Şimdi Ara

Akustik düzenlemeler ve akustik materyaller. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
7
Favori
16.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Topic ne güzel şenlenmiş yaa.

Ben de detaylı yazı hazırlayayım diye düşünürken, çoktan muıhabbetler koyulaşmaya başlamış. Çok iyi.

Şaka bir yana bir kaç gün içinde bu konu hakkında önemli detaylar içeren yazılarımı buraya ekleyeceğim.

Eee ne de olsa bu konuda topic açtık.:)

Hadi bakalım herkese kolay gele, hoş geldiniz.

Yaşaşın akustik.

quote:

Orjinalden alıntı: cinali35

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Cinali markete satılan 30 lu yumurta kartonları varya gidip bir markete isitiyorsun, eve gelip duvara asıyorsun onları
    Hanımda seni elinde kürekle kovalıyor, ve sonra mutlu son

doğrudur ama ben bekarım ve annemde artık ne halin varsa gör moduna geçti problem olmaz hem akustik hem estetik bişey koymak lazım tüp şeklinde olanlardan bulup köşelere yumurta kolisi şeklinde olan süngerlerdende duvarla aynı renk yaparsak üst köşelere olur gibime geliyor yinede valide bu sağı solu belli olmaz

• esasında benim tek proplemim film izlerken film koltuğumun arka tarafı yani arka tarafta duvarı kaplayan kocaman gömme dolap var ve yüksek bass larda ses çıkarıp beni çileden çıkarıyo acaba bu yumurta kolisine benzeyen beyaz süngerlerden kaplasam kesermi sesi bide dvd leri koyduğum dolapta biraz ses yapıyo ama onu fitillerle halledebilirim tek problemim arkadaki dolap hem akustiği bozuyo şerefsiz hemde yetmezmiş gibi ses yapıyogerçi o süngerlerden 25 tane falan kullanmam lazım tanesi 8 lira çok tutçak şimdi

Özel olarak fabrikasına Son sistem Cnc makine ile yaptırdığım akustik süngerlerim bu gün geldi. 18 tabaka. 58 x 120 cm Kalınlık 6 Cm. 32 Dansiti 1(yoğunluk 32) Sadece bas traplarım gelmedi ama onlar da 2-3 güne kadar gelecek. Onları zaten 2 gün sonra sipariş etmiştim.

Bu arada söyliyeyim işçilik ve Cnc makinenin kesimi kusursuz.

Herkesin bildiği gibi, her iki sistemimde de (Stereo ve sinema) son 1 aydır ciddi değişiklikler yapıyordum. Bunlardan bazıları, antirezonans zemin ve üzerine yine özel kestirdiğim bilinen en sert granit türü olan siyah hint graniti kombinasyonunu sinema sistemimdeki Pioneer Dv-668 Dvd, SACD, Cd Çalar ve Pioneer AX5ai s THX A/V Receiver'imin altına yerleştirdim. Geçen hafta da bildiğiniz gibi Monster HTS 5100 Elektrik filtresini sisteme eklemiştim. ( Bu arada yine geçen hafta HTS1000 aldığımız arkadaşım bendeki HTS 5100'ü kendi sisteminde denemekle meşgul. Tabiki ben de onun HTS 1000'ini deniyorum.) Ayrıca Oehlbach'ın XXL5 High-End Speaker kablo takımını ve İxos'un 716 Audiophile interconnetlerini de bu kombinasyona daimi olarak ekledim. Ayrıca yine bu hafta 12 adet kablo kaldıracı ve hava odacıklı 4 adet antirezonans tweakları geliyor. Tweakların her biri 2.5 Kg. Tüm bu aşamalar da sistem kademe kademe daha iyiye gidiyor.

En yeni gelişme olarak da, yine internet üzerinden bu konudaki en iyi akustik süngerlerin yapılarını, dansitelerini ve yerleşim şekillerini araştırdıktan sonra, geçen hafta sonu özel sipariş ve takiple yaptırdığım akustik süngerlerimi de bu gün aldım.

Neyse gelelim uygulamaya. Bugün heralde 6 saat civarında detaylı ölçümler, denemeler ve dinletiler neticesinde akustik süngerleri sinema ve müzik odama en uygun şekilde yerleştirdik.

Bu gün daha önceden tahmin etmeme ve aslında pek çok yerde de daha önce dinleyip kıyaslamama rağmen. Bir kez daha gerçek anlamda sevinçle birlikte ciddi bir şaşkınlık yaşadım!

