Şimdi Ara

akvaryum kurucagım ilk defa-YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar herkese,doğa hayranı biri olarak bu aralar balıklara taktım evde balkonda bi çok bitki beslıyordum ancak bu aralar balık beslemek kafama takıldı,cok ıyı bı bılgım yok bu konuda bende burdaki bilgili arkadaslardan yardım almak isterim kafama takılan bı cok soruyu sımdı sıze sormak istiyorum sımdıden zaman ayırıp ılgılendıgınız ıcın tesekkur ederım..

akvaryumu balkonda masanın üstüne kurmak istiyorum ve ölçülerim yükseklik:37 genişlik:61 en:35 tabi alabılıcegım akvaryuma göre 3-5 cm oynarsa sorun olmaz,ancak bahsettıgım gıbı akvaryumu balkona koymak ıstedıgım ıcın biraz serin oluyo soguk havayı seven balık türleri varmıdır yada bunun gibi ortamlarda nasıl balıklar beslemeliyim fikirler verirseniz sevinirim,tabi salkım sacaklı görkemli ve fiyatı uygun olması tercihimdir:)

akvaryum alırsam suyu temızleyen aleti neye göre almalıyım(cahilligime verin terimleri henüz ögrenemedım bu hobide:) ) ,uzun yasayan ,dogurgan balıklar beslemeyi dusunuyorum,bu bahsettıgım olculere kac tane balık koymalıyım max. koymam gereken balık sayısı acaba kactır,

canlı bitki kullanmak ıstıyorum bunların en uygunu hangılerıdır,bunların yararı varmıdır yapaylara göre,kum tercıhının onemı ,balıklar ustundeki etkısı ve benım bahsettıgım balık turlerıne almam gereken kum tipi acaba nedir,bol girintili cıkıntılı bı akvaryummu yoksa daha temiz boş bi akvaryummu tercıh etmelıyım

son olarakta,tüm bu bahsettıklerim balıklar hariciyle bana kaça patlar acaba ,olabıldıgınce uygun fıyat olabılırse cok ıyı olur benım ıcın,ve aklınıza gelen eklemek ıstedıgınız bısey olursa,fıkırlerınızı sunarsanız sevınırım ..

• Elinizdeki hacim en fazla 80-90 litre olur onun içinde de (verdiğiniz ölçülerde brüt hacim 79 litre kum taş şu bu 72-73 litre, dediğiniz sapmalarla maksimum hacim belirttiğim değerler olur) canlı doğuran belki de 1erkek 3 dişi sarı prenses ya da aynı oranda yunus cichlid bakılabilir. Canlı doğuranlar lepistes,moli,kılıçkuyruk,end vb. canlılardır bunların fiyatları 2-3 tl den başlar 17-18 tl ye kadar çıkar cichlid balıkları yavruları 2-3 tl den başlar büyüklüğüne göre 20-30 tl ya da saflığına göre daha yüksek paralara bulabilirsiniz, yavruyken cinsiyet ayrımı olmadağından büyüyüne kadar üretim şansınız olmaz, balkonda balık bakılması uygun değildir su sıcaklığının sabit tututlması gerekir özellikle kışın ve yazın çok yüksek ya da çok düşük su sıcklıkları ile muhatap olursunuz.
  • Balkonda balık beslemenizi önermem. Hava sıcaklığı değişkenlik göstereceği için, balıklarınıza zarar verebilir.
    Balkona güneş vuracağı için, akvaryumunuzda yüksek miktarda alg oluşacaktır. Evinizin içinde fazla güneş almayan bir yere akvaryumunuzu koymanızı tavsiye ederim...

Doğurganlık istiyorsanız, canlı doğuran besliyebilirsiniz. (Lepistes,molly,plati vb...)

Canlı bitki olarak saz,eledoa,java moss alabilirsiniz. Canlı bitkinin çok faydasını görürsünüz. Özellikle nitratı emerler. Kum olarak hagen siyah kum,silis kum kullanabilirsiniz.

