Şimdi Ara

AKP Çok Fena Düşüyor.. (356. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
28.556
Cevap
66
Favori
584.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1406 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: dentul

AKP çok fena düşüyormuş.

Yav he he diyelim biz de o zaman.

Akp'li Mehmet Ali Şahin : Koalisyon olabilir

http://odatv.com/n.php?n=koalisyon-gelebilir-1204151200

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe1299

quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe1299

Hayatım boyunca koyu bir şekilde CHP ye muhalif olan ben dahi bu seçimde oyumu CHP ye veriyorum gerisini siz düşünün

Anlasilan ekmegin karneyle alindigi gunleri ozlemissiniz. Cehape genel mudurunden birak basbakani muhtar bile olmaz

Bu Mesajı yazıp yazmamak arasında gittim geldim ama anlaşılan siz aynı şeyleri plak gibi tekrarlayan bir süre sonra papağan moduna giren günde 5 öğün devlet probagandası ile beslenen Akp li kardeşlerime bazı şeyleri anlatma vakti gelmiş.

Evet doğru söylüyorsun bir dönem bu ülkede zorluklar çekildi,bir dönem bu ülke de talihsizlikler oldu. Ama bir parti düşünün ki iktidara geldiği günden 13 yıl sonra bile onu iktidara getiren malzemeyi kullanıyor böyle bir acizlik.
    1940-1980 dönemi arası yanlışları eleştirerek bu dönemde çekilen zorluklardan örnek vererek bugünün CHP sine bunu mal etmek kadar dar görüşlü bir insan zekası olamaz.

Zaten Yaptığınız bütün edebiyat bundan ibaret

Şunu kafanıza koyun 1940 ülkesinden örnek veripte bak bak bunları yaptık şu yoktu artık bu var diyerek siyaset filan olmaz buna gülerler. İyi o zaman 1940 da internet yoktu bakın şimdi internet var diye de yakında probaganda yapmaya başlar hükümetimiz bunu da yutacak yüzde 80 saftirik insan çıkar bundan eminim Atatürk zamanını anlatmak bu konuya ihanettir saçma sapan argümanlara cevap bile vermeyeceğim zira bir ülkeyi rejenere etmek yeniden inşa etmek savaştan çıkarmak sonra inkilaplar yapmak ile hazır bir devlet modeline gelmek arasında ki farkı bilinçli insanlar elbette fark ediyorlar. Bahsi geçen şahıs Tarafsız olması gereken CB makamında bile parti yönetiyor bunu da görüyoruz AKP çok iyi değil ama dönemin en iyisi vs vs bu jargonları ben çok duydumm çok geçin bu modası geçen edebiyatı argüman kalmayınca şu iki bahaneye sığınmaktan vazgeçin bir biz çoğunluğuz çoğunluğun doğruyu göstermeye yetmediğini Kuran söylüyor ikinci argüman başka alternatifi yok sen oy verdin mi de başka partiye alternatif yok diyorsun ? koy bakalım bir 4 sene başka parti bakalım yapabiliyor mu ? Evde ki paraları sıfırlasın olsun yol yaptı cari açık tavan yapsın olsun başörtülü bacım edebiyatı yaptı ülkeyi korku impartatorluğuna çevirdi olsun dinimi savundu Mahmut HAZRETLERİNDEN HİMMET İSTEDİ ŞİRKE BULAŞTI olsun duble yol yaptı Reza ile büyük yolsuzluk yaptılar olsun yine yol yapmıştır. Toplumu çok keskin çizgiler ile ikiye böldü kaos ortamını kendisi yarattı olsun benim türbanlı bacıma saldırdılar dedi siz hep oy vermek için bir gerekçe bulacaksınız çünkü bu adamın yaptığı edebiyat sizler üzerinde işliyor bu kadar basit. bir zamanlar bende çok kanıyordum bu güzel sokak jargonuna akp iktidarı Mazlum ve din sömürüsü birleşince ortaya böyle bir güç çıkıyor. Halkın zedelenmiş yaralarına okşayıcı sözler söyleye söyleye bugünlere getirdi kendini AKP. Düşünün ki bir partinin en büyük kozu her sıkıştığında bundan 50-60 sene öncesi ile kıyas yapmak oluyor utanmasa 1400 senesinde ata biniliyordu akp döneminde arabalar ile geziyoruz diyecekler bu ülke o dönemlerde bir çok sıkıntıdan geçti darbeler atlattı akp bir istikrar kazandırdı doğru çünkü mazlum edebiyatı ile geldi iktidara ve toplumun kanayan yaralarını iyi kullanarak günümüze kadar oylama kaybetmeden geldi. Bununla övünebilirsiniz

