Şimdi Ara

Aktif Subwoofer ve PasifSubwoofer arasıdaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun bir ugrastan sonra hangi ev sinema sistemini alacagıma karar verdim PHILIPS HTS 3115 EV SİNEMA SİSTEMİ ama şimdi tam sipariş geçecekken aktif Subwoofer değil de pasif Subwoofer yazıyor özelliklerinde arkadaşlar farkı ne? vazmı geceyim. Pasif demek gücünü DVD den alması demek değilmi
    buda demek oluyorki eger öyleyse sadece dvd de ses arttırabiliyorsun demek mi dir? Yani ben bunu pc veya tv ye bagladıgım zaman ses sistemi üzerinden ses veremeyeceğim demek midir?

• aynen düşündüğün gibi...aktif olduğu zaman çıkış katı üzerinde pasif olduğu zaman anfiden besleniyor demek.ok.

• quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

aynen düşündüğün gibi...aktif olduğu zaman çıkış katı üzerinde pasif olduğu zaman anfiden besleniyor demek.ok.
  • bi tek gücünü DVD playerdan alması farkı mı var? mesela ses kalitesi olarak bi fark var mı? bi de dışardan baktığında subwoofer'ın aktif mi yoksa pasif mi olduğunu nerden anlarız?
  • aktif sub olduğunu dışarıdan baktığınızda en kolay anlama şekli. Üzerinde herhangi bir ses seviye veya faz ayarlama düğmesinin olup olmadığı ve arkasından bir elektrik kablosunun olup olmadığıdır.
    Bildiğim kadarıyla sadece kompakt sistemlerde pasif sublar kullanılıyor. Sistem gücü çok yüksek olmadığı için ve dijital amfi beslemesi ile kampakt sistem müşteri grubunun beklentisini karşılayabiliyor.
    Ancak tabiki performansın aktiflerdeki gibi olması beklenemez. Sadece ekstra bas ses sinyalini alıp düşük frekanstaki sesleri veren ilave bir hoperlör gibi düşünmek gerek. Ayrı alınan toplama sistemlerde yüksek performans için mutlaka aktif subları tercih etmek gerek. Eski bir model olan Panasonic HT-SC 885 de (kompakt sistemdir) aktif sub kullanılıyordu ve bir kompakt sisteme göre oldukça başarılı işler çıkartıyordu. Ancak artık maliyeti düşürme kaygılarından dolayı artık kompakt sistemlerde hep pasif sublar görüyoruz. Burada herzaman teknika üstadın dediği gibi sizin dinleyip aradaki farkları kendi kulağınız ile görüp beklentinizi karşılayan optimum sisemi almak önemli. Subın pasif olması bana göre bir eksiklikken size görede aktfi sub gereksiz olabilir. LG7652 yi dinlediğimde subın pasif olduğunu gördüğümde şaşırmıştım. Pasif sublı kompakt sisteme göre basslar oldukça iyi gelmişti bana. Ancak aynı sistemi bir başka üstat dinlese hemen yetsizliğini anlayabilirdi. Dediğim gibi bu işler çok göreceli. Yine önemli olan sizin beklentiniz.
    saygılar...

• Aktif subwoofer lar amplileri uzerinde olan cok alcak gecirgen filtre iceren ve faz ayarı olan sistemdir. Duyulan dusuk frekanstan cok titresimler seklinde algılanan dusuk frekans uretmek amaclıdır. Daha cok sinema sistemlerinde kullanılır.

Pasif olanlar ise muzik icin cok daha uygundur. Arada cok alcak gecirgen olmadıgı icin daha seffaf calar, daha genis aralıkta calar, daha muzikal olur. Oto sistemlerinde bulunan subwooferlar pasif kabinlere ornek verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Nisan 2007; 10:21:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.