Saygılar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yorumlar için teşekkür ederim,sıcaklıgı sabıt tutabılen aletlerı duymustum acaba bununla sıcaklıgı balkonda sabıt tutabılırmıyım su ıcın,akvaryumu koymayı dusundugum yer hiç gunes almıyo yazın bıle esıntılı bı yer balkonda,evdede yer sıkıntım oldugu ıcın cok fazla ımkanım yok ,balıklar ıcın cok mu saglıksız olur balkon. bu arada bu akvaryumu kurmak bana hemen hemen kaca patlar acaba toplamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: deryacanderya

Yorumlar için teşekkür ederim,sıcaklıgı sabıt tutabılen aletlerı duymustum acaba bununla sıcaklıgı balkonda sabıt tutabılırmıyım su ıcın,akvaryumu koymayı dusundugum yer hiç gunes almıyo yazın bıle esıntılı bı yer balkonda,evdede yer sıkıntım oldugu ıcın cok fazla ımkanım yok ,balıklar ıcın cok mu saglıksız olur balkon. bu arada bu akvaryumu kurmak bana hemen hemen kaca patlar acaba toplamda

Isıtıcıların bir görevide sıcaklığı sabit tutmaktır. Sıcaklığın sabit kalmasını bir şekilde sağlasanız bile alg sorun oluşturacaktır.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helghast

quote:

Orijinalden alıntı: deryacanderya

Yorumlar için teşekkür ederim,sıcaklıgı sabıt tutabılen aletlerı duymustum acaba bununla sıcaklıgı balkonda sabıt tutabılırmıyım su ıcın,akvaryumu koymayı dusundugum yer hiç gunes almıyo yazın bıle esıntılı bı yer balkonda,evdede yer sıkıntım oldugu ıcın cok fazla ımkanım yok ,balıklar ıcın cok mu saglıksız olur balkon. bu arada bu akvaryumu kurmak bana hemen hemen kaca patlar acaba toplamda

Isıtıcıların bir görevide sıcaklığı sabit tutmaktır. Sıcaklığın sabit kalmasını bir şekilde sağlasanız bile alg sorun oluşturacaktır.

Saygılar.

yani sizin dedıgınız sıcaklıgı sabıt tutsanda ,akvaryuma gunes gelmesını engellesende balkonda asla akvaryum koymamıdır,

• Güneş almamalı, sıcaklık değişimi çok olmamalıdır, yazları gündüz 35-36 dereceye çıkar kışları (-)değerlere düşer camlı, pimapenli bile olsa evin bir kısmı olmadığı sürece sıcaklık çok oynar sıcaklığın sabit olmaması balıkların hastalanmasının başlıca sebebidir ayrıca sıcaklık 15 derece bile olsa ısıtıcı suyun sıcaklığını 25-26 derecede tutmak için durmadan çalışacak demektir, yaz için ise sıcaklık çok artacağı için soğtumanız gerekecek soğutucu bağlarım derseniz fiyatları ortalama 700 liradan başlar ve deniz akvaryumları için kullanılır, sonuç; akvaryum mümkün mertebe evin en kuytu köşesine güneş almayacak şekilde koyulmalıdır balkonunuz bunları sağlıyorsa oraya da koyabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostsoul22

Güneş almamalı, sıcaklık değişimi çok olmamalıdır, yazları gündüz 35-36 dereceye çıkar kışları (-)değerlere düşer camlı, pimapenli bile olsa evin bir kısmı olmadığı sürece sıcaklık çok oynar sıcaklığın sabit olmaması balıkların hastalanmasının başlıca sebebidir ayrıca sıcaklık 15 derece bile olsa ısıtıcı suyun sıcaklığını 25-26 derecede tutmak için durmadan çalışacak demektir, yaz için ise sıcaklık çok artacağı için soğtumanız gerekecek soğutucu bağlarım derseniz fiyatları ortalama 700 liradan başlar ve deniz akvaryumları için kullanılır, sonuç; akvaryum mümkün mertebe evin en kuytu köşesine güneş almayacak şekilde koyulmalıdır balkonunuz bunları sağlıyorsa oraya da koyabilirsiniz.