Bu en çok Kullanılan AKP seçim taktiği ekmek kuyruğu ilaç kuyruğu. Öncelikle ekmek kuyruğu 1940-50 Arasında yaşandığında ülke Savaş'tan çıktı. İnönü devleti iyi idare edemedi kabül zaten Sevdiğim biri değil. Menderes Amerika ile olan gizli Kapaklı işlerin gölgesinde güzel Şeyler başardı kabül. Sonra bu ülke kaoslardan büyük çatışmalardan geçti darbeler atlattı terör ile boğuştu. Böylesine karanlık bir dönemde huzur ve refah bekleyemezsiniz o Yüzden hala bundan önce reçete ile ilaç alıyordun kuyruk bekliyorduk savı yanlış yanlış yanlış yanlış. 2000 Türkiye'sinde elbette bunlara yer olmayacak bir yüzyıl Değişiyor elbette değişim dönüşüm olacak elbette global değişimler Türkiye'ye de yansıyacak elbette artık ekmek kuyruğu beklenmeyecek sen bütün siyaset tezini bu Saçma argüman üzerine kuramazsın. ülke afrikaya dönse dahi AKP ye oy verecek ağır Kafası zehirlenmiş insanlar var. Ağır devlet propagandası ile beslenen. AKP ülkenin şirazesini kaydırdı eskiden sağ sol Çatışması vardı bir mahalle solcu diğer mahalle sağcı idi adeta Bölünme büyüktü şimdi ise Tayyip kendi eli ile ülkeyi bana oy verenler ve vermeyenler olarak böldü. Devletin her kademesinde kendini destekleyen insanları bulundurdu HATTA BU İŞ ÖYLE BİR NOKTAYA GELDİ İKİ SANDIK SANDIK EDEBİYATI YAPAN YILLARCA AKP SANDIKTAN ÇIKAN İSMİ HİÇE SAYARAK İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNE KENDİ YANDAŞ REKTORÜNÜ ATADI ;)

Gerçi biz AKP nin sürekli mitinglerde sokak ağzı ile yaptığı edebiyatların sadece siz safları kandırmak için yaptığını biliyorduk ama gözünüzle görmek belki kafanıza çark eder. HANİ akp için en kutsal şey milletin iradesi sandıktı ? Sandık mandık oy moy millet filan yalan çıktı hani din kutsaldı BAKARA MAKARALAR ile din min kutsallıktan çıktığını gördük akp için sadece bir rant aracı olarak kullanılan sömürü aracı din iktidar için

muhalefet edenler kurumun Kapısı'ndan geçemiyor. Yaptığı sokak dili çirkin söylemler ile inanılmaz bir toplumsal bölünmeye yol açtı. Havuz medyasını oluşturdu gündem için yalan habere başvuracak kadar alçaldılar Kabataş gibi. Paralel diye bir icat çıkardı bu paralel ile 12 yıl koyun koyuna yattı. Bende cemaat evinde kalmıştım gençken. Abiler dedikleri kişiler hep koyu AKP li idi. AKP kendi eli ile onlara imtiyazlar Tanıdı torpil yaptı soruları verdi büyük makamlara getirdi çıkarlar çatışınca oldu mu paralel ? İkisi çatışınca gördük bu sefer iktidarın saman altından neler yürüttüğünü neler döndüğünü eğer bir vatandaş olarak sen evde ki Paraları sıfırlamayı olumlu karşılıyor ve bu paralel yapı yalanları edebiyatını yutuyorsan sıkıntı var demektir. Ülke de ciddi anlamda kaos var. Ülke de iktidar zaafiyeti var. Artık ben ne istersem olacak moduna girmeye bağladılar. Başkanlık sistemi Örnek. iç güvenlik paketi denen korku imparatorluğu paketini çıkarırken sabaha karşı bir madde daha ekletti o da ne Cumhurbaşkanı'na Örtülü Ödenek. Bak sen bak. Abdullah Gül'ün niye böyle bir talebi olmadı ? Emekliye zam yapamayız bu ekonomik olarak mümkün değil diyenler seçime 2 ay kala nasıl zam yapıyor bunlar Apaçık ortada olan Şeyler. Belki cumhurbaşkanı lüks Sarayında örtülü ödeneği ve dolgun maaşı ile dünya zenginler listesinde 1.sıraya bile Yükselecek ama unutmasın yukarda Allah var kefenin de cebi olmayacak

