Şimdi Ara

Akvaryum Hakkında Sorularım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60-30-40 ebatlarında akvaryum aldım küçük boy deniyor herhaldeşimdilik sorucağım sorular şunlar
    1- 15watt hava motoru ve 20 watt aydınlatma 24 saat çalışırken aylık elektrik sarfiyatı ne olur üzerlerinde değerler doğrumudur doğru ise fazla harcama olmaz düşüncesindeyim
    2- 4 japon 2 köpekbalığı 2 neon bir arada birbilerini yerlermi
    3- ısıtıcı kullanmıyorum oda kombili olduğu için genelde kışları hamam gibi oluyor bu nedenle ısıtıcı almama gerek varmı

cevaplarınızı bekliyorum

• başlagıç için ideal bir akvaryum büyüklüğü, fakat balık seçimin pek uygun değil, Neon uzman derecesinde zor bir balıktır, japon ise iyi bir balık değildir; ölmez fakat sana akvaryum zevkide vermez,

ısıtıcı konusu ihtiyaç meselesidir, önemli olan akvaryumun su sıcaklığıdır, bir termometre koymalısın, su 24 derecenin altına inmezse iyi olur yoksa hastalıklar başlayabilir,

tavsiyem cichlid türü balıkları beslemendir, hem kolay ölmez hemde çok eğlencelidir, sarıprensesler alabilirsin mesela çok çok güzel balıklardır,

aydınlatma herzaman açık olmak zorunda değil, ve diğer ekipmanlar fazla enerji çekmez, faturaya nekadar yansır şimdi hesaplamadım ama aylık 5-10 lirayı geçeceğini sanmam,

filtreye dikkat et, dış filtre kullanmanı tavsiye ederim, senin için maliyet önemli ise biraz araştıracak olursan kendinde dış filtre yapabilirsin, akvaryumda hemen hemen herşeyi kendin yapmaya çalış,

buradan çok yardım alabilirsin, sürekli bu forumu oku;http://www.akvaryum.com/Forum/forum_topics.asp?FID=14

• Elektrik sarfiyatinin fazla olucagini zannetmiyorum

Balik seciminin bende pek dogru oldugunu dusunmuyorum ama japon baliklari konusunda ise olumlu dusunuyorum

Isitici odan sicak olsa bile gerek suyu odanin isisiyla yeteri kadar isitamazsin
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar akvaryum forumuna göz gezdireceğim şimdilik bu yanıtlar beni tatmin etti ısıtıcı işinde haklısınız almalıyım
  • 24 saat kesinlikle ışığı açık bırakma , sen ışık açık uyuyabilirsen başka

www.akvaryum.com mutlaka uye ol
  • Benimde çok merakım var akvaryum'a işallah alıcam yakın bi zamanda büyük bitane
  • quote:

Orjinalden alıntı: Angelus

Benimde çok merakım var akvaryum'a işallah alıcam yakın bi zamanda büyük bitane

Çok fazla abartmaya gerek yok yok aslında ben 60 cm aldım şu an 10 balık var ama yinede hala akvaryum bana çok boşmuş geliyor bence en fazla 75 cm'lik alsan yeterli düşüncesindiyim
    Bir balıkçıda görmüştüm 1 metre akvaryuma belki 100 tane balık koymuş içerde yoğun trafik var balıklar birbirinden ilerleyemiyordu yani demek istediğim bu kadarıda çok abartı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aguila1903 -- 9 Ekim 2007; 21:40:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lol hakkında sorularım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: panzer2000

quote:

Orjinalden alıntı: Angelus

Benimde çok merakım var akvaryum'a işallah alıcam yakın bi zamanda büyük bitane

Çok fazla abartmaya gerek yok yok aslında ben 60 cm aldım şu an 10 balık var ama yinede hala akvaryum bana çok boşmuş geliyor bence en fazla 75 cm'lik alsan yeterli düşüncesindiyim
    Bir balıkçıda görmüştüm 1 metre akvaryuma belki 100 tane balık koymuş içerde yoğun trafik var balıklar birbirinden ilerleyemiyordu yani demek istediğim bu kadarıda çok abartı oluyor

akvaryuma balık dolduramazsın, senin koyduğun balık sayısı bile fazla, çünkü su değerlerini sağlayamazsın,
    amonyum nitrit nitrat ph kh oksijen gibi değerler vardır, ilerde ne demek istediğimi anlarsın,
    unutma önemli olan balığı öldürmemek değildir, doğal ortamındaki şartlara en yakın yaşamı sağlamaktır,

