Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
10
Favori
110.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Katkıda bulunmak için tekrar yazıyorum. Sony Active Shutter - Patentli Bravia Sony 1920x1080 Full HD 3D TV teknolojisi Saniyede 200 kare ile görüntüleri sağ göze ve sol göze tam çözünürlükte yansıtır. Sağ göz için bir kare sol göz için bir kare.

Her göze 1920x1080 çözünürlük sunar. Gözlüklerdeki sıvı kristaller açılıp kapanarak görüntünün tek seferde bir gözle görülmesini sağlar. Tümü siz fark etmeden gerçekleşir. Filmlerin bazı sahnelerinde 2 kamera kullanılır 3D sahneler tasarlanır ve 3D montaj yapılır. Sonuç daha detaylı bir 3D deneyimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 20 Şubat 2013; 16:40:09 >
  • anlaşılan o ki net bir bilgi yok.
    kullanıcının kendisi ihtiyacına göre karar vermeli.bu mudur.
    pasif benim açımdan izleyici sayısı,göz yormama,kullanışlılık açısından öne çıkıyor.
    ama bu arada daha az net 3d yi,arada titremeyi,başı sabit tutmayı,illede karşıdan seyretmeyi ceza olarak çekiyorum.bence çok kaybım yok.kazançlar yanında. doğru mudur.
    ama aktif gözlüklü ürün sayısıda çoğunlukta.bu tercihlerden kaynaklı değil mi hiç.samsung v.s diretmesi mi kesinlikle.
    amerika,avrupa,japonya falan ne tercih ediyo acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5erkan -- 20 Ocak 2013; 13:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5erkan

anlaşılan o ki net bir bilgi yok.
    pasif benim açımdan izleyici sayısı,göz yormama,kullanışlılık açısından öne çıkıyor.
    ama bu arada daha net 3d yi,arada titremeyi,başı sabit tutmayı,illede karşıdan seyretmeyi ceza olarak çekiyorum.bence çok kaybım yok.kazançlar yanında. doğru mudur.
    ama aktif gözlüklü ürün sayısıda çoğunlukta.bu tercihlerden kaynaklı değil mi hiç.samsung v.s diretmesi mi kesinlikle.

2 teknolojinin de kendine has avantaji ve dezavantaji var.. en iyisi biraz daha bekleyin gozluksuz 3d alirsiniz.. su an icin zaten pek bir anlami yok.. ekranin icinden birseyin cikmasi cokta gerekli degil. sirf 21.yy ye ayak uydurmanin gostergesi.. evde 2 tane var ama 3d yi neredeyse hic kullanmiyoruz.. ilk etapta bir heves demo falan indirip izliyorduk sonra oyle kaldi.. philips i alinca sadece deneme amacli kullandik.. sony i ps3 oynarken kullaniyoruz ama kaldirip yazliga goturme karari aldik.. illa gozluklu 3d isteyen ekonomik ve uzun seyir icin pasif alsin.. karsisinda dik oturmaya falan gerek yok.. kalabalik aile icin ideal.. pil derdi falan yok.. aktifin artisi daha gercekci 3d ama agir gozluk,bas agrisi ve goz kizarmalari meydana getiyor.. o yuzden aktiften sonra pasif aldik.. tabiki tv ile birlikte masa,wifi ve 6 gozlugude hediye ettiklerini duymamizda biraz etkili oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 20 Ocak 2013; 12:10:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

ama bu arada daha net 3d yi,arada titremeyi,başı sabit tutmayı,illede karşıdan seyretmeyi ceza olarak çekiyorum.bence çok kaybım yok.kazançlar yanında. doğru mudur.

