Şimdi Ara

Akustik Gitarla İlgili ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,ben akustik gitara yeni başladım size bi kaç sorum olacak,şimdi akustik gitarın tellerine çok sertmi basmak gerekiyor? yani mesela akor basmaya çalışırken çok sert basmasam ses hafif cızırtılı çıkıyor bu normalmidir? ama sert basınca ses normal çıkıyor,ozamanda parmak falan kalmıyor yabide benim gitarda sorun yok ama olurda bi telde cızırdama olursa sorun teldenmi kaynaklanıyor olur? yani teli değiştirince cızırdama düzelirmi???

• Gitar yenimi ? Yeni ise bir problem olcağını zannetmiyorum. Biraz kuvvet uygulayarak basmak gerekir. Bende de elektro var hemen hemen öyle. Eğer gitar yeni ise çok normal bende telleri değiştiriyorum ilk 1 2 haftaya kadar cızırtı oluyo bazı perdelerde daha sonra esniyor problem ortadan kalkıyor. Alışma süreci diyelim.
  • hocam gitar eski ise tellerin perdeyi ayiran demir cubuklar varya hani. iste oraya carptigi icin cizirti cikar. telleri degistir yeni bir akord yap tamsmdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitarının sap ayarını yaptır önce. İyice temizlet veya temizle perdelerini sonra yeni tellerini tak hiç bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Eğer başka bir sıkıntın bir sorun olursa mesaj atabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

Gitar yenimi ? Yeni ise bir problem olcağını zannetmiyorum. Biraz kuvvet uygulayarak basmak gerekir. Bende de elektro var hemen hemen öyle. Eğer gitar yeni ise çok normal bende telleri değiştiriyorum ilk 1 2 haftaya kadar cızırtı oluyo bazı perdelerde daha sonra esniyor problem ortadan kalkıyor. Alışma süreci diyelim.

oh dostum.icimi rahatlattin :) evet gitar 3gunluk , teller iyi basmadigimda cizirdayinca korktum bozuk gitarmi verdiler diye neyse hem benim hem gitarin alisma sureci ozaman bu arada internette , bildigin daha cok akustik gitar agirlikli ders videolari varmi ? ben oner yavuzun derslerini takip ediyorum ama klasik gitarla ders verdigi icin bazi seyler farkli olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RakiBinboa

Gitarının sap ayarını yaptır önce. İyice temizlet veya temizle perdelerini sonra yeni tellerini tak hiç bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Eğer başka bir sıkıntın bir sorun olursa mesaj atabilirsin.

tesekkurler hocam adini yazdim bi kenara yardima ihtiyacim olunca pm atarim sana bu arada internette akustik gitar dersleri varmi? ben bulamadimda ,Selim İsik in dersleri gelde elektro , birde Oner Yavuz var suan onu takip ediyorum zaten ama oda klasikle ders verdigi icin bazi seyler degisik oluyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akustik gitar önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokman Dayı

hocam gitar eski ise tellerin perdeyi ayiran demir cubuklar varya hani. iste oraya carptigi icin cizirti cikar. telleri degistir yeni bir akord yap tamsmdir.

bende telleri degistirmeyi dusunuyordum ama gitarim yeni , galiba yeni oldugu icin normal bisey?

• quote:

Orijinalden alıntı: serka.n

quote:

Gitarının sap ayarını yaptır önce. İyice temizlet veya temizle perdelerini sonra yeni tellerini tak hiç bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Eğer başka bir sıkıntın bir sorun olursa mesaj atabilirsin.

tesekkurler hocam adini yazdim bi kenara yardima ihtiyacim olunca pm atarim sana bu arada internette akustik gitar dersleri varmi? ben bulamadimda ,Selim İsik in dersleri gelde elektro , birde Oner Yavuz var suan onu takip ediyorum zaten ama oda klasikle ders verdigi icin bazi seyler degisik oluyor..

Selim ışık iyidir de senin akustikle ne çalacağına bağlı ben blues country için kullanıyorum ki tavsiye ederim üstüne gidersen zevkle çalarsın.

• quote:

quote:

quote:

Selim ışık iyidir de senin akustikle ne çalacağına bağlı ben blues country için kullanıyorum ki tavsiye ederim üstüne gidersen zevkle çalarsın.