• köpek balığı alma derim ben

alacaksan -akvaryumun boyutuna bağlı- 4-5 tane pirhana al daha iyi
  • arkadaşlar aklıma takılan birşey daha var acaba hava filtresi diptemi olmalı yoksa yüzeye yakınmı olmalı baloncuklardan rahatsız olurlarmı şu an suyun üst kısmında kullanıyorum hava filtresi su soğutmalı dibe doğru gömsem dahamı sağlıklı olur acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sameducer

köpek balığı alma derim ben

alacaksan -akvaryumun boyutuna bağlı- 4-5 tane pirhana al daha iyi

Görüntüleri beni biraz endişelendiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aguila1903 -- 9 Ekim 2007; 22:49:07 >
  • hava filtresi derken hava motorundan kastettin galiba .. hava kabarçıkları zarar vermez balıklara ... bişi olmaz .. ama tabii dipte olması daha makbuldür.. ayrıca hava motorunu çalıştırmadan iç filitre varsa onunlada suyu havalandırabilirsin .....
    yaşadıkça öğreniceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_takur

hava filtresi derken hava motorundan kastettin galiba .. hava kabarçıkları zarar vermez balıklara ... bişi olmaz .. ama tabii dipte olması daha makbuldür.. ayrıca hava motorunu çalıştırmadan iç filitre varsa onunlada suyu havalandırabilirsin .....
    yaşadıkça öğreniceksin

Evet bahsettiğim hava motoru,bunun dış hortum ucunda ayar yeri var oradan kısıtlama yapılıyor ve ben geceleri sesinden rahatsız olduğum için en düşük seviyede çalıştırıyorum herhangi bir sorun olmaz umarım

• hiç bir şey olmaz .. hatta o dış filitreni ucuna hava alan yere sünger parçası koyun rahatsız etmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_takur

hiç bir şey olmaz .. hatta o dış filitreni ucuna hava alan yere sünger parçası koyun rahatsız etmez

Tavsiye için teşekkürler
  • ısıtıcı aldım birde cama ısı derecesi gösteren yapışkanalrdan taktım şu an 26 derece gösteriyor herhalde ısıtıcıyı çalıştırmaya gerek yok şimdilik
    2 tanede lepistes ekledim
  • iç filtre ve dış filtre olayına kafam takıldı şimdi bu resimdeki iç filtre bildiğim kadarıyla

şimdi bir yandan hava üflüyor kabarcık için bir yandan içerdeki pisliği emiyor
    peki şimdi dış filtre nedir ve kullanmam için sebep nedir?
    akvaryumda acemiyim yanlış anlamayın öğrenmem lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: panzer2000

iç filtre ve dış filtre olayına kafam takıldı şimdi bu resimdeki iç filtre bildiğim kadarıyla

şimdi bir yandan hava üflüyor kabarcık için bir yandan içerdeki pisliği emiyor
    peki şimdi dış filtre nedir ve kullanmam için sebep nedir?
    akvaryumda acemiyim yanlış anlamayın öğrenmem lazım

dış filtre akvaryumun dışında durur içinde değil,
    bir büyük kavanoz düşün 10 kglık olanlardan falan, işte bu kavanozun kapanının üstünde iki tane hortum var ve bu hortumlar akvaryumun içine gidiyor, bir hortum kavanozun kapağından içeriye akvaryumda su çekiyor diğeri aynı zamanda akvaryuma filtre edilmiş suyu veriyor, kavanozun kapağının altındada senin iç filtredeki pompadan var, çekiş hortumu kavanuzun dibine kadar uzuyor kavanozu elyaf ve sünger gibi malzemelerle dolduruyorsun ve dipten gelen pis su yukarı çıkasıya kadar filtre oluyor, kısaca böyle bir sistem, sen araştırırsan resimli ve farklı anlatımlar bulabilirsin, iç filtre seni bir yere kadar idare eder ve temizlemesi zahmetlidir,

burada bazı resimlerini görebilirsin
    http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=d%C4%B1%C5%9F+filtre&btnG=Resimlerde+Ara&gbv=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triquetra -- 10 Ekim 2007; 18:46:27 >

• Arkadaşlar kullandığım iç filtreden hiç memnun değilim suyu çok kirli gösteriyor küçük hava kabarcıkları toz gibi uçuşuyor içerde görüntüyü bozuyor.Dıştaki hava alan hortumun ucuna vana taktım ama şimdide içerdeki suyu temizliyormu onu anlayamıyorum içeriye hava vermiyor ama motor çalışır durumda ne yapmam lazım sizce
    Dış filte kullansam daha iyi olmazmı.Hava işini havataşı ile halletsem nasıl olur
  • 72 litre akvaryum için dış filtreye gerek yok iç filtre yeterli ama kullanıcağın iç filtrede markalı bişey olsun(atman vb.)hava taşın akvaryumun arka camına yakın olsun bide akvaryuma dekorasyon olarak mango kütük kullanmanı tavsiye ederim.aydınlatma konusunda ise 24 saat açık bırakamana gerek yok nasıl olsa bitkili akvaryum kurmuyosun.şimdilik bu kadar.başka sorun?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.