çok tesekkur ederım aklımda takılı kalan bı kac soruya cevap aldım ,balkon yerıne salona koyucam böylelıkle,en fazla 150 lıra fln ayırıcam sanırım bu ıs ıcın yanı sogutucu falan dedınız gozum korktu:) sanırım benım akvaryum, taşlar, bıtkı, almam gerekıcek ,sıcaklıgın pek degısmedıgı salonda besledıgım balıklar ıcın ısıtıcı almam gerekırmı acaba,bırde bunların dısında akvaryuma ne almalıyım olmazsa olmazlar arasında saymadıgım bırsey eksıkmı,tekrar teşekkürler

• Salona koymanız tam yerinde olur. Sürekli oturulan bir ortam olduğu için, akvaryum göz önünde olur.

Isıtıcı her akvaryumda bulunmalıdır. Yani, almalısınız.

Saygılar.
  • Öncelikle en baştan başlayayım.

1)Akvaryum fiyatlarıyla pek aram yok.Akvaryumlarım hep hediye geldi.Fakat canlı doğuran beslemek istiyorsanız 40-50 litre yetecektir.Fakat ilerde büyütmek isteyeceğinden daha fazla alsanda sorun olmaz.

2)Öncelikle gerekli olanlar bir filtre,ısıtıcı.Filtre akvaryum boyutuna göre değişir.Fiyat da markasına göre değişir.Isıtıcı da 100 W olsa yeter.Onun da fiyatı markaya göre değişir.

3)Kum alman gerekir.Siyah hagen kum güzel durur.Silis kumda kullanabilirsin.Hagen'in kilosu 2-4 TL arası silisin fiyatı 2 TL civarıdır.

4)Bitki olarak tilki kuyruğu öneririm.Sıkça akvaryumda olursa gerçekten çok güzel duruyor.Ayrıca doğacak yavruların saklanması için idealdir.10 tanesi 5-8 TL arasıdır.

5)Balık olarak lepistes,moli,kılıç kuyruk alabilirsin..Yemide unutma..

6)Dip çekimi içinde çeşitli malzemeler borular satılıyor..6 TL vb. fiyata bulabilirsin..Hatta dip çekimini sıradan bir bahçe hortumuyla bile yapabilirsin.

Kaba taslak bir hesapla

Son günlerde çoğu pet-shoplarda gördüğüm bir akvaryum var 60 litre ve fiyatı 60 lira..Bu senin için ideal olabilir..Akvaryuma bi 60 TL desek filtre 25 TL ısıtıcı 20 TL kum 10 TL bitkiye 10 TL yem + balıkda 15 TL tutar zaten bu fiyatlarla tam 150 TL yapıyor..Eğer sorun olursa pm de atabilirsin..

Saygılar...

• Birde akvaryum seçiminde kesinlikle ucuza kaçmayın. Sonuta cam dikdörtgenin içerirsinde litrelerce su evinizin baş köşesinde duracak. Akvaryumun patlamasını kimse istemez. Bu nedenle camcıdan ziyade bu konuda uzmanlaşmış firmaları tercih edin. 72 lt.(başlangıç için bu kapasite idealdir gerçi 100lt. en iyisidir ama bütçenize göre bu kapasite yeter) bir taymur akvaryumu 60 lira civarına almıştım geçen yıl.

2. si ısıtıcı tercihinde de ucuza kaçmayın. Bu konuda fiyat performans oranı en iyi atmandır. Çünkü ani sıcaklık değişimleri hastalıklar için çok uygun ortam olur. Sonra beyaz benek başta olmak üzere, kuyruk erimesi vb. birçok hastalıklarla uğraşırsınız.

Bundan sonraki kalemler bütçenize göre düzenlenebilir.

Balık seçimi size kalmış, yalnız japonlar balık başına 15-20 litre hesap edilir. Zira suyu çabuk kirleten ve aşırı oksijen tüketen canlılardır

• quote:

Orijinalden alıntı: ByCassWoa

Öncelikle en baştan başlayayım.

1)Akvaryum fiyatlarıyla pek aram yok.Akvaryumlarım hep hediye geldi.Fakat canlı doğuran beslemek istiyorsanız 40-50 litre yetecektir.Fakat ilerde büyütmek isteyeceğinden daha fazla alsanda sorun olmaz.

2)Öncelikle gerekli olanlar bir filtre,ısıtıcı.Filtre akvaryum boyutuna göre değişir.Fiyat da markasına göre değişir.Isıtıcı da 100 W olsa yeter.Onun da fiyatı markaya göre değişir.