AKP liler için mesele ülke yönetmeyi geçmiş skor oyununa dönmüş şu oyla şu kadar zamandır şu kadar kazındık diye. Belki bir kaçtı uyanır da gerçekleri fark eder diye şu mesajımı bir daha alıntılayayım eğer bir kişinin bile sorgulamasına vesile olursam ne mutlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

7 haziran aksami burda olun güzel eglenecegiz

• quote:

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

koalisyon gelebilir değil ak partininde bir ömrü var sonu gelebilir dedi sizin işiniz gücünüz yalan dolan olduğu için böyle yazmışsınız.Yalanla muhalefet olmaz öğrenin size güvenmiyor halk.

• akpyi sevmem ama senin çevrenle düşmez onların oyu

Orijinalden alıntı: darkme

quote:

Orijinalden alıntı: Bodylove

quote:

quote:

quote:

quote:

Bide bu işte chp'ye oy veren kafa

Valla abla gayet iyi koymuş lafı "Hepimiz Müslümanız giyimle ne alakası var? Ayrıca o peygamberimizin yaşadığı dönem ile şimdiki dönem aynı mı? Neden böyle giyiniyorsunuz evladım" demiş lafı koymuş. Gerisi hikaye zaten. Dini kelimeler, yok ona benzemek, yok buna benzemek. Peygamberimiz Arabistan sıcağında, o dönemin koşullarına göre giyiniyordu. Kafalar İslam olmalı, görünüş değil. Budur. Üstelik bunları hiç düşünmeden 5 dakika içinde buluyor ki ablanın ne siyasi bir görüşü var ne bir şeyi. Başlığı atana da saygılar. Oturup çamur atmaya çalışmış ama yemezler. Kadın sol görüşlü filan değil, chp ile de alakası yok. Gayet yurdum annesi.

Bunu Sultanbeyli de yapsanız teyzeler fikir bile yürütemeden "aboooovv, beni çeğkmee filan" diyip kaçışırlardı. Hiçbirinin de gidip, evet evladım biz de şeriat istiyoruz diyeceğini sanmıyorum.

siz oralarını görmüş olabilirsiniz ama ;

kadın; senin elbisen beni rahatsız ediyor diyor,
    adam; sizinde saçınızın açık olması beni rahatsız ediyor diyor,
    Kadın sanane diyor ,
    Adam da sanane benim elbisemden diyor .

İnsanların tercihlerini aşağılayan , hor gören, çağ dışı addeden , kendi tercihlerini insanlarında tercih etmesini isteyen ve sonrada özgürlük naraları atan bir zihniyet bu CHP zihniyeti. Rabbim bizi bu örümcek kafalı zihniyetten korusun.

Bak ne güzel diyorsun, nasıl kendini çürütüyorsun. Ülkede laiklik olduğu için o adam rahat rahat öyle giyiniyor. Oysaki sizin savunduğunuz şeriat olsa, kadınların hepsi kapanmak zorunda, erkeklerin hepsi belli şeyler giymek zorunda. Herkes "1 çeşit" giyinmek zorunda. Buna ZORBALIK denir.

Bunun CHP ile ilgisi yok. Sadece yoldan geçen bir kadınla röportaj yapmışlar. Yaptığınız sadece algı yanıltmasıdır. Kadın böyle giyinmeyin demiş sadece, gayet doğal, ben de olsam böyle derim ama zorla çıkartın demem, ayrıca adam da ben de sizinkini beğenmiyorum diyor. Bakınız ilk cümlem.

