Şimdi Ara

Aktif Gözlük vs Pasif Gözlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda bu Aktif-Pasif gözlük konusunda fazlaca ikilem bulunmakta bunun için aralarında ki farkları artı ve eksi yönlerine dair bir araştırma yaptım. Bulgularım;

Aktif Gözlük; Aktif gözlükle Televizyon arasında bir iletişim vardır. Bu tip gözlüklerde göründe her iki göze farklı zamanlarda iletilir.

Pasif Gözlük Polerize edilmiş cam kullanılır iki gözede aynı anda görüntü aktarılır bu sayede 3D algısı oluşur.

Aktif gözlükler ile Pasif gözlükler arasında görüntü kalitesi olarak belirgin bir farka ulaşamadım. Görüntü genelde izlediğiniz filmin kalitesiyle alakalı oluyor.

Aralarında ki farklar;

Aktif gözlükler pahalı Pasif gözlükler ucuz.
    Aktif gözlükler pilli veya sarjlı yani artı olarak bir masraf ve zahmetş var Pasif gözlüklerde ise böle bir emek sarfetmenize gerek yok
    Aktif gözlükler şekli ve pili dolayısıyla ağır Pasif gözlükler normal bir gözlük ağırlığında
    Aktif gözlükler de kafanızı oynatmanız, sağa sola çevirmeniz görüntü titremesi yapabiliyor Pasif gözlükte ise böyle bir dert yok
    Aktif gözlük kullanıcılarında baş dönmesi miğde bulantısı gibi şikayetler olabiliyor herkeste olmasa da olma ihtimali var. Pasif gözlüklerde ise böle bir durumla karşılaşmıyorsunuz.

Samsung Aktif Gözlük;

LG Pasif Gözlük;

• Bende bir iki bir şey yazayım öyleyse aktif gözlüklerle ilgili.

Öncelikle kullandığım gözlük öyle ağır değil. Bataryası ile birlikte 23 gram. Kafanızı çevirdiğinizde titreşim falan olmuyor, görüntü gayet iyi. İzleme açıları muazzam. Nereden isterseniz oradan bakabilirsiniz TV'ye.
    Aktif gözlük bende baş ağrısı, dönmesi, bulantı gibi şeylere sebep olmuyor. Gördüğüm kadarıyla annem, babam, abim, yengem ve bir kaç arkadaşımda da hiçbir soruna yol açmadı.
    Aydınlık ortamda aktif gözlükle bir şeyler izlemeye çalışmak pek keyifli değil. Açıkçası beni rahatsız ediyor. Ortam karanlık olsa dahi TV'nin ışığı arkadan yansıma yapıyor. Yani gözlükler gözünüzü ne derece fazla kapatıyorsa o derece iyi. Samsung'un modelleri bu anlamda pek iyi değiller.
  • Belki kişiden kişiye değişebilir ben sony ve samsung bayilerinde Aktif 3d gözlükle içerikler izledim harikaydı gerçekten. Çok hoşuma gitti
    Yalnız gözlükler bende kaba durdu özellikle sony in samsungunda bi şekild tabii farklı modeller var o ayrı. Ben aktif gözlük diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten bu baş dönmesi mide bulantısı herkeste olan ve yoğun rastlanan birşey değil ama olabilecek birşey demek ki bünyeye göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Bende bir iki bir şey yazayım öyleyse aktif gözlüklerle ilgili.

Öncelikle kullandığım gözlük öyle ağır değil. Bataryası ile birlikte 23 gram. Kafanızı çevirdiğinizde titreşim falan olmuyor, görüntü gayet iyi. İzleme açıları muazzam. Nereden isterseniz oradan bakabilirsiniz TV'ye.
    Aktif gözlük bende baş ağrısı, dönmesi, bulantı gibi şeylere sebep olmuyor. Gördüğüm kadarıyla annem, babam, abim, yengem ve bir kaç arkadaşımda da hiçbir soruna yol açmadı.
    Aydınlık ortamda aktif gözlükle bir şeyler izlemeye çalışmak pek keyifli değil. Açıkçası beni rahatsız ediyor. Ortam karanlık olsa dahi TV'nin ışığı arkadan yansıma yapıyor. Yani gözlükler gözünüzü ne derece fazla kapatıyorsa o derece iyi. Samsung'un modelleri bu anlamda pek iyi değiller.

Evet yazarken bunu es geçtim gözlük boyutuyla alakalı sıkıntılar var gözlük ne derece büyük olursa o kadar iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.