Çok klişe bir laf olacak ama, gerçekten klişeleşmeyi haketmiş bir cümleyle sahne inanılmaz büyüdü ve genişledi!

Olumsuz titreşim ve yansımalar yok oldu. Hoparlörlerin arası ve müzikteki müzisyen ve şarkıcının birbirine uzaklığı, ama bir o kadar da tüm enstrumanların gerçek sesi ortaya çıktı. Sonuç gerçekten ama gerçekten şaşırtıcı ve muhteşemdi. Bırakın bunları oda içinde normal de bile konuşurken ses bir tuhaflaştı. Hiç yansıma yok. Çok tuhaf bir duygu.

Üstelik tüm bu değişiklik, 2-3 haftalık ciddi araştırma, 5-6 saatlik detaylı ölçüm ve kıyaslamadan sonra, 1 saatlik akustik sünger uygulaması işçiliğinden sonra oldu.

Maalesef pek ilgilenmemesine rağmen yardımcı olan arkadaşlarım gidip, ortalık durulduktan sonra eşimi de zorla odaya oturttum ve müziği başlatıp 3-5 dakika dinlemesini istedim. İlk lafı şu oldu.

Aynen yazıyorum;
    Neden böyle bir acayip oldu bu ses!

Ne olmuş ki dedim.

3 boyutlu gibi çıkıyor dedi.

Ne demek o dedim! Kötü mü yani dedim.

Yok... Sanki canlı canlı dinliyormuş gibi olmuş dedi.

Eskisinden çok farklı. Bu sinir bozucu süngerlerin işi mi? Bu dedi.

Evet dedim.

Güldü! Hakikaten çok farkettirmiş dedi. Ses çok değişmiş dedi.

E peki neden daha önce takmadın demez mi?

Bir kahkaha koptu. Şimdi anladın mı dedim neden böyle saatlerce ve günlerce uğraştığımı dedim.

O da biraz da benimle ilgilen artık dedi çıktı.

Resimleri şimdi çekip koyuyorum. Dediğim gibi Bas Traplar daha gelmedi ama bu halde bile müthiş farketti müthiş.

İlgilenen ve uygun ortamı olan arkadaşlara çok uygun fiyata, istedikleri şekilde akustik sünger yaptırabilirim. Hem de direkt kendi fabrikasından ve en son sistem Cnc 3 boyutlu kusursuz kesim yapan makinelerle.

Yalnız ufak bir dezavantaj var. En az 18 tabaka yaptırmak gerekiyor. Çünkü, tam tabaka ebatı o.

Saygılar...

• Tekrar hatırlatıyorum.

Daha Bas traplar gelmedi ve tam bitmedi. Onlar gelmeden işlemi tamamlayamıyorum. Onlar gelince tekrar detaylı ölçümler yapıp geri kalan eksikler tamamlanacak!

Akustik düzenlemeler ve akustik materyaller.
  • Bu da diğer resim!

• Hoparlörün arkası ve yuvarlak köşe sönümleyiciler.

• Bunlarda cihazlarınn anti rezonans altlığı ve granitleri. Bu arada hava kanalcıklı Tweak'ler ve asıl kablo kaldıraçları, perşembe veya cuma günü geliyor.

• A/V Receiver ve antirezonans altlığı.

• Bu da akustik süngerin yakından görünüşü.

• Uygulamanın tümünü sonuçlandırdığımda yeniden sizlere resimleri koyacağım.
  • Teknika guzel calısmalar yapmısınız, elinize saglık.
    Bu tip calısmalar yapmadan performans almak cok zor. Cogu kisi bunun bu kadar etkili olacagının farkında bile degil, hatta gereksiz yere kablo degisme, cihaz degisme gibi bir suru girisimde bulunur ama akustigi hic hesaba katmaz malesef. Bu sungerlerden daha once dedigim gibi Koctas yada Bauhause gibi yerlerde bulunuyor ama fiyatları biraz yuksek gibi. Ben bu tip sungeri pc kasası kapagının ic yuzeyinede uyguladım calısma gurultusu ciddi anlamda azaldı.
  • Arkadaşlar, Büyük alışveriş merkezlerinde ve yapı marketlerinde satılan akustik süngerler en düşük dansite yoğunluğa ve en ince kalınlığa sahip. Üstelik de, abuk subuk fiyatlara sahip. Aynı mantıkla benim yaptırdığım 6'Lık 32 Dansite yoğunlukta yumurta desenli 16 adet 58x120 cm ve bas traplar için yaptırdığım 20'lik 32 dansite yoğunlukta testere desenli 8 adet akustik süngerin ve özel sünger yapıştırıcısı da dahil tüm toplamı 370 Tl gibi tuttu. Ama dediğim gibi toplamda 24 adet tavasa ve tam benim isteklerim doğrultusunda özel hazırlana akustik süngerler bunlar.

