Şimdi Ara

akord olmuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ince mi teli akord olmuyo dün böyle bi sorun yoktu bugün aldım gitarı elime sesi bulamadım mi telini akord etmem lazım ama biraz daha sıkarsam tel kopçak ne yapmamı önerirsiniz ?

• Akord olmuyordan kastın nedir hocam? Şu an hangi notada tel? Öyle ya da böyle elbet mi sesi verecektir yani, tuner kullanmadan mı yapmaya çalışıyorsun? Sesi bulamadım derken ne demek istediğini anlamadım.
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    ince mi telinin akordu baya bozulmuş tunerda si diye gösteriyo biraz daha sıkmam lazım ama daha fazla sıkarsam kopçak tel ne yapabilirim diye sordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas4

ince mi telinin akordu baya bozulmuş tunerda si diye gösteriyo biraz daha sıkmam lazım ama daha fazla sıkarsam kopçak tel ne yapabilirim diye sordum

Hocam o si, olması gereken miden daha kalın si mi yoksa ince si mi? Kalın olma ihtimali yok gibi, inceyse de denemişsindir muhtemelen ama denemediysen gevşeterek halledebilirsin. Eğer olması gereken mi den daha kalınsa o zaman ilginç bir sorunmuş.
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    hocam sen beni anlamadın galiba şu an en alttaki tel yani mi teli si teli ile aynı tonda yani ikisini aynı anda çalınca aynı ses çıkıyo. şimdi benim en alttaki mi telini si tonundan mi ye getirmek için 2 nota kadar sıkmam lazım yani si den sonra do, do dan sonra re, sonra da olması gereken mi tonu gelcek. bunu yapmaya çalışıyorum ama ince mi teli çok gerildiği için biraz daha sıkarsam kopacak ne yapmam gerekiyor ?
  • Klasik gitarsa bi telleri degistir.Degistirirken dikkat et kopru tarafindaki dugumler duzgun olsun oradan akort kaciriyo olabilir.Ayira burgularda da sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.