Şimdi Ara

AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR (275. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Başkan2005 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.028
Cevap
405
Favori
400.983
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • albati kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ,o kadar çok marka - etiket varki . Zaten her markayı bilemiyorum.
    Bunları gerçekten ilk defa duyuyorum , yıllardır matkap, şarjlı vs. Kullandığım halde.
    Dış görünüşü farkettim aslında ,diğerlerinden fiyat olarak biraz daha yüksek . Marka değeri olarak bilemediğim için bişey diyemedim.

    Yeri gelmişken diyeyim.
    Benim bi tanıdık gümrük işiyle uğraşıyor ,demesine göre bu çantalı sarı şarjlıların Türkiyeye Çin'den geliş bedeli 10 dolarmış . Tabi konteyner olarak, nakliye masrafları,vergiler ,aracısı,toptancısı,parekendeci vs .falan 200 -250 arası satılıyor.
    O sebeple bu ürünlerden çok bişey beklemiyorum.
  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Ben de başlarda çok kızıyordum bu tarz üfürükten markalara ama kurların altında ezilen millete bir alternatif oluyor açıkçası. Tabi 100-150 tlye böyle bir alet alan kısa sürede arıza yaparsa ağlamayacak. Ne kadar para o kadar köfte.

    Garanti ve servis konusunda hassas olup premium markalara bütçesi yetmeyen de Max-Extra, Ferm, Vonroc, Einhell vb markalara yönelecek mecburen.

    Dün amazon Amerikaya bakıyorum, adamlar 20 volt Dewalt vidalamayı 99 dolara satıyorlar. Yani bizim eski kurlar olsa hiç uğraşma al ordan. Aynı alet burda asgari ücrete yakın.
  • amazondan easycompact 550aldım. kutu açılmış önceden kenarı kırık. ucunda(mandra) sanki yavaş hızda hafif yalpalanma var ne dersiniz?

    video:
    https://streamable.com/zr99uw

    AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR

    https://streamable.com/zr99uw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfmd -- 8 Ocak 2021; 15:4:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfmd

    amazondan easycompact 550aldım. kutu açılmış önceden kenarı kırık. ucunda(mandra) sanki yavaş hızda hafif yalpalanma var ne dersiniz?

    video:
    https://streamable.com/zr99uw



    https://streamable.com/zr99uw

    Takdir sizin ama ben de 690 TL'ye satın aldığım Hitachi dh26pb deliciyi iade ettim. Aynı şekilde kutusu kırık ve biraz yalpalama vardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: neverktulu

    Merhabalar. Geçen hafta indirimden 690 TL'ye Hitachi DH26PB model kırıcı delici matkap almıştım. Ürün dün geldi ama sıkıntı var. Aşağıdaki fotoda da göreceğiniz gibi taşıma çantasının köşeyi kırık.





    Ayrıca videoda bir de mini uç testi yaptım.

    Sizce ürünü iade etmeli miyim? Bana biraz yalpalanma var gibi geldi. Tavsiyeniz ne olur ustalar?

    Hocam DH26PC modelinde olduğu gibi kirma işlemi yapiyormu? Malum elinizdeki PB modeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • endülüs_faruki kullanıcısına yanıt
    Kırıcı delici diye yanlış yazmışım hocam. Matkap ve darbeli matkap olarak iki modu olan bir modeldi bu alet. Kırıcı modu yoktu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avuç taşlama alımını bu aya ertelemiştim fakat tüm ürünler zam yemiş gibi görünüyor AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR 


    Gözünüze çarpan 200-250 aralığında iş görür bir avuç taşlama var mı acaba?

  • Kırıcı delici lazım hocam ev işlerinde kullanmalık ortalama uygun birşey önerileriniz var mıdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEVERDIES

    Avuç taşlama alımını bu aya ertelemiştim fakat tüm ürünler zam yemiş gibi görünüyor  


    Gözünüze çarpan 200-250 aralığında iş görür bir avuç taşlama var mı acaba?

    https://www.hepsiburada.com/maxextra2/avuc-taslamalar-c-60000864


    Marka iyidir, garantili en azından. 650 watt olan mantıklı ama 750 watt da göz çıkarmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • albati kullanıcısına yanıt

    N11 de 750w 220 lira, 650w ise 205 lira. N11'de 50 lira indirim çekim var fiyatı iyi geliyor alabilirim. 750w bir köy evinin tüm ihtiyaçlarını görür mü sizce? Bileme, demir kesme, mermer kesme gibi. Yoksa biraz daha iyi bir marka mı bakmalıyım?