3)Kum alman gerekir.Siyah hagen kum güzel durur.Silis kumda kullanabilirsin.Hagen'in kilosu 2-4 TL arası silisin fiyatı 2 TL civarıdır.

4)Bitki olarak tilki kuyruğu öneririm.Sıkça akvaryumda olursa gerçekten çok güzel duruyor.Ayrıca doğacak yavruların saklanması için idealdir.10 tanesi 5-8 TL arasıdır.

5)Balık olarak lepistes,moli,kılıç kuyruk alabilirsin..Yemide unutma..

6)Dip çekimi içinde çeşitli malzemeler borular satılıyor..6 TL vb. fiyata bulabilirsin..Hatta dip çekimini sıradan bir bahçe hortumuyla bile yapabilirsin.

Kaba taslak bir hesapla

Son günlerde çoğu pet-shoplarda gördüğüm bir akvaryum var 60 litre ve fiyatı 60 lira..Bu senin için ideal olabilir..Akvaryuma bi 60 TL desek filtre 25 TL ısıtıcı 20 TL kum 10 TL bitkiye 10 TL yem + balıkda 15 TL tutar zaten bu fiyatlarla tam 150 TL yapıyor..Eğer sorun olursa pm de atabilirsin..

Saygılar...

öncelikle ilgin için teşekkür ederim tam istedigim yazıyı yazmışsınız suan kafamda pek soru ısaretı kalmadı akvaryum kurma konusunda,zaten aceleye getırıpde içime sinmeyen bısey olsun ıstemıyorum acıkcası ,en az 100 lıtre dusunuyorum daha fazla yer bulabılırsemde buyuturum bu oranı ,ilkkez kurucam akvaryum baya bi heveste yaptım bu iş için bu arada dip çekimi hakkında azıcık bılgı verebılırsenız cok sevınırım ,su cekerken balıklar stres yapmazmı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: sungur 13

Birde akvaryum seçiminde kesinlikle ucuza kaçmayın. Sonuta cam dikdörtgenin içerirsinde litrelerce su evinizin baş köşesinde duracak. Akvaryumun patlamasını kimse istemez. Bu nedenle camcıdan ziyade bu konuda uzmanlaşmış firmaları tercih edin. 72 lt.(başlangıç için bu kapasite idealdir gerçi 100lt. en iyisidir ama bütçenize göre bu kapasite yeter) bir taymur akvaryumu 60 lira civarına almıştım geçen yıl.

2. si ısıtıcı tercihinde de ucuza kaçmayın. Bu konuda fiyat performans oranı en iyi atmandır. Çünkü ani sıcaklık değişimleri hastalıklar için çok uygun ortam olur. Sonra beyaz benek başta olmak üzere, kuyruk erimesi vb. birçok hastalıklarla uğraşırsınız.

Bundan sonraki kalemler bütçenize göre düzenlenebilir.

Balık seçimi size kalmış, yalnız japonlar balık başına 15-20 litre hesap edilir. Zira suyu çabuk kirleten ve aşırı oksijen tüketen canlılardır

tavsıyelerınıze uyucam, bu işin üstüne baya titriyorum,en az 1 ay balıklar,balık ve akvaryum uyumu ıle ılgılı forumlarda yazılar takip edicem bi kaç dergiyide takip ediyorum acele edip alırsam ,balıklara düzgün bakamazsam üzülürüm o yüzden kalite konusunda taviz vermek ıstemıyorum ancak ekonomik konudada sıkıntılar yasıcagımı bıldıgım ıcın akvaryumu toparlama süresini yaydım baya :) bu arada ben olabıldıgınce cok balık beslemek ıstıyorum -100 -120 lıtre tankta 30 a varan balık sayısına ulasmak balıkları cokmu rahatsız eder,hepsını yavruyken almayı dusunuyorum bu arada ,canlı doguranlar beslıcem sanırım.sımdıden tesekkurler

• quote:

bu arada dip çekimi hakkında azıcık bılgı verebılırsenız cok sevınırım ,su cekerken balıklar stres yapmazmı acaba?

Dip çekimi eğer dış üniteniz yoksa bir zorunluluktur. Çünkü hayvan dışkıları, yem artıkları, bitkilerden kopan parçalar zamanla suyun kalitesini bozacaktır. Bunu önlememnin en kesin ve basit yolu ise dip çekimi yapmaktan geçer. Her hafta %25 dip çekimi yaparsanız akvaryumunuz her zaman temiz olarak kalacaktır.

