Bu konu o suçlu bu suçlu konusu değil. Bu konuya siyasi partizanlık açısından bakılamaz. Siz ve buradaki malum muhalefet tayfası bu konuya partizanlık yaparak bakıyor. Bu örgüt 40 sene belki daha da önce bu ülkeye sinsice yerleşmeye başlamış bir örgüt. Bu örgüt 40-50 yıldır bu ülkedeki bütün siyasetçileri kullanmış bir örgüt. 40-50 senedir bunlarla az çok iş tutmuş bütün iktidarların bütün siyasetçilerin bu işte parmağı var. 40-50 yıldır bütün siyasetçilerin ilişkide olduğu bu örgütü getirip de sadece 25 yıllık bir Ak Parti'nin üstüne yığmak yanlış. 40 yıldır bunların medyasını dershanelerini kapatmaya cesaret edemeyenleri eleştirsene. Bunların katrilyonluk medyalarını dershanelerini eğitim kurumlarını kapatan Ak Parti'dir. Bunu neden söylemiyorsun? Hani Ecevit mi kapatmış Tansu mu kapatmış? Hangisi fetulaha sümüklü şarlatan demiş? Kılıçdaroğlu mu Ecevit mi? Gelip de buraya siyasi şarlatanlık yapmaya gerek yok, Ak Parti öncesi cemaat diye bilinen örgüte bugün Fetullahcı Terör Örgütü deniyorsa, bugün birine fetöcü dediğinde kendine küfür olarak alıyorsa bu Ak Parti sayesindedir. Cemaate Fetullahcı Terör Örgütü deyip Fetö'nün medyası kapanırken fetö medyasına sahip çıkan CHP'ye gideceksin hain arıyorsan anladınız mı herkese söylüyorum bunu teker teker alıntı yapmaya gerek yok, Fetö'nün dershaneleri kapanırken AYM'ye kadar gidip Fetö dershaneleri önünde yatan CHP'ye laf edeceksiniz! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Akp Döneminde Orduda Oluşmuş Fetö Yapılanması (4. sayfa)
-
-
Valla ben unutmuyorum kimse de unutmuyor, hepsi firari hepsi aranıyor teker teker de yakalanıyor sıra ona da gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesin araniyordur
-
Bu yapıda herkes suçlu. Kuleli askeri lisesi komutanıyken yaşar büyükanıtmı neymiş ona liste verilmiş hatta direk öğrenci isimleri ile ama o atmak yerine sonradan bas edilir diye sümen altı edilmiş bir olay var. AKP donemide kaymaklı bu adamların kaymaklı donemi olmuş. cumhuriyetle din sömürücülüğü yer altına itilince bu iş buraya kadar gelmiş. Avrupa ve hristiyanlar rönanas tır bilmem nedir 400-500 yıl ugrasmıslar ve işi çözmüşler. Bizim bu işte durumumuz zor. Ancak ve ancak bilim ve bilgi toplumu olduğumuzda bu işi anca çözeriz. Buda gelişmişlikle olur bakalım görebilecek miyim ama 50 yaş olmuş herhalde şimdi başlasak 100-200 yıl sürer. Böyle devam eder bizim ülke.
-
Aynen öyle. Bu yapıda herkes suçlu. O suçlu bu suçsuz diye birşey yok, Ak Parti de suçlu Ak Parti öncesi iktidarlar da suçlu.
Bu işte suçlu olmayan tek kişi Doğu Perinçek'tir, İşçi Partisi yeni adıyla Vatan Partisidir, adamlar yıllardır söylüyor bu cemaat aslında bir terör örgütüdür diye yıllardır söyledi haklarını yememek lazım.
Dostum, Fetö yapılanması, Japonya'daki şu başbakanın öldürülmesi olayındaki o örgüt üyesi gibi bir adam. Bizde de bir Rus Büyükelçisinin öldürülmesi olayı vardı.
Fetö yapılanması 40 yıl önce başlamış bir yapı, AKP yada diğer partilerinden üzerinde bir şey bu.
