Şimdi Ara

Aktif Subwoofer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, arkadaşımın arabasına ses sitemi yaptırmayı düşünüyoruz. Bagajda çok yer tutmasın diye alpine marka 20 cm’lik hazır subwooferları gördük internette. Ancak yorumlarda çok verimli olmayacağı yazıyordu. Bunun yanına bir adet koltuk altı aktif subwooferlardan eklersek seste bozulma vs olue mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba mazda 3 bk 2009 sedan aracım var. 4 kapıda 5x7 oval orjinal hoparlörler ve orjinal teyp vardı. Sesten memnun değildim önce iki tweeter ekledim ön kapılara sonra bass ihtiyacı oluştu. Fazla tesisat kablo vs uğraşmamak için alttaki linkteki 20cm koltuk altı bass aldım ekledim sisteme.

Seste fark oluşuyor bass sesler gelmeye başlıyor ama bazı şarkılarda güzel bazı şarkılarda var yok anlamıyorsun. Bu koltuk altı basslarda hava çıkış portu olmuyor, kapalı kutudan oluşuyor. Bundan dolayı bassları çok sert oluyor ve alt frekanslara inemiyor. Ve gücüde sınırlı olduğu için belirli yerden sonra bozmaya başlıyor. Yüksek seste dengeli dinleme sağlamıyor. Bagajda hiç yer yok ise değerlendirilebilir ama biraz yüksek ses seviyorsanız bence koltuk altı bass'a masraf yapmayın. Daha kaliteli ürünler alın bütçeyle daha çok memnun kalırsınız. Ben en son 30cm infinity bass ekledim, ön kapı hoparlör lerini jbl stage 3 ile değiştirdim ancak memnun kaldım sistemden. Bence sizin baktığınız alpine subwoofer 2 hatta 3 koltuk altı bass kadar performans verir. Slim wooferlar kutusuyla çok yer kaplamıyor onlara bakılabilir Yada 20cm kaliteli subwoofer da alınabilir. Güzel bir amfi ile iyi işler çıkarır. Amfiyi de koltuk altına montaj ettirisiniz çok yer işgal etmez bagajda.

Birde aracı ve şuanki ekipmanları da belirtirseniz daha iyi yardımcı olunur

trendyol.com
    Navigold Ng 08-m16 Aktif Bass Subwoofer Slim Koltuk Altı Bass Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/navigold/ng-08-m16-aktif-bass-subwoofer-slim-koltuk-alti-bass-p-51717690

• Elektrox kullanıcısına yanıt

Araç fluence hocam, koltuk altı bassa gerek yok o zaman aklımızdan çıkaralım bagajdaki kabin yeterli olur o zaman.

Kapılara ne kullanabiliriz birde ? 4 adet 13 cm orijinalleri sanırım. İlave olarak arka cam altına da 2 ya da 4 adet ekleyebiliriz.

Pek anlamıyorum ne ben ne arkadaşım. Yüksek seste de kalite bozulmasın istiyoruz. Hangi ürünleri tercih edebiliriz ?

• Ben tesisatçı değilim kendi araçlarıma eşe dosta ses sistemlerini ben kursam da çok tecrübem yok. Sizin araba için bir kaç kurulum aklıma geliyor.

1-)4 kanal veya 5 kanal amfi, arka camın oraya pandizot, midrange+tweeter yada coaxiyel-component hoparlörler, bagaja subwoofer. Orjinal hoparlörlerlere ellenmiyor, sadece önede tweeter eklenebilir.

2-) Orjinal hoparlörlerler yerine daha kaliteli hoparlörler+öne tweeter, bagaja subwoofer. Orjinal teyp çıkışı nasıl bilmiyorum ama bu göz önünde bulundurularak amfi seçimi.

3-) kapı hoparlörleri düzgün çalıyor ise ön kapı hoparlörüne paralel, teyp çıkışına uygun tweeter eklenir. Bagaja alpinenin amfili subwooferı eklenir. Ucuz ve kolay yapılabilecek sistem ama beklenti ve dinleti de bu oranda olur.

Daha kaliteli ses istiyorsanız farklı kombinasyonlar ses yalıtımı vs. Uzayıp gidiyor sınır yok. Ben aracın orjinalini bozmayı sevmiyorum ve kalabalıktan da hoşlanmıyorum. Daha çok sesten feragat edip fazla bütçe elden çıkarmadan sistem kurmaya çalışıyorum. Benim düşüncem bu yönde.

Bu yüzden sizin araç bende olsa 4 kanal iyi bir amfi alırım, ön iki kapıya kaliteli hoparlör ve tweeter ekler onları amfiye girerim. Arka kapılara ellemem. İki kanalı köprü yapıp bagajdaki 30cm subwoofer a girerim benim için yeterli bir sistem olur.

Yine de ses sistemcilere sorup fikir alabilirsiniz belki daha önce sizin araca sistem yapanlarda konuya yazabilir. Sizin aracın bileşenleri nasıl bilemiyorum hiç dinlemedim.

www.carvocal.com
    Renault Fluence Ses Sistemi
    https://www.carvocal.com/blog/icerik/renault-fluence-ses-sistemi

• burada kapılardaki hoparlörleri değiştirip bagaja subwoofer eklemişler. Kaliteli bileşenler ve işçilikle yapmışlar. haliyle biraz tuzlu bir sistem olmuş.

Buradakine benzer olup sadece ön iki kapıdaki değişimler yapılıp amfi tek 4 kanala indirilip yapılabilir. bütçe epey düşer seste biraz düşer.

CARVOCALyoutube
    Detaylı Bilgi İçin : 0850 303 86 86 / www.carvocal.com ARAÇTA KULLANILAN ÜRÜNLER - Hertz Dpower4 Amplifikatör - Hertz Dpower1 Amplifikatör - Hertz DSK-130 Komponent - Hertz K-130 Komponent - Powerbass 25cm Slim Subwoofer Carvocal Araç Ses ve Görüntü Sistemleri İstanbul Şirinevler : 0.212.320.88.99 / 0.533.321.54.40 İstanbul Kartal : 0.216.441.57.97 / 0.533.223.69.93 İzmir Alsancak : 0.232.368.06.03 / 0.533.583.92.94 sahibinden.com / gittigidiyor.com / n11.com www.facebook.com/carvocal www.instagram.com/carvocal www.twitter.com/carvocal
    https://www.youtube.com/watch?v=OTLfl_qfuIg
  • Elektrox kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için. Bundan sonrası arkadaşımın bütçesine bakar diyetim o zaman.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.