Peki dip çekimi nasıl yapılmalıdır?

Öncelikle bu iş için gereken sifonu siz evde de yapabilirsiniz veya akvaryumculardan da alabilirsiniz. Bunların çok çeşitlileri olsada en basit sifon bile işinizi görür. 7 tl gibi bir fiyatla satılmaktalar, dolayısıyla kendinizin uğraşmanıza gerek yoktur.

Akvaryum kurarken biz kumu öne eğimli yaparız. Bu da dip temizliği yaparken işimzi kolaylaştırır. Dışkıları ve pislikleri almanız önemli. Her pisliği alacağım diye de uğraşmayın, zira sizin amacınız dezenfekte etmek değil, akvaryumdan kaba pislikleri uzaklaştırıp yeni suyla suyun kalitesini muhafaza etmek. Ancak kayaları biraz oynatarak diplerinde biriken pislikleri de alabilirseniz daha iyi olur. Bu işlem sonunda balıklar (su bulanacağından ve çekim esnasında korkacaklarından) bir miktar stres yaşayacaklardır. Ancak bu hiç önemli değil, zira hemen çekim işi ve su eklemenin ardından balık vitamini ve sera aquatan ve nitrivec kullanırsanız balıklara en ufak zarar gelmez. Ayrıca sıvı gübreyi de dip çekiminden sonra kullanmanızda fayda var, zira bu esnada bazı bitkiler sökülebiliyor ve onları yeniden canlandırmak için sıvı gübre kullanmak şart oluyor.

Son olarak yaz aylarına girmemeizle birlikte akvavaryumlarda alg sorunu artmaya başladı. Bunun için algi camdan temizleyen mıknatıslı aparatlardan edinebilirsiniz. Ben önceden bulaşık süngeri ile yapıyordum ama bu aparatlar hem daha hızlı hem de daha güzel temizliyor. Bulaşık teli de iyidir ancak camı çizebilir, dikkatli olmak lazım. Ayrıca yosun giderici ilaçlar da var. Ben kullanıyorum bir faydasını göremedim şimdiye kadar...

Balık seçimi konusunda tavsiye vermeyi pek uygun bulmasamda ( zevkler ve renkler tartışılmaz zira...) size siyah tetra ve gurami(colisa laila, 3 benekli ve bal gurami) cinslerini önerebilirim. Bu 2 tür çok güzel ve dayabıklıdır. ÖZellikle bu hobiye ilk başlayanlar bu tip dayanıklı balıklarla başlarlarsa hobiden soğuma olmaz. Zira lepistes ve neon gibi balıklar ani ısı değişimlerine veya su değerlerine karşı hassas oldukları için toplu ölümler yaşayabilirsiniz. Özellikle bu tp durumlarda beyaz benek kaçınılmaz olduğu ve bu hastalığın önlem alınmazsa kırıma yol açtığını göz önünde bulundurursak dayanıklı balıklarla hobiye başlamak bu hobiden soğumanızı engelleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 3 Temmuz 2011; 23:14:48 >

• quote:

quote:

bu arada dip çekimi hakkında azıcık bılgı verebılırsenız cok sevınırım ,su cekerken balıklar stres yapmazmı acaba?

Dip çekimi eğer dış üniteniz yoksa bir zorunluluktur. Çünkü hayvan dışkıları, yem artıkları, bitkilerden kopan parçalar zamanla suyun kalitesini bozacaktır. Bunu önlememnin en kesin ve basit yolu ise dip çekimi yapmaktan geçer. Her hafta %25 dip çekimi yaparsanız akvaryumunuz her zaman temiz olarak kalacaktır.

Öncelikle bu iş için gereken sifonu siz evde de yapabilirsiniz veya akvaryumculardan da alabilirsiniz. Bunların çok çeşitlileri olsada en basit sifon bile işinizi görür. 7 tl gibi bir fiyatla satılmaktalar, dolayısıyla kendinizin uğraşmanıza gerek yoktur.