İşin en kolayı, dönemindeki hükümetleri yada devlet adamlarını suçlamak olacaktır. Ancak bu Fetö yapılanmasının birer kopyası dünyanın bir çok ülkesinde var.
Bunlar kim iktidar ise onlarla kolkola yürümeyi tercih ederler. VİRUS gibi aynen.
Bu zaman zarfında FETÖ'yü çözmüş anlamış bazı insanlar çıktı ama seslerini maalesef duyuramadılar.
Fetö'den de bu ülkeyi kurtaran Erdoğan oldu. Bu gerçek.
----
Fetö yapılanmasının hükümetler üstü olduğunun en basit kanıtı da, Fetö ve liderleri nerede şimdi? ABD'de ve ABD bize bunları vermiyor mesela. Neden?
kime hizmet etmişlerse şimdi o ülkede korunuyorlar bunlar.
-
Hanefi Avcı da diğeri, adam devlet kadrosunda görev yapmış biri. hatta Haliçte Yaşayan Simonlar kitabından Fetö 'yü bir örgüt yapılanması içinde nasıl çalıştığını anlatıyor ve adam hapse girdi alakasız bir konu nedeni ile.
15 Temmuz darbe girişimi sonunda çıkarıldı hapisten.
Bu gibi yapılarının çözülmesi, bitirilmesi bir satranç oyunundan çok daha karmaşık ve zor, çünkü satrantcın bir kuralı var ama bu gibi yapıların amaçları için hiç bir kuralı yok.
amaçlarına ulaşmak için dinci olurlar, solcu olurlar, hacca da giderler, içki masasında kadeh de kaldırırlar.
-
valla bende bilmiyorum :) dava dosyaları ve açıklamaları nette mevcut, bakmak lazım :) balkabağının fayton olması daha gerçekci geliyor :)
Anlamadığınız konu şu.
Sizin benim, her insanın vucudunda şu an bile pekçok hastalık kuluçka halinde beklemektedir. Çünkü bağışıklık sistemi onları baskılar. Ancak ne zamanki bağışıklık sistemi doğru çalışmaz veya zayıflar vucudunuzda doğal olarak bulunan bu bakteri ve virüsler harekete geçip hastalığa neden olurlar.
Bizm bünyemizde bu Fetö zehri daha öncesinde vardı doğru fakat sürekli devletin çeşitli birimleri emfekte olmuş alanları trmizliyorfu.
Orduda her yıl MGK kararları ile atılanlar bunun sadece bir koluydu.
AKP döneminde ise AKP ülkenin bağışıklık sistemini bloke ederek bu hastalığın kanser gbi tüm vucuda yayılmasına yol açtı.
Fetö savcısı Zekariya Öz kozmik odada bu ülkenin 100 yıllık planlarını ve gizli bilgilerini yurtdışına kaçırmak istediğinde İlker Başbuğ doğrudan Erdoğan'ı arayarak bunun ülke açısından bir facia olacagını ve müdahale etmesini söyledi ancak Erdoğan saklayacak bşrseyletiniz mi var diyerek Fetö savcılarının aylarca devlet belgelerini yurtdısına kaçırması a izin veri.
Sokaktaki çocuklar bile artık soruların çalındığını biliyordu ancak Baştakiler önlerine konan onca rapora, fgelen bilgilere karsın harekete geçmedi ve devletin birimlerini bloke ettiler.
Sonuç ise neredeyse ülkenin çöküşüne neden oluyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Temmuz 2024; 14:55:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostum dediklerin doğru, ama'sı var;
Fetö'deki adamlar, öyle halk sınıfında değil, ellerinde medya, gazete, tv, şirketler, okulları var, dahası, askeriyede, yargıda, savcılıkta, poliste de bir sürü kripto adamları var.
Şimdi hükümet, tek tek temizlemek için adım atmaya başlasa idi normal şartlarda temizliği bitiremeden, askeri, siyasi, hukuksal ve medya ayağı ile bir sürü darbe teşebbüsleri olurdu.
Yani, halkı arkana almak içinde büyük bir olay lazım idi bence. Darbe teşebbüsü tam da buna bir çare oldu.
