Şimdi Ara

AKP NİN BU ÜLKEYE HİÇ Mİ FAYDASI OLMADI? (HERKES İLK SAYFAYI OKUSUN) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
668
Cevap
3
Favori
25.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle

    Mr mı lazım, gidiyorum özel hastaneye parasıyla çektiriyorum

    Devlet hastanesine mr çektirdim sonucunu vermeleri bile tam 2 haftayı buldu.

    Radyıloji uzmanının yorumlaması 2 hafta

    Yuh deyip susuyoruz

    Ama sorsan ülke iyiye gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içkinin bile vücuda bazı faydaları olduğu ama zararının faydasından çok olduğunu ve bizim için iyi olmadığını kuran da söylemiş yaratan.

    tamam kardeşim 3 5 iyi şey yapmış diye (bu arada 15 sene iktidar herhalde benim ya da fırıncının çırağının yapacak hali yoktu) yüzlerce şerrini de görmezden gelelim.

    aklını vicdanını ruhunu tamamen nefsine ve şeytana teslim etmemiş insan bu olaya kesinlikle böyle bakmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -ForeverY-

    Sağlık sistemini daha iyi konuma getirdiler. Bir Abimiz/Arkadaşımız yazmış 2 ay 3 ay sıra veriliyor diye. Önceden sıra konusu aylar değil yıllar ileydi hatırlatırım.



    Çıkıpta hiç birşey yapamadılar edemediler demek bize yakışmaz bence.



    Şuna kesinlikle katılıyorum. AKP Son zamanlarda aşırı yanlış şeyler yapıyor.

    Sen 20 yıl önceki ülkeyi, teknolojiyi böyle kıyaslıyorsan sana hayatta başarılar.

    O zaman 50 sene önce mr da çekilmiyordu derler sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel seyler yapmis olabilirler ama yaptiklari yol yanlis.Milleti birbirine dusman ederek birseyler yapiyorlar.

    Yol yapiyorlar yandasa peskes ile.Cuma gunu 6tl lik katarin yazdi sirket doktoru.

    12 tl muayene ucreti

    4 tl katki payi

    4 tl recete ucreti

    4 tl ilac farki

    Odedim yani 6tl ye eczaneden alacagim ilaca 24tl odedim,sirket doktoruna ben maas oduyorum sen 12 tl yi.kim adina aliyorsun benden.Saglik buyuk bir devrim,ustune bugun %60-70 zam gelmis.Ulkeyi parsel parsel sattilar.Hersey kazanilir ama toprak kazanilmaz,yabanciya toprak satisindaki limitleri kaldirdilar,aydinin %80 i ingilizlerin eline gecti.Kopruler vb.havaalanlarinin insaatlarindan bizleri yandaslara nasil borclandirdiklari belli.Simdi ise k.tazminatina el attilar ben 40 yasindayim 20 yildir ayni firmada calisiyorum 3.5bin brutum var.Yilda 3.5bin kidem hakederken simdi 1000tl anca hak edecegim,ee benim elimden niye hayalimi aliyorsun o zaman brutumu bolersi 12 ye aylik aylik yatirttirirsin.Tamamen yabanci yatirimciyi cekmek icin yapilan bir tezgah,yurtdisinda kidem tazminati yok ama adamin kazandigi bizimkinin yaninda balina.Millet iradeside yanlis,saibeli bir yolla baskanligi gecirdiler ve hakkimi helal etmiyorum.Yaptiklari iyi seylere gelince.sgk ya borcu olmayan isveren icin prim oderken %5 indirim var,sigara keza guzel birsey.Esim ogretmen ve egitimin icine ettiler.Seneye tekli egitime gecilecek 40 kisilik siniflar 80 kisi olur.Sonraki sene olmadi yine sabahci oglenci yapalim derler.Sacma bir ulke olduk vesselam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 24 Nisan 2017; 14:46:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Hastane kismi her zaman A Haber gibi kanallarda millet yillar once Ssk kuyrugundaydi vs diye haber edilir.