Akvaryum kurarken biz kumu öne eğimli yaparız. Bu da dip temizliği yaparken işimzi kolaylaştırır. Dışkıları ve pislikleri almanız önemli. Her pisliği alacağım diye de uğraşmayın, zira sizin amacınız dezenfekte etmek değil, akvaryumdan kaba pislikleri uzaklaştırıp yeni suyla suyun kalitesini muhafaza etmek. Ancak kayaları biraz oynatarak diplerinde biriken pislikleri de alabilirseniz daha iyi olur. Bu işlem sonunda balıklar (su bulanacağından ve çekim esnasında korkacaklarından) bir miktar stres yaşayacaklardır. Ancak bu hiç önemli değil, zira hemen çekim işi ve su eklemenin ardından balık vitamini ve sera aquatan ve nitrivec kullanırsanız balıklara en ufak zarar gelmez. Ayrıca sıvı gübreyi de dip çekiminden sonra kullanmanızda fayda var, zira bu esnada bazı bitkiler sökülebiliyor ve onları yeniden canlandırmak için sıvı gübre kullanmak şart oluyor.

Son olarak yaz aylarına girmemeizle birlikte akvavaryumlarda alg sorunu artmaya başladı. Bunun için algi camdan temizleyen mıknatıslı aparatlardan edinebilirsiniz. Ben önceden bulaşık süngeri ile yapıyordum ama bu aparatlar hem daha hızlı hem de daha güzel temizliyor. Bulaşık teli de iyidir ancak camı çizebilir, dikkatli olmak lazım. Ayrıca yosun giderici ilaçlar da var. Ben kullanıyorum bir faydasını göremedim şimdiye kadar...

Balık seçimi konusunda tavsiye vermeyi pek uygun bulmasamda ( zevkler ve renkler tartışılmaz zira...) size siyah tetra ve gurami(colisa laila, 3 benekli ve bal gurami) cinslerini önerebilirim. Bu 2 tür çok güzel ve dayabıklıdır. ÖZellikle bu hobiye ilk başlayanlar bu tip dayanıklı balıklarla başlarlarsa hobiden soğuma olmaz. Zira lepistes ve neon gibi balıklar ani ısı değişimlerine veya su değerlerine karşı hassas oldukları için toplu ölümler yaşayabilirsiniz. Özellikle bu tp durumlarda beyaz benek kaçınılmaz olduğu ve bu hastalığın önlem alınmazsa kırıma yol açtığını göz önünde bulundurursak dayanıklı balıklarla hobiye başlamak bu hobiden soğumanızı engelleyecektir.

120 litreye 30 balık fazla geldi bana canlı doğuran besleyeceksen bu 30 balığın en az yirmisinin dişi olacağı anlamına gelir..Bu 20 dişi büyüyünce her ay doğum yapacak..Bunu göz önüne almalısın..

• quote:

quote:

bilgiler için çok teşekkür ederim,bütün tavsiyelerinize uyucagım,dipteki kum ve taşları eğimli olarak koymaktan bahsetmişsiniz,bı forumdada bu öneriyi görmüştüm fakat bunu aklımda canlandıramadım en azından aklımda canlanan sekılde yapılıcaksa bunun faydası kumların ve tasların sıg oldugu yerde pisliklerin birikmesi bicimindemi olucaktır acaba,mantıgı nedir acaba,suyu koyunca yukseklık sıg bolume dogru dokulup esitlenmezmi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: ByCassWoa

quote:

quote:

120 litreye 30 balık fazla geldi bana canlı doğuran besleyeceksen bu 30 balığın en az yirmisinin dişi olacağı anlamına gelir..Bu 20 dişi büyüyünce her ay doğum yapacak..Bunu göz önüne almalısın..

evet doğru sölüyosunuz,bu sekılde dusunmemıstım,acaba kac balıkla baslamam gereklı bu boyutta bı tanka

• Canlı doğuran hevesini kırmak istemem ama birde sarı prensesler hakkında bilgi topla ondan sonra tekrar yaz..Kaç kere canlı doğuran besledim fakat bana robot balıklar gibi geldi..Yer,içer,doğurur..Ama yine de söyleyeyim hevesini kırmak istemem..
  • Arkadan öne doğru bir eğimden bahsediyorum. Bu hem estetiklik hem de temizlik için önemli bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.