  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt
    Açıkçası aleti kullanmadım. Bende no name bir taşlama var 500 watt civarı her işimi görüyor ama çok zorlamadım. Normalde bu da her işinizi görür. Bu tarz aletlerin kalitesi zorlandığında belli olur. Sürekli kullanılacaksa bütçeyi artırıp ana markalara bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgahan22

    VONROC marka ürün kullanan var mı fiyatları fena sayılmaz ürünleri uzun ömürlü olacak gibi mi acaba?

    İşinize yarar mı bilmiyorum ama bende VONROC'un sıcak hava tabancası var. Kalite olarak orta diyebilirim. Ucuz Çin markalarından bir tık daha iyi kalitesi..

  • 250 tlye bundan sipariş verdim umarım memnun kalırım piyasa fiyati 350 üzeri

    https://www.hepsiburada.com/stanley-stdr5510c-tr-550w-10mm-profesyonel-darbesiz-matkap-p-HRFRZSTDR55

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoKoKoSeekeR kullanıcısına yanıt

    Darbesiz matkap ile duvar delmek çok büyük külfet oluyor yoruyor insanı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam ama yilda belki 1 defa ancak duvar işi oluyor onun içinde stanleyin torklu sarzlisi var delme ucu iyiyse o bile iş görüyor genel kullanim amaci delme vidalama olacak. Hafiflik ve sağlamlık onemli benim kullanım amacım için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoKoKoSeekeR kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam darbeli somun sıkma ile darbeli matkabın darbe özellği ismen benzesede aslen benzemezler , şöyleki darbeli matkabın darbesi öne arkaya doğru çalışır matkap ucu döner iken aynı zamanda sizde çekiçle matkap ucuna vurduğunuzu düşünün darbeli matkabın'da darbeye alındığında matkap ucunun ileri geri harehetleri böyle etki yapıyor , somun sıkma nın darbeside dönme yönüne doğru olur sağ yada sola o an hangi yöne doğru dönüyor ise, misal kurbağcık ile evdeki musluğu çevirerek döndürüyorsunuz ama kolunuzun gücünün yetmediğini ve sizin,de kurbacığa elinizle vurduğunuzu aynı anda da döndürmeye çalıştığınızı farzedin sistem bu şekilde çalışıyor aşağıdaki fotolar darbeli somun sıkmaya ait 1.fotodaki çıkıntılar 2. fotodaki yuvanın içindeki kulaklara darbe anında vuruyorlar ve darbe gerçeklişiyor




    AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR
    AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR




  • Baristatales B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam az çok biliyordum ama bu kadar ayrıntılı değildi bilgim. Şarjlıdaki diye bahsettigimize tork diğerine darbe diyorlar galiba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MoKoKoSeekeR kullanıcısına yanıt

    Aslında torklu vidalama olarak söylüyorlar ama o yanlış bir terim Hocam.. Ben de kabaca bildiğim kadarıyla örneklendirmek isterim, okuyan olursa kafasında oturmuş olur.

    -Darbeli Vidalama olarak geçen modeller ( Bosch GSB 13-16 / EasyImpact serisi modelleri vb.

    Bu tip darbelilerde darbe hareketi birbirine sürten zıt dişliler tarafından oluşturulur, bu aslında bir darbeden ziyade bir titreşimdir, o yüzden darbesiz bir matkaba göre farkı çoğu zaman yüzdesel olarak çok düşüktür.

    Matkabın yaptığı bu hareketi duvara dayadığınız bir çiviye sadece minikçe tık tık tık vurmak gibi düşünebilirsiniz kıyas açısından.

    AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR



    -Kırıcı Delici/SDS olarak geçen modeller ( Bosch GBH2-26 DRE, Makita HR2470, Hitachi DH26PC gibi)

    Bu tip matkaplarda ise dönüş mekanizmasından harici olarak sistemin bir yerinde bir piston bulunur, bir şırınga gibi düşünebilirsiniz bunu. Matkapta takılı olan ucun arkasında bu sefer tık tık değil de belli bir ağırlığa sahip olan çekiç gibi bam bam vurur AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR Bu piston sisteminin çalışma mekanizmasından ayrılabilmesi özelliği ile de bazı modeller hariç çoğunda sadece kırıcı özelliği de mevcuttur. Bu tip matkapların duvar delme performansı yeni nesil evlerimizde bulunan hazır betonlar için de yeterlidir.

    AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR

    Torklu vidalama olarak geçen modellerde ise kurmalı oyuncak gibi düşünebileceğiniz yaylı bir mekanizma bulunur, zora gelince birbirine kenetlenip yayı geren sistemde yay boşalınca sistemde aynı elinizle tornavida sıkarken yaptığınız gibi, aynı anda hem bastırıp hem döndürme kuvveti uygular, diğer darbe türlerinin aksine bu tür matkaplarda dönme ve ittirme kuvveti tek parça tarafından aynı anda uygulandığı için vida sıyırma ihtimalini de oldukça azaltır. Darbeli matkaplarda darbeli vidalama yapmaya kalkarsanız kuvvet hem vidayı döndürmeye çalışacak hem de matkabı sizi doğru itip kuvvet kaybına sebep olacaktır.


    Impact Driver yani darbeli vidalama olarak geçen bu matkap türleri bizde torklu vidalama olarak geçiyor. Tork matkabın sahip olduğu döndürme kuvvetidir. Matkabın bu kuvveti ne kadar uygulayacağını ayarlamak şarjlı matkaplarda ve bazı kablolu vidalama matkaplarında mümkündür, hassas vidalama işlerinde işe yarayan bir mekanizmadır.


    Normal şarjlı vidalamalar ve "darbeli"(impact) vidalamalar arasındaki avantaj/dezavantajlar ise

    -Devir Hızı

    •Impact Driverlar normal bir şarjlıya göre ortalama 2 kat devir hızına sahiptir, sürekli akıllı vida kullanılan bir işte farkı görülür.

    •Impact Driverların bir çoğunda mekanik olarak vites seçeneği dolayısı ile hız ayarı bulunmaz, bu sadece tetikten ayar ile mümkündür, yüksek hızda metal/ahşap delimi matkap ucuna zarar verebilir, hassas işlerde kontrolü zorlaştırabilir. Standart şarjlılarda ise ortalama bir matkapta yaklaşık 1400-400 civarında iki farklı devir seçeneği bulunur. Kişisel kullanıma göre uygun olanı seçilmelidir.

    -Vidalama Kolaylığı

    -Impact Driverlar büyük vidaları çok daha kolay atmanızı sağlar, fizik kuralı olarak kolay attığınız vida size süre dezavantajı olarak geri döner. Boşta 2800 civarı dönen bu vidalamalar zora gelince devirleri 200 civarına düşebilir. Ortalama bir vidada normal şarjlı matkap bu vidayı daha hızlı atacaktır, ancak impactte matkabı tek elinizle rahatça tutarken normal matkapta muhtemelen iki elinizle oldukça bastırmanız gerekecektir. Bu baş üstü çalışırken farkını oldukça hissedeceğiniz bir olaydır, bu tür işlerde impact driverın alternatifi bulunmamaktadır.

    -Tork ayarı ve hız seçeneği bulunan normal bir şarjlıda durmanız gereken yerde bu seçenek size çok yardımcı olacaktır, gerekenden çok daha güçlü olan impact driverda el hassasiyetiniz yok ise sonuç çoğunlukla hüsran olacaktır.



    Boyutlar ve Gürültü

    -Impact Driverlar normal bir şarjlıya göre kimi modeller arasında yarı yarıya yatayda boyut avantajına sahiptirler, dar alanlarda çalışmaya imkan sağlayıp, daha iyi bir dengeye yardımcı olurlar.

    -Sahip olduğu darbe sistemi dolayısı ile aşırı gürültülü ve titreşimli olan impact driverlar hakkında bu konuda tartışacak bir şey yok... Kırıcı delici matkapları aratmıyorlar.

    -Mandrensiz oluşları ile özel uçlar almanız bulmanız gereken impact driverlar biraz pahalıya mal olabilir, en başında unutmamak gerekir ki, bence bu aletler ana matkap olarak değil, ikinci matkap olarak düşünülmelidir.


    Unuttuğum bir şey olursa editlerim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Çok aydınlatıcı oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya beyler nintendo switchin joyconunda y tipi küçük vidalardan var elimde bir tane y tipi vida için 0,8mm lik tornavida var ama bir vidayı açamadım hafif yalama gibi oldu. Nasıl açabilirim? Bir beden büyüğünü alıp denesem olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.