    Karsilastirdiklari yillar bundan 20-25 sene oncesi. Zaten bu zaman zarfinda olmasi gereken bir gelisimi oldu diye lanse etmek, en basit sekilde elle tutulur basari olmayisindan dolayi basari hikayesi uydurmaktir.



    Ekonominin haline bakin , basari mi var yoksa baska bir sey mi gorun.

    Ekonomide başarısızlık var diyebilmen için de akp öncesi büyüme rakamlarının gerilemesini söylemek lazım

    En yüksek ortalamaların chp olması ne ilginç değil mi

    Buyrun eski yıllar



    http://www.businessht.com.tr/yazarlar/cagdas-sirin/1068162-92-yillik-buyume-seruvenimiz





    AKP NİN BU ÜLKEYE HİÇ Mİ FAYDASI OLMADI? (HERKES İLK SAYFAYI OKUSUN)

    Cumhuriyet dönemi dipte olduğumuz dönemler büyümenin kıyas noktası olarak değerlendirilmesi ne kadar mantıklı ?Şu an dünyada %8'in üzerinde büyüyebilen kaç tane ülke var ? Bir elin parmak sayısını geçmez...

    O dönem haricinde CHP'nin 62/65 döneminde güzel bir büyümesi var orda da küresel ekonomik kriz vs herhangi bir olumsuz durum yaşanmamış..AKp dönemindeki küresel ekonomik kriz 2008-2009 yıllarını çıkarılınca %7'ye yakın büyüme rakamı elde ediliyor ki bu büyük bir rakamdır..

    Yine sağcı DP döneminde 10 yıllık süreçte güzel bir büyüme var..Ap döneminde de ve ilk anap döneminde de cok güzel büyüme verileri var sağ kesimden yana..


    Son olarak yakın geçmişten en kötü tablo Sol kesime ait görüldüğü üzere..





    Tam tersi
    1930lardaki ekonomik krizi düşünürsen dünya sallandı o dönemde. Üstelik savaş ve savaş hazırlıkları dönemi. Ve yine üstelik Osmanlının borçlarını devralmış borç ödeyen bir chp. İlk chp döneminde parlamentonun gücünü de çok önemsiyorum ben. Chp ve Atatürk'e karşı çatır çatır fikirlerini ve olması gerekenleri savunan bir yığın kıymetli adam var ilk meclislerde. İdeolojiler o kadar da ön planda değil daha ziyade yapılması gereken işlere hep yoğunlaşmış parlamentodakiler. Konuşmaları okudukça en çok o kısım dikkatimi çekiyor.

    Oley chp ne muazzam filan da demiyorum. Dsp dönemi de salt sol bir iktidar değil bu arada. Dsp koalisyondu. Milliyetçi muhafazakar tiplerin batırdığı bankacılık sektörünün ilacı olamamak her şeyi mahvetti. Murat Demirel örneğin -Türkiye cumhuriyeti islam cumhuriyetidir diyen Demirel'in yeğeni değil mi. Bu adam çatır çatır banka batırmadı mı? Garipoğlu ve Balkaner gibi diğer batık bankalar? banka batıranlardan bir tane bile sol kesimden adam gösteremezsiniz örneğin o dönemden.
    Bu kişi bankalardan normal kredi alamayan bir zat iken nasıl banka sahibi oldu? yeğencilikle-peki yeğencilik hala var mı ? cevabı çok acı maalesef.

    O krizde milliyetçi muhafazakar kesimin de iktidar ortağının da dsp'nin de büyük payı var. Dsp o dönem chp'ye gayet düşman bir politika güdüyordu zaten.

    Her şekilde cumhuriyet tarihinde en iyi büyüme ortalamalarını chp yakalamış ve bu gayet ilginç geliyor bana. Zaten amma ilginç dedim. Chp tezahüratı yapmadım.

