Şimdi Ara

akustik piyano vs dijital piyano

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • baslikta belirttigim gibi ikisi arasindaki fark nedir
    Sesler hangisinde daha nettir grand piano sesi falan




  • -Akustik piano'nun sesi daha nettir,digital pianolar bunların bir kopyasıdır ve her digital piano farklı ton verdiği için akustikteki o ses uyumunu yakalıyamaz hiçbir zaman.

    -Akustik pianonun tuşeleri biraz daha serttir ve bu sertlik kalına gittikçe artar.Çoğu digitalde daha yumuşaktır ve çoğunda bu kalına gittikce sertleşme olayı yoktur.

    -Digital pianolar elektrikli ev aleti gibidir , bozulma ihtimalleri vardır fakat akustik pianolar uzun yıllar dayanır , biryerine bişey olsa bile onarılma şansı vardır fakat digital piano hata affetmiyebilir.

    -Digital pianoda gece çalışman için sesi kısıp çalman gibi bir şansın var.Akustiklerde böyle bişey yok fakat pedalların özelliklerine göre sanki ses boğuklaştırılabilir.

    -Akustik pianolar akord edilir , digitaller edilmez.

    -Akustik pianoların ağaçları falan farklı olabilir bu yüzden istediğin türe uyacak ağacı seçip ona göre verim alma şansın var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 20 Eylül 2009; 20:30:10 >




  • İki türede sahip olarak şöyle özetliyim;

    Eğer digital piyano yamaha clavinova gibi kaliteli bir piyano ise, akustik piyanodaki tuş sertlikleri, çekiç etkisi, tuşe falan çok benzer. Daha doğrusu kuyruklu piyano tuşesine benzer. Ses olarakta nerdeyse aynısını taklit edebiliyorlar. Ama akustikteki gibi pedala basınca armoniklerin tınlaması olayı yok, en azından benim clavinovamda yok. Belki üst modellerde bunuda taklit eden işlemciler vardır. Eğer digital piyano kaliteli bir piyano ise, digitali çalıp arkasından akustiği çalmak, bir akustik piyanodan diğer bir akustik piyanoya geçmek gibi olur. Örnek; digitalde çalıştığım rachmaninoffu akustikte oturup çalıyorum, herhangi bir sıkıntı yada alışma, yabancılaşma yaşamadan. Yinede ciddi anlamda piyano çalıyorsan hem akustik hemde digital alman lazım. Hatta bir yerden sonra kısa kuyrukta olsa, kuyruklu bir piyano şart. Digital piyano dışında adını şimdi hatırlamadığım hem akustik hem digital piyano olarak kullanılabilen sistemler var. Mevcut akustik piyanoya sonradan takılabildiği gibi yamahanın hazır şekilde olanlarıda var. Gündüz piyano çaldıktan sonra gece elektroniği devreye sokup, aynı tuşe ile kulaklıkla çalıyorsun.




  • cevaplariniz icin tesekkurler
    Akustik daha avantajli
    Akustik bir yamaha dusunuyorum ilk etapta
  • Digitalinde gece çalışabilme avantajı var. Gece çalışmak gündüze nazaran daha sessiz ve daha verimli benim için. Tabi ev müstakil ise ayrı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    Digitalinde gece çalışabilme avantajı var. Gece çalışmak gündüze nazaran daha sessiz ve daha verimli benim için. Tabi ev müstakil ise ayrı.


    Evet o avantaj söz konusu üstadın da dediği gibi , fakat akustikte orta pedalda sesi azaltıp boğuyor diye biliyorum.Etraftakilerin rahatsız olmıyacağı seviyeye iner fakat alt veya üst kat ile duvarınız kalındır umarım.
  • Elektronik piyano adi üzerinden anlaşılacağı gibi çıkan sesi elektronik yöntemlerle elde eder iken, akustik piyanoda elde edilen ses tamamen mekaniktir arkadaşlar. Elektronik piyano boyut ve ölçü olarak akustik piyanoya göre daha az yer kaplar. Elektronik piyano tuşeler akustik piyano gibi markadan markaya değişebilir fakat hiç bir elektronik piyanonun tuşesin yeni bir akustik piyanonun tuşenin gibi sağlam ve olması gerektiği gibi değildir. Akustik piyanonun ses kalitesi elektronik piyanoların çoğundan çok daha iyidir (akordu doğru ise). Tabi ki beğeni kavramı kişiden kişiye göre değişse de bence akustik ve elektronik piyanodaki görsel güzelliği karşılaştırırsak akustik piyano tercih edilebilir. Akustik piyano fiyatları, elektronik piyano fiyatlarına göre pahalıdır. Elektronik piyanoların üretilişinde de zaten bu konu önem arz etmiştir. Tabi ki elektronik piyanoların kötü anlaşılmasın. Özellikle günümüzde giriş seviyesi akustik piyano ile aynı fiyatta dijital piyanolar üretilmeye başlandı. Ancak ben bu yazımızda arasındaki farkları ve önerimi sundum.

    Son olarak ayrıntılı akustik piyano ve elektronik piyano incelemeleri hakkında şu kaynaklara göz atılabilir:
    http://piyanokursuizmir.com/piyano-alma-rehberi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofrost -- 1 Kasım 2016; 22:19:28 >




  • Gerçekten çok güzel bir içerik olmuş, çok işime yaradı sizinde işinize yarayacağını düşündüğüm bir yazı buldum okumanızı öneririm.

    Hangi piyanoyu satın almalıyım?
  • Akustik piyano dijital piyanoya göre tabi ki de oldukça daha iyidir. Daha yüksek volüme sahip akustik piyanolarda üst kapak açık durabilir ya da çıkarılabilir.
    Akustik piyanoda tokmaklara bağlı tellerin bakımı düzenli olarak her ay yapılmalıdır. Akustik piyano zaten maliyetli bir enstrümanken her ay bir de bu tel gergileri ve akortlanması için bu alanda uzman bir luthiere danışman gerekecek.

    Bunun yanı sıra dijital ya da konsol piyanolar akustik piyanolara göre daha hesaplı olmak ile beraber aynı zamanda taşıma, kurma ve yer kaplama açısından da avantajlıdır.
    Dilersen aşağıdaki bağlantıları okuyabilirsin zaman bu konu hakkında yardımcı olacaktır ,
    elektro piyano hakkında bilgi
    sıfır ve ikinci el piyano arasındaki farklar

    Bu yazıları okuduktan sonra dilersen piyano dersi bağlantısına tıklayarak sitemize ulaşabilir ve sağ alt köşede bulunan konuşma panelinden aklını kurcalayan diğer soruları iletebilirsin




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.