceğimden de emin değilim. Kafam çok karıştı. Açıp tamir edeceğimi kesin olarak bilsem açarım çünkü garanti gözümde büyüyor. 25 litre suyu boşalt balıklar dışarda besle, akvaryumu götür et sonra geri al, kullanıcı hatası vs desinler uğraş onlarla. Heves için alınmış birşey, keyif almaya bakarken keyifsizlikte olsun istemiyorum açıkçası...

• hocam akvaryumunuz gerçekten çok hoşuma gitti güzel tasarıma sahip yanlız bişe soracam müsadenizle akvaryum içersindeki o kayalığı nerden buldunuz çok güzel ve gerçekçi durmuş ayrıca filtre motorunuzda oldukça kaliteli görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnspnky

Güzel ve açıklayıcı bir cevap vermişsiniz. Açıkçası garanti işi gözümü korkuttu. Yok distribitöre gidicek, yok 20 gün beklenicek, yok gelicek tuş beklenicek vs vs sonra birde diyecekler kullanıcı hatası iyice papaz olucağız... Dokunmatik işi biraz canımı sıktı, sanki tuşlu olsa kafam daha rahat olurdu gibi geliyor. Bu arada tuşun vs su ile teması gibi bir durum kesinlikle yok, durup duruken oldu bu olay ve dikkatli kullandım çok akvaryumu, su falan temas etmedi yani. Sonradan anahtar takarsak dışarıdan nasıl gözükür benim derdim o. Şık durur mu ? Ya da akvaryumda hiçbirşeyin bozulmamış olma ihtimali var mı ? Bir elektrikçi mi çağırtsam eve diyorum bir baksın belkide tamir eder... Ayrıca anahtarı takabileceğimden de emin değilim. Kafam çok karıştı. Açıp tamir edeceğimi kesin olarak bilsem açarım çünkü garanti gözümde büyüyor. 25 litre suyu boşalt balıklar dışarda besle, akvaryumu götür et sonra geri al, kullanıcı hatası vs desinler uğraş onlarla. Heves için alınmış birşey, keyif almaya bakarken keyifsizlikte olsun istemiyorum açıkçası...

o zaman durum şöyle olsun.
    ledler 2 farklı şekilde yanıyor değilmi ? bir tuş beyaz 2. tuş mavi yakıyor.siz bi elektrik, elektronikle uğraşan birisini çağırın eve. mavcut olan dokunmatikleri yerinden sökmesin. sökerse görüntü kötü olacak. dokunmatikleri sökmeden kablolarını söksün. sonra mevcut giden kabloların yanına bir kablo daha çeksin.
    bize lazım olan 3 kablo. kablonun biri (-) elektrik verecek. ikincisi mavi ledler için (+) akım. üçüncü kabloda beyaz ledler için (+) akım.
    gelen (-) kabloyu direk ledlere bağlasın. beyaza gidecek + kabloyu direk beyaza. maviye gidecek + kabloyu direk maviye taksın. çektiği üçüncü kabloyuda akvaryumun dışından gelen adaptör kablosunun + kutpuna bağlasın. bu haliyle adaptörü taktığınız zaman direk tüm ledler yanacak adaptörü çekince sönecek.
    sonrada adaptörden gelen kabloya 2 tane gösterdiğiniz anahtardan taksın biri mavi lede giden + kutup diğeri beyaz lede giden + kutupa bağlanacak böylelikle kablo üzeridneki anahtar ile istediğiniz şekilde ledleri kontrol edebilirsiniz.

• kafanızda taslak oluşması açısından fotoğrafınızın üzerinde belirtmeye çalıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

hocam akvaryumunuz gerçekten çok hoşuma gitti güzel tasarıma sahip yanlız bişe soracam müsadenizle akvaryum içersindeki o kayalığı nerden buldunuz çok güzel ve gerçekçi durmuş ayrıca filtre motorunuzda oldukça kaliteli görünüyor

Yorum için teşekkürler. Babam almış o kayalığı 15 lira gibi bir fiyata pet shoptan almış bahçelievlerden...

• quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

kafanızda taslak oluşması açısından fotoğrafınızın üzerinde belirtmeye çalıştım

Konuya yardımların ve emeğin için çok teşekkür ederim. Siz diyorsunuz ki üzerindeki dokunatik devre dursun ama işlevsiz mi olsun diyorsunuz ? Doğru mu anladım.

Emeğinize çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnspnky

quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

kafanızda taslak oluşması açısından fotoğrafınızın üzerinde belirtmeye çalıştım

Konuya yardımların ve emeğin için çok teşekkür ederim. Siz diyorsunuz ki üzerindeki dokunatik devre dursun ama işlevsiz mi olsun diyorsunuz ? Doğru mu anladım.

Emeğinize çok teşekkürler.

yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana...
    evet dokunmatük boşda dursun. işlem yaparken aynı zamanda tasarımı korumayı amaçlıyorum. dokunmatiğin özerine anahtar takarsanız kötü görünür sanırım. dokunmatiğin yerine ne şekilde güzel görürnen bir anahtar takılır fikrim yok. oraya tam uyan bir anahtar bulunursa oda takıla bilir.

• Arkadaşlar az önce çok değişik bir şey oldu. Akvaryumun beyaz ledleri tekrar yandı kendi kendine. Şuanda akvaryumumun beyaz ledleri yanıyor ancak yine kontrol edilemiyor. Mavi ledler ise hem yanıyor hem kontrol edilebiliyor. Muhtemelen fişten çekersem yine sönecek ve açılmayacak... Bu durumda ledlerde bir bozukluk yok.
  • dokunmatik sorunu :)
    hayla nemlenmeden şüpheleniyorum.
  • Akvaryumunuz çok şık güle güle kullanın.

Garantili bir ürüne birşey yapmadan önce aldığınız yer ile görüşün. Akvaryum için tasarlanmış bir cihazın nem alması, ıslanması sonucu bozulması söz konusu olmaz üretim hatası var besbelli. Aldığınız yer ile önce görüşün. Akvaryumun kapağı sökülebilir bir parçadır tüm akvaryumu götürmeniz gerekmez. Alır kapağı götürür verirsiniz içini hiçbir şekilde açmaya, modifiye yapıp anahtar takmaya çalışmayın. Kademeli, ışık seviyesi ayarlı bir sistem.

Üstüne basa basa söylüyorum ALDIĞINIZ yer ile GÖRÜŞÜN. İlgilenmezlerse marka belli, distribütörünü bulun mutlaka ilgilenip size garanti dahilinde onarım yada değişim yapacaklardır.

Not: O anahtar dokunmatik değil membran switch denilen su geçirmeyen lexan ile kaplı içinde metal kontakları olan bir switch.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 22 Şubat 2013; 12:33:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Akvaryumunuz çok şık güle güle kullanın.

Garantili bir ürüne birşey yapmadan önce aldığınız yer ile görüşün. Akvaryum için tasarlanmış bir cihazın nem alması, ıslanması sonucu bozulması söz konusu olmaz üretim hatası var besbelli. Aldığınız yer ile önce görüşün. Akvaryumun kapağı sökülebilir bir parçadır tüm akvaryumu götürmeniz gerekmez. Alır kapağı götürür verirsiniz içini hiçbir şekilde açmaya, modifiye yapıp anahtar takmaya çalışmayın. Kademeli, ışık seviyesi ayarlı bir sistem.

Üstüne basa basa söylüyorum ALDIĞINIZ yer ile GÖRÜŞÜN. İlgilenmezlerse marka belli, distribütörünü bulun mutlaka ilgilenip size garanti dahilinde onarım yada değişim yapacaklardır.

Not: O anahtar dokunmatik değil membran switch denilen su geçirmeyen lexan ile kaplı içinde metal kontakları olan bir switch.

Cevap için çok teşekkürler. Pazartesi tekrar ara dediler aldığım yerden, ilgileneceklerini söylediler. Pazartesi tekrar arayıp gelişmeleri bildireceğim. Malesef kapağı sökülmüyor bu arada, sıkıntı orada.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.