2 teknolojinin de kendine has avantaji ve dezavantaji var.. en iyisi biraz daha bekleyin gozluksuz 3d alirsiniz.. su an icin zaten pek bir anlami yok.. ekranin icinden birseyin cikmasi cokta gerekli degil. sirf 21.yy ye ayak uydurmanin gostergesi.. evde 2 tane var ama 3d yi neredeyse hic kullanmiyoruz.. ilk etapta bir heves demo falan indirip izliyorduk sonra oyle kaldi.. philips i alinca sadece deneme amacli kullandik.. sony i ps3 oynarken kullaniyoruz ama kaldirip yazliga goturme karari aldik.. illa gozluklu 3d isteyen ekonomik ve uzun seyir icin pasif alsin.. karsisinda dik oturmaya falan gerek yok.. kalabalik aile icin ideal.. pil derdi falan yok.. aktifin artisi daha gercekci 3d ama agir gozluk,bas agrisi ve goz kizarmalari meydana getiyor.. o yuzden aktiften sonra pasif aldik.. tabiki tv ile birlikte masa,wifi ve 6 gozlugude hediye ettiklerini duymamizda biraz etkili oldu..

teşekür ediyorum yanıt için. özellikler tarafsız yorum yaptığınız için ayrı teşekkür.başlığı okuyunca kafa iyice karışıyo çünkü.

bilmiyordum,siz söyleyince arattım. tosiba başlamış gözlüksüz işine.umarım çabuk çoğalır o zaman.ihtiyaç değil keyfi bi alışveriş olacağından biraz daha beklemekte yarar var haklısınız.en azından şu 3d işi bi oturu yerine.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan456

quote:

teşekür ediyorum yanıt için. özellikler tarafsız yorum yaptığınız için ayrı teşekkür.başlığı okuyunca kafa iyice karışıyo çünkü.

bilmiyordum,siz söyleyince arattım. tosiba başlamış gözlüksüz işine.umarım çabuk çoğalır o zaman.ihtiyaç değil keyfi bi alışveriş olacağından biraz daha beklemekte yarar var haklısınız.en azından şu 3d işi bi oturu yerine.

önemli değil.. dediğim gibi çok bir anlamı yok.. zaten 3d film için 3d destekli bluray cihazı da almanız gerekiyor.. şu an 3d film sayısı da az.. usb ye atıp izlemelik filmler de ise sıkıştırmadan ötürü gerçek hd kalitesi alınamıyor.. tv kanalı deseniz atv ve trt hariç diğer kanallar paralı hd..

şu an için tv almayı düşünen 3d özelliğiini göz ardı edebilir.. içinde dvb-s olan bir tv gayet tatmin edici.. hem ek cihaz ve kablo karmaşası da olmuyor.. sıfr onun için digitürk almadık dvb-t yayınların gelmesini bekliyoruz..

• quote:

ama bu arada daha az net 3d yi,arada titremeyi,başı sabit tutmayı,illede karşıdan seyretmeyi ceza olarak çekiyorum.bence çok kaybım yok.kazançlar yanında. doğru mudur.

Arkadaşım bende hem aktif hem pasif gözlüklü tv kullandım ve pasif bana göre 3D olarak çok başarılı.3D oyun oynayanlar için daha da avantajlı.Bu konuda zaten yer yer gerekli açıklamalar yapılmış.FPR de crosstalk, kontrast kaybı yok, aydınlık ortamda hatta yattığın yerden bile 3D seyredilebiliyor.Çözünürlük düşüyor deniliyor biraz geriden bakınca hiç belli olmuyor.Gözlükler rahat ve adet olarak sıkıntı olmuyor.Belli bir zaman sonra hevesin geçiyor diyenler genelde aktif gözlük kullananlar.Fpr de öyle heves geçme durumu olmuyor.Gayet güzel ve rahat bir şekilde 3D izliyorsun.