    Ben de diyorum ki cumhuriyet dönemine bakaraktan kıyaslama mantıklı olmaz o dönem şartlarıyla yakın tarihin uzaktan yakından alakası yok hem Tr için de hem dünyada.Tekrar diyorum şu an dünyada %8 büyüyebilen 2-3 tane ülke ya çıkar ya çıkmaz..

    Küresel ekonomik kriz örneğini 62-65 yılları chp için söyledim o dönemde yoktu diye.Orda küresel ekonomik kriz yaşanmış olsaydı oran kaçlara düşerdi kimbilir..Cumhuriyet dönemini cıkınca Chp'nin en iyi olduğu dönemi 62/65'i merkez sağ hükümetleri 2 kez geçmiş.






    Hocam 60'ların dünyası da bugünlerden dehşet farklı.
    Yine kıyas götürmez. Eski tarihlerle kıyaslansın denince ortaya çıkıyor ki akp dönemi ekonomik büyüme cumhuriyet tarihinin altında kalıyor. Bu ülke müthiş bir ülke her reforma, her gelişmeye anında harika tepkiler veriyor. Ekonomik reformlarda, şeffaflıkta ve liyakatta büyük hatalar yapılmazsa zaten her daim coşarız.




  • s_g_m_s kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: s_g_m_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    90 lardaki şehit sayına bak derim sanki bu ülke ilk defa şehit goruyor yüksek rakamda...savaş halindesin ne yapıcan gül aatarakmı koruycan topraklarını...çözüm süreci deneyince hain dersiniz yok harp kararı alıncada ama şehit geliyor dersiniz kafanız cidden çok iyi... zaten bu konuda eski politikaya eskiye donuldu tamda istediğiniz gibi...

    Tamam ama sadece o eleştiri yok ki.

    Ben çözüm sürecini hep destekledim fakat bu haliyle olanını değil.
    Pkk'ye göz yuman, operasyonları engelleyen, kapalı kapılar ardında ne pazarlıkların döndüğü belirsiz bir süreç asıl eleştirilen.

    Meclis çatısı altında geniş katılımlı parlamenter ve şeffaf bir süreç yürütülse, bir yandan elde sopa, pkk'ye hiç göz açtırılmasa zaten başarılı da olurdu.

    Yani sadece çözüm süreci başlattıysan hainsin diyenler yok. Bence gayet mantıklı eleştiriler ve çağrılar da geldi. Fakat koşulsuz biatçılar yüzünden bu az sayıda çağrı kayboldu gitti.

    Doğru
    Akp seçmeni de Kendi partisine "Bak ayağınızı denk alın" tavrını takınsa daha farklı olabilir miydi acaba?
    Yıllarca bu biatçıları kullandılar çünkü

    Allahım konu nerelere geldi

    Sevgili arkadaşım
    Çok büyük bir güruh var akp'nin iyi yaptığı işlere de kötüdür diyen.
    Çok büyük bir güruh var akp 'nin kötü yaptığı işlere de hüloğğğğ diyen.

    Özel hayatımda ilk satırdakilerle çok uğraşıyorum. Bu forumlarda da en çok ikinci satırdaki zatlarla uğraşıyorum. Çünkü ikincisinin sonuçları daha ağır oluyor. akp ciddi bireysel analizlerle eleştirilebilse idi, her şey çok daha iyi olurdu.
    50 kere yazdım. Hesap soran güçlü birey ve hesap verebilen şeffaf bir devlet. Ortak isteğimiz bu olmalı. Aklın yolu bir.

    Gayet güzel bir yorum
    Yapıcı
    Benim de isteğim bu
    Aklın yolu bir

    Özeleştiriyi becebilirsek toplum olarak bizden çok şey olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_g_m_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: prestige07


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    400 milyar usd borç varmış nolcaktı 40 milyar usd mi olucaktı.

    Dünya ülkelerinin borçlarlarından bilgin var mı ? Ekonomisi artı veren ülke sayısı bir elin parmak sayısını gecmez

    Cahilsin. Tartismaya girmeye luzum yok. Surdurebilir borc nedir bir arastir..

