Şimdi Ara

Akorlarla ilgili bir sorum var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selim işikgin videolari ile calisiyorum. Akorlari öğretirken mesela C ocin konusursam. normalde 6. teli vurulmamasi gerektigini soyluyor görseller ama selim isik 6 .ciya da vuruyor. akorlarin icerdigi notalarin cikarilmasini ogrendim 3 , 5 , 5 minorse 1.5 +5 -5 var mi gibi gibi ordan cikarinca C akorunu 6. teldeki "mi"sesi akorun icerdigi 3 cesit sesten biri oldugu icin mi vuruyor selim isik tele. Vurup vurmaman ne frkeder hangisine alismaliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• C major akorunda istersen 6. telide vurursun akorun yapısı bozulmaz ama vurmamak gerekir. Çünkü C major akorunda

1. (Kök nota) C
    3. derece E
    5. derece G 'dir.

Dolayısı ile bir akordaki akordaki en pes yani en kalın sesin kök ses olması gerektiğinden, C major akorunda bu doğal olarak C olmalıdır. Bu yüzden daha kalın olan 6. tele yani Boş E teline vurulmaz. Eğer C major akorunda 6. Tele vurursan, akordaki en kalın nota E olur. Buda C major akorunun 1. çevrimi olur. Akor çevrimi (chord inversion) hakkında googleda bilgiler mevcut.

Bazı gitaristler C major akoru çalarken 6. telede vurur fakat 5. telde C notasına bastığı yüzük parmağınıın ucunu bir üst tele hafif değdirerek 6. teli susturur. Dolayısı ile vursada ses gelmez. Bende öyle yapıyorum...

Böyle;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 5 Aralık 2015; 1:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

C major akorunda istersen 6. telide vurursun akorun yapısı bozulmaz ama vurmamak gerekir. Çünkü C major akorunda

1. (Kök nota) C
    3. derece E
    5. derece G 'dir.

Dolayısı ile bir akordaki akordaki en pes yani en kalın sesin kök ses olması gerektiğinden, C major akorunda bu doğal olarak C olmalıdır. Bu yüzden daha kalın olan 6. tele yani Boş E teline vurulmaz. Eğer C major akorunda 6. Tele vurursan, akordaki en kalın nota E olur. Buda C major akorunun 1. çevrimi olur. Akor çevrimi (chord inversion) hakkında googleda bilgiler mevcut.

Bazı gitaristler C major akoru çalarken 6. telede vurur fakat 5. telde C notasına bastığı yüzük parmağınıın ucunu bir üst tele hafif değdirerek 6. teli susturur. Dolayısı ile vursada ses gelmez. Bende öyle yapıyorum...

Böyle;

hocam süper acıklamissiniz cok tesekkur ediyorum. Peki neden 5. tele vurarak baslamak yerine 6 yla vurup susturuyorsunuz. ritim atarken zor mu oluyor 5 tele vurmak 6.ya vurmadan bir de bu parmakla susturma teknigini famajorde nasil uygulayabilitiz bildiginiz gibi 6 . ve 5. tellere vurulmuyor ritim atarken 5 ten baslayip mi parmala 5. yi susturayim?

• quote:

Orijinalden alıntı: VendettA

C major akorunda istersen 6. telide vurursun akorun yapısı bozulmaz ama vurmamak gerekir. Çünkü C major akorunda

1. (Kök nota) C
    3. derece E
    5. derece G 'dir.

Böyle;

F karısik bir ornek olabilir benim icin cunku baresiz oğrendim barenin ne demek oldugunu bilmiyorum ayrica:D
    D yi calarken 6 ve 5 e vurmiycaz peki bu ritim atarken mesela van gelibolu van gelibolu gibi . ayni hareketi deva ettiricem demi yani ilk Em ve sonra D varsa bu el hareketi Em den D ye gecince daha kucuk hir alanda devam edecek 4321 . teller gibi gibi dogru mu?

• İlla susturmak zorunda değilsiniz. İster çalmak istemediğiniz telleri susturur tüm tellere vurursunuz, ister hiçbi teli susturmaz sadece vurulması gereken tellere vurursunuz aynı kapıya çıktığı için değişen bişey yok. Nasıl susturabiliriz diye bişey olmaz yani. C akorunda bu susturma işlemi rahatlıkla yapılabildiği için bazı gitaristler öyle tercih eder. Bazıları tercih etmez. Tamamen keyfi bi tercih. D akorunda 2 tel birden çalınmayacağı için susturma yapılamaz. Ritm aynen devam eder. Em akorunda 6 tele vururken D akorunda sadece alttan 4 tele vurucaksınız. Ritm değişmez aynı kalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence susturmak yerine 6. tele hiç dokunmamak daha kolay. Ben farkında olmadan çözmüştüm olayı. Yinede size kalmış, tercih meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Bence susturmak yerine 6. tele hiç dokunmamak daha kolay. Ben farkında olmadan çözmüştüm olayı. Yinede size kalmış, tercih meselesi

hocam ben selim isigin videolariyla calisarak gidiyorum. elektro gitarda perde araliklari daha kucuk 6 tele 5 tele 4 tele vurmak zamanla oturur mu? Birde ben ritm videosundayim bu akorlari elektro gitarda da basabilirim di mi öğrenmemin faydasi olur mu ? akustikta yaptiklarini elektro gitarda yapiyorum problem cikmaz umarim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nehumaniscrede

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Bence susturmak yerine 6. tele hiç dokunmamak daha kolay. Ben farkında olmadan çözmüştüm olayı. Yinede size kalmış, tercih meselesi

hocam ben selim isigin videolariyla calisarak gidiyorum. elektro gitarda perde araliklari daha kucuk 6 tele 5 tele 4 tele vurmak zamanla oturur mu? Birde ben ritm videosundayim bu akorlari elektro gitarda da basabilirim di mi öğrenmemin faydasi olur mu ? akustikta yaptiklarini elektro gitarda yapiyorum problem cikmaz umarim

Alisirsin kardesim ama nasil alisirsan oyle gider. Electro da pek ritim atilmaz ama atarsin tabi kimse buna karisamaz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.