Şimdi Ara

Akvaryum aldım beta balığı için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün gittim ve beta balığım için akvaryum aldım 35 cm lik şuan elimde ısıtıcım yok ve sadece filtrem var abiden şelale filtre istedim resimdeki gibi filtre verdi.

Akvaryumu temizledim taşları koydum 9 lt su doldurdum çeşmeden filtreyi çalıştırdım ama balığı daha koymadım dinlendiricem suyu.

Sormak istediğim şu. Bu 9 ltlik su oda sıcaklığına ne kadar sürede ulaşır ve ben beta balığını fanustan direk akvaryumun içine atarsam balık ölürmü ?

Yakın bir zamanda kışa doğruda bir ısıtıcı alıcam lakin şuan bütçem bunlara yetti akvaryum ile filtreye.

https://store.donanimhaber.com/95/12/23/95122389262188d0370e7c5e6fb08528.jpg

Filtremin markası: RS Electrical RS-062A Akvaryum İç Filtre diye geçiyor ama şelale gibi dış filtre olaraktanda kullanılabiliyormuş.

Bu filtre çalıştığı sürece beta balığı strese girip ölüm gibi bişeyle sonuçlanırmı sizce filtre iyimi ?

Ve bu filtreyi kullandığım sürece ne kadar sürede suyunu değiştirmeliyim ?

Filtrenin özellikleri: 60 cm yüksekliğe su basabilme. Bir saatte 300 litre su çevirme kapasitesi kolay kullanım ve kolay temizlik, temizlik yaparken suya oksijen verebilme özelliği, özel boruları ile şelale etkisi, kompakt dizayn, en küçük akvaryumlar için dahi ideal kullanım.
     Akvaryum aldım beta balığı için

• cumba198 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Su sicakliginiz fiziki olarak oda sicakliginizla ayni olamaz, oda sicakliginizdan daha dusuk kalacaktir ama bu havalarda cokta problem olmayacaktir, havalar sogumaya basladiginda birtane edinmelisiniz.
    Betalar fazla akintiyi sevmezler buyuzden filtrenizi surekli selale aparati ile kullanin, filtrenizi hic bir zaman kapatmayin, 7/24 calissin. 10 15 gunde bir suyunuzun yaklasik %10 unu degistirin, hic bir zaman suyunuzun tamamini degistirmeyin.
    Birde akvaryumunuzun icindeki mavi seyler nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dion

Merhaba, Su sicakliginiz fiziki olarak oda sicakliginizla ayni olamaz, oda sicakliginizdan daha dusuk kalacaktir ama bu havalarda cokta problem olmayacaktir, havalar sogumaya basladiginda birtane edinmelisiniz.
    Betalar fazla akintiyi sevmezler buyuzden filtrenizi surekli selale aparati ile kullanin, filtrenizi hic bir zaman kapatmayin, 7/24 calissin. 10 15 gunde bir suyunuzun yaklasik %10 unu degistirin, hic bir zaman suyunuzun tamamini degistirmeyin.

Kış girdiğinde mutlaka ısıtıcı edinicem teşekkür ederim.

10-15 gün %10u peki anladım teşekkür ederim.

O taş dekoratif çakıl taşı diye geçiyor süs olsun diyede içine koydum. Neden sordunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumba198

quote:

O taş dekoratif çakıl taşı diye geçiyor süs olsun diyede içine koydum. Neden sordunuz ?

O taslar salinim yapabilir, cikarmanizi tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cumba198

quote:

O taslar salinim yapabilir, cikarmanizi tavsiye ederim.

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum hemen alıyorum içinden.

Bide su çok akıntılı gibi şelale olarak akıyor filtre lakin su çok akıntılı gibi geliyor beta istemesede böyle sanki su götürüyor arada onu.

Ayarı da yok filtrenin akıyor sadece fişini çekersen bitiyor o kadar peki bu betayı strese sokarmı ?

Filtrenin selale aparati donuyorsa arka cama dogru aci vererek akintiyi azaltabilirsiniz. Filtreyi kapatmamanizi oneriyorum.
  • quote:

Filtrenin selale aparati donuyorsa arka cama dogru aci vererek akintiyi azaltabilirsiniz. Filtreyi kapatmamanizi oneriyorum.

Evet dediğinizi yaptım şuan cama doğru dökülüyor ve seste çıkmıyor akıntıda kesildi çok teşekkür ederim Allah razı olsun kardeş yardımcı oldun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ne demek, saglikli baliklar.
  • quote:

Ne demek, saglikli baliklar.

Teşekkür ederim
  • Fazla bilmem balığı ama yanlış hatırlamıyorsam. Balığınızın olduğu sudan da biraz akvaryuma boşaltmalısınız diye biliyorum. Ayrıca betalar tek yaşar unutmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

Fazla bilmem balığı ama yanlış hatırlamıyorsam. Balığınızın olduğu sudan da biraz akvaryuma boşaltmalısınız diye biliyorum. Ayrıca betalar tek yaşar unutmayın

Evet tek yaşadığını biliyorum hatta şuan deli gibi yüzüyor fanusta hiç hareket edemiyordu alanı kısıtlıydı bende dedim bu böyle olmayacak gittim onun için akvaryum aldım sürekli hareketli şimdi.
    Bide ayna tuttuğumda kabarıp kanatlarını açması okadar güzel bir zevk veriyor ki anlatamam.
    Karınca görürsem veya Artemia alabilirsem ki eğer canlı yem olaraktan vericem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.