-----
15 Temmuzdan önce, aslında hükümetin tek tek fetöcüleri göz altına almaya başladığını biliyorum, bizzat bir benim tanıdım aslında onun fetö ile direkt alakası yoktu ama arkadaş çevresi hep öyledi onu göz altına almışlardı, 3 gün kalıp çıkmıştı. hiç hapis yatmadı ama görevinden el çektirilmişti. zaten bu olaydan 1 ay sonra darbe teşebbüsü oldu.
-
Dostum dediklerin doğru, ama'sı var;
Fetö'deki adamlar, öyle halk sınıfında değil, ellerinde medya, gazete, tv, şirketler, okulları var, dahası, askeriyede, yargıda, savcılıkta, poliste de bir sürü kripto adamları var.
Şimdi hükümet, tek tek temizlemek için adım atmaya başlasa idi normal şartlarda temizliği bitiremeden, askeri, siyasi, hukuksal ve medya ayağı ile bir sürü darbe teşebbüsleri olurdu.
Yani, halkı arkana almak içinde büyük bir olay lazım idi bence. Darbe teşebbüsü tam da buna bir çare oldu.
----
Mit Tırları olayını hatırlasana, bu aslında hükümete bir çalım takmaktı, bunu bizzat fetö planladı. nedeni de basit, "benle uğraşırsan ben de senle böyle uğraşırım" demek istedi belki de.
-----
15 Temmuzdan önce, aslında hükümetin tek tek fetöcüleri göz altına almaya başladığını biliyorum, bizzat bir benim tanıdım aslında onun fetö ile direkt alakası yoktu ama arkadaş çevresi hep öyledi onu göz altına almışlardı, 3 gün kalıp çıkmıştı. hiç hapis yatmadı ama görevinden el çektirilmişti. zaten bu olaydan 1 ay sonra darbe teşebbüsü oldu.
-
Sonra Gezi Olayları.
Aslında hiç bir şey olmayacaktı ama Fetö mensubu polisler gezi'yi bilerek kışkırttılar. Dahası, bu gezi olaylarından önce, BBC başta Taksim civarında otel tutup odalara konuşlandığını sonradan öğrendik.
Abi bu ülke ne badireler atlattı böyle.
Daha dün ABD'de de Trump olayı. Adamı öldüreceklerdi.
Biz sıradan halkız ama bizi yöneten güçler, çok daha derin planlar yapıyorlar ve asla kimseye acımıyorlar.
-
Aynen öyle, inanmak değil gözlemlerle ispat. İspat olunca da inanmak olmuyor "gerçek" oluyor.
İlgili konu başlığı burada, düz dünya ve uzaya gitme palavraları...hepsi ispatlı
forum.donanimhaber.com/dunya-kure-ise-egim-nerede--158178616
-
günümüzdeki yapılanmaların fetö'den arta kalan yanı yoktur. atatürkçü bırakmadılar full yamyam tarikat tayfaları ele geçirdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fetö'nün 2000'lerden önce hem devlete hem de orduya 'sızmaya' çalıştıkları bilinen bir şeydi ve devlet buna karşı zaten önlem almaya çalışıyordu.Fetö hakkında ilk dava 1999 yılında açıldı.Yani 15 Temmuz'dan tam 17 sene önce fetö'nün devlet içinde yapılandığı devletin mahkemelerinde dava konusu olmaya başlamıştı.Zaten Fetö'nün 1999'da ülkeden kaçmasının nedeni bu davaydı.Katledilen Necip Hablemitoğlu'da 1999'da ve öncesinde Fetö tehlikesine dikkat çekiyor ve devleti ve milleti uyarıyordu.Hatta 1999'da 32.gün programına katılarak bu tehlikeyi açık açık anlatmıştı;
32.GünyoutubeTarihçi ve Yazar Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 48 yaşında hayatını kaybetti. Hablemitoğlu, devlet içindeki Fethullah Gülen yapılanmasını dile getiren ilk isimlerden biriydi. Hablemitoğlu 24 Haziran 1999'da, 32. Gün programında tehlikeye dikkat çekmişti. Programın diğer konukları ise Nevval Sevindi, Etyen Mahçupyan, Fikri Sağlar, İsmail Nacar ve Faik Bulut’tu... > Shopier Sayfamızdan 32. Gün Ürünlerine Göz Atmak İçin: https://www.shopier.com/32gun > Ayrıcalıklardan Yararlanmak İçin Kanala Üye Olun: https://shorturl.at/tAPU4 > 32.Gün Arşivi Kanalına Abone Olmak İçin: http://bitly.ws/e5Yihttps://www.youtube.com/watch?v=iTorp9-GMk4&t=35sYani öyle 'Kimsenin haberi yoktu','Herkesi kandırmışlar' diye bir durum yok.Devlet 2000'lerin başında bu tehlikeyi görmüş ve önlem almaya başlamıştı.Hatta 2004 MGK kararlarında dahi fetö ile mücadele edilmesi vurgusu vardı.