    Kısa ve net çözüm
    Cahilsin
    İnsanları kazanmak kolay değil çünkü.Yaz hocam.Uzun uzun yaz.Bilgilendir bizi.Bunu söyleyen adam TÜRK ya.Senin gibi TÜRK bu adam.Varsa bildiğin yanlışı neden düzeltmeye çalışmayasın ki?Anlat burada dinleyenler var artık.Bu konuda Troll kalmadı pek inan bana güzel insanlar güzel yorumlar yapıyor sen de yap.
    Tekrar söylüyorum yapmayın şu ötekileştirmeyi

    yok hocam hemen hakaret tek bildikleri.

    demez ki gelişmekte olan ülkelerin ortalama GSMH'ye borçluluk oranı %121 iken, Türkiye’nin %104’dür.Gelişmiş ülkelerde ort. borçluluk oranı %280 civarındadır.

    Bir ülkenin borç durumunun özeti budur yoksa 1 trilyon usd veya 50 milyar usd borcun rakam olarak hiçbir anlamı yoktur.Karşılama oranı mühimdir.




  • yyildirayy kullanıcısına yanıt
    Hocam Ben gördüğümü söylüyorum. AKP destekçisi değilim.



    Eski komşumuzu Doğum sırasında ölüm eşiğine getirilmesine karşılık Tek kişilik hastahane odalarında doğum sonrası İlgi ve alaka kesilmeyen durumları karşılaştırıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Hastane kismi her zaman A Haber gibi kanallarda millet yillar once Ssk kuyrugundaydi vs diye haber edilir.



    Karsilastirdiklari yillar bundan 20-25 sene oncesi. Zaten bu zaman zarfinda olmasi gereken bir gelisimi oldu diye lanse etmek, en basit sekilde elle tutulur basari olmayisindan dolayi basari hikayesi uydurmaktir.



    Ekonominin haline bakin , basari mi var yoksa baska bir sey mi gorun.

    Ekonomide başarısızlık var diyebilmen için de akp öncesi büyüme rakamlarının gerilemesini söylemek lazım

    En yüksek ortalamaların chp olması ne ilginç değil mi

    Buyrun eski yıllar



    http://www.businessht.com.tr/yazarlar/cagdas-sirin/1068162-92-yillik-buyume-seruvenimiz





    AKP NİN BU ÜLKEYE HİÇ Mİ FAYDASI OLMADI? (HERKES İLK SAYFAYI OKUSUN)

    Cumhuriyet dönemi dipte olduğumuz dönemler büyümenin kıyas noktası olarak değerlendirilmesi ne kadar mantıklı ?Şu an dünyada %8'in üzerinde büyüyebilen kaç tane ülke var ? Bir elin parmak sayısını geçmez...

    O dönem haricinde CHP'nin 62/65 döneminde güzel bir büyümesi var orda da küresel ekonomik kriz vs herhangi bir olumsuz durum yaşanmamış..AKp dönemindeki küresel ekonomik kriz 2008-2009 yıllarını çıkarılınca %7'ye yakın büyüme rakamı elde ediliyor ki bu büyük bir rakamdır..

    Yine sağcı DP döneminde 10 yıllık süreçte güzel bir büyüme var..Ap döneminde de ve ilk anap döneminde de cok güzel büyüme verileri var sağ kesimden yana..


    Son olarak yakın geçmişten en kötü tablo Sol kesime ait görüldüğü üzere..





    Tam tersi
    1930lardaki ekonomik krizi düşünürsen dünya sallandı o dönemde. Üstelik savaş ve savaş hazırlıkları dönemi. Ve yine üstelik Osmanlının borçlarını devralmış borç ödeyen bir chp. İlk chp döneminde parlamentonun gücünü de çok önemsiyorum ben. Chp ve Atatürk'e karşı çatır çatır fikirlerini ve olması gerekenleri savunan bir yığın kıymetli adam var ilk meclislerde. İdeolojiler o kadar da ön planda değil daha ziyade yapılması gereken işlere hep yoğunlaşmış parlamentodakiler. Konuşmaları okudukça en çok o kısım dikkatimi çekiyor.