• arkadaşlar ben bir 3d tv almayı düşünüyorum.ama daha önce 3d izlemedim hiç. benim sol gözde tembellik var.gözlük kullanıyorum.sol gözümü fazla kullanamıyorum.ağ gözüü kpayınca bulanık ta olsa görebiliyorum.ancak bakarken sağ gözümle bakıyorum sol gözün tembelliğinden dolayı.ben şimdi 3d izleyemeyecek miyim?ya da sağlıklı bir şekilde izleyemeyecek miyim.ona göre boşuna fazla para vermeyelim.gerçi artık 2d tv de kalmadı ya.
  • @daytripper25
    Bence en kesin cevabı yine kendiniz bulabilirsiniz; birçok teknoloji marketinde 3d televizyonlar teşhirde incelenebiliyor, almadan önce deneyeceğiniz 3dfilm, demolar size bir fikir verebilir.
  • eyvallah kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daytripper25

arkadaşlar ben bir 3d tv almayı düşünüyorum.ama daha önce 3d izlemedim hiç. benim sol gözde tembellik var.gözlük kullanıyorum.sol gözümü fazla kullanamıyorum.ağ gözüü kpayınca bulanık ta olsa görebiliyorum.ancak bakarken sağ gözümle bakıyorum sol gözün tembelliğinden dolayı.ben şimdi 3d izleyemeyecek miyim?ya da sağlıklı bir şekilde izleyemeyecek miyim.ona göre boşuna fazla para vermeyelim.gerçi artık 2d tv de kalmadı ya.

Hocam tıp hekimi değilim ama bildiğim kadarıyla gözlükle ya da kendinden sağlıklı bir görüş sağlanmadığı sürece 3D algısı gerçekleşemiyor. Çünkü her iki göze de görüntü gelmesi gerekiyor 3D olabilmesi için.

Yine de gidip bir teknomarkette denemek ya da göz doktoruna danışmak daha faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: daytripper25

arkadaşlar ben bir 3d tv almayı düşünüyorum.ama daha önce 3d izlemedim hiç. benim sol gözde tembellik var.gözlük kullanıyorum.sol gözümü fazla kullanamıyorum.ağ gözüü kpayınca bulanık ta olsa görebiliyorum.ancak bakarken sağ gözümle bakıyorum sol gözün tembelliğinden dolayı.ben şimdi 3d izleyemeyecek miyim?ya da sağlıklı bir şekilde izleyemeyecek miyim.ona göre boşuna fazla para vermeyelim.gerçi artık 2d tv de kalmadı ya.

göz rahatsızlığınız varsa riske girmeye gerek yok.. ama dediğiniz gibi 2d tv kalmadı 3d alın bir denersiniz iyi gelirse kullanırsınız beğenmezseniz kalır öyle ek olarak.. size tavsiyem pasif gözlük alın.. aktifte Allah korusun 1080p yi lop diye verince görme sisteminiz çökebilir.. aslında aktif ne kadar güzel görünse de hastalık yaratmaya daha meyilli..

• benim gözlerim bozuk 20 önce panasonic 3d tv aldım ailem arkadaşlarım 3d keyfine varmalarına rahmen ben onların gördüğü 10 sahneden 2 yada 3ünü görebiliyorum
  • bilgisi güçlü olan arkadaşlara bir sorum olucak panasonic tvde 3d de sağ sol değişimi yokmuş bu yoklugun eksisi ne olabilir gözümü yoruyor yoksa 3d sahnelerde kayıpmı oluyor sağ sol dedikleri olay nedir
  • geçende teknosada lg tvlerde denedim 3d yi ve oldukça iyi algıladığımı farkettim.açıkçası çok ta heveslendim.peki arda bir 3d izlemem gözlerimi iyice bozar mı?
  • Aşşağıda yararlı olabileceğini düşündüğüm bir yazı var

3D Nasıl Çalışır?

Stereoskopi’nin altında yatan şey, basitçe gözlerimizin her gün yaptığı şeyi taklit etmek. 1838’de Charles Wheatstone’un tanımına göre stereoskopi; iki farklı göz tarafından biraz farklı açılardan görülen tek bir görüntünün birleştirilerek, beyinde yaratılan üç farklı boyut algısı.