Selim İsik elektro uzerinde anlatiyor benim bildigim ? akustikle alakasi yok

• Tamam ona lafım yok ama sadece elektro gitar çalmayı öğretmiyor. Nota gam öğretiyor. Klasik gitar için dahi izlenilir.

• quote:

Tamam ona lafım yok ama sadece elektro gitar çalmayı öğretmiyor. Nota gam öğretiyor. Klasik gitar için dahi izlenilir.

peki saol hocam ben onada bakayim ozaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

Gitar yenimi ? Yeni ise bir problem olcağını zannetmiyorum. Biraz kuvvet uygulayarak basmak gerekir. Bende de elektro var hemen hemen öyle. Eğer gitar yeni ise çok normal bende telleri değiştiriyorum ilk 1 2 haftaya kadar cızırtı oluyo bazı perdelerde daha sonra esniyor problem ortadan kalkıyor. Alışma süreci diyelim.

oh dostum.icimi rahatlattin :) evet gitar 3gunluk , teller iyi basmadigimda cizirdayinca korktum bozuk gitarmi verdiler diye neyse hem benim hem gitarin alisma sureci ozaman bu arada internette , bildigin daha cok akustik gitar agirlikli ders videolari varmi ? ben oner yavuzun derslerini takip ediyorum ama klasik gitarla ders verdigi icin bazi seyler farkli olabiliyor

Selim ışık videolarını takip et

• hocam pm attım bi bakarmısın
  • öncelikle cızırtı akor basarken mi çıkıyor yoksa tek tel çalarken mi çıkıyor? akor basarken çıkıyorsa akustik gitar telleri çelik olduğu için daha sert basmanız gerekiyor
    elleriniz acıyacak ama başka yolu yok parmaklar güçlenene kadar böyle idare ediceksiniz zamanla azalıcak cızıtılar veya yeni bir tel alıcaksınız ama kalınlığı daha ince olucak akustik gitar 4 sene çaldım ama ben bile 012 lik tel ile özellikle Fm akorunu komasız(cızırtısız) çalamıyorum 009 luk tel alarak tellerin sertliğini düşürebilirsiniz tabii gitarın tınısı da birazcık değişecek biraz daha tiz olucak.
    eğer tek tel üzerinden çalarken sıkı bastığınız halde cızırtı geliyorsa gitar sapı çok gergin olduğu için ve perde yükseklikleri aynı olmadığından yapar
    çözümü=gitar gövdesinin içinde sapın bağlı olduğu yerde ufak alyan başlı bir setskur civata var o civatayı yarım tur veya bir tur kadar gevşetirseniz sap biraz daha öne esner ve teller ile perdeler arası mesafe çoğalır böylece siz notayı vurduğunuzda bir sonraki perde tele çarpmaz ve temiz bir ses çıkar
    yeni gitar teli kalınlığı aynı ise cızırtı yapmaz sadece akort kaçırır alışana kadar bir kaç kere akort etmek gerekir.

• quote:

quote:

hocam gitar eski ise tellerin perdeyi ayiran demir cubuklar varya hani. iste oraya carptigi icin cizirti cikar. telleri degistir yeni bir akord yap tamsmdir.

bende telleri degistirmeyi dusunuyordum ama gitarim yeni , galiba yeni oldugu icin normal bisey?

Hocam gitar yeni olabilir ama donanımları eskidir. Benim bass gitarlardan birini yeni almama rağmen donanımları hafif paslıydı. Zorunlu aldım çünkü sadece bir tane kalmıştı ve uzun zamandır arıyordum.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam gitar yeni olabilir ama donanımları eskidir. Benim bass gitarlardan birini yeni almama rağmen donanımları hafif paslıydı. Zorunlu aldım çünkü sadece bir tane kalmıştı ve uzun zamandır arıyordum.

hocam pm attım bi bakarmısın

• quote:

quote:

quote:

yok hocam cizirti akorlara tam basamadigim icin geliyordu suan birazdaha iyi basmaya calisiyorum ve bi sorun yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok hocam cizirti akorlara tam basamadigim icin geliyordu suan birazdaha iyi basmaya calisiyorum ve bi sorun yok.

Tamam ozaman sorun kalktıysa sıkıntı yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam ozaman sorun kalktıysa sıkıntı yok

akustik gitar hakkında bilginiz varsa , bana iyi bi tel önerirmisiniz yeni teller almayı düşünüyorumda?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.