    Oley chp ne muazzam filan da demiyorum. Dsp dönemi de salt sol bir iktidar değil bu arada. Dsp koalisyondu. Milliyetçi muhafazakar tiplerin batırdığı bankacılık sektörünün ilacı olamamak her şeyi mahvetti. Murat Demirel örneğin -Türkiye cumhuriyeti islam cumhuriyetidir diyen Demirel'in yeğeni değil mi. Bu adam çatır çatır banka batırmadı mı? Garipoğlu ve Balkaner gibi diğer batık bankalar? banka batıranlardan bir tane bile sol kesimden adam gösteremezsiniz örneğin o dönemden.
    Bu kişi bankalardan normal kredi alamayan bir zat iken nasıl banka sahibi oldu? yeğencilikle-peki yeğencilik hala var mı ? cevabı çok acı maalesef.

    O krizde milliyetçi muhafazakar kesimin de iktidar ortağının da dsp'nin de büyük payı var. Dsp o dönem chp'ye gayet düşman bir politika güdüyordu zaten.

    Her şekilde cumhuriyet tarihinde en iyi büyüme ortalamalarını chp yakalamış ve bu gayet ilginç geliyor bana. Zaten amma ilginç dedim. Chp tezahüratı yapmadım.

    Ben de diyorum ki cumhuriyet dönemine bakaraktan kıyaslama mantıklı olmaz o dönem şartlarıyla yakın tarihin uzaktan yakından alakası yok hem Tr için de hem dünyada.Tekrar diyorum şu an dünyada %8 büyüyebilen 2-3 tane ülke ya çıkar ya çıkmaz..

    Küresel ekonomik kriz örneğini 62-65 yılları chp için söyledim o dönemde yoktu diye.Orda küresel ekonomik kriz yaşanmış olsaydı oran kaçlara düşerdi kimbilir..Cumhuriyet dönemini cıkınca Chp'nin en iyi olduğu dönemi 62/65'i merkez sağ hükümetleri 2 kez geçmiş.






    Hocam 60'ların dünyası da bugünlerden dehşet farklı.
    Yine kıyas götürmez. Eski tarihlerle kıyaslansın denince ortaya çıkıyor ki akp dönemi ekonomik büyüme cumhuriyet tarihinin altında kalıyor. Bu ülke müthiş bir ülke her reforma, her gelişmeye anında harika tepkiler veriyor. Ekonomik reformlarda, şeffaflıkta ve liyakatta büyük hatalar yapılmazsa zaten her daim coşarız.

    son cümlene imzamı atarım.ekonomik reformlar şu an tekrar ihtiyacımız olan iktisadi disiplinle..




  • -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Günün şartlarına uymak sadece o

    Bir zahmet o kadarınıda yapsınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm süreci yaptı analar ağlamadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: social

    Guzel seyler yapmis olabilirler ama yaptiklari yol yanlis.Milleti birbirine dusman ederek birseyler yapiyorlar.

    Yol yapiyorlar yandasa peskes ile.Cuma gunu 6tl lik katarin yazdi sirket doktoru.