Ürünler; Ürosan Kimya ürünü.

Daha önce de dediğim gib Bass Traplarım perşembe veya Cuma günü gelecek onlarda gelince tüm uygulamayı tamamlamış olacağım. Onlar daha gelmediğinden diğer tabakaların da tamamını yerleştiremiyorum daha. Çünkü, her aşama da defalarce ölçüp kontrol ederek yerleşim yaptığımız için, gelecek olan bass traplarla birlikte eksik kalan ölçümler de yeniden yapılarak işlemi tamamlayacağım.

Bu arada 2 gündür neredeyse 15-16 saattir dinleti ve ölçümleri yapmaya devam ediyorum. Bass traplar gelmediğinden bas sorunu az da olsa devam ediyor. Ama onu da halletmiş olacağım işlemi tamamladığımda. Şu an için eskiden % 52-57n arasında seyreden toplam akustik yansıma ve sapma değerleri, % 34-39n arasında. Tüm işlemleri bitirdiğimde, tahminimce bu oran 12-18 arasında gibi olacak ve neredeyse süper akustik bir mekan yaratmış olacağım.

Detay sesler de inanılmaz bir detay artışı oldu. Emin olun 1-2 gündür sanki tüm albümleri baştan keşfediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Arkadaşlar, Büyük alışveriş merkezlerinde ve yapı marketlerinde satılan akustik süngerler en düşük dansite yoğunluğa ve en ince kalınlığa sahip. Üstelik de, abuk subuk fiyatlara sahip. Aynı mantıkla benim yaptırdığım 6'Lık 32 Dansite yoğunlukta yumurta desenli 16 adet 58x120 cm ve bas traplar için yaptırdığım 20'lik 32 dansite yoğunlukta testere desenli 8 adet akustik süngerin ve özel sünger yapıştırıcısı da dahil tüm toplamı 370 Tl gibi tuttu. Ama dediğim gibi toplamda 24 adet tavasa ve tam benim isteklerim doğrultusunda özel hazırlana akustik süngerler bunlar.

Ürünler; Ürosan Kimya ürünü.

Daha önce de dediğim gib Bass Traplarım perşembe veya Cuma günü gelecek onlarda gelince tüm uygulamayı tamamlamış olacağım. Onlar daha gelmediğinden diğer tabakaların da tamamını yerleştiremiyorum daha. Çünkü, her aşama da defalarce ölçüp kontrol ederek yerleşim yaptığımız için, gelecek olan bass traplarla birlikte eksik kalan ölçümler de yeniden yapılarak işlemi tamamlayacağım.

Bu arada 2 gündür neredeyse 15-16 saattir dinleti ve ölçümleri yapmaya devam ediyorum. Bass traplar gelmediğinden bas sorunu az da olsa devam ediyor. Ama onu da halletmiş olacağım işlemi tamamladığımda. Şu an için eskiden % 52-57n arasında seyreden toplam akustik yansıma ve sapma değerleri, % 34-39n arasında. Tüm işlemleri bitirdiğimde, tahminimce bu oran 12-18 arasında gibi olacak ve neredeyse süper akustik bir mekan yaratmış olacağım.

Detay sesler de inanılmaz bir detay artışı oldu. Emin olun 1-2 gündür sanki tüm albümleri baştan keşfediyorum.

teknika yaptığın çalışmalardan dolayı tebrik ederim ama bu iş beni aştı sanırım.Yani hoperlör tamam kablolar tamam hemde altından oda tamam spikelarda tamam granitde tamam hatta bauhausdan çamaşır altlığı diye bişeyler aldık ya bu akustik sünger nerden çıktı sen bizi batırcan mı haydi söyle

• Odaların akustiğine dikkat ederken dekorasyonu mahvetmemek içinhttp://www.auralex.com/SonicPrint/ adresindeki ürünleri incelemek faydalı olur.
    Özellikle eşleri yüzünden böyle bir upgrade den kaçınanlar bence bir göz atmalı.