www.sozcu.com.tr'Gülen'i bitirme kararı 2004 MGK'da alındı'https://www.sozcu.com.tr/guleni-bitirme-karari-2004-mgkda-alindi-wp414756Sorulması gereken soru şu:Neden bu kararlar uygulanmadı ve 1999'da açılan davanın üstü kapatıldı?
Peki Fetö TSK'da bu kadar nasıl güçlenebildi?
Öncelikle TSK'dan Fetö'den dolayı ihraç edilenlerin sayıların korkunç büyüklüğüne bakıldığında Fetö'nün 2000'lerden sonra sızma aşamasını geçip TSK'nın kontrolünü ele geçirme noktasına geldiği hatta öyle ki artık TSK'da subay olmanın yolunun fetöden geçmeye başladığı görülür.Özellikle 2008 ve sonrasında harp okullarında kamuoyuna yansıyan 'şok mangaları' ile Fetöcü olmayan subay adaylarının işkence benzeri eğitimlere maruz bırakılarak subaylığı bırakmaya zorlandıkları iddia ediliyordu.Tabii o dönem tüm haberler 'yalanlanıyor' idi.
www.ntv.com.tr'Şok mangası' iddiası yanıtsızhttps://www.ntv.com.tr/turkiye/sok-mangasi-iddiasi-yanitsiz,RI1hfAvkekmgaBLIlQn_mgsabahHarp Okulu'nda 'şok mangası' iddiasıhttps://www.sabah.com.tr/gundem/2011/08/13/harp-okulunda-sok-mangasi-iddiasi(Haberlerin tarihleri 2011 ve 2012)
Peki harp okullarında kontrolü ele geçiren fetö mevcut ordu içerisinde görevli ve kendisinden olmayan subay kadrosunu nasıl tasfiye etti?
Elbette 'Ergenekon' ve 'Balyoz' davalarıyla...
Özellikle 2008'de başlayan ve bugün a'dan z'ye kadar herkes tarafından 'kumpas' olduğu kabul edilen 'Ergenekon' ve 'Balyoz' davalarıyla bunu gerçekleştirdiler.Bu uyduruk davalar ile TSK içine sızan fetöcülerin önleri tek tek temizlendi.Resmen Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en büyük subay kıyımı bu davalarda yapıldı.Fetö ile alakası olmayan ve başarılı subaylar 'darbeci' denilerek uyduruk deliller ile ya içeri alındı ya isimleri davalara karıştırılarak rütbe almaları engellendi ya emekli edildi ya da emekli olmaya zorlandı.Hatta bu kıyım öyle bir noktaya ulaştı ki Deniz kuvvetlerinde gemilere komutanlık edecek amiral bulunamaz hale gelmişti;
t24Deniz Kuvvetleri'nde 'amiral' sıkıntısıhttps://t24.com.tr/haber/deniz-kuvvetlerinde-amiral-sikintisi,303774'The Economist' dergisi ise 2012'de TSK'nın durumunu şöyle tarif ediyordu;
Alıntı
metni:NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip; Irak, İran ve Suriye’ye komşuluk eden; Ege, Karadeniz ve Akdeniz ile çevrili olan fakat donanmasına komuta edecek kimsesi bulunmayan bir ülke hayal edin. www.bbc.comEconomist: Türk Silahlı Kuvvetleri sindirildi - BBC Turkce - Haberlerhttps://www.bbc.com/turkce/haberler/2013/02/130131_economist_turkish_armyGörüleceği üzere TSK'da yapılan bu kıyım sayesiyle fetöye bağlı subayların yıllarca (40 yıl diyelim) rütbelerinde bekleme gereği duymadan hızlı bir şekilde rütbeler alarak TSK'nın yönetim merkezine kadar yaklaşabilmelerinin önü sonuna kadar açılmış oldu.Bu nedenle 15 Temmuz darbe girişimine katılanlar generallerin ve üst rütbeli subayların önemli bir bölümünün 2013 ve sonrasında generalliği yükselmesi şaşırtıcı değildir.Zira bunlar Ergenekon ve Balyoz davalarıyla önleri açılan kişilerdi;