    12 tl muayene ucreti

    4 tl katki payi

    4 tl recete ucreti

    4 tl ilac farki

    Odedim yani 6tl ye eczaneden alacagim ilaca 24tl odedim,sirket doktoruna ben maas oduyorum sen 12 tl yi.kim adina aliyorsun benden.Saglik buyuk bir devrim,ustune bugun %60-70 zam gelmis.Ulkeyi parsel parsel sattilar.Hersey kazanilir ama toprak kazanilmaz,yabanciya toprak satisindaki limitleri kaldirdilar,aydinin %80 i ingilizlerin eline gecti.Kopruler vb.havaalanlarinin insaatlarindan bizleri yandaslara nasil borclandirdiklari belli.Simdi ise k.tazminatina el attilar ben 40 yasindayim 20 yildir ayni firmada calisiyorum 3.5bin brutum var.Yilda 3.5bin kidem hakederken simdi 1000tl anca hak edecegim,ee benim elimden niye hayalimi aliyorsun o zaman brutumu bolersi 12 ye aylik aylik yatirttirirsin.Tamamen yabanci yatirimciyi cekmek icin yapilan bir tezgah,yurtdisinda kidem tazminati yok ama adamin kazandigi bizimkinin yaninda balina.Millet iradeside yanlis,saibeli bir yolla baskanligi gecirdiler ve hakkimi helal etmiyorum.Yaptiklari iyi seylere gelince.sgk ya borcu olmayan isveren icin prim oderken %5 indirim var,sigara keza guzel birsey.Esim ogretmen ve egitimin icine ettiler.Seneye tekli egitime gecilecek 40 kisilik siniflar 80 kisi olur.Sonraki sene olmadi yine sabahci oglenci yapalim derler.Sacma bir ulke olduk vesselam

    Sağlık konusunda Dünden bugüne diye baktım konuya.Yakın zamanda gelen zamlar var haklısın.
    Gelecek kaygısı da maaşlı kesimin mevcut kaygısı...
    Ne yaparız?Ülkece Kalmadı mı ümidimiz sizce?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s_g_m_s


    quote:

    Orijinalden alıntı: yyildirayy

    Bugğn kolonoskopi için kasım ayı dediler. Üni araştırma hastanesi, profa özel muayene ile gidersen (147 tl) bu hafata

    11.ay-4.ay



    7 ay sonra

    Şehir neresi hocam?
    Bu arada büyük geçmiş olsun kolonoskopi gerçekten zor.
    Acil şifanızı bulursunuz inşallah

    Hocam İskenderundayım ben de
    Geçen sene endoskopi çekildim ve sadece 1 hafta sonrasına verdiler randevuyu

    Çok üzüldüm ya büyük geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gülüver

    Paradan 6 sıfır sildi.

    Ak parti iktidara gelmeden once 20-25 yillik bir surede cok yuksek enflasyon sebebiyle Turk lirasi asiri deger kaybetmisti ve sonucta tuvalet parasi olarak bir milyon lira verir duruma gelmistik.50 milyon liralik banknotlar vardi.Bir market alisverisi sonrasinda bu parayi verirdik.



    Parayi elimize aldigimizda tam 6 tane sifir cok sinir bozucuydu.



    Aynen Dostum,

    Çoğumuzun önemsemediği bir icraat.

    Bir ülkenin parası aynı zamanda itibarıdır.

    Düşünsenize tam 50 milyonluk banknot vardı en son.

    Hiç unutman bir güney amerika ülkesi şili,arjantin falan galiba onlardan biriydi,bir yarışma programı düzenlemişti soruyu bilene bir milyon para ikramiye falan gibi,ama ne parası vericeklerini söylemiyorlardı sonra soruyu bilene 1 milyon TÜRK LİRASI veriyorlardı yarışmacı ŞOK

    Utanca bakarmısınız...

    Allah bu Ülkeye bir daha öyle günler göstermesin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stuff2

    direk inşaattan ne yaptıklarını söyliyim bundan 30 yıl önce bu ülkedeki memurlar cocuk okutup para biriktirip nakit ev alıyodular yada az bir borçla evet kredi faizleri düştü niye çünkü 20 yılda ödüyorsun bir evin borcunu bu gün hangi memur maaşı ile para biriktirip ev alabiliyor söylesene ekonomi zaten iç dış toplam borç stoğumuz son 15 yılda 6 7 katına katladı imf bu işin görünen yüzü sadece (reklamlar) oto sektörü zaten belli bir araç kendimize bir araç devlete alır hale geldik her sene vergisi yakıtın pahalılığı ne denirki dahada özetlersek bu ülkede normal halkın alım gücü kat be kat düştü sadece bazı kişiler zenginleşti onlarda bu ülkenin kaymağını yiyip 0 yararı olan kişiler herkes burda 2. dünya savaşından çıkmış ülkeler ne haldeler biz ne haldeyiz