3D’nin İnsan Sağlığına Etkileri

Sonuç olarak televizyonlar üç boyutlu bir görüntü yaratmak için yapmamız gereken elimizdeki tek ekran ile iki gözün farklı görüntüleri görmesini sağlamak.

İlk başlarda bu sorun, kırmızı-mavi gözlükler ile çözüldü. Görüntüleri farklı gözler için farklı açılardan filtreleyen lensler ile üç boyutlu görüntü yaratıldı. Fakat bu teknoloji genellikle renk spekturumun hatırı sayılır kısmındaki renkleri engelledi ve ortaya çıkan garip görüntüyü kimseyi tatmin edemedi.

3D Kırmızı Mavi Gözlük

Bu yüzden birçok üretici firma artık paralaks bariyer teknolojisine geçiyor. Çitlerin arasından bir gözünüz ile bakmaya benzeyen teknolojide paralaks bariyerler, ekranı binlerce küçük aralıklar ile kaplar ve izleyen gözün açısına bağlı olarak farklı olarak üretilen (aynı görüntünün farklı açılardan görüntülenmiş halleri) iki görüntüden birini gösterir. Sol gözün açısı, sağ gözden farklı olduğu için farklı görüntüleri görülebilir ve beyin bu iki görüntüyü birleştirerek üç boyutlu tek bir görüntü algılar.

3D teknolojilerinin hepsinde püf nokta aynıdır, her bir göze farklı iki boyutlu görüntüler gönder ve beyni, derinliği olan tek bir görüntü görüyormuş gibi yanılt.

Devamını okuyun:http://thgtr.com/3dnin-insan-sagligina-etkileri/2#ixzz2JDThE295

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Percipience -- 28 Ocak 2013; 1:05:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rıfat güney

bilgisi güçlü olan arkadaşlara bir sorum olucak panasonic tvde 3d de sağ sol değişimi yokmuş bu yoklugun eksisi ne olabilir gözümü yoruyor yoksa 3d sahnelerde kayıpmı oluyor sağ sol dedikleri olay nedir

Bu yokluğun etkisi TV'nizin açısına göre ters açıyla kaydedilmiş filmlerde başarılı 3D alamamanız olur. Ancak bu özelliğe pek fazla ihtiyaç duymazsınız, duyarsanız da PC bağlantısı kurup, Tridef media player ile izlersiniz, oradan sağ-sol değişimi yaparsınız.
  • teşekkür ederim yardımın için
  • ilginç bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum.

ben kırmızı-kahverengi renk körüyüm lg 42lm640s televizyonum var

pasif 3d gözlük ile bağzı görüntüleri üç boyutlu göremiyorum. hani derinlik var ama diğer izleyenler odanın içinde gezen börtü böcük görürken ,bende ekran içinde bir derinlik oluşmuş görüntü görüyorum o kadar. bağzılarında bir sorun yok ama %50 sini göremiyorum diyebilirim.

ilginç geldi aktif 3d de bir sorun göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumuta -- 29 Ocak 2013; 8:40:46 >
  • Ben de aktiften yanayım, bu ara bir samsung 46 es7000 almayı düşünüyorum..
    Fakat 46es7090 satanlar var bazı internet sitelerinde... Farkı yok diyorlar, Türkiye için olmayanmış???
    Mağazalarda LG de denedim, Samsung da.. Samsung her bakımdan daha başarılı geldi;
    Zaten o video LG'nin kendi videosu..
    Şu delicious fight (pasta börek vs savaşı) videosu var, muhteşemdi.. Ne crosstalk var, ne baş dönmesi vs..
    Gözlük fiyatı konusunda da 2 gözlük zaten yeter, sonrası için para biriktirip 2 tane daha alırım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 29 Ocak 2013; 12:00:23 >
  • Dun yan yana duran biri pasif (6877k) biri aktif (7007k) iki tv de (ikiside philips) ayni 3d filmi (half sbs ice age) bir pasif birde aktif 3d gozlukle denedim arada aktif lehine geceyle gunduz arasindaki kadar fark var.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.