Rabbim bence sizin gibi örümcek kafalı şeriat zorbalarından bizi korusun. Adam açık açık ben "şeriatçıyım diyor" Amacınız özgürlük filan değil, şeriatı getirip, herkesi şeriat ile yönetmek. Öyle bir durumda böyle bir ortamda rahat bir konuşma dahi olmaz. Yani savunacağınız ve kopyaladığınız şeyleri dikkat edin, zaten savunma konusunda sınıfta kalıyorsunuz, bir de böyle kendi kendinizi baltalamayın. Video'nu özeti: "Laiklik olduğu için bu 2 kutup bu konuyu tartışabiliyor ama kimse birbirine saldırmıyor ama birbirlerini beğenmek zorunda değildir."

kusura bakma ama şeriatı sen sadece tv den izlediğin bilgilerle öyle zannediyorsun. Adam sırf öyle giydi diye rahatsız olan kim allah aşkına. Bırakın bu şekilciliği..

Siz iranda ki ni gerçek şeriat zannediyorsunuz herhalde.

en basitinden şeriat olsaydı, şuan ne zinaya teşebbüs edilebilir nede hırsızlık yapılabilirdi.

Müslümansan ve şeriata(Kuran yasalarına) karşıysan uyarmış olayım imanın tehlikeye düşebilir. Değilsen allah selamet versin zaten...

İran, Arabistan vs. hiçbiri beni ilgilendirmez. Şeriat, Kuran yasaları filan değildir, bu tamamen zırvadır. Şeriat, Kuran'dan yola çıkılarak, yorum sonucu "insanlar" tarafından ortaya çıkan hukuk yasalardır, yani dini hukuka ortak eder. Din ile hiçbir şey yönetilmez. Kuranda bahsettiğiniz hiçbirşey yoktur. Din bir yönetim şekli değildir. Din kişisel inançtır. Allah ile aranızdaki köprüdür. Bunu öğrenin artık, geçmişten gelen yanlış öğretilerden uzaklaşın.

Şu an dünyadaki suç oranı en düşük, ekonomik seviyesi en yüksek ülke İsviçre'dir. Laiktir, hukuk olarak dünyaya örnek olmuştur. Her alanda ileridir. Ülkelerin enflasyonu ve zenginliği İsviçre bankalarındaki rezervlerle ölçülür. Dünyada tam bağımsız tek ülkedir. Eşitlikçidir. Oysa ki buna eşdeğer bana bir tek şeriat ülkesi gösteremezsin. Şeriatın kendi içinde ekonomik modelleri bile yoktur. Yani iktisat bilmeden, onu-bunu bilmeden, cin olmadan adam çarpmayın. Allah ile kandırılmayın.

İsviçre'den bahsetmeden önce 600 yıllık Osmanlıdan bahset bence...

"Şeriat, Kuran yasaları filan değildir, bu tamamen zırvadır"
    "Laiktir, hukuk olarak dünyaya örnek olmuştur. Her alanda ileridir. "

cümlelerinden sonra seninle konuşmanın bir fayda sağlamayacağını anladım dostum. Allah cümlemize selamet versin

• quote:

Orijinalden alıntı: Deutschland Über Alles

Allah'a sükrettigim 3 sey var
    1) cok sükür müslümanim
    2) cok sükür AK PARTI'liyim
    3) cok sükür REIS'i bu millete nasip etti

Hani siz AKP liler AKP li olmayan herkesi kafir sanırsınız ya bir açık verse de saldırsam diye beklersiniz Hah bak şimdi Müslümanlığı'nı küçük harfler ile reisini ve AKP yi büyük harfler ile yazmışsın hangisine hassasiyetin daha fazla bilelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuxAeternaFB -- 12 Nisan 2015; 19:57:24 >