t24Darbe girişiminden tutuklu generallerin yarısı son 3 yılın YAŞ terfilerindenhttps://t24.com.tr/haber/darbe-girisiminden-tutuklu-generallerin-yarisi-son-3-yilin-yas-terfilerinden,352050Kısacası olanlar bunlar...Daha detaylı bilgi almak isteyenler Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarıyla tutuklanarak askeri kariyeri bitirilen emekli albay Mustafa Önsel'in 1 Nisan 2016'da yayınladığı (darbe girişiminden sadece üç ay önce) 'Ağacın Kurdu' isimli kitabı okuyabilir.Bu kitabın en önemli yanı kitapta 'fetöcü' olduğu ileri sürülen subayların 3 ay sonraki darbe girişimine çoğunlukla katılmış olması..Hatta darbe girişiminden sonra bu kitap referans alınarak birçok fetöcü tutuklandı diye biliyorum.
Hatta darbe girişiminden sadece 9 gün önce yani 6 Temmuz 2016'da şöyle bir röportaj vererek fetönün hem harbiyede hem de TSK içinde nasıl örgütlendiğini anlatmış;
www.sozcu.com.tr2 bin Harbiyeli ordudan atılınca cemaatin önü açıldıhttps://www.sozcu.com.tr/2-bin-harbiyeli-ordudan-atilinca-cemaatin-onu-acildi-wp1304134Yani öyle '40 yılda orduya sızdılar' vs lafları pek gerçekçi değil...Evet,sızıyorlardı ancak bunların devlet için tehlikeli olduğu 2000 öncesinde ortaya çıkmıştı.Fetö'de zaten bu nedenle 1999'da ülkeden kaçmıştı.
Peki bunlar 1999'da ifşa oldukları halde ve DGM'de Fetö hakkında dava açıldıktan sonra bunlar nasıl güçlenebildi?
Nasıl?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 15 Temmuz 2024; 16:32:17 >
-
Fetöyü ecevit ya da demirel kaldirmaya çalışsa dinci tayfa adamları dinsizlikle suçlardi.En başta suçlayanlarda Akp önde gelenleri olurdu.Yılanla yol yürüdüler ve yilan kendilerini de sokunca durumun ciddiyetinin farkına vardılar.Öncesinde bu yılan büyümedan kafasini koparalim desek,yılan namaza durmuş,ne istiyorsunuz duasinı eden müslümanlardan derlerdi
Ordudaki fetöcüleri atayanlar,atanmalarinin önündeki engelleri kaldiranlar da hep Akp tayfası.Devletteki pastayı bölüşemediler büyük ihtimal.Sonrası kendiliğinden geldi
Her 15 temmuzda cikarlar alistik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öylemiymiş? yargılasaydınız madem chp lileri. neden yargılamadınız. bunları diyince sus pus oluyorsun. ama chp yi suçlamak kolay demi.
bunu da chp yaptı dimi..
-
Herkes suçlu diyorum ben zaten, sen ise ısrarla bütün suçu Ak Parti'ye yüklüyorsun, bu şekilde anlaşmak mümkün değil zaten.
ben de sana diyorum ki yargı elinizde herkesi yargılayın. bunu neden anlamıyorsun? chp mhp akepe. kim bulaşmışsa hepsini alın içeri. ama yok..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X