Orjinalden alıntı: family guy

Odaların akustiğine dikkat ederken dekorasyonu mahvetmemek içinhttp://www.auralex.com/SonicPrint/ adresindeki ürünleri incelemek faydalı olur.
    Özellikle eşleri yüzünden böyle bir upgrade den kaçınanlar bence bir göz atmalı.

Türkiye'ye BL Müzik getiriyor.

http://www.blmuzik.com/hifi_marka.aspx?brand_id=38

""Bildiğim kadarıyla, gerekli ölçümleride yaparak size ihtiyacınız olan malzemeyi uygulayabilen uzman personelede sahipler. ""

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Firmayla görüştükten sonra bu konuda, personel istihdam etmediklerini, bildikleri kadarıyla amerika'da Auralex bayilerindede bu tip bir uygulaması olmadığını ifade ettiler.

Ürün uygulamalarda iki yöntem olabileceğini, ilkinin bugüne hep kadar yaptıkları uygulama olan ve olumsuz geribesleme yaşamadıkları, Auralex’in sitesinde de önerdiği, uygulama yapılacak mekanın demirbaşlar dahil detaylı çizimini Auralex’e gönderip onların yönlendirmesi ile ürünlerin uygulanması olabileceğini,

ikinci yöntemin ise Auralex ile yazışılıp, uygun görüldüğü takdirde, Amerika'dan bir uzman getirtilmesi olduğu söylendi.

Ürünlerdede yoğunluktan ziyade frekans cevabına yoğunlaşmanın daha doğru olacağını ifade ettiler.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bl Müzik hakkında kısaca

Dünya müzik sektöründe, profesyonel stüdyo ekipmanları ve hifi ürünleri konusunda son derece başarılı bir çok firmanın distribütörlüğünü bünyesinde toplayan BL Müzik, profesyonelleri, amatörleri ve müzik dinleyicilerini içeren geniş bir kesime hizmet vermektedir. BL Müzik'i diğer firmalardan ayıran en önemli özellik, her iki ortağın da "ses mühendisi" olmasıdır. Bu bilgi birikimini uzman kadrosu ile destekleyen BL Müzik, kişiye/kuruma yönelik ürünlerin tespiti, kurulumu ve kullanımı konusunda gerekeni en sağlıklı ve hızlı şekilde gerçekleştirmektedir.

demişler. Daha detaylı bilgi için internet sitesinden ulaşılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 9 Temmuz 2009; 17:31:56 >

• reklamları izlediniz

http://www.uzmantv.com/ses-sistemi-kurulacak-yerde-nelere-dikkat-edilmeli

buarada konularda bakıyordumda eşleriniz ne kadarda uyumsuzlar , e bu kadar uyumsuzsanız niye evlendiniz allah akıl fikir versin(konuyla doğrudan alakalı değil sürekli rastladığım durum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rap_üstad -- 8 Temmuz 2009; 21:44:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Tekrar hatırlatıyorum.

Daha Bas traplar gelmedi ve tam bitmedi. Onlar gelmeden işlemi tamamlayamıyorum. Onlar gelince tekrar detaylı ölçümler yapıp geri kalan eksikler tamamlanacak!

SAYIN TEKNİKA BUNLARI TAVANA NASIL TUTDURDUN . MERAK ETTİM

ben daha önce böyle izolasyonlu iki üc odada müzik dinleme şansım oldu farkı biliyorum senin eskisiyle şu anki arasındaki fark ile tamamını izolasyon ile kapladığında fark ta böyle olacaktır . ben daha önce işi ni aldığım bir sütüyo kayıt yerinde calışma yapmıştık duvara kayıtlar döşeyip zemini 10 cm yakın actık sonra bunların arasına izocam döşedik sonra tekrar bu izocamı 18 mm mdf ile kaplayıp üzerine senin döşediğin sönümleme malzemelrinden döşedik sönümleme malzemesini masif tutkalı ile yapıştırdık fırca ile sürerek milimine kadar yapıştı sünger tiner ve silikon esaslı malzemelerl eyapışmadığımdan süngeri ebatında bir mdf yada kontrapilağa yapıştırarak tamamını dört vida ile daha sağlam şekilde zemine tutdurulur bu şekilde sünger esnek olduğundan bazı yerlerinden esneyebilir .

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.