Orijinalden alıntı: ploff

Ne demek Kuran'ı Kerım her şeyi acıklamaz??? Densız herıf. Peygamber efendımızın olumunden 400 sene sonra yazılmaya baslamıs hadıslerın hangısının dogru hangısının yanlıs bılgı ıcerdıgını nereden bılıyorsun? Kuran'da sakalla, cubbeyle ılgılı bır ayet yoksa sırf hadısde yazıyor dıye bunun farzmıs gıbı hareket etmek helekı kesındır demek, munafıklıga gırmenıze sebeb olur. Sakal bırakmak Peygamber efendımızden dolayı sunnettır. Sunnet demek farz demek degıldır. Yaparsan ıyı olur yapmazsan bır gunahı yoktur.. Abdestın ve namazın ne sekılde yapılacagı Kuran'da yazmaz ama bunu hadısden de ogrenmeye gerek yoktur.. Peygamber efendımızden berı her gun 5 vakıt yapılan bır ıbadetın yazılara dayanmasına gerek yoktur. Allah tarafından gonderılen bır kıtapta her sey yazmıyor veya acıklamıyor demek!! kısacası Kuranı Kerım'ın eksık bılgı ıcerıyor ve bunu kısıler hadıslerle tamamlamıs demektır anlamını cıkartır. Bunu soylıyen bır musluman resmen Allah'a karsı gelmıs demektır. Sen sanırım sıstemın su sekılde ısledıgını dusunuyorsun.. Allah Kuranı kerımı peygamber efendıfımız vasıtasıyla bızlere ıletıyor.. Artık eksık bır bılgıde varsa 400 sene sonra onlar kendılerı tamamlarlar mı dedıgını dusunuyorsun??? Kuran-ı kerım gercekten anlayana yeterlıdır. Tesfırı dogru bır sekılde yapılmıssa tesfiri okumak dahada ıyı anlamımız ıcın yeterlı gelır. Ayrıca baska bır kaynaga ıhtıyac yoktur. Hadıs mevzusuna gelınce: Bugun ben arkadas bır sey soylesem ve bunu 20 kısıye kulaktan kulaga soylemesını ıstesem 20ncı adam benım dedıgımden cok farklı bır sey soyler. Kaldıkı bunun 400 sene sonra soylenmesını ıstesem ortaya nasıl bır sonuc cıkar sen dusun. O yuzden hangı hadısın dogru bır sekılde yazıldıgı hangısının uydurma oldugunu asla bılemezssın. Sen hadıs degıl sabah aksam Kuran oku.. Ilk seferde anlıyamadıgını belkı 10nuncu sefer anlarsın. Sana Aptal dedıgımı dusunme her okudugunda kalp gozun ne kadar acılırsa daha fazla anlamaya baslıyorsun.

Kardeşim haklısın benide kafir görme imam hatip okuyorum ama gerçekten sapık ilahiyatçılar çoğaldı kuranı kerim yeter başlı başına ama sende diyorsun bak namazın nasıl kilinacağı abdestin nasıl alınacağını peygamberimizden öğrendik diye evet hadisten sünnetten öģrendik hadise laf etme buhari müslim bunlar sahih hadislerdir yapma etme kardesim neyse hayirlisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakartal1453

quote:

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

koalisyon gelebilir değil ak partininde bir ömrü var sonu gelebilir dedi sizin işiniz gücünüz yalan dolan olduğu için böyle yazmışsınız.Yalanla muhalefet olmaz öğrenin size güvenmiyor halk.

Akp'nin de bir ömrü var diyor dediğin gibi, bir gün sonu gelebilir diyor. Biz de öyle diyoruz.

• dragonfly23 kullanıcısına yanıt
    Git kumda oyna.

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

Seçim akşamı burada olun , şimdiden meraklanmaya başladım ne diyecek kılıçdaroğlu

• Oylar uzun adama
    İyi varsın rte

Orijinalden alıntı: Deutschland Über Alles

quote:

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

7 haziran aksami burda olun güzel eglenecegiz

Güzel kardeşim, bu 3. söyleyişim. Benden alıntı YAPMA!
    Bu sefer blokladım, benden alıntı yapma. Tamam sen haklısın, ama benden alıntı yapma rica ediyorum. Bak rica ediyorum diyorum.

