Şimdi Ara

Akvaryum Kurulumu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öğrenci evinde yaklaşık 50 litrelik akvaryum kurduk. Hemen tüm ekipmanlar toplama oldu. Eksik olanları da dün tamamladık şu an ekipmanlarımız tam. Dün doldurup gece boyu boş çalıştırdık. Şimdi sorunlara geçiyorum.
    1) İç filtrenin sesi çok rahatsız edici üzerinde 650L/H yazıyor, akvaryuma fazla geldiğinden ses yapıyor olabilir mi, eğer onunla alakası yoksa neden ses yapar ve bu sorunu nasıl çözerim. Ayrıca güzel gözükmesi için Uzun çubuk şeklindeki hava taşlarından da koyduk.
    2) Bu sabah 2 çöpçü 1 de albino vatoz alıp akvaryuma bıraktık. Fakat hepsi iç filtrenin yanında kuytuda duruyorlar. Akvaryum pencerenin yanında güneş ışığından kaçıyor olabilirler mi? Değilse neden oradalar?
    3) Akvaryumumda henüz başka balık yok. Arkadaşımda demasoni yavruları var onları bana verecek fakat akvaryum küçük gelir mi? Bu konuda kararsızım, hayvanlara eziyet etmek istemiyorum. Eğer uygun olmayacağını düşünüyorsanız tür önerilerinizi bekliyorum.
    4) Akvaryumcunun verdiği 2 tane damla var. Biri mavi dezenfektan galiba diğerinin de üzerinde su düzenleyici yazıyor. Bunlardan sabah birkaç damla döktüm fakat ne kadar aralıklarla ne kadar dökmem gerek yardımınızı bekliyorum.

İyi forumlar.

• Öncelıkle akvaryumunuz hayırlı olsun.

1-650 lt/h kapasıtesındekı fıltre sızın akvaryumunuzdakı suyun tamamını 1 saate 13 kez ıcınden gecırır.(50 lt).Fıltreleme acısından ıyı bır durumdur.Motordan gelen rahatsız edıcı ses motorun kendısınden gelıyosa ozellıkle pervane ve pervaneyı cevıren mılın temızlenmesı bıraz olsun fayda sağlayabılır.Eğer ses motorun ufledıgı sudan ve hava kabarcıklarından gelıyosa motoru bıraz daha dıbe doğru batırın.Filtre uzerınde bulunan hava emıs hortumuna bır vana takın ve emılen havayı azaltın.

2-Vatozlar ve copculer genelde gece aktof olan canlılardır.Ozellıkle vatozlar gunduz saatlerınde kuytu yerlerde olmak ısterler.Akvaryumun pencere kenarında dırek gunes ısıgı alması çok yakın zamanda yosun olusacağı anlamına gelır.Akvaryumun yerını en kısa suree değiştirin ve dırek gunes ısıgı almayan nıspeten daha az ısığa maruz kalacağı uygun bıyer bulun.

3-Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.Demasonılerın ulaşacakları maksımum boyu (xl:10cm)'dir.Sizin akvaryumda bunu (ML:6.5CM) olarak ongorursek 1 demasonı ıcın 13 lt su gerekır.50 lt akvaryuma 4 en fazla 5 demasonı konulabılır.1e-4d oranında kolonı uygun olur.Balıkların yavruyken değil buyuduklerı zamankı boylarını dıkkate almanız gereklıdır..

4-Bu kımyasalları hıc kullanmayın.Akvaryumu salıklı tutmanın en onemlı yolu duzenlı su degısımı yapmaktır.10 gunde ortalama %20 cıvarında su degısımı yapın.Akvaryumda duzenı oturttuktan sonra sık sık dısarıdan balık eklemeyın.Bu sayede dısarıdan gelebılecek parazıt,bakterı vs engellemıs olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 2 Kasım 2015; 15:59:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.