Bildirim
AKVARYUM ISITICISI SORUNLARI
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Isı ayarı yapıyor musunuz? -
ben 10 lıraya aldım canavar gıbı calsııo..
ısı ayarını yaptın mı? 26-28 derece arasında olsun.. -
ısı ayarı derken ısıtıcıdaki ayarı yaptım hatta 38 derece yaptım.
aly2400--15LİTRELİK AKVARYUM,ISITICIYI 22 TL YE ALDIM -
Elini tuttuğunda elinde sıcaklık oluyor mu? -
ısıtıcıyı tuttuğumda sıcak tabi hattağa elimi yakacak kadar ama su ısınmıyo -
su ılık bile diğil ısıtıcımı bozuk anlamadım yoksa eski fanusumu kullansam peteğin ustüne koydunmu akvaryumdaki sudan 10 kat daha sıcak oluyodu -
kaynatma hayvanları da aman diyim ha -
Mümkünse akvaryumdan bir ss eklermisin ? -
akvaryum o kadarda büyük diğil ama ısınmıyo o turuncu yer gölgelik olsun diye yaptım aldında kuru alan var
-
Kardeş 38 derece olması doğru mu tropikal akvaryumlarda 26 derece olur kaplumbağaları bilemem ama iyice araştır ayrıca elinle anlayamazsın suyun sıcaklığını ısıtıcının cam bölümü suyun içinde olsun ışığı yanıyorsa tamam ayrıca elini ikidebir suyun için sokmanı tavsiye etmem mecbur kalırsan da elini yıka önce su değişimi yaparken de eklediğin suyun 1-2 gün dinlenmiş ve akvaryum suyunun ısısıyla aynı olmasına dikkat et
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 8 Şubat 2011; 12:35:49 > -
8 yıllık bi akvarist olarak tavsiyem şu
ısıtıcıyı çıkarıp güzelce ılık suyla tertemiz yıka sonra akvaryuma dikey olarak tak ısıtıcıyı 25 dereceye ayarla biraz bekledikten sonra 28 dereceye çıkar (akvaryumun içinde balık olmasın) akvaryuna termometre koy olmuyorsa akvaryumcuya git değiştirsin -
@kalemist3
tabi ısıtıcıyı çıkartmadan önce fişini çıkar 2-3 dakika beklesin akvaryumda sıcaklığı geçsin yoksa aniden çıkartırsan çatlar boşa gider ısıtıcı onlar su içinde çalışması için yapılır. -
quote:
Orijinalden alıntı: Hypérion
@kalemist3
tabi ısıtıcıyı çıkartmadan önce fişini çıkar 2-3 dakika beklesin akvaryumda sıcaklığı geçsin yoksa aniden çıkartırsan çatlar boşa gider ısıtıcı onlar su içinde çalışması için yapılır.
3 hafta önce akvaryumu temizlerken çatlattım ben bir tane.
Camları satılıyor ama tek başına. -
quote:
Orijinalden alıntı: Güneş.
quote:
Orijinalden alıntı: Hypérion
@kalemist3
tabi ısıtıcıyı çıkartmadan önce fişini çıkar 2-3 dakika beklesin akvaryumda sıcaklığı geçsin yoksa aniden çıkartırsan çatlar boşa gider ısıtıcı onlar su içinde çalışması için yapılır.
3 hafta önce akvaryumu temizlerken çatlattım ben bir tane.
Camları satılıyor ama tek başına.
Hocam aynısı benim başıma geldi akvaryumda sızma vardı balıkları akvaryumcuya emanet ettim annem direk çıkarmış ısıtıcıyı akvaryumdan çat diye gitti mecbur 20 tl liklerden aldım 200 watt 40 lt akvaryuma fazla oluyor ama adam hızlı ısıtır bir şey olmaz dedi inşallah bir sorun yaratmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 8 Şubat 2011; 12:58:39 >
-
Isıtıcıyı akvaryumuya uygun güçte almak lazım aslında.
100..150 lt lik akaryuma 200 watt daha küçüklerine 100 watt.
Suyun çabuk ısınması çok da iyi bişey değildir.
Su sıcaklığı ne kadar stabilse o kadar iyi ani değişiklikler balığı hasta eder
sağlam balıksa bişey olmaz çok hassas balıksa bi kaç haftaya cezazesi kalkar.
Bu iş bayağı emek istiyor zahmetli ve pahalı bir hobi.
1 sene önce 2 sene baktığım max. boylarına erişmiş en güzellerini ayırdığım cichlit balıklarını bıraktım.
akvaryum gideri beni aşmaya başlamıştı, şimdi temizlik işleri bitti elektirik kesintisinden dolayı balıklara bişey olacak
korkusu da kalmadı.
Zahmetinin yanında bir de insanın vicdanı el vermiyor akaryumdaki kavgalara.170 lt lik akvaryum olmasına rağmen
dalıyolardı birbirlerine.
İlerde gelirim yüksek olursa duvara gömülü bi kaç tonluk akvaryum yapıcam.
-
aklında olsun bıde akvaryumun üstünü yarım kapat..ısıyı dısarı cıkarmaz pek..hava alcak yer bırak ama.. -
saolun.. ısıtıcıyı değiştirdim bugün yeni aldığım daha iyi çalışıyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X