• Yine konunun geldiği yer belli. Müslümanım o Yüzden AKP liyim diyenlere sorum dinci ile dindar Arasında ki farkı biliyormusunuz ? Din kişi için mi yoksa siyaset aracı bir rant Silahı mı ? Daha da önemlisi farkındalığınız ne ? Kuran yani yüce kitabımızı sevap kasmak için anlamadığınız dilde okuyup dini bilgileri cübbeli gibilerden mi öğreniyorsunuz yoksa Kuran'ı anlayarak özümseyerek okuyup hayatınıza mı geçiriyorsunuz ? Alevilere de SAYGI duymanız gerektiğini düşünüyormusunuz? Ötekileştirmeyi yanlış buluyormusunuz? Tavsiyem Caner taslaman gibi Davası kurana Işık tutmak olan insanları bir dinleyin ;)

hocam sen bakma bu arkadaşların böyle dediklerine USTA nın gitmesini aslında onlarda istemiyor. Onların da ümidi yok çünkü. Hepimiz kardeşiz böyle şeyler yüzünden hakaret etmeyelim birbirimize USTA nın başarısı gözle görülür birşey gelin oylarınızı esirgemeyin boşa gitmesin. Tarihi bir rekorla iktidarımıza devam edelim. Hem bunlar hep amerikanya oyunları. Saddam a Kaddafiye neler yaptılar onların da halkları böyle davranıyordu sonra mumla arar oldular. Bizde USTA mızı mumla aramayalım sonra kapılmayalım bu tahriklere.

quote:

Orijinalden alıntı: karakartal1453

quote:

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

Akp'nin de bir ömrü var diyor dediğin gibi, bir gün sonu gelebilir diyor. Biz de öyle diyoruz.

Aynen öyle. Türkiye ne partiler gördü. Hepsi gitti. AkePe de gidecek. Bazıları da şöyle uzun adam, şöyle adam böyle adam diye nemalanıyor ya ona çok gülüyorum. Demek ki kendi adlarına veya şahıs için övünebilecekleri hiçbir şey yok ki bir insanın bir özelliğinden dolayı övünebiliyorlar. "Şu güzelliğe bak be, bunu biz seçtik".

• quote:

quote:

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

Seçim akşamı burada olun , şimdiden meraklanmaya başladım ne diyecek kılıçdaroğlu

Sana en son attığım videolu mesajdan sonra KAÇMIŞTIN!
    Yine mi geldin.
    Hoşgeldin

Gel bakalım, yine cevabını verir göndeririz merak etme.

Bu arada o mesajını bana değil Akp'li Mehmet Ali Şahin'e at. O mesajın benle ilgisi yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

AKP çok fena düşüyormuş.

Sana en son attığım videolu mesajdan sonra KAÇMIŞTIN!
    Yine mi geldin.
    Hoşgeldin

Gel bakalım, yine cevabını verir göndeririz merak etme.

Bu arada o mesajını bana değil Akp'li Mehmet Ali Şahin'e at. O mesajın benle ilgisi yok.

Dostum senin hatlarda mı bir sorun var yoksa senin bios saatin mi geri bilemedim ama benim mesaj kutuma mesajın düşmedi, düşsede kaçmam lafımı koyarım

Ha birde sana cevap vermek için uğraşamam daha önemli işlerim var, cevabını bir adet şamarla seçim akşamı alacaksın zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumura Uğrayamayan Adam -- 12 Nisan 2015; 20:10:18 >

• Bana karşı bir şey mi dedin anlamadım :D
    Bize gülerler sevgili dost. Göçmen kuşlara uzun uzun dalar, bize gülerler. Yastıkları başlarının altında değil, boğazlarının üstündedir, bize gülerler. Kirpikleri her solukta biraz daha oturur gözlerine, bize gülerler. Aynı fotoğraf solar hepsinin duvarında, bize gülerler. Sararmış otlar gibi konu­şurlar, bize gülerler. En uzun yolları yarım saatte biter, bize gülerler. Bir tahta sandalyedir büyüklükleri, bize gülerler. Bir cümleye sıra sıra dizilirler, bize gülerler. Birbirlerinin gölgesinde üşür, bize gülerler. Topraklarından başka yalnızlıkları yoktur, bize gülerler. Yüzleri, dökülmüş birer dükkan tabelasıdır, bize gülerler. Herkes birbirinin yüz yıl sonra söyleyeceğini bilir, bize gülerler. Takvimlerinde, çizilmiş bir tek gün yoktur, bize gülerler. Bir suç telaşıyla sıç­rarlar rüyalarından, bize gülerler. ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: .mpower

quote:

Orijinalden alıntı: ploff

Ne demek Kuran'ı Kerım her şeyi acıklamaz??? Densız herıf. Peygamber efendımızın olumunden 400 sene sonra yazılmaya baslamıs hadıslerın hangısının dogru hangısının yanlıs bılgı ıcerdıgını nereden bılıyorsun? Kuran'da sakalla, cubbeyle ılgılı bır ayet yoksa sırf hadısde yazıyor dıye bunun farzmıs gıbı hareket etmek helekı kesındır demek, munafıklıga gırmenıze sebeb olur. Sakal bırakmak Peygamber efendımızden dolayı sunnettır. Sunnet demek farz demek degıldır. Yaparsan ıyı olur yapmazsan bır gunahı yoktur.. Abdestın ve namazın ne sekılde yapılacagı Kuran'da yazmaz ama bunu hadısden de ogrenmeye gerek yoktur.. Peygamber efendımızden berı her gun 5 vakıt yapılan bır ıbadetın yazılara dayanmasına gerek yoktur. Allah tarafından gonderılen bır kıtapta her sey yazmıyor veya acıklamıyor demek!! kısacası Kuranı Kerım'ın eksık bılgı ıcerıyor ve bunu kısıler hadıslerle tamamlamıs demektır anlamını cıkartır. Bunu soylıyen bır musluman resmen Allah'a karsı gelmıs demektır. Sen sanırım sıstemın su sekılde ısledıgını dusunuyorsun.. Allah Kuranı kerımı peygamber efendıfımız vasıtasıyla bızlere ıletıyor.. Artık eksık bır bılgıde varsa 400 sene sonra onlar kendılerı tamamlarlar mı dedıgını dusunuyorsun??? Kuran-ı kerım gercekten anlayana yeterlıdır. Tesfırı dogru bır sekılde yapılmıssa tesfiri okumak dahada ıyı anlamımız ıcın yeterlı gelır. Ayrıca baska bır kaynaga ıhtıyac yoktur. Hadıs mevzusuna gelınce: Bugun ben arkadas bır sey soylesem ve bunu 20 kısıye kulaktan kulaga soylemesını ıstesem 20ncı adam benım dedıgımden cok farklı bır sey soyler. Kaldıkı bunun 400 sene sonra soylenmesını ıstesem ortaya nasıl bır sonuc cıkar sen dusun. O yuzden hangı hadısın dogru bır sekılde yazıldıgı hangısının uydurma oldugunu asla bılemezssın. Sen hadıs degıl sabah aksam Kuran oku.. Ilk seferde anlıyamadıgını belkı 10nuncu sefer anlarsın. Sana Aptal dedıgımı dusunme her okudugunda kalp gozun ne kadar acılırsa daha fazla anlamaya baslıyorsun.

Kardeşim haklısın benide kafir görme imam hatip okuyorum ama gerçekten sapık ilahiyatçılar çoğaldı kuranı kerim yeter başlı başına ama sende diyorsun bak namazın nasıl kilinacağı abdestin nasıl alınacağını peygamberimizden öğrendik diye evet hadisten sünnetten öģrendik hadise laf etme buhari müslim bunlar sahih hadislerdir yapma etme kardesim neyse hayirlisi.

Kımın ımanlı veya kafır oldugunu bır tek Allah bılır.. Ben kımımkı bunun hakkında tek bir soz soylıyeyım.. Fıkır ayrılıgımız var ama duzgun bır arkadassın. Benım cevabıma karsılık son derece kıbar cevep vermıssın. Eger bende yazdıklarımla senı kırdıysam ozur dılerım.. Dedıgın gıbı hayırlısı.. Allaha emanet olun.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.