    Haklısın
    Biz de düzeltilmesi gereken şeyleri de paylaşıyoruz hep
    Güzel bir konuya değinmişsin.Araba alırken aynı arabadan devlete de alıyoruz neredeyse.Yatırım Ar-Ge için kullanılsa bu paralar keşke...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DOMIX

    Bu arada ülkemize daha çok Çocuk Nöroloğu gerek sayı yetersiz.

    Yeterliliğini bilmiyorum ama dediğin gibiyse kesinlikle haklısın.
  • Su anda arabam karşımda olduğu icin aklima geldi. Sanayi ustalarına cok büyük yardımları oldu. Yaptiklari müthiş ötesi yollar sayesinde 6 ayda bir ön takım icin bakıma gidiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hing Hong


    quote:

    Orijinalden alıntı: gülüver

    Paradan 6 sıfır sildi.

    Ak parti iktidara gelmeden once 20-25 yillik bir surede cok yuksek enflasyon sebebiyle Turk lirasi asiri deger kaybetmisti ve sonucta tuvalet parasi olarak bir milyon lira verir duruma gelmistik.50 milyon liralik banknotlar vardi.Bir market alisverisi sonrasinda bu parayi verirdik.



    Parayi elimize aldigimizda tam 6 tane sifir cok sinir bozucuydu.



    Aynen Dostum,

    Çoğumuzun önemsemediği bir icraat.

    Bir ülkenin parası aynı zamanda itibarıdır.

    Düşünsenize tam 50 milyonluk banknot vardı en son.

    Hiç unutman bir güney amerika ülkesi şili,arjantin falan galiba onlardan biriydi,bir yarışma programı düzenlemişti soruyu bilene bir milyon para ikramiye falan gibi,ama ne parası vericeklerini söylemiyorlardı sonra soruyu bilene 1 milyon TÜRK LİRASI veriyorlardı yarışmacı ŞOK

    Utanca bakarmısınız...

    Allah bu Ülkeye bir daha öyle günler göstermesin.

    Gençler bilmez.




  • Sağlık alanında Avrupa'dan bile iyiyiz gibi muhabbetler dönmüş. Gelin size Avrupa'da nasıl işlediğini anlatayım.



    Yer almanya. MR çektirmek için hastaneye gideceğiz. Halam götürülecek ama evde benden başka kimde yok ve benimde ehliyetim yok. Ne yapacağız falan dolaşırken ben taksi geldi kapıya. Halam çağırmış, dedim neredeyse şehirin dışına çıkacağız taksi ile 50-100 euro tutar o hastane ama meğerse hastaneye ulaşmak için harcadığınız parayıda devlet sağlık hizmeti olarak görüyormuş. Fişi taksiciden alıp hastanete iletiyorsunuz hesabınıza geri yatıyor para.



    Neyse geçtik içeri hemen biri geldi ve hoş geldin XXX buyur buraya dedi. Yani randevu sistemi bizdeki gibi yalandan değil. Gerçekten sizinle ilgileniyorlar. Doktorun biraz işi olduğunu belirtiler. Bekleme odasına girdik. Biz girer girmez pasta ve kahve getirdiler. Tabii ben şok içindeyim. Gözüme medeniyet kaçmış ağlamamak için zor duruyorum. Sonra doktorla görüştük işlemler halledildi falan dönerken de taksiye atladık döndük yine.



    Kusura bakmayın ama ben bu sistemi görmüşken bizim ülkemizdeki sağlık sistemine iyi dersem Allah çarpar. Sizde öyle her şeye kanmayın. Biraz araştırın diğer ülkeler ne yapıyor biz ne yapıyoruz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.