Şimdi Ara

Akor geçişlerini hızlandırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Parçayı kesik kesik çalmaktan sıkıldım. Nasıl hızlandırabilirim kendimi?

• sürekli pratik yaparak tabiki.
  • günde ne az 1 saat parmak egzersizi yap bi gitaristin vazgeçilmezidir egzersizler çok iyi çaldığını düşünsen bile sürekli egzersiz yap yeni parçalar öğren
  • Akor geçişlerini hızlandırmak için ne tarz bi egzersiz yapmam gerekir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Akor geçişlerini hızlandırmak için ne tarz bi egzersiz yapmam gerekir?

Bol bol akor geçişi yap mesela ?
  • Parçayı hemen çalmaktansa tek tek akorlara bak. Mesela A ile D yanyana ise onu hızlandır sonra D'nin yanındaki harfe bak. Parçanın tümünü çıkart öyle çal.

Yada parçaya bağımsız çalış. Bütün akorları öğren rastgele kafana göre geçiş yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I do this for Aiur

Parçayı hemen çalmaktansa tek tek akorlara bak. Mesela A ile D yanyana ise onu hızlandır sonra D'nin yanındaki harfe bak. Parçanın tümünü çıkart öyle çal.

Yada parçaya bağımsız çalış. Bütün akorları öğren rastgele kafana göre geçiş yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Gitar akor atıyo yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Akor geçişlerini hızlandırmak için ne tarz bi egzersiz yapmam gerekir?

Elinden geldiğince çok akorlu şarkı çalarak. Veya @I do this for Aiur dediğini yaparak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I do this for Aiur

Parçayı hemen çalmaktansa tek tek akorlara bak. Mesela A ile D yanyana ise onu hızlandır sonra D'nin yanındaki harfe bak. Parçanın tümünü çıkart öyle çal.

+ zor geçtiklerinin üstüne daha çok git
  • Am - Dm - Em - E - D - A - B7 .
    Bunlar arasında sürekli geçiş dene . Hani şunu yapınca oluyo diye bir şey yok . Zamanla olabilicek bir şey . Mesela , çok kitap okuyanda bi sayfaya 30 saniye falan ayırıyor onun gibi . İlk okumaya başladığında 30 saniyede okursun belki ama bir şey anlayamazsın . .
  • Takıldığın akorlar muhtemelen F Bm B F# Geçişleridir. A , Am , D , Dm vs. gibi akorlarda da takılabilirsin . Yapman gereken şey devamlı parça çalmak ve devamlı akor basmak. Tavsiyem ise Bareli diye nitelendirdiğimiz ve az önce örneğini verdiğim akorları aralara sokarak basmak. Örnek olarak ; Dm bastıktan sonra F bas sonra C bas Am bas sonra Bm bas gibi. Devamlı çalışırsan sorun kalmaz,farketmeden alışırsın.

En önemlisi ise bunları ritim ile beraber yapmaktır. Sakın unutma. Kendine uygun bir ritim ile yap. Doğru yap fakat yavaş yap.
  • my immortal çalmaya çalış bolca egzersizin olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.